Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ Μπάσκετ : Δεν πήρε πιστοποιητικό η Ένωση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πήρε το πιστοποιηγτικό για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνήθηκε να επικυρώσει τον φάκελο που κατέθεσε η διοίκηση.

Συγκεκριμένα οι "κιτρινόμαυροι" χρησιμοποίησαν το άρθρο 99 του νόμου 3599/2007, που σχετίζεται με την "προσωρινή διαταγή για αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών κι αναφέρεται ως διαδικασία "συνδιαλλαγής και λήψης προληπτικών μέτρων και προστασίας".

Στην Ένωση θέλησαν δηλαδή να μπουν σε ένα καθεστώς που θα κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα τους οφειλέτες μακριά από την... πόρτα της. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε και τώρα τα φίδιά εχουν αρχίσει να ζώνουν τον "δικέφαλο", που καλίεται να ανασυντάξει τον φάκελο του ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για τότε ορίστηκε η νέα ακρόαση για την ΑΕΚ. Επίσημη θέση της ΚΑΕ δεν υπάρχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα τόσο στον Πανιώνιο, όσο και στα Τρίκαλα. Από την άλλη δεν το πήραν η ΑΕΛ (που ως γνωστόν δεν θα πάρει μέρος στην Α2) κι ο Απόλλων Πατρών. Οι Πατρινοί πήραν παράταση ως τις 30 του μηνός, όταν και θα προκύψει η τελεσίδικη απόφαση.

Αν κι αυτή είναι αρνητική στην Α2 θα "ανέβει" κι ο ΟΦΗ προκαλώντας νέο... μπαράζ αναδιάρθρωσης στις άλλες κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: