Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ποδόσφαιρο παίζουν οι ομάδες, όχι το twitter!!

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μάδεργουελ ήταν σχεδόν ίδια με την περσινή. Ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο χαμένο και ένα δεύτερο με ξέσπασμα και τρία γκολ. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ποδόσφαιρο παίζουν οι ομάδες, όχι το twitter!
Βέβαια, η ομάδα από την Σκωτία αποδείχθηκε πως δεν ήταν ο αντίπαλος-φόβητρο για το τριφύλλι. Έτσι το 0-2 του πρώτου ματς έπρεπε πρώτα να διαφυλαχτεί και στη συνέχεια να έρθει και η 2η νίκη με οποιοδήποτε σκορ.
Και ήρθε με τρία υπέροχα τέρματα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δείχνει να χρειάζεται μόνο ένα κλασικό φορ περιοχής. Στην άμυνα είναι σταθερός, με τον Μπουμσόνγκ να… σκουπίζει ότι πάει να «βρωμίσει» την περιοχή του Καρνέζη.
Στα χαφ ο Βιτόλο και ο Μαρίνος τρέχουν ακατάπαυστα, ενώ χρήσιμη είναι και η δουλειά του Ζέκα που βοηθά και επιθετικά και αμυντικά. Αρκετά φιλότιμος να καλύψει χώρους προς την άμυνα δείχνει και ο Σισοκό, που σε δύο επίσημα ματς δείχνει να δικαιώνει τον Φερέιρα για την επιλογή του.
Στην αντίπαλη περιοχή όμως, ο Τοτσέ δεν είναι ο σέντερ-φορ που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Ήταν ο μοναδικός αρνητικός παίκτης των πρασίνων και θα πρέπει κάτι να γίνει για να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στα μετόπισθεν των αντιπάλων.
Ο Πετρόπουλος έμεινε στην ομάδα, αλλά ακόμα δεν φαίνεται να υπολογίζεται ως βασικός, ενώ θα κάνουμε υπομονή για να δούμε αν μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο αυτόν ο Φορναρόλι.
Αγωνιστικά λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή ρότα και με την προσθήκη του Κουίνσι θα βελτιωθεί σημαντικά. Διοικητικά όμως, τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν.
Και αναφέρομαι στα… τιτιβίσματα του Γιάννη Αλαφούζου στο twitter που βάζουν φωτιά σε ένα πρωτάθλημα που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Διότι τα σχόλιά του δεν αφορούν μόνο στον αιώνιο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, οπότε κάποιος ίσως τα θεωρήσει και φυσιολογικά, αλλά αγγίζουν κι άλλες ομάδες (Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) που μετέχουν στη διοργάνωση.
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε μια σημαντική προσπάθεια σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Η σχέση του με το ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα ήταν μια απλή σχέση φιλάθλου με την ομάδα του.
Έχοντας αναλάβει όμως, ηγετικό ρόλο αυτή η σχέση αλλάζει. Διαφοροποιείται κατά πολύ. Οφείλει λοιπόν, να χειρίζεται με μεγαλύτερη λεπτότητα τα θέματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν εμπόδια στην ομαλή εξέλιξη μιας διοργάνωσης πριν καν αρχίσει.
Η επιθυμία να γραφτούν περισσότερα μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ή να πωληθούν περισσότερα εισιτήρια διαρκείας δεν μπορεί να έχει ως βάση της τον φανατισμό, αλλά την ίδια την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, όπως παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης κι ακόμα καλύτερη.
Μη ξεχνάμε άλλωστε, γιατί το έχουμε πρόσφατο με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ότι τα social media μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργήσουν σε βάρος των χρηστών που περνούν χωρίς να το συνειδητοποιούν στη φάση της... κατάχρησης.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: