Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο Κατίδης και ο Γιαννιώτας...!

Σε δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου φιλοξενείται ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Έλληνας ομογενής έχει προτείνει στην ΑΕΚ να αγοράσει για λογαριασμό της από τον Άρη τους Γιώργο Κατίδη και Γιάννη Γιαννιώτα, με αντάλλαγμα να αναλάβει τη ομάδα τα συμβόλαιά τους και ο ίδιος να διατηρήσει στην κατοχή του ένα υψηλό ποσοστό για ενδεχόμενη μεταπώλησή τους.
Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο Κατίδης και ο Γιαννιώτας...
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι η ΑΕΚ έχει γίνει αποδέκτης αυτής της πρότασης. Ωστόσο, ο... επενδυτής δεν είναι φίλος του Θωμά Μαύρου, όπως γράφτηκε, αλλά ένας... παλιός γνώριμος. Πρόκειται για Έλληνα μόνιμο κάτοικο Ελβετίας, ο οποίος ασχολείται -με την ευρύτερη έννοια του όρου- στη Ζυρίχη με τον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με κάποιο γραφείο μάνατζερ. Ο εν λόγω ομογενής, ο οποίος είναι και φίλος της ΑΕΚ, είχε κάνει και πριν από περίπου ένα χρόνο κάποιες συναντήσεις με τον Σταύρο Αδαμίδη και την τότε διοίκηση της Ένωσης και είχαν συζητήσει για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συνεργασίας, όμως δεν είχε προχωρήσει κάτι.
Στην προκειμένη περίπτωση, η πρόταση που έχει κάνει στην ΑΕΚ είναι να αγοράσει από τον Άρη τους δύο παίκτες, η ΠΑΕ να αναλάβει τα συμβόλαιά τους και ο ίδιος να κρατήσει το 70% των δικαιωμάτων τους. Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΑΕ του έχει μεταφέρει ότι αναγνωρίζει πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη προοπτική ως επένδυση, ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν είναι συμφέρουσα για την ομάδα, καθώς σε μια δύσκολη για εκείνη οικονομική περίοδο θα αναλάβει να καλύψει τα συμβόλαια δύο παικτών, χωρίς ουσιαστικά να έχει το κίνητρο της υπεραξίας που θα αποκτήσουν και της προοπτικής να εμπιστευτεί και να... ωριμάσει δύο ποδοσφαιριστές ώστε να μετατραπούν σε σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία.
Η αντιπρόταση που έχει κάνει η ΑΕΚ στον ομογενή επιχειρηματία είναι να διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης για τους δύο παίκτες της τάξης του 30% και μέχρι το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος του deal δεν θα τον επιβαρύνει στην παρούσα φάση περισσότερο από 300.000 ευρώ. Οι ιθύνοντες της Ένωσης έχουν μεταφέρει στον «επενδυτή» ότι αυτοί οι όροι είναι συμφέροντες και για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο, καθώς υπάρχει η προοπτική σχεδόν να τριπλασιάσει το κεφάλαιά του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο επιχειρηματίας δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται...
Πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: