Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Θετική για επανέναρξη η ΕΠΟ!

Έτοιμη να πει το «ναι» στους ορισμούς διαιτητών και την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η ΕΠΟ, η οποία όμως ζητάει να προστεθεί ένας όρος στο κείμενο που θα υπογράψουν οι ομάδες.

Θετική για επανέναρξη η ΕΠΟ
Προς εκτόνωση της κρίσης που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων οδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΠΟ είναι έτοιμη να πει το «ναι» και να ορίσει διαιτητές, αποδεχόμενη σχετική επιστολή των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Το κείμενο στο οποίο συγκλίνουν οι θέσεις των μελών του συνεταιρισμού βασίζεται κατά κύριο λόγο σε επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν μερικές μέρες, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η Λίγκα ζητάει επίσημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Η Λίγκα στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Ζητάμε από την ΚΕΔ ωστόσο να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών».

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπάρχει το αίτημα ή η παραίνεση να προστεθεί ακόμη μία παράγραφος στην οποία θα αναφέρεται πως οι παράγοντες των ομάδων θα σταματήσουν με εμπρηστικές δηλώσεις να στοχοποιούν διαιτητές.

Φυσικά –και με βάση όσα είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα- πολύ μεγάλη σημασία θα έχει η ακριβής διατύπωση της συγκεκριμένης πρότασης, αφού την προηγούμενη φορά που υπήρξε αντίστοιχη θέση, ακολούθησε αντίδραση πολλών ΠΑΕ που έκαναν λόγο για φίμωση.

Αν τελικά πάνε όλα καλά, δηλαδή οι ΠΑΕ συμφωνήσουν σε κείμενο που θα αποδέχεται η ΕΠΟ, αναμένεται το προσεχές σαββατοκύριακο να διεξαχθεί η 12η αγωνιστική και μέσα στις γιορτές η 11η.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: