Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δώνης: «Σαν να παίζει γειτονιά»!

Δώνης: «Σαν να παίζει γειτονιά»!
Παρά την θεαματική ανατροπή και εν τέλει την ευρεία νίκη με σκορ 4-1 του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπνέι Γιεχούντα, ο Γιώργος Δώνης δεν δίστασε να μιλήσει για τα «κακώς κείμενα» της ομάδας του στο σημερινό παιχνίδι.

Παρά λοιπόν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα που έβαλε -έστω και προσωρινά- σε κίνδυνο το εισιτήριο στην επόμενη φάση.


Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Στην αρχή μπήκαμε με διάθεση, αλλά μετά το 15λεπτο ήταν σαν να μαζεύτηκε να παίξει μία γειτονιά. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Πολλές φορές δε μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα πάντα. Ίσως να ήταν χαλαροί λόγω της προηγούμενης νίκης. Μπορεί να αγχώθηκαν λόγω του γκολ του αντιπάλου. Πρέπει όμως να βρίσκουμε απαντήσεις.

Υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις των γραμμών και επίσης χωρίς να αποτελεί αιχμή για τους ποδοσφαιριστές μου, όταν αποφασίζεις να δώσεις χρόνο σε ανέτοιμους ποδοσφαιριστές, μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τους υπόλοιπους εννιά παίκτες. Υπήρξε κακή συμπεριφορά που στο τακτικό κομμάτι από τους δύο αμυντικούς χαφ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε κακή εικόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα αυτά άλλαξαν, κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα από αυτά που έχουμε δουλέψει και πήραμε την πρόκριση. Δεν με απασχολεί αν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες.
Το ποδόσφαιρο έχει δύο όψεις. Όχι μόνο αρνητική, έχει και την θετική. Στο δεύτερο μέρος όλοι οι αντίπαλοι αμύνονταν κι όμως εμείς κυκλοφορούσαμε μπάλα σωστά. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο σκαουτινγκ στον αυριανό αντίπαλο και να παρουσιαστούμε προσγειωμένοι στο στόχο μας και να μειώσουμε τα λάθη. Να μην είμαστε χαλαροί ποτέ».

Για την ταχύτητα των αμυντικών: «Αυτό είναι μύθος ελληνικός. Δεν μπορεί ποτέ οι κεντρικοί αμυντικοί να είναι πιο γρήγοροι από τους επιθετικούς. Έχουμε μια στρατηγική η άμυνα να είναι ψηλά και να μάθουν και οι αμυντικοί να λειτουργούν στο ανοικτό γήπεδο. Δεν σημαίνει ότι αν βάλεις έναν γρήγορο στην άμυνα δε θα κάνει τέτοια λάθη. Εγώ στέκομαι στη γενική αμυντική λειτουργία και όχι στην ατομική ταχύτητα. Νομίζω ότι δεν είναι κενό χαρακτηριστικών των παικτών αλλά τακτικής συμπεριφοράς. Στο πρώτο ημίχρονο και η τακτική συμπεριφορά του Φωτάκη αλλά και του Λάζαρ ήταν απόλυτα λάθος. Άρα πρέπει να σταθούμε πολύ στα λάθη του Φωτάκη κατά πρώτο λόγο αλλά και του Λάζαρ που έκανε προετοιμασία».

Για το αν επηρεάζουν οι διοικητικές εξελίξεις: «Να σας πω ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο. Όλοι οι επαγγελματίες πρέπει και είναι προσγειωμένοι παρότι για ένα διάστημα σήμερα ήταν αρκετά έντονες οι συζητήσεις».

Για τις μεταγραφικές εκκρεμότητες: «Ναι φυσικά θα γίνουν. Δεν είμαστε μια πλήρης ομάδας κι έχουμε αρκετά θέματα. Θέλουμε να έρθουν δυο ή και τρείς παίκτες και να προστεθούν κι αυτοί που λείπουν. Θέλουμε να επανέλθει ο Σταφυλίδης και σε καλή κατάσταση ο Φωτάκης και ο Σαλπιγγίδης. Να έχουμε πιο ολοκληρωμένο ρόστερ και να υπάρχει ανταγωνισμός και πιο πολλές επιλογές. Να ξεπεράσουν οι παίκτες τα όριά τους».

Για την κλήρωση στα πλέι οφ του Europa League: «Είναι πάρα πολλές ομάδες, δεν μπορώ να ξέρω σε τι γκρουπ θα είμαστε και σίγουρα υπάρχουν κάποιες δυνατές μέσα στο λεγόμενο γκρουπ αδυνάτων, υπάρχουν και κάποιες ισοδύναμες. Ειλικρινά, όμως, πιστεύω πως μετά τη σημερινή χαλαρότητα στα επόμενα δύο παιχνίδια ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί πολύ δυνατός και σοβαρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: