Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καλός ο Μέσι, αλλά είναι καλύτερος από το Ρονάλντο;

Ο Μέσι κατάφερε να γίνει ο αρχισκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, μήπως όμως ο Ρονάλντο που δείχνει σε καλύτερη φόρμα τα τελευταία δυο χρόνια, τον έχει ξεπεράσει;

Καλός ο Μέσι, αλλά είναι καλύτερος από το Ρονάλντο;
Χρειάστηκε λιγότερο από 11 σεζόν και 289 ματς ο Λιονέλ Μέσι για να σημειώσει 253 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα και να εκθρονίσει τον Τέλμο Θάρα από την κορυφή των σκόρερ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Όμως αν αναλογιστεί κανείς πως ο Μέσι είναι ακόμα 27 ετών, είναι λογική η πρόβλεψη πως θα ξεπεράσει τα 300 γκολ τα προσεχή χρόνια και η συνολική επίδοσή του μέχρι το τέλος της καριέρας του θα φτάσει σε σχεδόν αξεπέραστα ύψη, αν φυσικά παραμείνει σχετικά υγιής.

Ωστόσο ο μεγάλος αντίπαλος του στην Ισπανία, Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει μεν σημειώσει μέχρι σήμερα 197 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα, όμως το κατάφερε σε έξι μόνο σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Επίσης αν αθροιστούν όσα έχει πετύχει με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε ο απολογισμός του σε γκολ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα φτάνει τα 284, ξεπερνώντας το Μέσι κατά 31 γκολ!

Ποιά επίδοση είναι πιο σημαντική άραγε;
Ο Μέσι σκοράρει κατά μέσο όρο 0,88 γκολ ανά ματς, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην καριέρα στην Ισπανία 1,12. Φαίνεται δηλαδή πως στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού ο Πορτογάλος σκοράρει με μεγαλύτερη άνεση.

Ωστόσο πριν την έλευσή του στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε την ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα ο Ρονάλντο, με αποτέλεσμα συνολικά να έχει μέσο όρο καριέρας 0,72 έχοντας μόλις 87 γκολ σε 221 παιχνίδια στις προηγούμενες ομάδες του.

Επιπλέον ο Μέσι είναι νεότερος κατά δυο χρόνια και έχει τη δυνατότητα σε αυτό το διάστημα να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά του.

Επίσης ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα συνεισφέρει περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας και φέτος μάλιστα ο Λουίς Ενρίκε τον χρησιμοποιεί πιο πίσω στη μεσαία γραμμή για να οργανώνει την επίθεση των «μπλαουγκράνα».

Αν και οι δυο σπουδαίοι σταρ έχουν πολλές συμπάθειες και αντιπάθειες, ο Μέσι για την ώρα φαίνεται να κερδίζει στα σημεία το Ρονάλντο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: