Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Όταν σοβαρεύτηκε…!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το «μάθημα» πήραν οι «ασπρόμαυροι» από τα καρδιοχτύπια στο πρώτο ημίχρονο με τους Ισραηλινούς, το οποίο ευτυχώς δεν πλήρωσαν στο τέλος.
Όταν σοβαρεύτηκε…
Ένα καλό μάθημα αποτελούν για τον ΠΑΟΚ τα όσα συνέβησαν στο α΄ ημίχρονο του επαναληπτικού αγώνα με την Μπνει Γιεχούντα στην Τούμπα. Οι παίκτες του Δικεφάλου επαναπαύτηκαν στις δάφνες της άνετης νίκης που πέτυχαν στο Ισραήλ και θεώρησαν ότι οι Ισραηλινοί θα είναι εύκολη λεία για τα δόντια τους.
Στην πράξη αποδείχθηκε ότι έκαναν τεράστιο λάθος και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά. Πολύ ακριβά δηλαδή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν το παιχνίδι με … κατεβασμένο τον διακόπτη. Πίστευαν ότι θα κερδίσουν άνετα ποντάροντας στην απογοήτευση των αντιπάλων τους που θεωρητικά ήρθαν στην Θεσσαλονίκη για τυπικούς λόγους.
Αποδείχθηκε ότι στο ποδόσφαιρο (όπως και στη ζωή άλλωστε) τίποτε δεν μπορείς να κατακτήσεις αν δεν μοχθήσεις. Οι παίκτες του Δικέφαλου ήθελαν να κερδίσουν για δεύτερη φορά την Μπνει Γιεχούντα απλά και μόνο γιατί υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος.
Από την έναρξη του αγώνα τίποτε δεν λειτουργούσε σωστά. Συγγνώμη αλλά περισσότερο με παιδική χαρά έμοιαζε ο ΠΑΟΚ. Ο καθένας ήθελε μια μπάλα για τον εαυτό του. Οι περισσότεροι παίκτες ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η απίστευτη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα στην πρώτη καλή φάση οι Ισραηλινοί να προηγηθούν στο σκορ και να αρχίσουν τα καρδιοχτύπια στην Τούμπα.
Καρδιοχτύπια γιατί όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ γινόταν χειρότερος δίνοντας το δικαίωμα στους αντιπάλους να πιστέψουν ότι η ανατροπή των δεδομένων (που έμοιαζε με θαύμα πριν την έναρξη του αγώνα) ήταν εφικτή! Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ταραχή των γηπεδούχων και την αδυναμία τους να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι κι έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ που θα έβαζε φωτιά στο παιχνίδι.
Ευτυχώς οι ισραηλινοί δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου λειτούργησε καταλυτικά για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι φωνές του Δώνη συνέφεραν την ομάδα που στην επανάληψη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Συνέβαλε σ΄ αυτό και η συμμετοχή του νεαρού Κάτσε που αντικατέστησε τον ανέτοιμο Φωτάκη.
Ο πιτσιρίκος δεν άφησε τους αντιπάλους να πάρουν ανάσα στη μεσαία γραμμή. Η παρουσία του βοήθησε την ομάδα να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής (που την είχε χάσει στο α΄ μέρος) και όλα κύλησαν φυσιολογικά. Με πειθαρχημένες επιθέσεις ο ΠΑΟΚ έφθασε νωρίς στην ισοφάριση και στη συνέχεια το παιχνίδι είχε μια άνετη εξέλιξη για τους γηπεδούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην διάρκεια του β΄ ημιχρόνου οι παίκτες της Μπνει Γιεχούντα δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στην εστία του Γλύκου ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Γεγονός που αποδεικνύει και τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.
Θεωρώ ότι η εξέλιξη του αγώνα έδωσε στον Γιώργο Δώνη την ευκαιρία να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτό που τουλάχιστον προκύπτει (μεταξύ άλλων που θα κρατήσει στο μυαλό του ο προπονητής του Δικεφάλου) κατά την εκτίμηση μου είναι ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε ότι μπορεί να βασιστεί τόσο στον Κάτσε όσο και στον Πέλκα.
Υ. Γ. 1 Πιστεύω ότι η υπόθεση Σαββίδη θα έχει αίσιο τέλος. Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα τις τελευταίες ώρες αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.


πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: