Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τώρα πάει για την υπέρβαση!!

H νίκη στη Σκωτία είχε σημάνει και την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση για να ρισκάρει. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Τώρα πάει για την υπέρβαση
Έπαιξε συντηρητικά απέναντι στην «ξύλινη» Μάδεργουελ, ώστε να αποφύγει γκολ της που θα τον έβαζε σε μπελάδες. Λίγα πράγματα οργανωτικά, με τον Σισοκό να δείχνει και πάλι πως με αυτόν να έχει κέφια, ο ΠΑΟ είναι μια άλλη ομάδα. Πίσω ο Μπουμσόνγκ καθάριζε ό,τι πλησίαζε την «πράσινη» περιοχή και το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν αρχίσει. Να πω την αλήθεια περίμενα να δω λίγη μπαλίτσα από το «τριφύλλι».

Καταλαβαίνω το όποιο άγχος και τη σκοπιμότητα της πρόκρισης, αλλά απέναντι σε αυτή τη Μάδεργουελ έπρεπε να δείξει κάτι παραπάνω. Βέβαια με τον Τοτσέ να παίζει σαν... αμυντικός, ακόμη και η όποια υποψία φάσης προέκυπτε πήγαινε αμέσως στα σκουπίδια. Πάλι καλά που ήταν ο Χριστοδουλόπουλος και με φάουλ- αλφάδι νοστίμισε τη σούπα του ΟΑΚΑ πριν ο Μαυρίας και ο Σισοκό την κάνουν πεντανόστιμη στο φινάλε. Τα ματς με τη Μάδεργουελ πέρασαν γρήγορα στην ιστορία.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Από μια πλευρά ό,τι κι αν γίνει ο ΠΑΟ νιώθει πετυχημένος. Έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ένα σεβαστό ποσό για τα ταμεία του. Η χρονιά σώθηκε, τουλάχιστον στο πρώτο της μισό. Άγχος άλλο δεν υπάρχει. Τώρα, όμως, ανοίγει η όρεξη. Σίγουρα οι αντίπαλοι δεν είναι εύκολοι. Το πράγμα δυσκολεύει αφάνταστα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι στους ισχυρούς, αλλά αυτοί που τον περιμένουν είναι απείρως καλύτεροι των Σκωτσέζων. Το θετικό είναι ότι στην Παιανία έχουν επίγνωση της κατάστασης. Αυτογνωσία και ηρεμία για τη συνέχεια. Ξέρουν ότι δεν είναι φαβορί κι αυτό από μόνο του είναι ψυχολογικό αβαντάζ. Για το επίπεδο μπάλας και ποιότητας θα μιλήσουμε άλλη φορά.
Σε τέτοια παιχνίδια, αυτή τη χρονική στιγμή και με ζητούμενο να είναι η πρόκριση και η οικονομική σωτηρία δεν μετράει το αν είσαι καλός ή όχι. Αργότερα, ναι. Εκεί θα αλλάξει και η κουβέντα για τον νέο Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που βλέπει έναν παίκτη σαν τον Μαυρία να κάνει την ευχάριστη έκπληξη και να αφήνει πολλές υποσχέσεις για περισσότερα πράγματα στη συνέχεια. Τα γκολ που πέτυχε μέσα-έξω με τη Μάδεργουελ δείχνουν πάστα εξαιρετικού παίκτη...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: