Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ρεχάγκελ: Παγκόσμιας κλάσης ο Τοροσίδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Βασίλη Τοροσίδη ο Οτο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως δεν του προκάλεσε έκπληξη η εξαιρετική εμφάνιση του διεθνή άσου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ξεκαθάρισε πως ο «Τόρο» είναι από τα δυνατά όπλα που διαθέτει η Εθνική μας ομάδα.

, τόνισε αρχικά στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ο Ρεχάγκελ και στη σ«Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Βασίλης. Τα προσόντα που έχει αυτό το παιδί δεν τα συναντάς εύκολα και γι’ αυτό δεν μου προκάλεσαν καμία έκπληξη οι τελευταίες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό»υνέχεια παραδέχθηκε ότι η απουσία του «Τόρο» από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στην Ελβετία και στη Μολδαβία ήταν σημαντική:

«Ημουν πολύ προβληματισμένος που δεν είχαμε μαζί μας τον Τοροσίδη σε αυτά τα παιχνίδια και δυστυχώς η απουσία του αποδείχθηκε πολύ σημαντική για την ομάδας. Ελπίζουμε, πάντως, να τον έχουμε στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι εξίσου πολύ σημαντικά. Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις την Εθνική ομάδα».

Ζιντάν: "Γιατί όχι και προπονητής"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την φιλοδοξία του να αναλάβει μια ημέρα την τεχνική ηγεσία ενός μεγάλου συλλόγου εξέφρασε ο Ζινεντίν Ζιντάν."Ο Ζιντάν μπορεί να μας συμβουλέψει για τεχνικά και αθλητικά θέματα. Όμως είναι μια μεταβατική χρονιά για αυτόν. Η Ρεάλ είναι μια μεγάλη επιχείρηση που περιλαμβάνει αθλητικές, οικονομικές και κοινωνικές πτυχές. Ο Ζινεντίν πρέπει να μάθει από όλα αυτά", υποστήριξε σχετικά.

Από την πλευρά του ο μεγάλος "Ζιζού" τόνισε: "Έχω την ευκαιρία να μάθω. Ξέρω ότι θα έχω την δυνατότητα να καθίσω στον πάγκο ενός συλλόγου μια ημέρα - γιατί όχι;

Θα κάνω τα πράγματα πιο ξεκάθαρα στο μέλλον. Φυσικά, θα κριθώ από τις αποφάσεις που θα πάρω. Αλλά αυτό είναι πολύ μακρινό προς το παρόν".

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Παρουσία Ερνάντεθ η προπόνηση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού, Κίκε Ερνάντεθ, προπονήθηκαν οι παίκτες του Λεβαδειακού. Οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» έκαναν τις ασκήσεις τακτικής και τεχνικής, που τους έβαλε ο γυμναστής της ομάδας, Θωμάς Γιαννιτόπουλος. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Σερζίνιο, ενώ ο Μπλάζιτς δεν συμμετείχε, προληπτικά, επειδή πονούσε στις αμυγδαλές.

Ολα ανοιχτά...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το θέμα της ανανέωσης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη εξακολουθεί να βρίσκεται σε... πρώτο πλάνο στον Παναθηναϊκό. Η επιθυμία των «πράσινων» να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους και μετά το τέλος της παρούσας σεζόν είναι δεδομένη, αλλά η οικονομική διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στις δυο πλευρές εξακολουθεί να διατηρεί το ζήτημα «ανοιχτό».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αντώνης Αντωνιάδης εξέφρασε την άποψη ότι οι «πράσινοι» θα έπρεπε να έχουν ήδη τελειώσει με το θέμα, διασφαλίζοντας την παραμονή του διεθνούς φορ ενώ με δηλώσεις του ο μάνατζερ του «Σάλπι» Δημήτρης Αγγελής υπογράμμισε ότι το κώλυμα δεν είναι μόνο για τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας.

«Δεν το γνωρίζω (σ.σ. γιατί δεν έχει γίνει ανανέωση), αλλά η γνώμη μου είναι ότι έπρεπε ήδη να έχει κλείσει. Στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Τώρα ίσως να τον πέρασε ελαφρώς ο Τοροσίδης. Η φιλοτιμία του είναι απαράμιλλη, είναι καλό παιδί με αγωνιστικότητα μέχρι το 90'. πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιό του το συντομότερο δυνατόν. Δεν βρίσκονται τέτοια παιδιά εύκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντωνιάδης στον «Sentra 103,3».

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του Σαλπιγγίδη Δημήτρης Αγγελής, μιλώντας στον «NovaSportFM 94,6», ξεκαθάρισε: «Δεν είχα κάποιο ραντεβού. Απλώς έγινε μία συζήτηση του κυρίου Αντωνίου με τον Δημήτρη. Ο Δημήτρης θέλει να είναι ήσυχος και να σκέφτεται τα παιχνίδια που είναι κρίσιμα για την ομάδα του. Θα συζητήσουμε ξανά στα μέσα Οκτωβρίου. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα για τον Δημήτρη. Θέλει να σκεφτεί όλες τις προοπτικές και να αποφασίσει».

Σε κάθε περίπτωση το φινάλε στην υπόθεση δεν αναμένεται άμεσα και σίγουρα όχι πριν από το προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Ανανέωσε στην Ατλέτικο ο Φορλάν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντιέγκο Φορλάν μέχρι το 2013 ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/9) η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ουρουγουανός στράικερ υπέγραψε γι΄ άλλα δύο χρόνια, αν και η ομάδα του έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα της πριμέρα ντιβιζιόν και μετά από 4 αγωνιστικές βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο 30χρονος άσος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν στην Ισπανία και βοήθησε την ομάδα του να τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Το ίδιο είχε καταφέρει και το 2005, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος των «ροχιμπλάνκος», Ενρίκε Σερέζο, προσπάθησε σήμερα να απαλύνει κάπως την πίεση που δέχεται ο προπονητής της ομάδας, Αμπελ Ρεσίνο, λέγοντας ότι «ο Αμπελ θα είναι στον πάγκο μέχρι το τέλος της περιόδου». Παραδέχθηκε ακόμη ότι «...δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα με τον Αμπελ. Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, ενώ άλλα δύο τελείωσαν ισόπαλα, αυτό είναι όλο. Αύριο με την Βαλένθια θα είναι διαφορετικά».

«Να μας στηρίξει ο κάθε ΠΑΟΚτσής»



Τον απολογισμό της προσπάθειας που έχουν καταβάλει από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν και ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο να αναλάβουν τα ηνία της ΚΑΕ, πραγματοποίησαν σήμερα (25/9), ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ.

«Παραλάβαμε χάος και την ΚΑΕ να είναι παντού αναξιόπιστη. Σε κάθε βήμα μας κυνηγούσαν φαντάσματα του παρελθόντος. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με οικονομικό άνοιγμα που ξεπερνά τα 4 εκ. ευρώ. Μετά το πρώτο σοκ αρχίσαμε τη δημιουργική προσπάθεια για εξυγίανση. Ολοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Πήραμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ελαφρύναμε τα χρέη και φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αίσθημα ευθύνης. Γι' αυτό και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα ο κάθε ΠΑΟΚτσής να στηρίξει το έργο μας με αγορά διαρκείας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, με έμφαση ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» Μιλτιάδης Κανώτας.

«Όταν αναλάβαμε το καράβι έμπαζε από παντού. Χρειάστηκε να παρακαλέσουμε για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να μας παρακαλάνε για να συνεργαστούν με την ομάδα και όχι το αντίθετο και πιστέψτε με βαδίζουμε πλέον προς αυτόν τον δρόμο. Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της, τα κύπελλα της και τον κόσμο της», επισήμανε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος.

Αναλυτικά οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ είπαν:

Μιλτιάδης Κανώτας: «Παραλάβαμε ένα χάος. Απλήρωτοι υπάλληλοι, παίκτες, προπονητές, δικαστικές αποφάσεις κατά της ΚΑΕ, πιστωτές που ζητούσαν τα χρήματά τους. Γι' αυτό στόχος μας ήταν να μετατρέψουμε τον ΠΑΟΚ σε αξιόπιστο σύλλογο, διότι είχε βυθιστεί στην αναξιοπιστία. Σε κάθε βήμα που κάναμε, μας κυνηγούσε το παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ ήταν καθαρός το 2004 και παρά τις πωλήσεις παικτών επί διοικήσεων Πανελούδη, τη δεδομένη στιγμή η ομάδα έχει οικονομικό άνοιγμα που ξεπερνά τα 4 εκ. ευρώ. Επί θητείας Δρόσου, δε, τα χρέη προς προμηθευτές από 75.000 ευρώ εκτοξεύτηκαν στα 380.000 ευρώ. Τα χρέη προς το Δημόσιο είναι 800.000 ευρώ. Και πραγματικά, ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια κάποια πράγματα, διότι δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Έρχονται άνθρωποι και ζητούν τα χρήματά τους από συμφωνίες που είχαν κάνει από την εποχή Πανελούδη. Σύμφωνα με το αποτελέσματα του ελέγχου του ορκωτού λογιστή, στις 31/1/09 το ταμειακό έλλειμμα ανέρχεται στο ποσό των 2.130.000 ευρώ.

Στόχος της ομάδας είναι η οικονομική εξυγίανση. Πρώτη μας κίνηση ήταν η δημιουργία των συνθηκών για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής. Πετύχαμε διακανονισμούς με τον εκπρόσωπο παικτών κ. Παπαδάκη, στον οποίο οφείλεται ένα ποσό 480.00 ευρώ, με τον Χαριτόπουλο, όπου το αρχικό ποσό ήταν 290.000 ευρώ . Τα οφέλη που πετύχαμε μέσα από διακανονισμούς ήταν περισσότερα από 500.000 ευρώ. Όταν όμως προσπαθήσαμε να πάρουμε την ασφαλιστική ενημερότητα, διαπιστώσαμε ότι ο σωτήρας - όπως τον αποκάλεσαν - ο μεγαλοεπενδυτής που τον σήκωναν κάποιοι στα χέρια, κ. Δρόσος δεν είχε καταβάλλει ένα ποσό περίπου 20.000 ευρώ σε εισφορές στο ΙΚΑ.

Ξαφνικά προέκυψε και ένα χρέος στον Ιβάν Τόμας. Δηλαδή; Άλλες 22.000 ευρώ. Ο κ. Δρόσος εξέδωσε επιταγές ανώτερες του 1.000.000 ευρώ, αλλά δεν πληρώθηκε ούτε μία. Μας έλεγαν ότι είναι ο σωτήρας και υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιούσε τα πάντα. Στην πραγματικότητα όμως κάθισε στον ΠΑΟΚ μέχρι το σημείο που εξαντλήθηκαν τα έσοδα. Αφησε πίσω του συντρίμμια. Ολοι οι παίκτες απλήρωτοι. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη που τον έδιωξε σε μια νύχτα να διεκδικεί 122.000 ευρώ. Συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ουδέποτε τηρήθηκαν. Χρέος 40.000 ευρώ προς τον ΕΣΑΚΕ και 80.000 ευρώ προς την ΕΟΚ. Κληρονομήσαμε και μεγάλα συμβόλαια για τη νέα χρονιά, ενώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπήκαν και βγήκαν από το ταμείο του συλλόγου 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τον κ. Δρόσο οι ΠΑΟΚτσήδες έδιναν 1.500 ευρώ για να τον βοηθήσουν, αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας και σήμερα τους ζητάμε να βοηθήσουν αγοράζοντας διαρκείας των 80 ευρώ.

Φέτος δεν ξοδέψαμε περισσότερα από 2.000 ευρώ για την προετοιμασία μας και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας στήριξαν. Η περσινή προετοιμασία κόστισε 40.000 ευρώ, 7.000 από τα οποία προς το ξενοδοχείο που φιλοξένησε την ομάδα τον περασμένο Αύγουστο στο Καρπενήσι δεν πληρώθηκαν και μας τα ζητάνε τώρα.

Το σημερινό ρόστερ επί εποχής Δρόσου θα κόστιζε 3.000.000 ευρώ. Ο οικονομικός προϋπολογισμός μας είναι εξασφαλισμένος. Το μόνο που ζητάμε από τον ΠΑΟΚτσή είναι να μας στηρίξει. Πέρυσι είπαν ότι είχαν δώσει 3.500 εισιτήρια διαρκείας, αλλά εμείς είδαμε ότι είχαν διατεθεί λιγότερα από 2.500. Ολοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Πήραμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ελαφρύναμε τα χρέη και φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αίσθημα ευθύνης. Γι' αυτό και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα ο κάθε ΠΑΟΚτσής να στηρίξει το έργο μας με αγορά διαρκείας.

Νομίζουμε, με βάση και τα όσα εισπράττουμε από έξω, πως έχουμε ίσως το καλύτερο τεχνικό τιμ. Για το ρόστερ κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε μα το χαμηλότερο κόστος και όλα τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα.

Γίνονται οι κατάλληλες νομικές διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες για τη διοίκηση Δρόσου. Πρωτίστως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία απεμπλοκής του από τον ΠΑΟΚ. Οι μετοχές που έχει κρίθηκαν ανενεργές. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ είναι πως ήταν πριν την έλευση Δρόσου. Το 10% ανήκει στον ΑΣ ΠΑΟΚ και το υπόλοιπο ποσοστό έχει μοιραστεί σε δέκα ΠΑΟΚτσήδες. Θα γίνει η οριστική απεμπλοκή και θα κατατεθούν ακολούθως μηνύσεις.

Έχουμε ευχαριστήσει για τη βοήθεια της ΠΑΕ θα το κάνουμε μια ακόμη φορά. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανταποκρίθηκε σε όλα όσα μας υποσχέθηκε, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη παραπάνω. Έχει τη δυναμική να το κάνει».

Νίκος Σταυρόπουλος: «Προ ημερών έπινα καφέ με έναν φίλο. Ξαφνικά με σταμάτησε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος με ευχαρίστησε γι' αυτό που κάνω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνθηκα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ένα χάος. Ένα καράβι που έμπαζε από παντού. Επειδή όμως στην ζωή μου έχω μάθει να κάνω πρωταθλητισμό, έχω βάλει ένα προσωπικό στοίχημα. Χρειάστηκε να παρακαλέσουμε για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να μας παρακαλάνε για να συνεργαστούν με την ομάδα και όχι το αντίθετο και πιστέψτε με βαδίζουμε πλέον προς αυτόν τον δρόμο. "Χτυπούσαμε" πόρτες και τις βρίσκαμε κλειστές. Συνέβαλαν στην προσπάθεια μας άνθρωποι της διοίκησης, ο Δημήτρης Πατρίδας, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Ο Παύλος Σαλτσίδης, Ολυμπιονίκης, έφτασε και αυτός σε σημείο να παρακαλάει.

Το βασικότερο ήταν να εξασφαλίσουμε τον στρατηγό που θέλαμε. Και αυτός ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Το πετύχαμε και η έλευση του Μαρκόπουλου ήταν το διαβατήριο για να έρθουν κι άλλοι παίκτες.

Όποιος βρίσκεται στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να δουλεύει ως επαγγελματίας. Αν δεν το κάνει, θα φύγει, διαφορετικά θα φύγω εγώ.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της, τα κύπελλα της και τον κόσμο της. Και ταυτόχρονα θα την σέβονται όλοι. Κάναμε 9 μεταγραφές από 9 διαφορετικούς μάνατζερ, που σημαίνει πως ότι ίσχυε παλιά και αφορούσε συνεργασία με ένα γραφείο μάνατζερ, έχει τελειώσει. Σε ότι αφορά το μπάτζετ πρέπει να ενδιαφέρει ότι αυτό είναι εξασφαλισμένο. Διαβάζω διάφορα και γελάω, με την έννοια ότι χαίρομαι πως θεωρείτε πως οι παίκτες που αποκτήσαμε έχουν υψηλό κασέ.

Είχαμε πει ότι δεν θα φύγουμε ούτε δραχμή σε σχέση με αυτά που μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε και δεν το κάναμε. Δεν έχει σημασία το ποσό και ούτε θα το πω και δεν χρειάζεται να ξέρετε. Αυτά είναι πράγματα που αφορούν μόνο την ομάδα. Το μπάτζετ είναι χαμηλό. Ισως να μπερδευτήκατε πολύ με την παραμονή των Τσιάρα, Καυκή και τη μεταγραφή του Γκρέγκορι.

Είναι πολλά πράγματα που δεν ξέρετε. Πήγα στο Καρπενήσι να δω την ομάδα και με πλησίασε ένας κύριος λέγοντας τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ και εκεί που ένιωσα καλά, μου ζήτησε 7.000 ευρώ, επειδή του τα χρωστούσε ο σύλλογος από πέρυσι. Δεν ξέρετε ότι ο κ. Κανώτας έχει βάλει από την τσέπη του 100.000 ευρώ, ο κ. Πατρίδας 180.000 ευρώ, ότι τα μέλη της διοίκησης έχουν βάλει από 20 ή 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ. Κινηθήκαμε με πλήρη εντιμότητα και ειλικρινά μιλάω, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα του Σταυρόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου. Το πνεύμα μας έχει να κάνει με την ομαδική δουλειά.

Το ρόστερ θα συμπληρωθεί με την απόκτηση του Ραντένοβιτς. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουμε την απάντηση του εκπροσώπου του για να μας πει αν θα συνεργαστεί ή όχι ο παίκτης με την ομάδα. Στο αρνητικό ενδεχόμενο έχουμε άλλες επιλογές.

Οι ακαδημίες έχουν περάσει στην ΚΑΕ, έτσι όπως πρέπει να ισχύει. Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη και να αγκαλιάσει τη σοβαρή, επαγγελματική δουλειά μας».

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ανανέωσε ο Τραπατόνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι στο «τιμόνι» θα πορευτεί μέχρι και τα προκριματικά του Euro 2012 η Εθνική Ιρλανδίας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή για ακόμη δύο χρόνια, αποκαλύπτοντας ότι η νέα συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τον Ιρλανδό δισεκατομμυριούχο, Ντένις Ο΄Μπράιαν.

«Η ομάδα έχει τεράστια προοπτική. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν τα πιστεύω μας και τι μπορούμε να πετύχουμε και ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει», ανέφερε ο πολύπειρος τεχνικός.

Η Ιρλανδία παραμένει αήττητη σε επίσημα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Τραπατόνι και ακολουθεί την πρωτοπόρο Ιταλία στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010, έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από την 3η Βουλγαρία.

Νίκη για Πανελλήνιο με σούπερ Ντέιβις


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πανελλήνιος δεν ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, του οποίου επιβλήθηκε, όμως, με 69-64. Ο Ηλίας Ζούρος είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του δηλώνοντας πως «Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας». Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντέιβις με 20 πόντους.

Αντίθετα ευχαριστημένος από το πρώτο δείγμα της ομάδας του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Ηταν το πρώτο φιλικό της χρονιάς και η ομάδα έδειξε ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ σωστά κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Γι αυτό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε δουλειά ακόμα. Υπάρχουν τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε και έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να το κάνουμε. Είμαι, πάντως, ευχαριστημένος από την εικόνα μας, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι».

Δεκάλεπτα: 23-17, 37-34, 62-46, 69-64.

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 1, Όστοϊτς 1, Πέτρουλας 1, Σμιθ 10, Ντέιβις 20(3), Τζόνσεν 4, Βουγιούκας 12, Μπλάκνεϊ 12(1), Χαραλαμπίδης 8, Κολώκας.

Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Παντελιάδης 10(2), Χάρις 8, Παππάς, Χαρίσης 9(1), Ασημακόπουλος 6(1), Ντόζιερ 13(1), Έντουαρντς 5, Δανάς, Ζάρας, Βασίλιεβιτς 9(2), Τσάμης 2, Μανωλόπουλος 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στον... πάγο ο Σκούφαλης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Μανώλη Σκούφαλη θα αγωνιστεί αύριο ο Πανιώνιος κόντρα στον Ολυμιακό. Ο «κυανέρυθρος» μέσος τιμωρήθηκε με πρόστιμο από τη διοίκηση και τέθηκε εκτός αποστολής από τον προπονητή του, για πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε κατά τη χτεσινή προπόνηση.

Οι παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Εμίλιο Φερρέρα είναι: Μπέλιτς, Μπεθέρα, Μανιάτης, Γουέλιγκτον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Τζαβέλλας, Όμο, Νικολάου, Καστελιόνε, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Κουμορτζί, Σίμωσης, Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Ριέρα.

Η βράβευση του Adelino Vieirinha


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Aπό τον Γιώργο Τουρσουνίδη παρέλαβε το βραβείο του Best Goal της 4ης αγωνιστικής ο Vieirinha για το γκολ εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος άσος, αφού ευχαρίστησε όσους ψήφισαν το γκολ του ως το πιο όμορφο, δήλωσε: «Ελπίζω να είμαι υγιής και μαζί με τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο να πετύχουμε τους στόχους μας, να φέρουμε τον ΠΑΟΚ σταθερά στις πρώτες θέσεις. Έχω 2 γκολ στο πρωτάθλημα αν και θα έπρεπε να έχω 3, αλλά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι στο παρελθόν κι ελπίζω να μου δοθούν οι ευκαιρίες να σκοράρω στα επόμενα παιχνίδια και να πάρουμε τις νίκες. Θεωρώ ότι είμαι σε καλή κατάσταση, παρόλα τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η κουβέντα με τον Πρόεδρο στα αποδυτήρια δεν ήταν κάτι καινούριο. Ο Πρόέδρος και πέρυσι ήταν συνεχώς δίπλα μας και μας έδειχνε την πίστη του σε μας. Αυτές οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι ό,τι πιο σημαντικό για να δεθούμε περισσότερο. Πιστεύω ότι από το ματς με τον Ατρόμητο η ομάδα θα επιστρέψει στις νίκες, θα δουλέψουμε όλοι μαζί γι' αυτό».

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης παραδίδοντας το βραβείο, δήλωσε: «Ο Vieirinha είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Εύχομαι να είναι υγιής και να δώσει ότι μπορεί στην ομάδα και στον εαυτό του με βάση τα εξαιρετικά του προσόντα. Εύχομαι αυτό να είναι το πρώτο βραβείο από τα πολλά που θα παραλάβει».

ΑΕΚ Μπάσκετ : Δεν πήρε πιστοποιητικό η Ένωση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πήρε το πιστοποιηγτικό για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνήθηκε να επικυρώσει τον φάκελο που κατέθεσε η διοίκηση.

Συγκεκριμένα οι "κιτρινόμαυροι" χρησιμοποίησαν το άρθρο 99 του νόμου 3599/2007, που σχετίζεται με την "προσωρινή διαταγή για αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών κι αναφέρεται ως διαδικασία "συνδιαλλαγής και λήψης προληπτικών μέτρων και προστασίας".

Στην Ένωση θέλησαν δηλαδή να μπουν σε ένα καθεστώς που θα κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα τους οφειλέτες μακριά από την... πόρτα της. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε και τώρα τα φίδιά εχουν αρχίσει να ζώνουν τον "δικέφαλο", που καλίεται να ανασυντάξει τον φάκελο του ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για τότε ορίστηκε η νέα ακρόαση για την ΑΕΚ. Επίσημη θέση της ΚΑΕ δεν υπάρχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα τόσο στον Πανιώνιο, όσο και στα Τρίκαλα. Από την άλλη δεν το πήραν η ΑΕΛ (που ως γνωστόν δεν θα πάρει μέρος στην Α2) κι ο Απόλλων Πατρών. Οι Πατρινοί πήραν παράταση ως τις 30 του μηνός, όταν και θα προκύψει η τελεσίδικη απόφαση.

Αν κι αυτή είναι αρνητική στην Α2 θα "ανέβει" κι ο ΟΦΗ προκαλώντας νέο... μπαράζ αναδιάρθρωσης στις άλλες κατηγορίες.

Δεν ξεχνά τα δικαστήρια…


Ο αγώνας Βαλενσιέν-Μαρσέιγ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής του Σαμπιονά, όχι όμως για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για τον λόγο που οδήγησε τις δύο ομάδες στον υποβιβασμό το 1993!

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ εκείνη την εποχή, Μπερνάρ Ταπία χρημάτισε ποδοσφαιριστές της Βαλανσιέν, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση στο μεταξύ τους παιχνίδι και να μην κουράσουν… τους παίκτες του, που προετοιμάζονταν για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν (1-0). Η κίνηση αυτή είδε λίγο καιρό μετά το φως της δημοσιότητας με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενες πλευρές να κληθούν από την γαλλική δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Το φινάλε ήταν το χειρότερο δυνατό, με τις δύο ομάδες να αποδεικνύονται ένοχες και να οδηγούνται στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Γαλλίας. Η Βαλενσιέν δεν ξεχνάει τα δικαστήρια… και την ταλαιπωρία που υπέστη βολοδέρνοντας για αρκετά χρόνια στα «αλώνια», έτσι αν και υπολείπεται αρκετά της Μαρσέιγ σε επίπεδο μονάδων και συνόλου θα προσπαθήσει μπροστά στο κοινό της, να της «κόψει» βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, δύσκολο έργο περιμένει την πρωτοπόρο Μπορντό με αντίπαλο την τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Ρεν, σε ένα ματς που θα γίνει στην έδρα των «Γιρονδίνων». Αμφίβολος για την Μπορντό παραμένει ο Καρασό (τερματοφύλακας) και ο Πλανίς (αμυντικός). Σε ό,τι αφορά τη Λιόν που βρίσκεται στο -2 από την κορυφή, υποδέχεται την Τουλούζ. Ανέτοιμος με πρόβλημα στη βουβωνική χώρα ο Λισάντο Λόπες (επιθετικός) για τη Λιόν. Με «τρύπια» άμυνα θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι, δεδομένων των απουσιών των Φοφανά, Μπενγκέ και Τσέτο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Σάββατο, 26/9 (19:00)

Οσέρ - Γκρενόμπλ
Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό - Σεντ Ετιέν
Μονπελιέ - Μπουλόν
Βαλενσιέν - Μαρσέιγ
Λιόν - Τουλούζ (21:00)

Κυριακή, 27/9 (17:00)

Λε Μαν - Λανς
Λιλ - Νις
Μπορντό - Ρεν (21:00)

Μαζίνιο: «Στο χέρι μας η νίκη»


Αυτό που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των ανθρώπων του Άρη από την περσινή αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη ήταν το γκολ του Αγκάλι που στέρησε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι όφ. Αυτό που δεν θέλουν να βιώσουν στον Άρη είναι ένα παρόμοιο ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λοιπόν έχουν πάρει παίχτες και προπονητής τα μέτρα του.

Ο Ιομαρ Μαζίνιο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το σαββατιάτικο παιχνίδι με τους Ακρίτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Βραζιλιάνος προπονητής αναφέρθηκε στο περσινό παιχνίδι, στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα μπορέσει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, στην διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Αμπρέου.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο μίλησε σήμερα για το παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είπε: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Θα αντιμετωπίσουμε πάλι μία ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό που θα περιμένει κάποιες στιγμές να βγει στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι θα κριθεί από την δική μας απόδοση. Ερχόμαστε από ένα παιχνίδι που είχαμε σε γενικές γραμμές καλή απόδοση. Πιστεύω ότι σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με την απίστευτη στήριξη από τους οπαδούς μας θα φθάσουμε στη νίκη. Αυτό για να γίνει χρειάζεται σκληρή δουλειά και μεγάλη ένταση».

Για το αν θα αλλάξει η τακτική σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό είπε: «Ίσως κατά την διάρκεια του ματς να δοκιμάσουμε αυτό που παίξαμε στον Παναθηναϊκό. Όμως στο παιχνίδι με την Ξάνθη πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, οπότε ένα 4-3-3 είναι μάλλον πιο λογικό ώστε να έχουμε περισσότερους χώρους. Ίσως στην διάρκεια του ματς αλλάξουν τα δεδομένα».

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε και στο περσινό παιχνίδι όπου η Ξάνθη είχε κερδίσει 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από εκείνο το παιχνίδι είναι ότι χρειάζονται 90 λεπτά συγκέντρωσης. Σε μία ξαφνική αντεπίθεση με ένα απίστευτο σουτ είχαμε μείνει πίσω στο σκορ και χάσαμε ενώ ήμασταν καλύτεροι. Οι ομάδες που θα έρχονται στο Κλεάνθης Βικελίδης θα έρχονται με αμυντικούς προσανατολισμούς, οπότε οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί».

Για το γεγονός της αλλαγής τεχνικής ηγεσίας στην Ξάνθη επισήμανε: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι θα κάνει η δική μου ομάδα. Από τους δικούς μας ποδοσφαιριστές εξαρτώνται οι νίκες. Ίσως για την αντίπαλη ομάδα να υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο λόγω του νέου προπονητή, όμως εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας η ομάδα».

Για το θέμα της διαιτησίας στον αγώνα με τους «πράσινους» ο κ. Μαζίνιο είπε: «Συζητήσαμε παραπάνω για τις δικές μας ευκαιρίες και όχι για τις υποδείξεις του διαιτητή. Τέτοιες ευκαιρίες δεν μπορεί να χάνουμε γιατί θα έχουμε και την τιμωρία. Από μία αντεπίθεση ή από μία χαμένη μπαλιά, όπως έγινε με τον Παναθηναϊκό. Αφήσαμε πίσω μας το παιχνίδι αυτό και έχουμε πλέον μεγάλη όρεξη να κερδίσουμε το επόμενο».

Για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου τόνισε: «Είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία. Καταλαβαίνει ότι για την ομάδα του Άρη είναι σημαντικός και ήρθε για να κάνει την διαφορά. Πέρα από τις χαμένες ευκαιρίες έκανε ένα καλό παιχνίδι και βλέπουμε τώρα ότι έχει ένα έξτρα κίνητρο. Δούλεψε πολύ καλά στις προπονήσεις, πέτυχε αρκετά γκολ και ελπίζουμε να έχει κρατήσει κάποια για αύριο».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Ντονάτο, στενός συνεργάτης του Μαζίνιο, που αναφέρθηκε στην κλήση από την Ισπανική Ομοσπονδία ώστε να δώσει το παρών του στην εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την ίδρυση της. Ο Ντονάτο είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη τιμή που η ομοσπονδία της Ισπανίας με καλεί σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση. Νιώθεις πολύ όμορφα και καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος σε θυμάται ακόμη. Είχα πολύ καλή σχέση με πολλούς ποδοσφαιριστές, ακόμη κι αν δεν ήμασταν συμπαίκτες. Όπως με τον Μπουντραγκένιο. Οπότε θα είναι μεγάλη χαρά να τους συναντήσω πάλι. Δεν γνωρίζω ακόμη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχω μία κλήση για να βρεθώ στις 6 του μήνα στην Μαδρίτη και εύχομαι να βρεθώ εκεί για να ζήσω όμορφες στιγμές με φίλους και παλιούς συμπαίκτες».

Πρόστιμο στον Σκούφαλη, χάνει το ματς με ΟΣΦΠ


Με χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό από την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (Σάββατο, 26/9) τιμώρησε η διοίκηση του Πανιωνίου τον Μανώλης Σκούφαλη, λόγω ενός πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε ο έμπειρος μέσος. Η απόφαση των διοικούντων του Πανιωνίου πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού της ομάδας, Εμίλιο Φερέρα.

Μπίλιτς: «Θα μείνω»


Την πρόθεση του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Εθνική ομάδα της Κροατίας και να παραμείνει στον πάγκο της μέχρι το 2012, γνωστοποίησε ο Σλάβεν Μπίλιτς. Όπως όλα δείχνουν τόσο ο ίδιος όσο και η ομοσπονδία της χώρας, θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου.

«Αισθάνομαι καλά σε αυτή τη θέση. Ποιος θέλει να φύγει από κάπου που του αρέσει; Αυτή η εμπειρία είναι ανεκτίμητη», δήλωσε ο Μπίλιτς, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βλάτκο Μάρκοβιτς, είπε: «Δεν έχω κανένα δίλημμα.

Ο Μπίλιτς θα παραμείνει. Θα του προτείνουμε νέο συμβόλαιο, δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον καλύτερο για τη θέση. Είμαι βέβαιος πως θα προκριθούμε στο Μουντιάλ, αλλά ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, θέλουμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας»

Ποινή 850 χιλ. ευρώ για Ουιφαλούσι


Το ποσό των 850.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει στη Σεβίλλη ο Τόμας Ουιφαλούσι, καθώς δεν τήρησε το προσύμφωνο συνεργασίας που είχε υπογράψει με την ομάδα της Ανδαλουσίας το καλοκαίρι και υπέγραψε συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 31χρονος αμυντικός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αν θέλει να αποφύγει αυτό το πρόστιμο-μαμούθ ή τουλάχιστον να το δει να μειώνεται σημαντικά.

Η προσοχή στο Άνφιλντ


Η κατάκτηση του τίτλου για τη Λίβερπουλ θα έρθει μόνο αν οι «κόκκινοι» εκμεταλλευτούν την έδρα τους σύμφωνα με τον Ντιρκ Κούιτ. Ο Ολλανδός επιθετικός, τόνισε ότι αν η ομάδα θέλει να φτάσει ψηλά θα πρέπει να μην επαναλάβει τα περυσινά αποτελέσματα μέσα στο «Άνφιλντ».

Η ομάδα του Μπενίτεθ έχασε τον περυσινό τίτλο επειδή είχε απώλειες στην έδρα της. «Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας, αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πέρυσι δεν είχαμε καμιά ήττα στη έδρα μας, αλλά οι επτά ισοπαλίες μας στέρησαν το πρωτάθλημα. Το θετικό φέτος είναι ότι σκοράρουμε με ευκολία από το πρώτο ημίχρονο».

Προς Ιταλία ο Ραφίνια


Την καριέρα του στην Ιταλία θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ της Σάλκε σύμφωνα με τον ατζέντη του δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να αγωνίζεται στην γειτονική μας χώρα.

Ο μάνατζερ του Ραφίνια, Νάορ Μαλακούιας ανέφερε ότι οι ομάδες που ενδιαφέρονται είναι η Γιουβέντους με την Μίλαν «Για την Γιουβέντους και την Μίλαν πιστεύω πως υπάρχουν πιθανότητες αλλά όχι για τώρα. Αν η Σάλκε είναι έτοιμη να τον πουλήσει, τότε θα ανοίξουμε διάλογο με τις άλλες ομάδες για να βρούμε κάποια λύση. Πέρα από αυτό, η απόφαση ανήκει στην Σάλκε. Δεν είναι αλήθεια όσα γράφονται για μεταγραφή του Ραφίνια στην Μίλαν τον Ιανουάριο. Οι επαφές με τις ιταλικές ομάδες έγιναν το καλοκαίρι. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι μια καλή επιλογή αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου να μιλήσει για το μέλλον του».

Νίκη κορυφής θέλει η Σέλτικ


Τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή θα αναζητήσει η Σέλτικ, που στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Scottish Premier League αντιμετωπίζει στο "Σεντ Μίρεν Παρκ" την ομώνυμη ομάδα. Την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει η Ρέιντζερς, που υποδέχεται στο "Αϊμπροξ Παρκ" την αήττητη μακριά από το γήπεδο της, Αμπερντίν.

Ιδιαίτερα σημαντικό ματς αυτό του "Φιρ Παρκ" ανάμεσα στη Μάδεργουελ και τη Χιμπέρνιαν, που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα θα αναζητήσει η ουραγός, Φόλκερκ υποδεχόμενη την Κιλμάρνοκ. Η Χαρτς υποδέχεται στο "Τίνκασλ" τη Χάμιλτον ενώ η προτελευταία Σεντ Τζόνστον φιλοξενεί τη Νταντί Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/9

14:30 Σεντ Μίρεν - Σέλτικ
17:00 Φόλκερκ - Κιλμάρνοκ
17:00 Χαρτς - Χάμιλτον
17:00 Μάδεργουελ - Χιμπέρνιαν
17:00 Ρέιντζερς - Αμπερντίν
17:00 Σεντ Τζόνστον - Νταντί Γιουνάιτεντ

Χαρούμενος με νίκες της Γιουνάιτεντ *


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει πλέον με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν ξεχνάει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος μέσος όποτε μπορεί παρακολουθεί τους «κόκκινους διαβόλους» από την τηλεόραση.

Ο διεθνής άσος χαίρεται όταν βλέπει την αγγλική ομάδα να νικά «Όποτε μπορώ βλέπω αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ καθώς μου αρέσει να ξέρω τι γίνεται στο Ολντ Τράφορντ. Παρά το γεγονός ότι τώρα βρίσκομαι στη Ρεάλ πάντα είμαι χαρούμενος όταν ξέρω ότι η Γιουνάϊτεντ έχει κερδίσει»

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Έξω ο Μενδρινός, μέσα ο "Ελέ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Κώστα Μενδρινό στην αποστολή της ομάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αναμετρηθεί το Σάββατο με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ», στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο μέσος της ομάδας των Ιωαννίνων δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στη γάμπα και έτσι ο Γιώργος Παράσχος δεν μπόρεσε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Αντίθετα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα είναι στη διάθεση του προπονητή του, με ένεση όμως, ούτως ώστε να μη πονά στη μέση. Απών για τους Ηπειρώτες θα είναι και ο Ντιμπαλά που αποβλήθηκε στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι 19 παίκτες που επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος είναι: Σικαλιάς, Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Στάθης, Βάντερσον, Κανακούδης, Μαϊστόροβιτς, Κούσας, Κώτσιος, Ανδράλας, Μπαλάφας, Βαγγελής, Μπουχάν, Γεωργιάδης, Μιχαλόπουλος, Κοντογουλίδης, Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτης και Τζάνης.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του Α' γύρου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοινώθηκε από την Superleague το αναλυτικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μέχρι το τέλος του α' γύρου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από την 7η έως και την 15η αγωνιστική έχει ως εξής:

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 ΝOVA

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 ΣΚΑΪ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ 19:00 ΝOVA

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Π.Α.Ο.Κ. - ΛΑΡΙΣΑ 19:00 NOVA

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - Π.Α.Ο.Κ. 16:45 ΝOVA

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 16:45 ΣΚΑΪ

ΠΑΟ: Χειρουργήθηκε ο Πετρόπουλος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι ενοχλήσεις που ένιωθε ο Αντώνης Πετρόπουλος το τελευταίο διήμερο αποδείχθηκαν σοβαρές. Ο 22χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού επισκέφθηκε το γιατρό ο οποίος διέγνωσε ρήξη σκωληκοειδίτιδας, με αποτέλεσμα ο διεθνής, με τις Ελπίδες, επιθετικός να υποβληθεί το πρωί της Παρασκευής (25/9) σε επέμβαση.

Ο Πετρόπουλος ένιωθε έντονες ενοχλήσεις το βράδυ της Τετάρτης (23/9), ενώ οι πόνοι είχαν υποχωρήσει, σχετικά, την Πέμπτη (24/9), αλλά δεν είχαν φύγει τελείως. Ετσι, μετά τη σημερινή επίσκεψη στο γιατρό αποφασίστηκε να γίνει άμεσα επέμβαση.

Ο υψηλόσωμος σέντερ-φορ θα μείνει τουλάχιστον 15-20 μέρες εκτός δράσης και φυσικά προστίθεται στη λίστα των απόντων για το ντέρμπι της Κυριακής (27/9, 21:15) με την ΑΕΚ. Ο Χενκ τεν Κάτε δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαρίνο, Δάρλα και Σπυρόπουλο, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Καραγκούνη, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι.

O Μπελ στη θέση του Μπριατόρε


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μπομπ Μπελ είναι ο νέος επικεφαλής της Renault μετά από την απομάκρυνση των Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς.

Με τους Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς να αποτελούν παρελθόν η ομάδα της Renault έπρεπε οπωσδήποτε να βρει τον αντικατάσταση, που θα ηγηθεί της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός διευθυντής της γαλλικής εταιρίας, Μπομπ Μπελ, θα αποτελέσει τον άνθρωπο που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Μετά από το γνωστό σκάνδαλο "Crash Gate" οι Μπριατόρε και Σίμοντς απομακρύνθηκαν από τη γαλλική εταιρία με συνοπτικές διαδικασίες.

Έτσι το βάρος των ευθυνών της ομάδας θα το επωμιστεί ο Μπελ, ο οποίος πέρα από επικεφαλής, θα συνεχίσει να εκτελεί και τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή.

Παράλληλα ο πρώην διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας, Ζαν-Φρανσουά Κομπέ, θα είναι ο καινούργιος εκτελεστικός διευθυντής.

Σε αγώνες Kαρτ ο Μάσα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φελίπε Μάσα μετά από το σοβαρό τραυματισμό του στην πίστα της Ουγγαρίας αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αλλά από τη θέση ενός Kαρτ!

Η υγεία του Βραζιλιάνου πιλότου βελτιώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα οι αρχικές εκτιμήσεις να τον θέλουν να επιστρέφει το Δεκέμβριο στους γνωστούς Βραζιλιάνικους αγώνες Καρτ Γκάνια Βιάνα.

Ωστόσο, τα τελευταία αποτελέσματα των εξετάσεων του Μάσα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, με αποτέλεσμα ο πιλότος της Ferrari να δηλώνει συμμετοχή στους Διεθνής αγώνες Go-Kart, που θα διεξαχθούν στην Φλοριανάπολη στη νότια Βραζιλία.

Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα και τους ανθρώπους της Ferrari, με τον πρόεδρο της ομάδας Λούκα ντι Μοντετζέμελο να επιβεβαιώνει ότι ο Μάσα θα αγωνίζεται με την ομάδα της Scuderia στο νέο Πρωτάθλημα.

Εθνική Ελλάδας: Πρώτες κλήσεις Ρεχάγκελ ενόψει Λετονίας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις πρώτες κλήσεις με τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό ανακοίνωσε ο Ότο Ρεχάγκελ ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τη Λετονία(10/10) στο ΟΑΚΑ και την επίσης εντός έδρας αναμέτρηση με το Λουξεμβούργο(14/10) για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πέραν των Μπασινά και Δέλλα που είναι εκτός πλάνων πλέον στη "γαλανόλευκη" δεν κάλεσε τον Νίκο Λυμπερόπουλο που ανακοίνωσε την απόφαση του να μην αγωνιστεί ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τις τελευταίες αναμετρήσεις με την Ελβετία και τη Μολδαβία.

Ο Γερμανός προπονητής επέλεξε τον Βασίλη Πλιάτσικα της Σάλκε ως νέο πρόσωπο. Πιο αναλυτικά ο Ότο Ρεχάγκελ κάλεσε τους εννέα παρακάτω ποδοσφαιριστές:Αγγελο Χαριστέα(Νυρεμβέργη), Σωτήρη Κυργιάκο(Λίβερπουλ), Βαγγέλη Μόρα(Μπολόνια), Χρήστο Πατσατζόγλου(Ομόνοια), Γιώργο Σαμαρά(Σέλτικ), Φάνη Γκέκα(Μπάγερ Λεβερκούζεν), Γιάννη Αμανατίδη(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σωκράτη Παπασταθόπουλο(Τζένοα), Βασίλη Πλιάτσικα(Σάλκε).

Αθλητικός Τύπος 25/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Γλίτωσε με ισοπαλία η Γιουβέντους


Γκριγκέρα και Σκούλι διεκδικούν την μπάλα Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ γλίτωσε στο 86' τη Γιουβέντους από το «έμφραγμα», καθώς κατάφερε να χαρίσει στους «μπιανκονέρι» τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Λουίτζι Φεράρις» και να την κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος. Η «Γηραιά Κυρία» αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Τζένοα, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής, και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με την Ιντερ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής του καμπιονάτο έχουν ως εξής:

  • Αταλάντα-Κατάνια 0-0

  • Μπάρι-Κάλιαρι 0-1
    (77' Νενέ)

  • Μπολόνια-Λιβόρνο 2-0
    (35' Πορτανόβα, 53' Ντι Βάιο)

  • Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 2-0
    (25' Γιόβετικ, 66' Τζιλαρντίνο)

  • Ίντερ-Νάπολι 3-1
    (2' Ετό, 5' Μιλίτο, 32' Λούσιο - 37' Λαβέζι)

  • Λάτσιο-Πάρμα 1-2
    (42' Ζαράτε - 21' Μποζίνοφ, 45' Αμορούζο)

  • Παλέρμο-Ρόμα 3-3
    (40' Μπουντάν, 45' Μίκολι, 56' Νοτσερίνο - 20' Μπρίκι, 45' Μπουρντίσο, 88' πεν. Τότι)

  • Σιένα-Κιέβο 0-0

  • Ουντινέζε-Μίλαν 1-0
    (22' Ντι Νατάλε)

  • Τζένοα-Γιουβέντους 2-2
    (31' Μέστο, 75' Κρέσπο - 6' Ιακουίντα, 86' Τρεζεγκέ)

  • Απεργία!

    basketball.jpgΗ Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που έχουν θέσει επί τάπητος για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών πραγματοποίησε σήμερα (24/9/09) την έκτακτη Γενική Συνέλευση του στην οποία υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία του και με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ αποφάσισε να προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις για το σύνολο των αιτημάτων του.

    Προς υπενθύμιση τα αιτήματά μας είναι τα εξής:

    1α. Πλήρη εγγύηση του μίνιμουμ του προϋπολογισμού των ομάδων που επιθυμούν να αγωνιστούν στην Α1 ποσού 500.000€.

    1β. Δημιουργία ταμείου Αξιοπιστίας με την συμμετοχή των 14 ομάδων και του ΠΣΑΚ με 100.000€ έκαστος δημιουργώντας έτσι ένα ταμείο 1.500.000€ για την αποπληρωμή των χρεών προς τους αθλητές στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Οι ομάδες που οι αθλητές του έκαναν χρήση του ταμείου αν δεν καλύψουν τα χρήματα που δόθηκαν αποβάλλονται από κάθε διοργάνωση.

    2. Δικαίωμα μεταγραφής Έλληνα αθλητή μεσούσης της περιόδου και σε Ελληνική ομάδα μετά από λύση συμβολαίου ή χρέη των ομάδων έστω και ενός μήνα.

    3. Απαγόρευση μεταγραφών αν υπάρχουν οφειλές του προηγούμενου μήνα.

    4α. Επαναφορά στο παλαιό καθεστώς για τους ξένους αθλητές.

    4β. Οκτώ γηγενείς αθλητές στην δωδεκάδα οι οποίοι να έχουν αγωνιστεί σε εφηβικά πρωταθλήματα της χώρας.


    Μία αλλαγή για τον Προτάσοφ


    Ο Γιάκομπ άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή Μια αλλαγή την έχει ήδη αποφασίσει ο Προτάσοφ για την αναμέτρηση με την Καβάλα. Αλλωστε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς... Η αλλαγή αυτή θα είναι στην επίθεση, του Γιάκομπ στη θέση του τραυματία Μπόσνιακ. Για τις υπόλοιπες αλλαγές δεν αναμένεται κάτι εντυπωσιακό. Ο Ουκρανός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Τούμα στη θέση του Βουτσιά.

    Οι έντεκα που προκρίνονται: Ο Κοβαλέφσκι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάρτος και Γιαννούλη στα άκρα της άμυνας. Οι Κατσαμπής και Λέκι στο κέντρο της άμυνας. Οι Ντιέ και Παπαστεριανός στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Επστάιν αριστερά και τον Τούμα δεξιά. Ο Ντίκα σε ελεύθερο ρόλο και ο Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή προκύπτει ως βασική ενδεκάδα, που δοκίμασε ο Προτάσοφ στο εκπαιδευτικό δίτερμα.

    Εκτός προγράμματος έμειναν οι Μπόσνιακ και Ηλιάδης, συνέχισαν τη φυσιοθεραπεία. Ο τραυματισμός του δεύτερου δεν είναι τόσο βαρύς, όσο εκείνος του Κροάτη επιθετικού. Αυτό σημαίνει ότι κάνει βήματα προόδου ακολουθώντας (παράλληλα με τη θεραπεία) ελαφρύ ατομικό πρόγραμμα.

    Ανανεώνει ο Νέτο


    Ο Νέτο με τη φανέλα του Αρη Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι δύο πλευρές και με αυτό το δεδομένο, πολύ σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια που θα δένουν τον Ντάρσι Νέτο με τον Αρη μέχρι το 2012. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεναποκλείεται ακόμη και σήμερα να πέσουν οι υπογραφές.

    Προηγήθηκε η προφορική συμφωνία ανάμεσα στον Ντάρσι Νέτο και τον Αρη, για την ανανέωση της συνεργασίας τους για δυο ακόμη χρόνια. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα επισκεφτεί τα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του αποφέρει μια σημαντική αύξηση αποδοχών. Ο Νέτο λοιπόν θα φορά την φανέλα του Αρη ως το 2012, δυο χρόνια ακόμη από τη λήξη του συμβολαίου του, το 2010.

    Και δεν θα είναι ο μοναδικός. Μετά τους Σηφάκη, Κάλβο και Νέτο, σειρά για να επεκτείνει το συμβόλαιο του έχει ο Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αργεντινός έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι προτιμά τον Αρη και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα. Οι άνθρωποι των "κίτρινων" είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία του αυτό το διάστημα που αγωνίζεται στην ομάδα και θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να τον "δέσουν". Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κριστιάν Νασούτι. Οι επαφές με τον εκπρόσωπο του και την Ρίβερ Πλείτ βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.

    Οι διοικούντες του Αρη θα κινήσουν τις διαδικασίες για να αποκτήσουν και τον Νταρίο Φερνάντες από την Μπειτάρ, από την οποία παίζει δανεικός. Ο Αργεντινός έχει "κλέψει" τις εντυπώσεις και στόχος των "κίτρινων" είναι να τον κρατήσει και για τα επόμενα χρόνια στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

    Κάουτ: «Να μην επαναληφθούν τα περσινά…»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η Λίβερπουλ πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της αν θέλει να φτάσει ψηλά, όπως δήλωσε Ντιρκ Κάουτ. Οι «ρεντς» αντιμετωπίζουν την Χαλ στο «Άνφιλντ» και ο Ολλανδός επιθετικός δεν θέλει να επαναληφθεί αυτό που έγινε την περασμένη χρονιά, με τις πολλές απώλειες στα εντός έδρας παιχνίδια.

    Η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στους 86 βαθμούς στην Πρέμιερσιπ , όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν. Αυτό οφείλεται όχι στο ότι έχασε σε κάποιο κρίσιμο ντέρμπι, αλλά κυρίως επειδή είχε απώλειες απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες όπως η Χαλ και η Στοούκ στην έδρα της. Σύμφωνα με τον 29χρονο επιθετικό η Λίβερπουλ μπορεί να έχασε από την Άστον Βίλα φέτος, αλλά έχει πάρει το μάθημα της!

    Στην συνέχεια ο πρώην ποδοσφαιριστής της Φέγενορντ τόνισε πως: «Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας, αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πέρυσι δεν είχαμε καμιά ήττα στη έδρα μας, αλλά οι επτά ισοπαλίες μας κόστισαν το πρωτάθλημα. Το θετικό για εμάς φέτος είναι ότι σκοράρουμε με ευκολία στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που στη συνέχεια θα μας βοηθήσει πολύ».

    Τετ α τετ Αντωνίου με «Σάλπι» και «Κάρα»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είχε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο «Σάλπι» την παρούσα χρονική στιγμή, αλλά και για το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ η κουβέντα πήγε και στο φλέγον θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και της διαφοράς που ως γνωστόν υπάρχει.

    Ο Σαλπιγγίδης έδειξε με τη στάση του προς το διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος και θέλει το χρόνο του για να συζητήσει ουσιαστικά τα δεδομένα της υπόθεσής του και έτσι οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του μήνα.

    Ο Αντωνίου είχε τετ α τετ και με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις και συζήτησαν προφανώς το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

    Εν τω μεταξύ, ο Στέργος Μαρίνος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Inpress», πλέκοντας το εγκώμιο του Τεν Κάτε και επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

    «Ο Τεν Κάτε είναι μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Η θητεία και οι επιτυχίες του σε κορυφαίους συλλόγους και προηγμένα πρωταθλήματα προκαλούν σεβασμό. Είναι αφοσιωμένος πλήρως στη δουλειά του και προσπαθεί συνεχώς να μας μεταδώσει τις πολύτιμες γνώσεις του.

    Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, αφού πλέον είμαι μέλος μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Ομως το γεγονός αυτό μου αυξάνει το αίσθημα ευθύνης, γιατί θέλω να φανώ αντάξιος της επιλογής και εμπιστοσύνης που μου έδειξαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Πλέον έχω και εγώ περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό μου, γι' αυτό και η καθημερινή προσπάθεια θα είναι σκληρότερη.

    Ο Παναθηναϊκός ακολουθώντας τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων είναι άρτια οργανωμένος σε όλα τα επίπεδα. Σου παρέχει όλα τα εφόδια για να δουλέψεις απερίσπαστος. Για τους συμπαίκτες μου διαπιστώνω ότι πέρα από την αγωνιστική ποιότητα που διαθέτουν, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και άψογοι επαγγελματίες. Με έχουν δεχτεί με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντάς με να αισθάνομαι άνετα και γενικά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ γρηγορότερα στο νέο μου περιβάλλον. Ο μεγάλος φετινός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Εχουμε τις αγωνιστικές δυνατότητες, αλλά και την ανάλογη πίστη να το κατακτήσουμε.

    Στη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική διαδρομή μου, η πρώτη συμμετοχή στην Εθνική Ελπίδων είναι η στιγμή που θυμάμαι εντονότερα. Αυτό που θέλω να διαγράψω είναι ένας τραυματισμός στο μάτι, που λίγο έλειψε να τερματίσει πρόωρα την καριέρα μου».

    Ζαγοράκης: Ποτέ δεν είπα οτι θα φύγω.


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Στα δύσκολα πρέπει να αναλαμβάνει ο αρχηγός. Αυτό έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ ο οποίος βρέθηκε χθές Πέμπτη στην προπόνηση της ομάδας στην Σουρωτή.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε τους παίκτες αλλά και ξεχωριστά με τους αρχηγούς Κονσεϊσάο, Χαλκιά και τους ζήτησε να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στα καλά αποτελέσματα καθώς όπως ο ίδιος τόνισε λίγο μετά στους εκπροσώπους του Τύπου, το κλίμα μπορεί να αναστραφεί μόλις έρθουν τα καλά αποτελέσματα.

    "Αυτό που προέχει τώρα, είναι να βρούμε την ηρεμία μας και να δείξουμε στα άλλα ματς τις δυνατότητες που έχουμε και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Πρέπει να έρθουν νίκες για να αλλάξει η ψυχολογία. Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης. Εμείς είμαστε εδώ για να παλέψουμε".

    Για τη συζήτηση που είχε με τους ποδοσφαιριστές, είπε: «Ξέρουν τα παιδιά τι πρέπει να κάνουν και αυτό είπαμε. Ο,τι έγινε, έγινε. Ναι, έκανε λάθος ο διαιτητής, το παραδέχθηκε. Και; Τι να το κάνω εγώ; Θα έρθουν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ; Οχι. Αρα, τι να καθίσουμε να κάνουμε; Να κλαίμε για τους βαθμούς; Πάει, τελείωσε αυτό, αν μείνουμε σε αυτό, καήκαμε Ετσι όπως ήρθανε τα πράγματα, χρειαζόμαστε ηρεμία και την ηρεμία θα μας τη φέρουν τα θετικά αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε, αυτό ζήτησα από όλα τα παιδιά. Να βάλουνε το κεφάλι κάτω και όλοι μαζί να παλέψουμε για τα αποτελέσματα. Εχουμε χάσει κάτι σε σχέση με πέρυσι και το βλέπετε όλοι. Θα το βρούμε όμως».

    «Ο ΠΑΟΚ ούτε ξεκίνησε ούτε σταματά στον Γκαγκάτση»
    Για την παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση, για την παρουσία του οποίου υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ·που υπεραμύνθηκε αυτής της επιλογής του· θέλησε να την υποβαθμίσει, σχολιάζοντας: «Αυτό σκέφτηκε ο Βασίλης, αυτό έκανε. Παραιτήθηκε για προσωπικούς δικούς του λόγους. Δεν έχω τίποτα να πω. Ετσι έκρινε, κλείνει το θέμα. Ο ΠΑΟΚ ούτε ξεκίνησε ούτε σταματά στον Γκαγκάτση ή τον Ζαγοράκη ή τον οποιονδήποτε. Ο ΠΑΟΚ υπήρχε πριν από όλους εμάς και θα υπάρχει μετά από όλους εμάς, δεν είναι πρόσωπα».

    «Ποτέ δεν είπα ότι φεύγω»
    Οταν ρωτήθηκε για το «όλοι μαζί» που ανέφερε και για το αν υπάρχει απόφαση ή σκέψη για αλλαγή προσώπων, σημείωσε: «Καταλαβαίνω τι εννοείτε. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να συνεχίζεις ενωμένος για να παλεύεις γι' αυτό που θες να πετύχεις. Και το λέω ξανά, έχουν μεγάλη σημασία πλέον τα αποτελέσματα. Αυτό κυνηγάμε, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλά. Οσον αφορά για μένα, είδα και πάλι ότι γράφτηκε πως σκέφτομαι να φύγω, να παραιτηθώ. Εφυγα από τα γραφεία το βράδυ (σ.σ. την Κυριακή μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) και με πλησίασε ένας οπαδός και μου είπε ''άντε, ρε Θόδωρε, τι περιμένεις, διώξ’ τον'' και αυτό που του είπα παρερμηνεύτηκε. Ηθελα να του πω ότι αν είναι να φύγει κάποιος, πρώτος θα φύγω εγώ. Και αυτό κάποιοι το ερμηνεύσανε ότι σκέφτομαι να παραιτηθώ. Εντάξει, υπήρχε ένταση, κούραση, πικρία εκείνη την ώρα. Με ενοχλεί όμως που βγαίνουν και λένε ότι πάλι είπα ότι θα φύγω. Ποτέ δεν είπα ότι θα φύγω».