Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Μαζίνιο: «Στο χέρι μας η νίκη»


Αυτό που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των ανθρώπων του Άρη από την περσινή αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη ήταν το γκολ του Αγκάλι που στέρησε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι όφ. Αυτό που δεν θέλουν να βιώσουν στον Άρη είναι ένα παρόμοιο ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λοιπόν έχουν πάρει παίχτες και προπονητής τα μέτρα του.

Ο Ιομαρ Μαζίνιο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το σαββατιάτικο παιχνίδι με τους Ακρίτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Βραζιλιάνος προπονητής αναφέρθηκε στο περσινό παιχνίδι, στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα μπορέσει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, στην διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Αμπρέου.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο μίλησε σήμερα για το παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είπε: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Θα αντιμετωπίσουμε πάλι μία ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό που θα περιμένει κάποιες στιγμές να βγει στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι θα κριθεί από την δική μας απόδοση. Ερχόμαστε από ένα παιχνίδι που είχαμε σε γενικές γραμμές καλή απόδοση. Πιστεύω ότι σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με την απίστευτη στήριξη από τους οπαδούς μας θα φθάσουμε στη νίκη. Αυτό για να γίνει χρειάζεται σκληρή δουλειά και μεγάλη ένταση».

Για το αν θα αλλάξει η τακτική σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό είπε: «Ίσως κατά την διάρκεια του ματς να δοκιμάσουμε αυτό που παίξαμε στον Παναθηναϊκό. Όμως στο παιχνίδι με την Ξάνθη πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, οπότε ένα 4-3-3 είναι μάλλον πιο λογικό ώστε να έχουμε περισσότερους χώρους. Ίσως στην διάρκεια του ματς αλλάξουν τα δεδομένα».

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε και στο περσινό παιχνίδι όπου η Ξάνθη είχε κερδίσει 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από εκείνο το παιχνίδι είναι ότι χρειάζονται 90 λεπτά συγκέντρωσης. Σε μία ξαφνική αντεπίθεση με ένα απίστευτο σουτ είχαμε μείνει πίσω στο σκορ και χάσαμε ενώ ήμασταν καλύτεροι. Οι ομάδες που θα έρχονται στο Κλεάνθης Βικελίδης θα έρχονται με αμυντικούς προσανατολισμούς, οπότε οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί».

Για το γεγονός της αλλαγής τεχνικής ηγεσίας στην Ξάνθη επισήμανε: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι θα κάνει η δική μου ομάδα. Από τους δικούς μας ποδοσφαιριστές εξαρτώνται οι νίκες. Ίσως για την αντίπαλη ομάδα να υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο λόγω του νέου προπονητή, όμως εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας η ομάδα».

Για το θέμα της διαιτησίας στον αγώνα με τους «πράσινους» ο κ. Μαζίνιο είπε: «Συζητήσαμε παραπάνω για τις δικές μας ευκαιρίες και όχι για τις υποδείξεις του διαιτητή. Τέτοιες ευκαιρίες δεν μπορεί να χάνουμε γιατί θα έχουμε και την τιμωρία. Από μία αντεπίθεση ή από μία χαμένη μπαλιά, όπως έγινε με τον Παναθηναϊκό. Αφήσαμε πίσω μας το παιχνίδι αυτό και έχουμε πλέον μεγάλη όρεξη να κερδίσουμε το επόμενο».

Για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου τόνισε: «Είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία. Καταλαβαίνει ότι για την ομάδα του Άρη είναι σημαντικός και ήρθε για να κάνει την διαφορά. Πέρα από τις χαμένες ευκαιρίες έκανε ένα καλό παιχνίδι και βλέπουμε τώρα ότι έχει ένα έξτρα κίνητρο. Δούλεψε πολύ καλά στις προπονήσεις, πέτυχε αρκετά γκολ και ελπίζουμε να έχει κρατήσει κάποια για αύριο».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Ντονάτο, στενός συνεργάτης του Μαζίνιο, που αναφέρθηκε στην κλήση από την Ισπανική Ομοσπονδία ώστε να δώσει το παρών του στην εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την ίδρυση της. Ο Ντονάτο είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη τιμή που η ομοσπονδία της Ισπανίας με καλεί σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση. Νιώθεις πολύ όμορφα και καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος σε θυμάται ακόμη. Είχα πολύ καλή σχέση με πολλούς ποδοσφαιριστές, ακόμη κι αν δεν ήμασταν συμπαίκτες. Όπως με τον Μπουντραγκένιο. Οπότε θα είναι μεγάλη χαρά να τους συναντήσω πάλι. Δεν γνωρίζω ακόμη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχω μία κλήση για να βρεθώ στις 6 του μήνα στην Μαδρίτη και εύχομαι να βρεθώ εκεί για να ζήσω όμορφες στιγμές με φίλους και παλιούς συμπαίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: