Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ραχίμ Στέρλινγκ, το ταλέντο της χρονιάς!!

Το FourFourTwo του gazzetta.gr σας έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξετε το μεγαλύτερο ταλέντο του 2014 και ο Ραχίμ Στέρλινγκ κυριάρχησε! Δεύτερος ο Μουνίρ, τρίτος ο Κόβασιτς! Η ψηφοφορία του ελληνικού FourFourTwo, το οποίο φέρνει στις οθόνες σας αποκλειστικά το gazzetta.gr, ολοκληρώθηκε και ο άσος της Λίβερπουλ έκανε... περίπατο! Η συντακτική ομάδα των διεθνών του gazzetta αποφάσισε να σας δώσει την ευκαιρία να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών για το 2014. Τα κριτήρια ήταν ίδια με εκείνα του Golden Boy, του βραβείου που έχει θεσπίσει η Tuttosport, στο οποίο όμως συμμετέχουν μόνο δημοσιογράφοι.
Έμείς αποφασίσαμε να πρωτοπορήσουμε και να δώσουμε σε εσάς τη δυνατότητα ψήφου μέσω του FourFourTwo. Η αρχική λίστα, την οποία συντάξαμε περιλάμβανε 68 ονόματα παικτών που ήταν γεννημένοι μέχρι το 1994 και από τη δική μας ψηφοφορία προέκυψαν οι 20 (σε δύο δεκάδες για τεχνικούς λόγους), από τους οποίους και αναδείξατε τους κορυφαίους.
Οι συνολικοί ψήφοι και στις δύο δεκάδες των υποψήφιων ταλέντων άγγιξαν τις 23.000 και ο Ραχίμ Στέρλινγκ έφτασε τους 7145! Πολύ χαμηλότερα ήταν ο Μουνίρ Ελ Χανταντί της Μπαρτσελόνα με 3115 ψήφους και τρίτος ο Ματέο Κόβασιτς της Ίντερ με 2422!

Ραχίμ Στέρλινγκ

Αναμφίβολα το όνομα από τη λίστα που έκανε τον περισσότερο θόρυβο μέσα στο 2014. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ αναδείχθηκε από τον Μπρένταν Ρότζερς, κάνοντας την περσινή σεζόν 33 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 9 γκολ στην Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Έκανε ντεμπούτο με τον Νταλγκλίς στον πάγκο, ωστόσο υπό τις οδηγίες του Βορειοιρλανδού ξεδίπλωσε το ταλέντο του και έγινε το απόλυτο σύμβολο της νέας εποχής στο Άνφιλντ.  Η δική του πολύ καλή χρονιά και η ικανότητα του στην ντρίμπλα, την επιτάχυνση και στη δημιουργία... χάους στις αντίπαλες άμυνες, συντέλεσε στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία, που έφερε τους Reds να παλεύουν μέχρι το τέλος για το Πρωτάθλημα. Η... μονιμοποίησή του στην Εθνική ήταν απλά θέμα χρόνου, καθώς ντεμπούτο είχε κάνει ήδη από το 2012. Και η συμμετοχή του στο Μουντιάλ ήταν δεδομένη.  Το ξεπέταγμά του έφερε επίσης ενδιαφέρον από άλλες ομάδες και η Λίβερπουλ ψάχνει τρόπο να του ανανεώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το συμβόλαιο! Σε ηλικία 19 ετών, έχει δείξει ότι διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να καθιερωθεί σε κορυφαίο επίπεδο.
Οι δικοί του στόχοι, είναι ξεκάθαροι: «Να παίζω συνέχεια, να σκοράρω περισσότερα γκολ και να δώσω περισσότερες ασίστ στους συμπαίκτες μου», είχε δηλώσει στο FourFourTwo. Η εξέλιξη του νεαρού μεσοεπιθετικού αναγνωρίζεται από τους πάντες. Ο Τζον Τέρι πιστεύει ότι είναι «εκπληκτικός», ο Γκάρι Νέβιλ τον χαρακτήρισε «απόλυτο κίνδυνο», ενώ ο προπονητής του Μπρένταν Ρότζερς πιστεύει πολύ απλά ότι ο Στέρλινγκ «εξελίσσεται σε έναν υπέροχο νεαρό άντρα».

Μουνίρ Ελ Χανταντί (Μπαρτσελόνα)

Δεν τον ήξερε κανείς. Συστήθηκε στο ευρύ κοινό με γκολ κόντρα στην Ελτσε την πρώτη αγωνιστική της φετινής Primera, στην παρθενική του δηλαδή παρουσία με τους μεγάλους της Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι πως έκτοτε αν και πήρε λεπτά συμμετοχής (έφτασε τα 420 μαζί με το Champions League), δεν δικαιολόγησε το ντόρο που ακολούθησε εκείνο το ντεμπούτο. Ο 21χρονος σέντερ φορ που όπως επιτάσσει το σύστημα της Μπάρτσα και οι... σπουδές στη «Μασία», μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, πλέον θα παίρνει ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες. Αυτό οφείλεται στην επιστροφή στη δράση του Λουίς Σουάρες, ενώ υπάρχει και ο Πέδρο.
Ολα αυτά φυσικά δεν αναιρούν το ότι ο πιτσιρικάς με καταγωγή από το Μαρόκο θεωρείται ένα σούπερ ανερχόμενο ταλέντο που ήρθε για να μείνει. Ταχύς, διεισδυτικός, έχει καλά τελειώματα και με τα δύο πόδια και μπαίνει δυνατά στις φάσεις. Κάπως έτσι η τιμή του έχει ήδη εκτιναχθεί πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ και ακόμα και εάν δεν μακροημερεύσει στο «Καμπ Νόου», στη λίστα των ομάδων που τον γλυκοκοιτάζουν, έχουν προστεθεί Αρσεναλ, Μίλαν, Ιντερ και Λίβερπουλ.

Ματέο Κόβατσιτς

Φόρεσε την φανέλα της Ιντερ τον Ιανουάριο του 2013 και δεν αποκλείται να αποδειχθεί η τελευταία μεγάλη κίνηση του Μάσιμο Μοράτι για τους Νερατζούρι. Ο 20χρονος Κροάτης επιθετικός μέσος χρειάστηκε ένα χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αλλά από την στιγμή που μπήκε το 2014 ανέβασε ρυθμό και έδειξε το ταλέντο του. Μπορεί ο Βάλτερ Ματσάρι να μην τον διαχειρίστηκε όπως έπρεπε, μπορεί το σύστημα της Ιντερ με τον πρώην, πλέον, προπονητή να μην τον βόλευε αλλά μέσα στο αγωνιστικό ναυάγιο των Μιλανέζων, ο Κροάτης ήταν το μοναδικό φωτεινό σημείο.
ADVERTISEMENT
Με το κεφάλι ψηλά πάντα, όπως πρέπει να αγωνίζεται ο χαφ που ξέρει ποδόσφαιρο, ο Κόβατσιτς είναι ο μόνος στο ρόστερ των Νερατζούρι που μπορεί να κατεβάσει μπάλα, να οργανώσει το παιχνίδι, να φτιάξει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, να κάνει γενικά το απρόβλεπτο οποιαδήποτε στιγμή του ματς. Πέρα από όλα αυτά, μπορεί να σκοράρει επίσης αφού όσο... ξεψαρώνει, τόσο περισσότερο πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Η αλήθεια, όσο κι αν δεν αρέσει στους Ιντερίστι, είναι ότι ο Κόβατσιτς θα είχε δείξει πολύ περισσότερα αν ήταν σε μια καλύτερη και πιο οργανωμένη ομάδα και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, η Μπαρτσελόνα εξέφρασε το ενδιαφέρον της. Η απάντηση των Μιλανέζων, όμως, ήταν αρνητική αφού θέλουν να χτίσουν γύρω από αυτόν την ομάδα των επόμενων ετών.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Τέταρτος στις προτιμήσεις σας ήρθε ο Μέμφις Ντεπάι της Αϊντχόφεν με 1836 ψήφους, πέμπτος ο Ντομένικο Μπεράντι της Σασουόλο με 1314 ενώ ακολούθησε το παιδί-θαύμα της Νορβηγίας, ο Μάρτιν Όντεγκαρντ με 1204. Τους παίκτες με τετραψήφιο αριθμό ψήφων ολοκληρώνει ο Καλούμ Τσέϊμπερς, ο οποίος πήρε φέτος μεταγραφή από τη Σαουθάμπτον στην Άρσεναλ. Στα links που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε τις παρουσιάσεις και των 20 ταλέντων!
*Διαβάστε περισσότερα για την πρώτη 5άδα υποψηφίων,  για τη δεύτερη,  για την τρίτη και για την τέταρτη!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: