Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

MLS: Προβάδισμα για Νιού Ίνγκλαντ και Γκάλαξι!! (videos)

Σημαντικές νίκες πήραν Νιού Ίνγκλαντ και Λος Άντζελες Γκάλαξι στους τελικούς της Ανατολικής και της Δυτικής Περιφέρειας του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, MLS, αντίστοιχα.
Οι πρώτοι πήραν το «διπλό» με 2-1 στην έδρα των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς με τέρματα των Μπάνμπερι και Τζόουνς (17' και 86' αντίστοιχα). Για τους γηπεδούχους, σκόραρε ο Ράιτ - Φίλιπς στο 27ο λεπτό. Οι δεύτεροι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και νίκησαν 1-0 το Σιάτλ με γκολ του Μαρσέλο Σάρβας στο 52ο λεπτό.
Δείτε τα βίντεο:








*Πηγή: onsports.gr*

Θετική για επανέναρξη η ΕΠΟ!

Έτοιμη να πει το «ναι» στους ορισμούς διαιτητών και την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η ΕΠΟ, η οποία όμως ζητάει να προστεθεί ένας όρος στο κείμενο που θα υπογράψουν οι ομάδες.

Θετική για επανέναρξη η ΕΠΟ
Προς εκτόνωση της κρίσης που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων οδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΠΟ είναι έτοιμη να πει το «ναι» και να ορίσει διαιτητές, αποδεχόμενη σχετική επιστολή των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Το κείμενο στο οποίο συγκλίνουν οι θέσεις των μελών του συνεταιρισμού βασίζεται κατά κύριο λόγο σε επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν μερικές μέρες, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η Λίγκα ζητάει επίσημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Η Λίγκα στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Ζητάμε από την ΚΕΔ ωστόσο να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών».

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπάρχει το αίτημα ή η παραίνεση να προστεθεί ακόμη μία παράγραφος στην οποία θα αναφέρεται πως οι παράγοντες των ομάδων θα σταματήσουν με εμπρηστικές δηλώσεις να στοχοποιούν διαιτητές.

Φυσικά –και με βάση όσα είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα- πολύ μεγάλη σημασία θα έχει η ακριβής διατύπωση της συγκεκριμένης πρότασης, αφού την προηγούμενη φορά που υπήρξε αντίστοιχη θέση, ακολούθησε αντίδραση πολλών ΠΑΕ που έκαναν λόγο για φίμωση.

Αν τελικά πάνε όλα καλά, δηλαδή οι ΠΑΕ συμφωνήσουν σε κείμενο που θα αποδέχεται η ΕΠΟ, αναμένεται το προσεχές σαββατοκύριακο να διεξαχθεί η 12η αγωνιστική και μέσα στις γιορτές η 11η.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βρήκαν την… άκρη!

Σε συμφωνία φαίνεται πως έφτασαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας σχετικά με την επιστολή που θα στείλουν στην ΕΠΟ για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής αυτό το σαββατοκύριακο.

Βρήκαν την… άκρη
Όλα δείχνουν πως το προσεχές σαββατοκύριακο αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού οι ΠΑΕ συμφώνησαν στο προσχέδιο της επιστολής που θα σταλεί στην ΕΠΟ προκειμένου να οριστούν διαιτητές.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο που θα βασίζεται σε προηγούμενη επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

Εφόσον συμφωνήσουν –όπως φαίνεται- όλες οι ομάδες, θα έχουμε άμεσα τη διεξαγηωγή της 12ης αγωνιστικής και τα παιχνίδια της 11ης θα μεταφερθούν σε νέα ημερομηνία, με πιθανότερη κάποια μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η εξής:

«Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η Λίγκα ζητάει επίσημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Η Λίγκα στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Ζητάμε από την ΚΕΔ ωστόσο να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών».

Αγραφιώτης: «Έγινε πεδίο αντιπαραθέσεων η λίγκα»

Για αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League έκανε λόγο ο Τάκης Αγραφιώτης με γραπτή του δήλωση στο περιθώριο του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, ενώ ενέμεινε στην παραίτησή του.

Αγραφιώτης: «Έγινε πεδίο αντιπαραθέσεων η λίγκα»
Ο Τάκης Αγραφιώτης ενέμεινε στην απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της Super League και στη γραπτή του δήλωση στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΔΣ έκανε λόγο για αλλοίωση της φυσιογνωμίας της διοργανώτριας αρχής, που όπως αναφέρει έγινε πεδίο άγονων και οπαδικών αντιπαραθέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.

Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.

Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.

Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά
».

Τα’ σπασαν στου Σπάθα!!

Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα στα γραφεία που διατηρεί η οικογένεια Σπάθα στην Αμφιάλη. Πολλοί συνδέουν το περιστατικό με τα όσα γίνονται στο χώρο της διαιτησίας.

Τα’ σπασαν στου Σπάθα!
Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος διαιτητή. Δέκα μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Χριστόφορου Ζωγράφου, ήρθε η είδηση πως τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία της οικογένειας Σπάθα στην Αμφιάλη και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι εισβολείς παραβίασαν τη θωρακισμένη πόρτα και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, ενώ αφαίρεσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό κι όχι κάποια αντικείμενα (π.χ. λάπτοπ), πράγμα που δείχνει πως σκοπός τους δεν ήταν η ληστεία. Οι άγνωστοι αποχώρησαν χωρίς να αφήσουν ίχνη, καθώς είχαν προνοήσει να καταστρέψουν τις κάμερες ασφαλείας.

Λίγη ώρα μετά την εισβολή έφτασε στο χώρο ο Ηλίας Σπάθας και η αστυνομία. Σημειώνεται πως τα γραφεία της οικογένειας είχαν παραβιαστεί και πριν από τέσσερα χρόνια.

Το περιστατικό συνδέεται με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Σπάθας ήταν διαιτητής στον πολυσυζητημένο αγώνα Αστέρας-Ολυμπιακός (0-0), όπου υπήρχαν έντονα παράπονα των γηπεδούχων για τα σφυρίγματά του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτσης: «Λύσεις, αλλιώς διακοπή»!

Την άποψη πως είναι καλύτερο να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι να δοθούν λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Ανδρέας Πάτσης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πάτσης: «Λύσεις, αλλιώς διακοπή»!
Εμφανώς επηρεασμένος από τα τελευταία γεγονότα που έχουν στιγματίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Πάτσης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις, αφού το ελληνικό προϊόν έχει πιάσει πάτο και αυτή τη στιγμή το προϊόν που «πουλάει» η Λίγκα είναι ένα τίποτα.

Από εκεί και πέρα, ο ισχυρός άνδρας του θεσσαλικού συλλόγου χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Πάτσης στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μπάμπη Παπάζογλου

Για το σημερινό Δ.Σ. και το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Λίγκας:

«Το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσω από τη διοίκηση της Νίκης Βόλου. Για εμένα το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος. Το θέμα είναι το ποδόσφαιρο. Γιατί φτάσαμε εδώ και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Αυτό πρέπει να απασχολήσει τον συνεταιρισμό, ο οποίος έχει αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο κ. Αγραφιώτης θα μπορούσε να κάνει πράγματα, έκανε κάποια λάθη και τώρα χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας, τις σχέσεις ανά μεταξύ μας, τις σχέσεις μας με την ΕΠΟ και με την Πολιτεία. Η επόμενη Συνεδρίαση θα πρέπει να είναι γόνιμη και παραγωγική. Το λιγότερο είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος».

Για το αν θα στηρίξει τελικά την υποψηφιότητα Μποροβήλου:

«Δεν μπαίνω σε καμία λογική ψηφοφορίας. Όποιος έχει θέσεις, παρελθόν και εγγυάται ένα καλό μέλλον, θα τον στηρίξω. Δεν είναι θέμα η ψηφοφορία. Το θέμα είναι ποιο είναι το βιογραφικό του στο χώρο του ποδόσφαιρο. Σωστά αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ενστάσεις… Είναι σημαντικό αυτό το πράγμα. Αυτή τη στιγμή βλέπετε ότι το ελληνικό νοσεί. Άνευ της συνδρομής του συνδρομητικού καναλιού, δεν έχουμε κανένα μέλλον. Συνάδελφοί μας κατηγορούνται για αγώνες που είναι ύποπτοι. Όταν εμείς δεν βάζουμε ένα τέλος και μία τελεία, πώς θα συζητήσουμε σοβαρά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τη μικρή εμπειρία που έχω είναι πως κανέναν δεν τον ενδιαφέρει το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αύριο το πρωί η Nova πει ότι είμαστε αναξιόπιστοι και το προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό, σας μειώνω κατά 30% τα έσοδά σας, πείτε μου ποια ομάδα θα συνεχίσει πέρα από τις μεγάλες ομάδες. Καμία! Δεν έχουμε καμία ελπίδα να προχωρήσουμε χωρίς τις χορηγικές συμφωνίες. Ποιος είναι ο ρόλος μας σε αυτό τον συνεταιρισμό. Αυτό βλέπω εγώ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αναβάλαμε μία αγωνιστική, τι άλλαξε μέσα σε αυτό το διάστημα, και η προηγουμένη απόφαση να πάμε σε μία 100% αγωνιστική. Ο κόσμος θα έρθει και θα γεμίσει τα γήπεδά μας; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο».

Για το αν θα ήταν καλύτερο να διακοπεί το πρωτάθλημα:

«Ναι, βέβαια. Καλύτερα. Σε βάθος χρόνου βλέπεται ότι το ποδόσφαιρο είναι σε μία πτωτική πορεία. Δεν ξέρω αν το θέλουν και άλλοι αυτό. Είτε είναι ΜΜΕ, δημοσιογράφοι ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν καθορίσουμε τους όρους και τους κανόνες, πώς θα έρθουμε σε μία τέτοια συζήτηση. Από μία τέτοια βάση πρέπει να έρθουμε όλοι σε επικοινωνία. Οι σύλλογοι συμμετέχουν σε έναν συνεταιρισμό. Όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε τα καλά μας στοιχεία και μετά να δούμε μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο πάτος του πηγαδιού έχει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν. Αν χειριζόμαστε ένα προϊόν που δεν είναι τίποτα, τότε τι θα το κάνουμε».

Για τη στάση του προέδρου της Λίγκας, κ. Αγραφιώτη

«Ο κ. Αγραφιώτης λειτούργησε σαν γραμματοκομιστής. Γυρνούσε από γραφείο σε αγραφείο αντί να συγκαλέσε έκτακτο Δ.Σ.».

Για την κόντρα των κ.κ. Μαρινάκη και Μελισσανίδη

«Καταρχήν επηρεάζεται το ποδόσφαιρο. Κατά την προσωπική μου άποψη έγινε μία επίθεση αναίτια κατά του κ. Μελισσανίδη, ο οποίος δεν συμμετέχει στα πράγματα της Λίγκας. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και δημιούργησαν και άλλα ερωτηματικά πέρα των όσων κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Ο κ. Μελισσανίδης δεν προκάλεσε καμία σύγκρουση. Μπορεί να έχω μία καλή σχέση μαζί του, όμως σε χρόνο που ήταν ανύποπτος ο κ. Μαρινάκης φορτίζει το κλίμα. Κατονομάζει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βάλει στην ίδια κατάσταση και τις άλλες ομάδες.

Θα γίνουν πολλοί διαχωρισμοί και θα υπάρξουν πολλές αντεγκλήσεις. Ο κ. Μαρινάκης υποκατέστησε τις διωκτικές αρχές. Είναι κάτι παράλογο για εμένα. Πώς είναι δυνατόν ο εν λόγω επιχειρηματίας να γνωρίζει το πόρισμα και το συμπέρασμα αυτής της προανάκρισης. Αν εγώ αύριο βγω και πω ότι εσείς είστε κατηγορούμενος για κάτι, έχοντας στο μυαλό μου κάτι άλλο, τι θα πείτε. Από τη στιγμή που βγαίνει ο κ. Μαρινάκης και κάνει τις συγκεκριμένες καταγγελίες, αυτό είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ποιος είναι κατηγορούμενος. Δεν είπα ποτέ ότι είναι στημένος κάποιος αγώνας, εγώ είπα να διερευνηθεί και να δούμε αν εκείνοι που καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι είναι κατηγορούμενοι ή όχι. Αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μελισσανίδης είναι κατηγορούμενος, τότε θα αποβληθεί από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία γενικότερα
».

Για τη Λάρισα:

«Πήρα τηλέφωνο τον κ. Πλεξίδα και του ζήτησα να συναντηθούμε. Παρότι του τηλεφώνησα πάρα πολλές φορές, δεν μου απάντησε ποτέ».

Διάστρεμμα ο Μάνταλος!!

Οι εξετάσεις στον Πέτρο Μάνταλο έδειξαν απλό διάστρεμμα κι όχι κάτι πιο σοβαρό, αλλά είναι αμφίβολο αν προλαβαίνει το ερχόμενο ματς της ΑΕΚ, εφόσον είναι την Κυριακή.

Διάστρεμμα ο Μάνταλος
Μια ακόμη εβδομάδα στο… άγνωστο άρχισε για την ΑΕΚ, αφού ακόμη ουδείς μπορεί να πει μετά βεβαιότητας αν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στο τέλος της. Η «Ένωση» έχει να δώσει επίσημο ματς από τις 2 Νοεμβρίου και το ματς με τον Αχαρναϊκό στη Ριζούπολη και περιμένει ακόμη να διαπιστώσει αν το παιχνίδι με την Παναχαϊκή την Κυριακή θα διεξαχθεί κανονικά ή όχι λόγω της απόφασης της ΕΠΟ να μην ορίζει επ’ αόριστον διαιτητές.

Οι «κιτρινόμαυροι», πάντως, επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις και η είδηση της ημέρας ήταν ότι οι εξετάσεις που έκανε ο Πέτρος Μάνταλος μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο δεν έδειξαν κάτι χειρότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ο νεαρός μέσος έχει υποστεί διάστρεμμα και ήδη άρχισε θεραπεία, αλλά η συμμετοχή του στο προσεχές παιχνίδι θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Διαθέσιμος είναι και πάλι ο Νίκος Γεωργέας, που είχε το χρόνο να αποθεραπευτεί, ενώ ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει ο Άρης Σοϊλέδης. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί την Τρίτη (10:00). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κίτρινη» ελπίδα για Σολάρι!

Αισιόδοξοι ότι τελικά θα καταφέρουν να πείσουν τον Εστεμπάν Σολάρι να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη για τους επόμενους έξι μήνες παρουσιάζονται οι Θεσσαλονικείς.

«Κίτρινη» ελπίδα για Σολάρι
Όσο ο Εστεμπάν Σολάρι δεν βρίσκει σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του και παραμένει ελεύθερος στην αγορά, οι άνθρωποι του Άρη ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αναθερμάνουν το θέμα.

Ο Γιώργος Γαλανός είχε προσφέρει στον Αργεντινό, περσινό πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, συγκεκριμένη οικονομική προσφορά και περιμένει τώρα την αντίδρασή του.

Μάλιστα, ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας αναμένεται να έχει νέα επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη, ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του Σολάρι δεν επηρεάζει το αντίστοιχο του Κόκε, που και εκείνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουν και εκείνοι νεότερα.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ντάρσι Νέτο συζητάει και εκείνος για την επιστροφή του. Ωστόσο, εκείνο που προβληματίζει στον Άρη είναι η ηλικία του 33χρονου οπισθοφύλακα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κουλούρα» για Ετό!!

Την απόφαση να παντρευτεί την επί χρόνια σύντροφό του και μητέρα των 4 παιδιών του, Ζορζέτ, έλαβε ο Σαμουέλ Ετό και ο γάμος θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας στο Μιλάνο σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

«Κουλούρα» για Ετό
Άκρως ιδιωτικός θα είναι ο γάμος του Σαμουέλ με την επί χρόνια σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Ζορζέτ.

Ο Αφρικανός επιθετικός έλαβε την απόφαση τελικά να πάρει την Ιβοριανή σύζυγό του και τελικά αυτό θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας στο Μιλάνο, όπου έχουν προσκληθεί λίγοι και καλοί συγγενείς και φίλοι.

Μάλιστα, μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι και ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο Καμερουνέζος άσος είχε συνεργαστεί στην Ίντερ και την Τσέλσι.

Ο Ετό έχει αποφασίσει μετά το τέλος της καριέρας του να εγκατασταθεί μόνιμα στο Μιλάνο, καθώς πριν από λίγο καιρό αγόρασε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, μία απόφαση που βρίσκει την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους: Μαέλε, Ετιέν, Σιένα και Λιν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει να φύγει, αλλά πως;

Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Ανδρέα Πάτση από την από τη διοίκηση της Νίκης Βόλου, ανεξάρτητα τι θα συμβεί με την υπόθεση της Λάρισας. Ο αντίλογος από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών.

Θέλει να φύγει, αλλά πως;
Όλα δείχνουν ότι ο Ανδρέας Πάτσης σύντομα ή μέσα στο άμεσο μέλλον θα αποχωρήσει από την προεδρία της Νίκης Βόλου, ανεξάρτητα τι γίνεται με την υπόθεση για την εξαγορά της Λάρισας.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου παρουσιάζονται αποφασισμένος ν' αποδεσμευτεί από τους «κυανόλευκους», αλλά θέλει προτού αποχωρήσει να διασφαλίσει τα προσωπικά του συμφέρονται και της ομάδας.

Ωστόσο, οι οργανωμένοι οπαδοί αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Πάτσης έφτιαξε ένα ρόστερ που ήταν εξαρχής καταδικασμένο σε υποβιβασμό.

Επίσης, επικαλούνται και τις τιμές των εισιτηρίων που όρισε εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ενώ ακόμη δεν έχουν χωνέψει ότι δεν κατέβηκε η ομάδα να παίξει στον αγώνα Κυπέλλου με τη Ζάκυνθο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναλαμβάνει ο Μποροβήλος!!

Ο Γιώργος Μποροβήλος θα είναι, όπως προκύπτει από το εν εξελίξει ΔΣ της Super League, ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής. Αναπληρωτής πρόεδρος ο Δ. Τζελέπης.

Αναλαμβάνει ο Μποροβήλος
Πρωτάθλημα δεν ξέρουμε (ακόμη) αν θα δούμε και αυτή την εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον η Super League δεν θα είναι ακέφαλη.

Από την εν εξελίξει συνεδρίαση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής προέκυψε πως νέος πρόεδρος, στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Αγραφιώτη, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος (είχε διατελέσει κατά το παρελθόν αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού), ενώ αναπληρωτής πρόεδρος στη θέση του Στράτου Σωπήλη θα είναι ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης.

Ο Γιώργος Μποροβήλος έλαβε 13 θετικές ψήφους, λευκό ψήφισαν Ξάνθη, Λεβαδειακός και Νίκη Βόλου, ο ΠΑΟΚ «παρών», ενώ αρνητική ψήφο έλαβε από τον Παναθηναϊκό.

Μένει να φανεί, πλέον, αν θα επιτευχθεί η απαιτούμενη συναίνεση στο έγγραφο που θα σταλεί στην ΕΠΟ και με το οποίοι οι ΠΑΕ θα λαμβάνουν μια σειρά δεσμεύσεων που θα «καλύψουν» την ομοσπονδία για να υπάρξει άρση της απόφασης για μη ορισμό διαιτητών στα πρωταθλήματα, προκειμένου να αρχίσει-επιτέλους-και πάλι η… δράση.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα για Κυριακίδη!

Αισιόδοξοι ότι ο Δημήτρης Κυριακίδης θα επιστρέψει νωρίτερα στις υποχρεώσεις της ομάδας παρουσιάζονται οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθης.

Χαμόγελα για Κυριακίδη
Στην αγωνιστική δράση επέστρεψε προχθές ο Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο του φιλικού αγώνα της Skoda Ξάνθης με τον Ηρακλή στα Πηγάδια.

O 28χρονος τερματοφύλακας, όμως, παρουσιάστηκε επηρεασμένος από την αποχή του, αλλά λειτουργεί υπέρ του και το γεγονός ότι αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έγινε η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων.

Πάντως, οι Ακρίτες εκτιμούν ότι ο έμπειρος γκολκίπερ θα είναι απόλυτα έτοιμος και ίσως νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Μποντζ η Ελευσίνα!

Ο Πανελευσινιακός αντικαθιστά τον Άαρικ Μάρεϊ με τον Τσέικ Μποντζ, που πέρσι έπαιξε στον Ηλυσιακό.

Παίρνει Μποντζ η Ελευσίνα
Αλλαγή ψηλού στην Ελευσίνα. Ο Άαρικ Μάρεϊ δεν ικανοποίησε τον Τζίμη Κουστένη και η ομάδα προχωρά στην αντικατάστασή του με έναν παλιό γνώριμο του προπονητή από τη συνεργασία τους πέρσι στον Ηλυσιακό.

Ο λόγος για τον Τσέικ Μποντζ, τον Σενεγαλέζο σέντερ (2,08μ.) που φέτος έπαιζε στην Καντού έχοντας 5,3 πόντους και 3,5 ριμπάουντ σε 13,6 λεπτά κατά μέσο όρο. Πέρσι στην Α1 είχε 9,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,5 τάπα σε 23,9 λεπτά ανά αγώνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Λούκα και οι άλλοι!

Επαφή με τον μεσοεπιθετικό της Κρισιούμα, Λούκα, φέρεται να είχε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για λογαριασμό της ΑΕΚ στη Βραζιλία. Το προφίλ και βίντεο του 24χρονου παίκτη. Σήμερα ξεκαθαρίζει για Μάνταλο.

Ο Λούκα και οι άλλοι
Το όνομα του Λούκα ήρθε στο προσκήνιο για λογαριασμό της ΑΕΚ. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο ταξίδι που έκανε στη Βραζιλία δεν είδε απλώς τον 24χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Κρισιούμα, αλλά είχε και μια επαφή μαζί του σε διερευνητικό επίπεδο.

Ο δεξιοπόδαρος άσος αγωνίζεται τόσο σαν περιφερειακός, όσο και σαν ακραίος επιθετικός. Έχει περάσει επίσης από την Κρουζέιρο και φέτος έχει 37 συμμετοχές και 6 γκολ. Τα δικαιώματά του ανήκουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε γραφείο μάνατζερ και σε μικρότερο στην Κρισιούμα. Για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες στην πατρίδα του, αλλά και στην Ευρώπη.



Στο μεταξύ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα ενημερώσει σήμερα τον Τραϊανό Δέλλα για τους παίκτες που παρακολούθησε στη Βραζιλία και τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει αρχικά στην Ισπανία κι εν συνεχεία στο Βέλγιο για να δει κι άλλους παίκτες.

Εξετάσεις για Μάνταλο

Με την ελπίδα ότι μετά από περίπου ένα μήνα απραξίας (τελευταία επίσημα ματς στις 2 Νοεμβρίου με τον Αχαρναϊκό) θα ξαναπαίξουν μπάλα, στην ΑΕΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάσταση του Πέτρου Μάνταλου, που αποχώρησε από το φιλικό με τον Παναθηναϊκό τραυματίας και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα και μένει να φανεί-εφόσον γίνει το ματς με την Παναχαϊκή την Κυριακή-αν θα το προλάβει. Αντίθετα, διαθέσιμος θα είναι ο Νίκος Γεωργέας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Καλάθης επέστρεψε, οι Λέικερς… όχι!

Στην επιστροφή του Νικ Καλάθη μετά την τιμωρία του, οι Γκρίζλις νίκησαν άνετα τους Κλίπερς. Αδιόρθωτοι οι Λέικερς, έχασαν και από το Ντένβερ.

Ο Καλάθης επέστρεψε, οι Λέικερς… όχι
Περίμενε καρτερικά και ήρθε η ώρα του. Ο Νικ Καλάθης αφού εξέτισε ποινή 20 αγώνων, που άρχισε πέρσι στα play offs και ολοκληρώθηκε μετά από 13 ματς της φετινής κανονικής περιόδου, επέστρεψε στους Γκρίζλις και είδε την ομάδα του να νικά εύκολα τους Κλίπερς με 107-91 με τον Μαρκ Γκασόλ να έχει 30 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο ομογενής γκαρντ έπαιξε για 8:06 έχοντας ένα άστοχο τρίποντο και ένα ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 11:55 είχε 2 πόντους (0/1 βολή, 1/3 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ο κατήφορος των Λέικερς συνεχίστηκε, καθώς έχασαν με 101-94 στην παράταση από τους Νάγκετς στο LA. Ο Κόμπι Μπράιαντ αστόχησε στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας του αγώνα και είχε 27 πόντους με 10/24 σουτ. Αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη του Ντένβερ επί των «λιμνανθρώπων».

Οι Μπλέιζερς πέρασαν με 94-88 από τη Βοστώνη φτάνοντας τις επτά σερί νίκες με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ του ΛαΜάρκους Όλντριτζ. Έξι σερί ήττες συμπλήρωσε η Θάντερ, που χωρίς Ντουράντ και Γουέστμπρουκ έχασε και από τους Ουόριορς με 91-86 στην Οκλαχόμα. Το Μαϊάμι απέφυγε μία ακόμη ήττα στην έδρα του νικώντας με 94-93 τους Χόρνετς ανατρέποντας διαφορά οκτώ πόντων στην τέταρτη περίοδο.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Λος Άντζελες Κλίπερς 107-91 Γκασόλ 30 (12 ριμπ.), Λι 13, Άλεν 12, Ούντριχ 11, Ποντέξτερ 11, Ράντολφ 10-Πολ 22, Κρόφορντ 19, Ρέντικ 15, Γκρίφιν 12, Χόους 5 (10 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 88-94 Σάλιντζερ 19, Γκριν 19, Ρόντο 13, Μπράντλεϊ 13, Τέρνερ 10-Όλντριτζ 20 (14 ριμπ.), Κέιμαν 16, Λίλαρντ 12, Μπατούμ 12, Μπλέικ 11, Μάθιους 10.

Μαϊάμι Χιτ-Σάρλοτ Χόρνετς 94-93 Ντενγκ 26, Μπος 20 (10 ριμπ.), Τσάλμερς 20 (10 ασίστ), Ναπίερ 14-Τζέφερσον 22 (12 ριμπ.), Στίβενσον 17, Γουόκερ 16, Νιλ 13, Ζέλερ 11.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 86-91 Τζάκσον 22 (11 ριμπ.), Μόροου 16 (12 ριμπ.), Ιμπάκα 16, Άνταμς 10-Σπέιτς 28, Τόμπσον 20, Κάρι 15, Γκριν 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Ντένβερ Νάγκετς 94-101 (κ.α. 86-86) Μπράιαντ 27, Λιν 17, Σάκρε 13, Χιλ 11 (14 ριμπ.), Τζόνσον 7 (12 ριμπ.)-Τσάντλερ 19, Λόσον 18 (16 ασίστ), Αφλάλο 15, Μοζγκόφ 13 (13 ριμπ.), Γκαλινάρι 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκεί «ποντάρει» ο Μίτσελ!

Η επιστροφή του Μήτρογλου στις καλές εμφανίσεις και η πολλή δουλειά στα στημένα είναι τα σημεία από τα οποία περιμένει αποτελέσματα ο Μίτσελ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Εκεί «ποντάρει» ο Μίτσελ
Αντίστροφα μετρούν στον Ολυμπιακό για τον μεθαυριανό αγώνα με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας ο 51χρονος προπονητής καταστρώνει τα πλάνα του, με στόχο οι Πειραιώτες να αποδράσουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το «Βιθέντερ Καλντερόν».

Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει αρκετά πράγματα από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δούλεψε αρκετά κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Ο διεθνής επιθετικός έκανε όλο αυτό το διάστημα ατομικές προπονήσεις μαζί με τον γυμναστή Χρήστο Μουρίκη, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης.

Εκείνο που περιμένουν πλέον στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι ο 25χρονος παίκτης να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος στους αγώνες της ομάδας, φορτώνοντας με γκολ τα δίχτυα των Μαδριλένων.

Από εκεί και πέρα, στις τελευταίες προπονήσεις ο Μίτσελ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στις στημένες φάσεις, οι οποίους είναι το δυνατό σημείο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Άλλωστε, ένα από τα γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν με αυτό τον τρόπο και ο Αφελάι εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό τη συνεργασία των Τσόρι και Μήτρογλου.

Είναι το λεγόμενο γρήγορο transition, δηλαδή η άμεση μεταφορά της μπάλας στην επίθεση και ο Ισπανός τεχνικός εκτιμά ότι οι παίκτες του μπορούν να το κάνουν και στο «Βιθέντε Καλντερόν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε πολύ καλό δρόμο του Μπεργκ!

Αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό για την πρόωρη επέκταση συμβολαίου στον Μάρκους Μπεργκ. Σήμερα το νέο ραντεβού με τον εκπρόσωπό του. Ακολουθούν κι άλλοι για ανανεώσεις.

Σε πολύ καλό δρόμο του Μπεργκ
Τον θέλει και το δείχνει… Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόωρη επέκταση συνεργασίας με τον Μάρκους Μπεργκ και υπάρχει αισιοδοξία πως ο Σουηδός φορ θα συμφωνήσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα τον κρατά στο «τριφύλλι» τουλάχιστον μέχρι το 2018.

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου με τον μάνατζέρ του κράτησε περίπου δύο ώρες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι «πράσινοι» έδειξαν στην πλευρά του παίκτη πόσο πολύ θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία τονίζοντας πως θέλουν να επιβραβεύσουν τον Μπεργκ για την προσφορά του, αλλά χωρίς να είναι σε θέση να κάνουν υπερβολές. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας εισπράττει βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του 450.000 ευρώ ετησίως και ο Παναθηναϊκός του προσφέρει πάγιες αποδοχές που φτάνουν ή ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, ενώ με τα μπόνους το ποσό ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Στις συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του Μπεργκ θα τεθούν επί τάπητος σημαντικές παράμετροι, όπως αν ο ίδιος θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης, πράγμα και το πιθανότερο (έχει ένα 10% φεύγοντας από το Αμβούργο, που επίσης έχει κρατήσει ένα 35%), όπως και αν θα μπει ρήτρα για πιθανή πώλησή του.

Σημειώνεται πως ακόμη κι αν δεν προκύψει τώρα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Μάρκους Μπεργκ δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Άλλωστε δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017.

Μετά τον Μπεργκ, σειρά θα πάρουν κι άλλοι παίκτες. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, είναι η πιο δύσκολη περίπτωση καθώς έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, ενώ πιο… βατές είναι οι υποθέσεις των Νάνο, Καρέλη, Ατζαγκούν και Ρισβάνη, στους οποίους θα προταθεί επέκταση με αύξηση των αποδοχών, αλλά και της ρήτρας στα συμβόλαιά τους.

Έτοιμος ο Ζέκα

Ο Ζέκα αναμένεται να μπει σήμερα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αναμένεται να μπει και στο… αεροπλάνο για το ματς με τη Ντιναμό στη Μόσχα την ερχόμενη Πέμπτη (19:00) για το Europa League. Πιθανότατα θα επανεμφανιστεί στο προσεχές ματς πρωταθλήματος, που εφόσον αρχίσει και πάλι όλα δείχνουν πως θα είναι κόντρα στη Βέροια στη Λεωφόρο (η ενδέκατη αγωνιστική λογικά θα γίνει εμβόλιμα). Θεραπεία συνεχίζουν οι Καρέλης και Ατζαγκούν που δεν υπολογίζονται για τα δύο προσεχή ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βρείτε λύση!!

Ένα από τα πλέον καθοριστικά ΔΣ της Super League θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με το ενδιαφέρον στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και την εκλογή προέδρου. Φαβορί ο Μποροβήλος και... μπάλα στις γιορτές.

Βρείτε λύση!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, καθώς θα συζητηθούν μία σειρά από κρίσιμα και σημαντικά θέματα.

Πρώτα από όλα εκείνο που θα τεθεί επί τάπητος είναι η επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ θα γίνει κουβέντα και για την αγωνιστική από την ομάδα αυτή θα γίνει.

Η ΕΠΟ είχε λάβει την απόφαση για επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων της χώρας, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί να συνεχιστεί και έχει αντίκτυπο στην απόδοση των Ευρωπαίων εκπροσώπων μας (Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης).

Όσον αφορά τώρα ποιοι αγώνες θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακό, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως θα γίνει απευθείας η 12η αγωνιστική και η 11η θα μετατεθεί. Ίσως, μάλιστα, να τοποθετηθεί και δεύτερη εμβόλιμη (μετά την 6η αγωνιστική) μέσα στον Δεκέμβριο με τη διεξαγωγή μιας... «boxing day» (27,28 και 29 Δεκεμβρίου).

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο σημαντικό θέμα στην ατζέντα είναι η εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου στη διοργανώτρια αρχή, ύστερα από τις παραιτήσεων των Αγραφιώτη και Σωπήλη, αντίστοιχα. Για τη θέση του προέδρου μεγάλο φαβορί προβάλλει ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τις διοικήσεις των συλλόγων της Λίγκας.

Αυτή τη στιγμή είναι σίγουρο ότι δεν θα τον ψηφίσουν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η Skoda Ξάνθη και η Νίκη Βόλου. Άγνωστο παραμένει ποιος θα θέσει υποψηφιότητα για αναπληρωτής και αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Τέλος, στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας θα γίνει κουβέντα και για το θέμα των προσφυγών των ΟΦΗ και Πανιωνίου στα πολιτικά δικαστήρια, με τη SportDay να υποστηρίζει ότι θα τους δοθεί τελεσίγραφο, με βάση κανονιστικό κομμάτι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «ασπρόμαυρες» προτεραιότητες!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το «ξεσκαρτάρισμα» των ποδοσφαιριστών που έχει παρακολουθήσει ο ΠΑΟΚ και σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Οι «ασπρόμαυρες» προτεραιότητες
Στο τελικό στάδιο μπαίνει η προεργασία του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι θέσεις στις οποίες «καίγονται» για ενίσχυση οι Θεσσαλονικείς είναι εκείνες του ακραίου επιθετικού, ενός χαφ και ενός στόπερ.

Με την αντίστοιχη σειρά έχει γίνει και η ιεραρχία στον «Δικέφαλο του Βορρά», στον οποίο επιθυμούν να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογία για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να μην ξεμείνουν από δυνάμεις στα μέσα της σεζόν.

Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο είναι σίγουρα η περίπτωση του Πολωνού Κλιχ, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις που θα ασχοληθούν σύντομα πιο ενεργά στην «ασπρόμαυρη» διοίκηση.

Το δύσκολο έργο «σκληρών διαπραγματεύσεων» για να πάρει την ελευθέρας του καθενός (μια και πέρα από ακραίο, αναζητούνται στόπερ και δημιουργικός μέσος) θα αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας.

Όπως προαναφέρουμε, πρώτος στόχος είναι ο ακραίος φορ, και στη συνέχεια εφόσον ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη θέση, θα γίνει κίνηση για έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή, ενώ στο τέλος θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί και ένας στόπερ.

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι Θεσσαλονικείς θα προπονηθούν σήμερα το πρωί (στις 11) και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στο Μινσκ για το παιχνίδι με την Ντιναμό για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το όμορφο μεσημέρι Κυριακής που πέρασε στο ΣΕΦ βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίζει ωραίο μπάσκετ. Η αλήθεια είναι πως πηγαίνοντας στο ΣΕΦ και σκεπτόμενος το ματς, είχα την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν πιο ανταγωνιστικός. Ο Ολυμπιακός φρόντισε να με διαψεύσει και παράλληλα να προσγειώσει στην πραγματικότητα τον ΠΑΟΚ.
Η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν αρκεί για τίποτα περισσότερο από την τρίτη θέση. Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα με δύο πραγματικά καλούς αντιπάλους έχουν παίξει οι Θεσσαλονικείς και με τους δύο έχουν ηττηθεί με κατεβασμένα τα χέρια. Στο Κράσνονταρ από την Λοκομοτίβ και στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην κυριολεξία στο δεύτερο ημίχρονο στο ΣΕΦ.
Ο Ολυμπιακός της τρίτης περιόδου είναι αυτός λογικά που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί στα αμυντικά τους καθήκοντα χρησιμοποιώντας με σωστότερο τρόπο τα χέρια τους.
Γράφω τούτο διότι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι σε μία προσπάθεια να αμυνθούν στο όριο του φάουλ… το ξεπερνούσαν (το όριο) με ευκολία δίνοντας εύκολα βολές στον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο χαμήλωσαν περισσότερο στην άμυνα, ήταν πιο εκρηκτικοί στα πόδια και έκοψαν κάθε ελπίδα στον αντίπαλο.
Στο πρώτο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 10-0 με κλεψίματα, τρίποντα, καρφώματα και ό,τι λαχταρά η ψυχή κάποιου που αγαπά το άθλημα.
«ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΖΑΜΠΟΛ
Για δεύτερη φορά φέτος ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει στις 12:30 και δικαιώθηκε για την επιλογή του αφού 6000 φίλοι της ομάδας αποφάσισαν να περάσουν το μεσημέρι τους στο ΣΕΦ. Πολλές οικογένειες, πολλά πιτσιρίκια και πολλές όμορφες εικόνες αφού η ομάδα είχε φροντίσει για δώρα και happenings.
Αν έλειπαν και οι ελάχιστοι που φώναξαν 1-2 φορές το γνωστό αντεθνικό σύνθημα θα κάναμε λόγο για τέλεια ατμόσφαιρα.
ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ
Ο Ολυμπιακός είναι αδερφοποιημένο σωματείο με τον Ερυθρό Αστέρα. Το ξέρει και η γάτα μου (που δεν έχω). Οι Πειραιώτες θέλησαν να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο ενός Σέρβου οπαδού. Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε. Δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Τι θα πάθαιναν οι φιλοξενούμενοι αν έμεναν όρθιοι για 60'' πριν το τζάμπολ; Σύμφωνα με το Eurohoops η επίσημη δικαιολογία ήταν πως, «φοβηθήκαμε μήπως υπάρξει πολιτική προέκταση». Έτσι είπαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ της ομάδας που διακόπηκε για λίγα λεπτά το ματς με την Καρσίγιακα πριν 4 μέρες στην Πυλαία λόγω ενός πανό κατά της Τουρκίας. Αυτοί λοιπόν μίλησαν για... πολιτικές προεκτάσεις.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού πάντως τήρησαν ενός λεπτού σιγή με τον δικό τους όμορφο τρόπο. Συνεννοήθηκαν με τους ανθρώπους της ομάδας και στο πρώτο τάιμ άουτ δεν ακούστηκε μουσική από τα μεγάφωνα, δε μπήκαν cheerleaders να χορέψουν και δε φώναξαν κάποιο σύνθημα. Ήταν κι αυτός ένας τρόπος.
ΥΓ: Η δουλειά που κάνει ο Τρεμέλ Ντάρντεν στο παρκέ είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη.
ΥΓ 2: Ο Δημήτρης Αγραβάνης έπαιξε 27:33 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αν το έλεγες στον ίδιο πριν 3 μήνες θα σε αποκαλούσε τρελό. Δούλεψε, κεφάλι κάτω, τυχερός με την… ατυχία του Πρίντεζη και πλέον είναι βασική πηγή ενέργειας του Ολυμπιακού.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μήπως να το δούμε λιγότερο κοντόφθαλμα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί...ευαισθησίας, τριχιάς, άλλοθι και πάνω απ΄όλα για τη διαιτησία των ομάδων μας στην Ευρώπη…  Διαβάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, με αφορμή την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, διέκρινα μία ευαισθησία στο θέμα της δυνατότητας των συλλόγων να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Δεν το έγραψαν ακριβώς έτσι, αλλά το νόημα ήταν, «δεν μπορείτε να μας φιμώνετε».
Ασφαλώς και δικαίωμα κάθε συλλόγου είναι να υπερασπίζεται εαυτόν όπως κρίνει σκόπιμο. Απλά, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ είχαν την εντελώς αντίθετη στάση στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων τους, όταν η διαιτησία τους αδίκησε-ξεκάθαρα. Σε φάσεις που δεν σήκωναν συζήτηση, δεν ήταν φάουλ 40 μέτρα μακριά από την περιοχή, δεν ήταν μία κίτρινη…
Μόνο μέσα στο 2014, κι εντελώς πρόχειρα, μου έρχονται στο μυαλό…
ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 0-1 με ένα γκολ «οφσάϊντ από τα λίγα»…
Άϊντχοβεν-Παναθηναϊκός 1-1 μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Ατζαγκούν στο 85’…
Παναθηναϊκός-Άϊντχοβεν 2-3 ισοφάριση της Άϊντχοβεν με ένα γκολ οφσάϊντ ένα μέτρο…
Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ 1-1 ακύρωσε κανονικού γκολ του Αθανασιάδη…
Αλλοιώθηκαν τέσσερα αποτελέσματα των δύο ομάδων μας στην Ευρώπη, αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία εκ μέρους τους…
Για να το πάω ένα βήμα πιο κάτω: καταλαβαίνουν άραγε οι ομάδες μας ότι με το να δημιουργούν όλη αυτή την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με επίκεντρο τη διαιτησία, πλήττονται βαρύτατα κι οι ίδιες στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους; Όπως βέβαια πλήττεται κι ο Ολυμπιακός-βλέπε την απίστευτη σφαγή στο Μάλμε και πως τον πήγε «καροτσάκι» η διαιτησία και στο Όλντ Τράφορντ το Μάρτιο και στο Τορίνο τις προάλλες, όταν ο Εντινγκά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Πιστεύει κανείς ότι τα όσα ακούγονται στο εξωτερικό, δηλαδή τα όσα οι ομάδες μας βγάζουν προς τα έξω, περί της διαιτησίας στην Ελλάδα, όπου για λόγους που όλοι τους ξέρουμε (άλλοθι αποτυχίας κλπ, κλπ) η τρίχα κάποιες φορές γίνεται τριχιά, δεν επηρεάζουν την εικόνα των συλλόγων μας στο εξωτερικό κι άρα και τις διαιτησίες που έχουν στα Κύπελλα Ευρώπης;
Η ΕΠΟ, χωρίς να έχει όλα αυτά που ξέρουμε στο κεφάλι της, με "άλλα μούτρα" δεν θα έκανε τις διεθνείς σχέσεις της, μέσα στις οποίες είναι κι οι καλύτερες σχέσεις με άλλες ομοσπονδίες για θέματα διαιτησιών; Τώρα ασχολείται η ΕΠΟ με αυτό το καυτό θέμα;
Θα τον χάλαγε τον ΠΑΟΚ να είχε μία σωστή διαιτησία στα παιχνίδια του στην Ευρώπη; Άλλο που θυμήθηκα τώρα: πήγε να παίξει με την Μπενφίκα στη Λισσαβώνα, ήταν το αποτέλεσμα 0-0 ως το 70’ και με ένα-δύο σφυρίγματα, ένα φάουλ, ένα πέναλτι και μαζί μία αποβολή, 3-0 και γειά σας…
Θα τον χάλαγε τον Παναθηναϊκό να είχε μία σωστή διαιτησία στα δικά του παιχνίδια στην Ευρώπη; Μήπως με άλλη διαιτησία, τώρα θα διεκδικούσε την πρόκριση από την ΠΣΒ;…
Μήπως θα πρέπει να δουν λιγότερο κοντόφθαλμα οι σύλλογοί μας κάποια πράγματα; Γιατί πλησιάζει η στιγμή που οι ομάδες μας, λόγω της επικείμενης υποχώρησης της Ελλάδας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, θα έχουν ακόμη πιο δύσκολο έργο στην Ευρώπη. Πολύ πιο δύσκολο.
Κι αν νομίζουν ότι το μεγάλο πρόβλημα θα το έχει ο Ολυμπιακός, γελιούνται. Ο Ολυμπιακός, αν συνεχίσει φυσικά και παίρνει τα πρωταθλήματα, ακόμη και προκριματικά να δώσει για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο με αυτοκτονία θα μένει έξω, έχοντας ο ίδιος τόσο καλή βαθμολογική θέση κι άρα πολύ ευνοϊκές κληρώσεις.
Οι άλλες ομάδες να δούμε πως θα μπαίνουν έστω στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Να θυμίσω π.χ. ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα ξεκινήσει μάξιμουμ από τη θέση Νο 112 της γενικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει Κόουλμαν η Τσέλσι!!

Τον Σίμους Κόουλμαν φαίνεται πως έχει βάλει στο «μάτι» ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Τύπο της Βρετανίας να τον εμφανίζει έτοιμο να ξοδέψει 20 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο Λονδίνο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Daily Mail», ο Πορτογάλος παρακολουθεί την πορεία του Ιρλανδού αμυντικού, ο οποίος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και φέτος με τη φανέλα της Έβερτον, θέλοντας να συμπληρώσει μία τετράδα από ποιοτικούς πλάγιους μπακ.
Ο Μουρίνιο έχει ήδη στη διάθεσή του τον Ιβάνοβιτς (δεξιά), τον Φιλίπε Λουίς (αριστερά) και τον Αθπιλικουέτα (μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές), όμως φαίνεται πως σε ένα ήδη γεμάτο ρόστερ, θέλει να κάνει ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι, ώστε να είναι καλυμμένος με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Εκπληκτική ασίστ με τα … χέρια από τερματοφύλακα!! (video)

Μία σπάνια φάση  έκρινε το ντέρμπι κορυφής του ιρανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η 2η της βαθμολογίας  Ναφτ Τεχεράνης υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Τράκτορ Σάζι στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ασιατικής χώρας.
Με το σκορ να είναι 1-1  καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43’ με τον Ρεζάι  όμως για τους φιλοξενούμενους απάντησε στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο  Μπιτσάι η Τράκτορ βρέθηκε στην επίθεση στο β’ μέρος  και πιο συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό αναζητώντας ένα 2ο γκολ.
Όμως η μπάλα κατέληξε στην  αγκαλιά του γκολκίπερ της Ναχτ  Αλιρέζα Μπεϊρανβάντ που με αστραπιαία αντίδραση την έστειλε στη μεσαία γραμμή όπου βρισκόταν ο  Ρεζάι ο οποίος ταχύτατα ξεχύθηκε προς την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για το τελικό 2-1.
Χάρη στη νίκη τους αυτή οι γηπεδούχοι μείωσαν την απόσταση από την πάντα πρωτοπόρο αντίπαλο τους στον ένα βαθμό και η κούρσα για τον τίτλο φούντωσε για τα καλά.



*Πηγή: onsports.gr*

Δεν… έγειρε το «υποβρύχιο»

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε η Βιγιαρεάλ απέναντι στη Χετάφε επικρατώντας με σκορ 2-1 σε ματς για τη 12η αγωνιστική της Primera Division.

Δεν… έγειρε το «υποβρύχιο»
Σημαντική νίκη που τη διατηρεί στη μέση της βαθμολογίας και σε επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη σημείωσε η Βιγιαρεάλ.
Το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε 2-1 τη Χετάφε εκμεταλλευόμενο ένα πεντάλεπτο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 38’ ο Γκασπάρ άνοιξε το σκορ και λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Μορένο να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.
Το μόνο που κατάφερε η Χετάφε ήταν να μειώσει με τον Λασέν στο 61’ κι έτσι παρέμεινε στην 11η θέση.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (21/11)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-1
(29’ Αντούριθ, 44’ Βιγκέρα, 78’ Ιτουράσπε – 84’ Βίκτορ Σάντσες)

Σάββατο (22/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα 3-1
(12’ Τιάγκο, 42’ Γκριεζμάν, 83’ Γκοντίν – 64’ Σαντα Κρους)

Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
(23’ Χάιμες Ροντρίγκες, 43’ 83’ πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο, 69’ Μπενζεμά)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-1
(21’, 72’, 78’ Μέσι, 49’ Νεϊμάρ, 65’ Ράκιτις – 47’ Άλμπα αυτογκολ)

Λα Κορούνια - Σοσιέδαδ 0-0

Κυριακή (23/11)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Θέλτα 1-0
(20' Μπουένο)

Λεβάντε - Βαλένθια 2-1
(58' Κασαδεσούς, 74' Μοράλες - 73' Παρέχο)

Έλτσε - Κόρδοβα 2-2
(63’ πεν. Λομπάν, 75’ Τζόναθας – 12’ Φιντέλ, 60’ Καρταμπια)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 2-1
(38’ Γκασπάρ, 43’ Μορένο – 61’ Λασέν)

Δευτέρα (24/11)
Γρανάδα - Αλμερία (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή (28/11)
Σοσιέδαδ - Έλτσε (21:45)

Σάββατο (29/11)
Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Εσπανιόλ - Λεβάντε (19:00)
Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Θέλτα - Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή (30/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λα Κορούνια (13:00)
Σεβίλλη - Γρανάδα (18:00)
Κόρντομπα - Βιγιαρεάλ (20:00)
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα (1/12)
Αλμερία - Βαγιεκάνο (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι μεταξύ Γκατούζο και… Hulk Hogan! (video)

Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο απέδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν το πόσο… Γκατούζο είναι στις αντιδράσεις του, με τον κόουτς της Βαρέζε να «ξαναχτυπά», βάζοντας αυτή τη φορά και στοιχεία… Hulk Hogan!

Κάτι μεταξύ Γκατούζο και… Hulk Hogan (video)
Ίσως είναι ο προπονητής που ζει πιο έντονα από τον καθένα συνάδελφό του την αγωνία της ομάδας του σε κάθε παιχνίδι. Και ίσως ο Τζενάρο Γκατούζο να είναι ο καταλληλότερος να εξηγήσει τις αντιδράσεις του κόουτς της Βαρέζε.

Όμως, για άλλη μία φορά ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο το… τερμάτισε. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση της Βαρέζε με την Αρμάνι Μιλάνο, ο διαιτητής τον απέβαλε με δεύτερη τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα ο Ιταλός προπονητής να γίνει έξαλλος και κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια να μιμηθεί τον… Hulk Hogan, σκίζοντας το πουκάμισό του!

Η αντίδρασή του στο ματς με την Αρμάνι:



Εδώ η πρώτη… γνωριμία με τον Ποτσέκο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Και στην καταστροφή μαζί!! (video)

Μισούν θανάσιμα η μία την άλλη, οπότε χάρες ούτε για αστείο… Στο ντέρμπι «Della Madonnina» Μίλαν και Ίντερ ήρθαν ισόπαλες, 1-1, στο «Σαν Σίρο» και βλέπουν τους στόχους τους να απομακρύνονται.

Και στην καταστροφή μαζί! (video)
Διπλό κακό στο «Della Madonnina». Μίλαν και Ίντερ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Σαν Σίρο», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Serie A, και καμία από τις δύο δεν έμεινε ικανοποιημένη.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «νερατζούρι» ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να αλλάξει ιδιαίτερα την εικόνα της ομάδας του. Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό και οι «ροσονέρι» ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα εξαιρετικό πλασέ του Μενέζ στην κίνηση στο 23ο λεπτό. Η Ίντερ προσπάθησε να αντιδράσει, την στιγμή που γηπεδούχοι έψαχναν και δεύτερο γκολ, και κατάφερε να απαντήσει στο 61’ με τον Όμπι. Δεδομένου το ότι η ισοπαλία δεν βόλευε καμία ομάδα, το ματς συνέχισε να είναι αρκετά ανοιχτό και στα τελευταία του λεπτά. Η ομάδα του Πίπο Ιντζάγκι είχε τις ευκαιρίες, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ελ Σαραουΐ, όμως δεν κατάφερε να πάρει το ματς.

Έτσι, οι δυο τους συνέχισαν με μία θέση διαφορά στο πρωτάθλημα (8η η Μίλαν, 9η η Ίντερ) και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τη Νάπολι στην 3η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.



Η 12η αγωνιστική

Σάββατο (22/11)

Αταλάντα-Ρόμα 1-2
(1' Μοράλεζ - 23' Λιάγιτς, 42' Ναϊνγκολάν)

Λάτσιο-Γιουβέντους 0-3
(24', 64' Πογκμπά, 55' Τέβες)

Κυριακή (23/11)
Τορίνο-Σασουόλο 0-1
(87’ Φλόρες)

Τσεζένα-Σαμπντόρια 1-1
(60' Λουτσίνι - 77' Νίκα αυτ.)

Νάπολι-Κάλιαρι 3-3
(11' Ιγκουαΐν, 30' Ινλέρ, 62' Ντε Γκουζμάν - 38' Ιμπάρμπο, 47', 68' Φαρίας)

Πάρμα-Έμπολι 0-2 (45+1' Βετσίνο, 56' Ταβάνο)

Ουντινέζε-Κιέβο 1-1
(45+1' Ντι Νατάλε - 74' Ραντοβάνοβιτς)

Βερόνα-Φιορεντίνα 1-2
(39' Λόπες - 16' Ροντρίγκεζ, 62' Κουαδράδο)

Μίλαν-Ίντερ 1-1
(23' Μενέζ - 61' Όμπι)

Η επόμενη (13η ) αγωνιστική

Σάββατο (29/11)
Σασουόλο-Βερόνα (19:00)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή (30/11)
Μίλαν-Ουντινέζε (16:00)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα (16:00)
Τσεζένα -Τζένοα (16:00)
Έμπολι-Αταλάντα (16:00)
Πάλερμο-Πάρμα
Γιουβέντους-Τορίνο (19:00)
Ρόμα-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα (1/12)
Σαμπντόρια-Νάπολι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείδωσε» την κούπα η Κρουζέιρο!! (video)

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας για δεύτερη σερί χρονιά αναδείχθηκε –και μαθηματικά- η Κρουζέιρο, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Γκοϊάς, για την 36η αγωνιστική.

«Κλείδωσε» την κούπα η Κρουζέιρο! (video)
Το τέταρτο πρωτάθλημα Βραζιλίας και δεύτερο συνεχόμενο εξασφάλισε η Κρουζέιρο, η οποία επικράτησε 2-1 της Γκοϊάς μπροστά σε 50.000 κόσμο στο στάδιο «Μινεϊράο», για την 36η αγωνιστική.

Με τη νίκη αυτή, οι «μπλε» έφτασαν τους 76 βαθμούς, με τη δεύτερη Σάο Πάουλο να έχει 69, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Μόλις στο 13’ ο Γκουλάρτ έβαλε μπροστά τους πρωταθλητές, με τον Σάμουελ να φέρνει το ματς ίσα για τους φιλοξενούμενους, δέκα λεπτά αργότερα και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, η Κρουζέιρο έψαχνε το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα και το κατάφερε με τον Ριμπέιρο στο 63’.

Δείτε τα γκολ:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Σεληνιασμένος Μπρουκς και νίκη για Μιλάνο!

Με τον Μαρσόν Μπρουκς να σταματά στους 37 πόντους (!) η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο πέρασε με 105-97 από την έδρα της Βαρέζε.

Σεληνιασμένος Μπρουκς και νίκη για Μιλάνο
Την πέμπτη της νίκη στην ιταλική λίγκα πανηγύρισε η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο επικρατώντας 105-97 της Βαρέζε εκτός έδρας για την έβδομη αγωνιστική.

Ο Μαρσόν Μπρουκς ήταν σε απίστευτη βραδιά με 37 πόντους (6/12 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε συνολικά 19/35 πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Ο Γιακούμπα Ντιαβαρά με 22 πόντους ξεχώρισε από τους γηπεδούχους.

Η Βενέτσια έπιασε τη Ρέτζιο Εμίλια στην κορυφή (6-1) νικώντας 66-63 την Πιστόια, ενώ στην κορυφή θα βρεθεί και η Σάσαρι εφόσον τη Δευτέρα νικήσει την Αβελίνο.

Απίθανο ματς που διήρκεσε… 55 αγωνιστικά λεπτά καθώς κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις έγινε μεταξύ Τρέντο και Κρεμόνα με την πρώτη να επικρατεί 116-114.

Αναλυτικά η έβδομη αγωνιστική:

Σάββατο 22/11
Ρέτζιο Εμίλια-Ρόμα 87-83
Καζέρτα-Καντού 95-107 παρατ. (κ.α. 84-84)

Κυριακή 23/11
Μπρίντιζι-Βίρτους Μπολόνια 75-64
Βενέτσια-Πιστόια 66-63
Πέζαρο-Ορλαντίνα 62-60
Τρέντο-Κρεμόνα 116-114 (83-83, 98-98, 109-109)
Βαρέζε-Αρμάνι Μιλάνο 97-105

Δευτέρα 24/11
Σάσαρι-Αβελίνο 21:00

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαψεύδει τις φήμες ο Άρης!!

Απάντηση σε δημοσιεύματα που ήθελαν ποδοσφαιριστή της ομάδας να πληρώνει το πετρέλαιο στο προπονητήριο, αλλά και στο θέμα του Ν’ Λουντούλου έδωσε ο Άρης.

Διαψεύδει τις φήμες ο Άρης
Την δική του πλευρά σε δημοσιεύματα παρουσίασε με ανακοίνωσή του ο Άρης, διαψεύδοντας όσα έχουν ακουστεί.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στο γεγονός της πληρωμής του πετρελαίου στο προπονητήριο του Νέου Ρυσίου από ποδοσφαιριστή της ομάδας, τονίζοντας πως υπήρξε λάθος συνεννόηση και τα λεφτά δόθηκαν αμέσως στον παίκτη.

Όσον αφορά στο θέμα του Ν’ Λουντούλου, ανέφεραν πως έχουν δαπανηθεί για τον ποδοσφαιριστή συνολικά 18.000 ευρώ στους τρεις μήνες συνεργασίας.

Αναλυτικά:

«Η Διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΡΗ, με αφορμή όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται από μερικούς δημοσιογράφους και αναπαράγονται από μια μικρή μειοψηφία φιλάθλων σε ραδιόφωνα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει να αναφέρει τα παρακάτω:

Διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες και ακούσαμε ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας πλήρωσε το πετρέλαιο στο προπονητήριο στο Ν. Ρύσιο.

Πουθενά, όμως, δεν ακούσαμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πήρε αμέσως τα χρήματά του από τη Διοίκηση. Στο προπονητήριο μπήκε πετρέλαιο κανονικά, την ίδια μέρα, απλά υπήρξε μια λάθος συνεννόηση στην ώρα παράδοσης.

Αν αυτή είναι η «μεγάλη» είδηση των ημερών τότε λυπούμαστε και παράλληλα προβληματιζόμαστε…

Αν ασχολούνται τόσο πολύ με τέτοιου είδους γεγονότα, «ταλαιπωρώντας» την ομάδα και παράλληλα διαταράσσοντας την ηρεμία της, που τόσο απαραίτητη είναι, καλό θα είναι να σκεφτούν καλά από δω και πέρα ότι αν η ομάδα μας δεν εκπληρώσει το στόχο της, χαμένος δε θα είναι μόνο ο ΑΡΗΣ, αλλά και αυτοί…

Πάμε στο θέμα Ν’ Λουντούλου, για να το κλείνουμε…

Ν’ Λουντούλου : 18.000 ευρώ, χωρίς να ακουμπήσει… μπάλα και χωρίς να αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό εδώ και τρεις μήνες, όχι από δικό μας «λάθος» (εμείς πληρώσαμε…)

Αν ορισμένοι θέλουν να ασχολούνται με «ιστορίες για αγρίους» («αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής», ή ότι «δεν έχει να φάει…» κλπ, κλπ, κλπ…), έχουμε να τους πούμε ότι, εκτός του παραπάνω ποσού, καλύψαμε τον 1,5 μήνα διαμονής του στο ξενοδοχείο, έξτρα αυτοκίνητο και σε μεγάλο διάστημα την διατροφή του.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πληρώθηκε τα συμφωνηθέντα στις 28 Οκτωβρίου (τρεις μέρες πριν ολοκληρωθεί ο μήνας) και στις 6 Νοεμβρίου, άφησε την προπόνηση που ήταν στο Κλεάνθης Βικελίδης, ανέβηκε στα γραφεία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, μπήκε στο γραφείο του Προέδρου, χωρίς άδεια και έχοντας μια ανάρμοστη συμπεριφορά, φώναζε «δεν έχω λεφτά», δείχνοντας τις άδειες τσέπες του και ζητώντας 2.000 ευρώ, ενώ η συμφωνία μαζί του ήταν συγκεκριμένη.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα που οραματιζόμαστε.

Ασχέτως, όμως, όλων των παραπάνω, ρωτήσαμε το αγωνιστικό επιτελείο της ομάδας μας εάν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι χρήσιμος. Η απάντηση που πήραμε ήταν ξεκάθαρη, ότι πρόκειται για έναν μέτριο παίκτη και έναν προβληματικό χαρακτήρα, ο οποίος, μάλιστα, δεν ταιριάζει στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας μας.

Κι εμείς, έντιμα και ξεκάθαρα, τον ενημερώσαμε 1,5 μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ότι είναι ελεύθερος, προκειμένου να βρει από τώρα ομάδα και να αγωνιστεί.

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, σε τρεις μήνες κόστισε στη διοίκηση του ΑΡΗ 18.000 ευρώ, χρήματα που δε παίρνει ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε ομάδα της Football League σ’ έναν χρόνο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
»

Έγινε η αρχή!!

Την πρώτη τους γνωριμία με τον μάνατζερ του Μπεργκ στον οποίο και μετέφεραν τη διάθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για ανανέωση συμβολαίου είχαν Φύσσας και Βόκολος.

Έγινε η αρχή!
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον εκπρόσωπο του Μάρκους Μπεργκ.

Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος είχαν μια πρώτη γνωριμία με τον μάνατζερ του Σουηδού στον οποίον και εξέθεσαν την επιθυμία του «τριφυλλιού» να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά, είδηση δεν προέκυψε αφού καμία από τις δύο δεν έχει το άγχος να κλείσει η υπόθεση. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, οπότε χρόνος υπάρχει και μάλιστα άπλετος.

Επί της ουσίας τεχνικός διευθυντής και διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας ήθελαν να διαπιστώσουν πού… στέκεται η πλευρά του Σουηδού και από τη στιγμή που όλα έδειξαν πως υπάρχει θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε θετική διάθεση, θα τα ξαναπούν σύντομα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζουν μαζί…!!

Γκενκ και Κόρτραϊκ επικράτησαν άνετα των Μαλίν και Ζούλτε Βάρεγκεμ αντίστοιχα στην 16η αγωνιστική της Jupiler League και συνεχίζουν να ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Συνεχίζουν μαζί…
Με άνετες νίκες συνέχισαν την πορεία τους Γκενκ και Κόρτραϊκ στην 16η αγωνιστική της Jupiler Leauge.

Η Γκενκ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 3-0 της Μαλίν στο πρώτο χρονικά ματς, με δύο τέρματα του Σισέ (43’) και ένα του Γκέρκενς (63’) να την ανεβάζουν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Στο ματς που ολοκλήρωσε την αγωνιστική η Κόρτραϊκ επικράτησε με ανατροπή της Ζούλτε Βάρεγκεμ με 3-1 και ισοβάθμησε ξανά με την Γκενκ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο έκτο μόλις λεπτό με τον Τραϊκόφσκι, όμως Μάρουσιτς (68’), Ντε Σμιτ (73’) και Πουλάιν (77’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο 22/11
Σαρλερουά – Άντερλεχτ 3-1
(14' Τιανμόν, 46', 62' Φορ-17' Μίτροβιτς)

Γάνδη – Σερκλ Μπριζ 4-0
(14' Ντεγεγκέρ, 60' Ραμάν, 72' Ντεπουάτρ, 82' Πογιέ)

Μουσκρόν – Λιρς 2-1
(19' Ντινγκόμ, 43΄Ντιαμπί-23' Λοσάντα)

Λόκερεν – Βέστερλο 0-0

Κλαμπ Μπριζ – Μπέβερεν 4-2
(16' Ρόμπσον αυτ. 51' Σίμονς πεν. 68' Μενιέ, 71' Βορμέρ -22'Ρόμπσον, 63'Εμόν)

Κυριακή 23/11
Οστάνδη – Σταντάρ Λιέγης 3-2
(8’ πεν. 82’ Σιανί, 55’ Κουλίμπαλι - 35’ ντε Καμάργκο, 61’ Μουζάντζι)

Γκενκ – Μαλίν 3-0
(43’, 85’ Σισέ, 63’ Γκέρκενς)

Κόρτραϊκ – Ζούλτε Βάρεγκεμ 3-1
(68’ Μάρουσιτς, 73’ ντε Σμιτ, 77’ Πουλάιν - 6’ Τραϊκόφσκι)

Επόμενη (17η) αγωνιστική

Παρασκευή (28/11)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γάνδη (21:30)

Σάββατο (29/11)
Βέστερλο-Σαρλερουά (19.00)
Σερκλ Μπριζ-Γκενκ (21.00)
Μαλίν-Οστάνδη (21.00)
Μπέβερεν-Μουσκρόν (21.00)

Κυριακή (30/11)
Άντερλεχτ-Καλμπ Μπριζ (15.30)
Σταντάρ Λιέγης-Κορτράικ (19.00)
Λιρς-Λόκερεν (21.00)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θεσμικοί ρόλοι στη γενιά του 2004»

Την άποψη ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν θεσμικούς ρόλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάποιοι από τους παίκτες της γενιάς του 2004, εξέφρασε ο Κώστας Κατσουράνης. Τι είπε για την εθνική ο μέσος της Πούνε.

«Θεσμικοί ρόλοι στη γενιά του 2004»
Δεν μιλάει συχνά, αλλά αποφασίσει όταν το κάνει, λέει πάντα αυτό που πιστεύει και χωρίς να... μασάει τα λόγια του. Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΝΕΡΙΤ, στέλνοντας το μήνυμα για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και είπε αυτό που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα και είναι η ενεργοποίηση κάποιων από αυτούς, που έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Επίσης, ο μέσος της Πούνε μίλησε για την πορεία της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016, αλλά και για το πρωτάθλημα της Ινδίας, στο οποίο συμμετέχει.

Αναλυτικά, μίλησε:

-Για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016: «Πρέπει να αγαπήσουμε περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να γίνουμε πιο ρομαντικοί. Η Εθνική μάς έχει συνηθίσει σε επιτυχίες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Είναι κρίμα τόσα χρόνια να πάνε χαμένα. Όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος. Είναι καλό ότι ο Καραγκούνης είναι εκεί. Υπάρχει ταλέντο σε αυτή την ομάδα και θεωρώ ότι στη συνέχεια τα πράγματα θα πάνε καλά. Όλοι όσοι αγαπάνε την Εθνική πρέπει να τη στηρίξουν, ειδικά τώρα που είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης στα τελικά και πρέπει να τις κυνηγήσουμε. Εγώ πάντα θα είμαι δίπλα στην Εθνική. Μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό μου, η Εθνική δεν έχει αγώνα, αλλά πάντα η διάθεσή μου είναι θετική για εκείνη».

-Για το αν πρέπει να αναλάβουν θεσμικό ρόλο κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της γενιάς του 2004: «Υπάρχει πρόβλημα και ίσως είναι η ώρα να γίνουν αλλαγές. Πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, σε θεσμικούς ρόλους, παιδιά κυρίως από τη γενιά του 2004. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά, όπως ο Καραγκούνης, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σε ένα άλλο πόστο. Πρέπει να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο. Να πουλήσουμε καλύτερα το προϊόν μας. Είναι σημαντική υπόθεση ο οικογενειάρχης να επιστρέψει στο γήπεδο. Αυτά που έχουν γίνει δεν είναι προς τιμήν μας. Είμαστε έξυπνος λαός, ικανός και δουλευταράς θα έλεγα, αν βάλουμε κανόνες όλα μπορούν να γίνουν».

-Για το ινδικό πρωτάθλημα: «Το έχουν οργανώσει καλά και το λανσάρουν όσο πιο καλά μπορούν. Βρισκόμαστε συνέχεια στο ξενοδοχείο κι όλες οι αποστάσεις είναι γύρω στις δύο ώρες. Ουσιαστικά, είναι σαν Μουντιάλ, αφού η διοργάνωση κρατά 3,5 μήνες. Δεν πρόκειται για επίδειξη, υπάρχουν δυσκολίες λόγω της ζέστης και της υγρασίας, ενώ γίνονται αγώνες ανά 3 με 4 ημέρες. Είναι κάτι καινούργιο, είναι μεγάλη εμπειρία, γνωρίζεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και βλέπεις πράγματα που δεν τα έχεις ξαναδεί. Το σκέφτηκα πολύ πριν έρθω, συζητούσαμε πολύ καιρό με την ομάδα. Μου άρεσε σαν ιδέα γιατί λαμβάνω κι εγώ μέρος σε κάτι καινούργιο. Γενικώς το πράγμα πάει καλά, είμαι χαρούμενος που πήρα αυτήν την απόφαση. Μου λείπουν οι δικοί μου, αλλά περνά ο καιρός, οι 3,5 μήνες είναι λίγοι και η ζωή συνεχίζεται».

Πω πω την καημένη την Κόρδοβα…!

Πολύ κοντά στο να αναφωνήσουν «επιτέλους» για την πρώτη νίκη της ομάδας τους έφτασαν οι φίλοι της Κόρδοβα, αλλά την είδαν να χάνει προβάδισμα δύο τερμάτων και να έρχεται 2-2 στην έδρα της Έλτσε.

Πω πω την καημένη την Κόρδοβα…
Πρέπει να έχεις και «άστρο» σε αυτήν τη ζωή και φαίνεται πως η Κόρδοβα δεν διαθέτει τέτοιο φέτος.

Όχι ένα ή δύο, αλλά 43 ολόκληρα χρόνια περιμένουν οι οπαδοί της για να πανηγυρίσουν μια νίκη στην Primera και πίστεψαν πως επιτέλους είχε φτάσει η ώρα να το κάνουν. Έχοντας 7 ισοπαλίες και 5 ήττες φέτος που επέστρεψε στα… σαλόνια, βρέθηκε να προηγείται 2-0 στην έδρα της Έλτσε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τα γκολ των Φιντέλ και Καρταμπια.

Η τύχη δεν της χαμογέλασε όμως, αφού στα 30 λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη αποδείχτηκαν αρκετά για τους γηπεδούχους που έφτασαν στο τελικό 2-0 με τα τέρματα που σημείωσαν Λόμπαν με πέναλτι και Τζόναθας.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (21/11)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-1
(29’ Αντούριθ, 44’ Βιγκέρα, 78’ Ιτουράσπε – 84’ Βίκτορ Σάντσες)

Σάββατο (22/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα 3-1
(12’ Τιάγκο, 42’ Γκριεζμάν, 83’ Γκοντίν – 64’ Σαντα Κρους)

Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
(23’ Χάιμες Ροντρίγκες, 43’ 83’ πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο, 69’ Μπενζεμά)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-1
(21’, 72’, 78’ Μέσι, 49’ Νεϊμάρ, 65’ Ράκιτις – 47’ Άλμπα αυτογκολ)

Λα Κορούνια - Σοσιέδαδ 0-0

Κυριακή (23/11)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Θέλτα 1-0
(20' Μπουένο)

Λεβάντε - Βαλένθια 2-1
(58' Κασαδεσούς, 74' Μοράλες - 73' Παρέχο)

Έλτσε - Κόρδοβα 2-2
(63’ πεν. Λομπάν, 75’ Τζόναθας – 12’ Φιντέλ, 60’ Καρταμπια) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Να μην επιρρίπτουν ευθύνες στον ΠΑΟΚ»

Στην πρόχειρη πρόταση που αφορούσε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μάρκο Ίβκοβιτς, απέδωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς την άρνηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού πριν το τζάμπολ στο ΣΕΦ.

«Να μην επιρρίπτουν ευθύνες στον ΠΑΟΚ»
Τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάρκο Ίβκοβιτς εξήγησε μέσω δήλωσής του ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» τόνισε πως δεν θα πρέπει κανείς να επιρρίψει ευθύνες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς έγινε μία προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Μπάνε Πρέλεβιτς:

«Κανένας, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν μπορεί να δηλώσει περισσότερο συγκλονισμένος από μένα, για ένα τόσο τραγικό συμβάν, όπως αυτό που έπληξε την οικογένεια του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, ο ΠΑΟΚ, έχει τεράστια ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την απώλεια φιλάθλων, καθώς έχουμε θρηνήσει πολλούς στη διάρκεια της ιστορίας μας. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να επιρρίπτουν στον ΠΑΟΚ ευθύνες που δεν του αναλογούν. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε σήμερα την εντελώς πρόχειρη πρόταση για την τήρηση ενός λεπτού σιγής, είχε να κάνει με την έλλειψη σοβαρότητας της όλης διαδικασίας. Ενημερώθηκε το αγωνιστικό τμήμα ελάχιστα λεπτά πριν το τζάμπολ και χωρίς να υπάρχει πρότερη απόφαση της Λίγκας.

Για οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, υπάρχουν για το διαδικαστικό, ειλημμένες αποφάσεις οι οποίες κοινοποιούνται στις ομάδες εγκαίρως και επισήμως. Κάτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει γίνει με μία συνολική απόφαση και μαζική συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όλα τα υπόλοιπα είναι μία ακόμη προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και σίγουρα δεν αποτελούν σοβαρό τρόπο για να τιμηθεί η μνήμη ενός νεκρού
».

Μάλαγα όπως Ολυμπιακός!!

Μετά την ήττα στο ΣΕΦ, η Βαλένθια γνώρισε νέα (75-64) και μάλιστα εντός έδρας από την Ουνικάχα Μάλαγα, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλαγα όπως Ολυμπιακός
Ούτε στην Ισπανία σηκώνει… κεφάλι η Βαλένθια. Μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, οι «νυχτερίδες» ηττήθηκαν εντός έδρας με 75-64 από την Ουνικάχα, για τη 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κορυφαίοι για την ομάδα από τη Μάλαγα ήταν ο ι Κουζμίνσκας και Τόμας με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, με τον Κώστα Βασιλειάδη να είχε μόλις 4.

Από την άλλη, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Ντούμπλιεβιτς και Μαρτίνεθ με 11 πόντους ο καθένας, ενώ ο νεοαποκτηθείς Νέντοβιτς είχε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 33-39, 48-60, 64-75.

Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική:

Μπανταλόνα-Λαμποράλ Κούτσα 83-82
Σαραγόσα-Εστουδιάντες 82-72
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 72-81
Μούρθια-Ομπραντόιρο 68-64
Φουενλαμπράδα-Μπαρτσελόνα 64-79
Γκραν Κανάρια-Μπιλμπάο 60-70
Κανάριας-Ανδόρα 83-56
Λαγκούν Άρο-Μανρέσα 82-75
Βαλένθια-Μάλαγα 64-75

Δείτε τη βαθμολογία της ACB*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο… τραπέζι με τον Μπεργκ!!

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό, με τον Λεωνίδα Βόκολο να μιλά με τους εκπροσώπους του Σουηδού στράικερ.

Στο… τραπέζι με τον Μπεργκ!
Χωρίς την πίεση που δημιουργεί ο χρόνος, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και οι εκπρόσωποι του Μάρκους Μπεργκ κάθονται στο ίδιο τραπέζι κι έχουν μια πρώτη κουβέντα για το μέλλον του Σουηδού στο «τριφύλλι».

Άγχος φυσικά δεν υπάρχει, όχι γιατί μιλάμε για κάποια τελειωμένη υπόθεση, αλλά διότι ο επιθετικός της ομάδας δεσμεύεται για 2,5 χρόνια ακόμη με τους «πράσινους».

Η σκέψη της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να επιβραβευθεί ο ποδοσφαιριστής για τη μεγάλη προσφορά του ως τώρα και παράλληλα να βελτιωθούν οι οικονομικές απολαβές του ως ένδειξη αναγνώρισης προς το πρόσωπό του.

Παράλληλα, στον Σουηδό θα προταθεί η επέκταση κατά ένα έτος του υπάρχοντος συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2017, ενώ θα υπάρξει και προσπάθεια να μειωθεί και το ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης που διατηρεί αυτήν τη στιγμή ο Μπεργκ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, αν και το κλίμα είναι θετικό αφού και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει πολλές φορές την αλληλοεκτίμηση τους και τη διάθεση για πολυετή συνεργασία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατρέπει τα… πάντα η Μαρσέιγ!!

Μπορεί στο 55’ η Μαρσέιγ να έμεινε πίσω στο σκορ από την Μπορντό, όμως μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, η Μασσαλοί ήταν όχι μόνο νικητές (3-1), αλλά και πρώτοι στη βαθμολογία της Ligue 1!

Ανατρέπει τα… πάντα η Μαρσέιγ!
Μέχρι να παίξει με την Μπορντό έμεινε δεύτερη η Μαρσέιγ! Οι Γιρονδίνοι προηγήθηκαν στο 55’ μέσα στο «Βελοντρόμ», όμως οι Μασσαλοί έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν 3-1 και επέστρεψαν στην κορυφή της Ligue 1!

Ύστερα από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο (0-0), η Μπορντό… πάγωσε το «Βελοντρόμ» με τον Τουρέ να τη βάζει μπροστά (55’). Ωστόσο, η αντίδραση της ομάδας του Μπιέλσα ήταν άμεση με τον Λεμινά να φέρνει το ματς στα ίσα, πέντε λεπτά μετά.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς για το δεύτερο τέρμα και αυτό ήρθε με τον Ζινιάκ στο 85’, με τον Μπατσουαγί να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 90’.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Παρασκευή (21/11)

Μετς-Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
(49', 53' Μαϊγκά - 9' Παστόρε, 16' Μπουσμάν, 84' Λαβέτσι)

Σάββατο (22/11)

Μπαστιά-Λιόν 0-0

Γκινγκάμπ-Ρεν 0-1
(36’ Ντεπ)

Λοριάν-Λανς 1-0
(21’ Γκερέιρο)

Μονακό- Καέν 2-2
(5’ αυτ. Ιμορού, 75’ Μουτίνιο – 51’ Κοϊτά, 59’ αυτ. Κοντογκμπια)

Νις-Ρεμς 0-0

Κυριακή (23/11)
Ναντ-Σεντ Ετιέν 0-0

Μονπελιέ-Τουλούζ 2-0
(37’ Μουνιέ, 87’ Καμαρά)

Μαρσέιγ-Μπορντό 3-1
(60’ Λεμινά, 85’ Ζινιάκ, 90’ Μπατσουαγί-55’ Τουρέ)

Επόμενη (15η) αγωνιστική

Παρασκευή (28/11)
Μαρσέιγ-Ναντ (21:30)

Σάββατο (29/11)
Παρί Σ. Ζ.-Νις (18:00)
Καέν-Μονπελιέ (21:00)
Λανς-Μετς (21:00)
Ρεμς-Μπαστιά (21:00)
Τουλούζ-Λοριάν (21:00)

Κυριακή (30/11)
Μπορντό-Λιλ (15:00)
Εβιάν-Γκινγκάμπ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει απτόητη η Κηφισιά!!

Μόνο στο τρίτο σετ δυσκολεύτηκε η Κηφισιά που επικράτησε τελικά της Λαμίας 30-0 σετ στην πέμπτη αγωνιστική της Volleyleague και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Συνεχίζει απτόητη η Κηφισιά
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα -πλην του τρίτου σετ- η Κηφισιά επικράτησε της Λαμίας 3-0 σετ στην πέμπτη αγωνιστική της Volleyleague.

Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο σετ, όταν η Λαμία είχε το προβάδισμα στους τελευταίους κρίσιμους πόντους όμως η Κηφισιά άντεξε την πίεση και τελείωσε το σετ με δύο επιθέσεις του Γιοβάνοβιτς.

Έτσι, η Κηφισιά ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στους δώδεκα βαθμούς, ενώ η Λαμία παραμένει ουραγός έχοντας μόνο έναν βαθμό.

Διακύμανση
1ο σετ: 8-5, 16-9, 21-18, 25-20
2ο σετ: 8-6, 16-12, 21-14, 25-16
3ο σετ: 4-8, 14-16, 21-19, 35-33

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-16, 35-33)

Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν: 4 άσσοι, 50 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Γ.Σ.Λαμία προήλθαν: 2 άσσοι, 26 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 4π. (2/2 επ., 2 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 9 (6/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Παπαγγελόπουλος 8 (7/9, 1 μπλοκ), Φερέρα 7 (5/14, 2 μπλοκ, 60% υπ., 55% άριστες), Ρουμελιωτάκης 11 (10/17, 1 άσσος, 46% υπ., 29% άριστες), Γιοβάνοβιτς 24 (20/37, 2 μπλοκ, 2 άσσοι) / Ταμπουρατζής (λ. - 71% υπ., 50% άριστες), Κόβαλτσουκ, Κοντός, Άουστιν, Σπύρου (λ).

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 5π. (2/5 επ., 3 μπλοκ), Μακίμπιν 8 (6/16, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 56% υπ., 50% άριστες), Χήρας 1 (1/4 επ.), Μακίμπιν, Παπαδόπουλος 21 (18/28 επ., 3 μπλοκ), Καββαδάς 11 (8/23, 2 μπλοκ , 1 άσσος, 53% υπ., 26% άριστες) / Πέτερσον Μακάνα Τσιπ (λ. - 53% υπ., άριστες 38% υπ.), Καρβούνης, Μαδούρας 1 (1/2), Βλαχόπουλος, Κουτσονίκας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-3 (25-20, 25-21, 22-25, 21-25, 13-15)
ΜΕΝΤ - Άρης 0-3 (22-25, 19-25, 22-25)
Ορεστιάδα - Παμβοχαϊκός 3-2 (14-25, 25-22, 17-25, 25-20)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΕΚ 3-0 (25-09, 25-13, 25-14)
Κηφισιά - Λαμία 3-0 (25-20, 25-16, 35-33)

Βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός (15-5) 13
2. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (14-4) 13
3. Κηφισιά (14-6) 12
4. ΠΑΟΚ (14-8) 12
5. Παναθηναϊκός (13-6) 11
6. Ορεστιάδα (12-10) 9
7. Φοίνικας Σύρου (8-13) 5
8. Παμβοχαϊκός (7-12) 4
9. ΜΕΝΤ (6-13) 4
10. ΑΕΚ (5-12) 3
11. Άρης (4-12) 3
12. Λαμία (4-15) 1

Επόμενη (6η) αγωνιστική (29/11):
Άρης - Ορεστιάδα
Ολυμπιακός - ΜΕΝΤ
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ
Παμβοχαϊκός - Κηφισιά
Λαμία - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους βγήκε… ξινό!

Το φιλικό απέναντι στην Επισκοπή έκρυβε ένα απρόοπτο για τους ανθρώπους του Πλατανιά, που είδαν τον Φανούρη Γουνδουλάκη να αποχωρεί με πρόβλημα στον δικέφαλο.

Τους βγήκε… ξινό
Αγωνία στον Πλατανιά ενόψει της επανέναρξης των επίσημων υποχρεώσεων στον Πλατανιά.

Το φιλικό απέναντι στην Επισκοπή μπορεί να αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία έτσι ώστε να ξαναμπούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι παίκτες, ωστόσο, έκρυβε ένα απρόοπτο για τον Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Φανούρη Γουνδουλάκη να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον δικέφαλο στο 82’. Έτσι περιμένει τις επόμενες μέρες ώστε να επανεξεταστεί το πρόβλημα του έμπειρου μέσου και να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλάρωσαν στον ΠΑΟΚ!

Σε σαφώς πιο χαλαρό ρυθμό πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Χαλάρωσαν στον ΠΑΟΚ
Με αρκετούς παίκτες να μην λαμβάνουν μέρος σε αυτήν και τους υπόλοιπους να γυμνάζονται πιο χαλαρά πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Κυριακής στον ΠΑΟΚ.

Ο Αναστασιάδης δεν θέλησε να βγάλει το… λάδι των παικτών του που την προηγούμενη μέρα αγωνίστηκαν σε οικογενειακό δίτερμα.
Πάντως, υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν για μια φορά ακόμη να συμμετάσχουν αφού βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης από τραυματισμούς.

Ειδικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Τζιόλης λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, όπως και οι Πόζογλου, Ποζατζίδης, Σαββίδης, ενώ ο Χέντβιγκες Μαντούρο έμεινε στο γυμναστήριο και οι Ρόμπερτ Μακ και Κυριάκος Δεληγιαννίδης άρχισαν τρέξιμο.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρόμαξε», αλλά νίκησε η Γαλατά!!

Με… υπογλώσσια στο τέλος πήρε η Γαλατασαράι τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Μπεσίκτας, επικρατώντας με 100-94 στο «Αμπντί Ιπεκτσί», για την 7η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

«Τρόμαξε», αλλά νίκησε η Γαλατά!
Περηφάνια στο παρκέ, ντροπή… στις κερκίδες. Αν και έφτασε την υπέρ της διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, η Γαλατασαράι τα… χρειάστηκε στο τέλος κόντρα στην Μπεσίκτας, αλλά επικράτησε με 100-94 για την 7η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, σε ένα ντέρμπι που στιγματίστηκε από τις αποδοκιμασίες των γηπεδούχων κατά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αδικοχαμένου Μάρκο Ίβκοβιτς, λίγο πριν το τζάμπολ.





Λίγο πριν το τζάμπολ στο «Αμπντί Ιπεκτσί» τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Μάρκο Ίβκοβιτς, ωστόσο μερίδα οπαδών της «Τσιμπόμ» άρχισε τις αποδοκιμασίες, με τον Εργκίν Αταμάν να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα…

inner






Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σινάν Γκιουλέρ με 29 πόντους, ενώ ο Ζόραν Έρτσεγκ σταμάτησε στους 16. Για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Λόφτον με 20 πόντους.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν εντυπωσιακοί από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, το οποίο τους βρήκε με το υπέρ τους 33-17, ενώ συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, πήγαν στα αποδυτήρια με +21 (61-40). Η μεγάλη διαφορά του πρώτου μέρους έκανε τους γηπεδούχους να χαλαρώσουν αρκετά, με την Μπεσίκτας να μειώνει ακόμα και στους τέσσερις πόντους (89-85), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη! Όμως, οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με ένα σερί 5-0 (93-85), παίρνοντας μία διαφορά «ασφαλείας», αλλά και τη νίκη με το τελικό 100-94.

Τα δεκάλεπτα: 33-17, 61-40, 79-62, 100-94.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν εντυπωσίασε η Κέρκυρα!!

Φιλική νίκη με 1-0 πήρε η Κέρκυρα επί του Θεσπρωτού. Ο Μάθιου Γκόμες έβαλε το γκολ για τους Φαίακες, που δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους.

Δεν εντυπωσίασε η Κέρκυρα
Τη νίκη με 1-0 πήρε η Κέρκυρα επί του Θεσπρωτού σε φιλική αναμέτρηση που έγινε λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Οι «Φαίακες» πήραν τη νίκη με γκολ του Μάθιου Γκόμες, ο οποίος στο δέκατο λεπτό δοκίμασε σέντρα σουτ που ξεγέλασε τον Πάντο και κατέληξε στα δίχτυα.

Το ματς κινήθηκε σε μέτριο επίπεδο, με την Κέρκυρα να έχει την κυριαρχία, ενώ στην φάση που ξεχώρισε -πέραν του γκολ- ο Χαβίτο απείλησε με δυνατό σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχ. Γρηγορίου): Σέτκους, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Βενέτης, Ντιόγκο, Ναγιάρ, Ρόχας, Μπόρχα, Ομπράντοβιτς, Χαβίτο, Μαρκόφσκι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Λ. Σέμος): Πάντος, Μπάρκας, Ασωνίτης, Μηνάς, Καρύδης, Μώκος, Σκούφαλης, Θεοδωράκης, Παππάς, Κάλλος, Πανταζής. Έπαιξαν και οι: Γκόμες (τερμ., 30’-60’), Χάιδος (τερμ. 60’- 90’), Βασιάς, Τρακάκης, Παλιάτζας, Γκρίτυ, Κοσμίδης, Βενέτης (μπήκαν στο 35’).*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη η Μπεσίκτας ενόψει Αστέρα!!

Στην κορυφή της βαθμολογίας –έστω και προσωρινά- ανέβηκε η Μπεσίκτας, η οποία επικράτησε (2-0) της Κασίμπασα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεμπά Μπα, για τη 10η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

Πρώτη η Μπεσίκτας ενόψει Αστέρα!
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Μπεσίκτας, επικρατώντας 2-0 της Κασίμπασα για τη 10η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την προσεχή αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League ήταν ο Ντεμπά Μπα, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα (πεν. 28’, 45+1’).

Με το τρίποντο αυτό, το σύνολο του Σλάβεν Μπίλιτς ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο εκκρεμεί η εκτός έδρας αναμέτρηση της Φενερμπαχτσέ με την Μπούρσασπορ που θα γίνει τη Δευτέρα (24/11).

*Πηγή: sport-fm.gr*

Τότεναμ… at the buzzer!! (video)

Ολοκληρώνοντας την ανατροπή απέναντι στην Χαλ στην εκπνοή, η Τότεναμ επανήλθε στις νίκες (2-1) και παρέμεινε σε τροχιά πεντάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τότεναμ… at the buzzer (video)
Ανατρεπτική διάθεση έδειξε η Τότεναμ απέναντι στην Χαλ! Οι Λονδρέζοι πήγαιναν ολοταχώς για νέα γκέλα, ωστόσο στο 90’ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να πάρουν τη νίκη με σκορ 2-1!

Οι «τίγρεις» άνοιξαν το σκορ με τον Λίβερμορ στο 8’ και ενδεχομένως η εξέλιξη του ματς να ήταν διαφορετική, αν στο 50’ δεν έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γκάστον Ραμίρεζ.

Έτσι, λοιπόν, οι «spurs» εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κέιν (που κάνει… παπάδες φέτος) ισοφάρισε. Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς φιλοξενούμενων και τελικά στο 90’ ο εξαιρετικός Έρικσεν ανάγκασε τους πάντες να γίνουν ένα… κουβάρι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Ποκετίνο!








Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο 22/11:

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-0
(11' Kόστα, 25' Αζάρ)

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-1
(26' Λουκάκου, 76' Όσμαν - 56' Ζάρατε)

Λέστερ - Σάντερλαντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι 2-1
(19' Γιόβετιτς, 62' Τουρέ - 9' Μπονί)

Νιούκαστλ - ΚΠΡ 1-0
(78' Σισοκό)

Στόουκ - Μπέρνλι 1-2
(32' Γουόλτερς - 12', 13' Ίνγκς)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(90+4' Ζιρού - 56' Γκιμπς αυτ., 85' Ρούνεϊ)

Κυριακή 23/11:
Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 3-1

Χαλ - Τότεναμ 1-2
(8' Λίβερμορ - 61' Κέιν, 90' Έρικσεν)

Δευτέρα 24/11:
Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον (22.00)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:
Σάββατο 29/11:
Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ (14.45)
Μπέρνλι - Άστον Βίλα (17.00)
Λίβερπουλ - Στόουκ (17.00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χαλ (17.00)
ΚΠΡ - Λέστερ (17.00)
Σουόνσι - Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ (17.00)
Σάντερλαντ - Τσέλσι (19.30)

Κυριακή 30/11:
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (15.30)
Τότεναμ - Έβερτον (18.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*