Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σοβαροί και -επιτέλους- συνεπείς!!

Είχε περάσει αρκετός καιρός, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιτέλους αποφάσισαν να φανούν σοβαροί και συνεπείς στην Ευρωπαϊκή τους αποστολή. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Σοβαροί και -επιτέλους- συνεπείς
Εξασφαλίζοντας με το 3-0 κόντρα στη Μάδεργουελ την πρόκριση στα πλέϊ -οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μπροστά σε 20.000 θεατές που αψήφισαν τη ζέστη και πήγαν στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα υλοποίησαν το πρώτο στάδιο του οικονομικού στόχου της νέας προσπάθειας για την επιβίωση της ομάδας, ο οποίος ήταν άμεσα συνδεδεμένος με αυτή την πρόκριση. Στη χειρότερη περίπτωση οι «πράσινοι» θα συμμετάσχουν πλέον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εάν στον επόμενο γύρο των πλέϊ- οφ δεν καταφέρουν να σφραγίσουν το διαβατήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τουλάχιστον τα 5.200.000 ευρώ του Γιουρόπα δεδομένα στο ταμείο τους.
Οι πράσινοι άφησαν στην άκρη τις περσινές του περιπέτειες στην Ευρώπη (Οντέσνε και Μακάμπι) με το 3-0 (5-0 συνολικά στους δύο αγώνες) επί των Σκωτσέζων, που διαμορφώθηκε από την ιδανική εκτέλεση στο φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, την εξαιρετική κούρσα και το τέλειο πλασέ του Μαυρία (όπως στη Σκωτία) και το άψογο τελείωμα του Σισοκό. Το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο εάν οκτώ λεπτά αργότερα έβλεπε ο Ελβετός διαιτητής ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού της Μάδεργουελ στο γύρισμα του Σισοκό, ή εάν ο Τοτσέ έβρισε τα δίχτυα με την εξ επαφής κεφαλιά και όχι τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Ισπανός όμως δεν το χει- δυστυχώς- με άνεση το γκολ.
Ο Σισοκό, που επέλεξε να αρχίζει τις προσπάθειες από όλα τα σημεία του γηπέδου, σε ρόλο περισσότερο ελεύθερο από εκείνο που επωμίστηκε εξ αρχής με το σχηματισμό της ενδεκάδας ο Χριστοδουλόπουλος, ξεχώρισε ξανά. Έδειξε ταυτόχρονα ωστόσο πως ο Φερέϊρα θα χρειαστεί να τον συνετίσει σε αρκετές περιπτώσεις στη διάρκεια της σεζόν, όταν θα επιλέγει διαρκώς να αλλάζει ρόλους σε λίγα δευτερόλεπτα. Ταλέντο που χρειάζεται να σφυρηλατηθεί.. Το «χρυσάφι» που κρατάει ο Φερέϊρα στα χέρια του και έχει ο Παναθηναϊκός στις τάξεις του λέγεται Χάρης Μαυρίας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δείχνει σπάνια, για την ηλικία του... χάρη και ωριμότητα, πετυχαίνοντας γκολ και πάλι, λίγο μετά την είσοδό του. Με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Τα δύο ματς «κέρδισαν» και έναν αξιόμαχο και σοβαρό (άρα και χρήσιμο) Βιτόλο, που φροντίζει να μην φαίνεται καθόλου η απουσία του Σιμάο και του Σο που αποκτήθηκε για να τον αντικαταστήσει.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: