Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Πράσινα» like και dislike!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα δεν άρεσαν αλλά και όσα άρεσαν στην φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ.
Ο Παναθηναϊκός έχασε από την ΑΕΚ στο φιλικό του ΟΑΚΑ, με τον Γιάννη Αναστασίου να τεστάρει τακτικές και πρόσωπα καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Άλλα με αρνητικό και άλλα με θετικό πρόσημο. Πάμε να τα δούμε:
DISLIKE
- To 5-3-2
Μετά το 4-4-2, το 4-2-3-1, το 4-3-3, το 4-4-1-1 και το 4-3-2-1, ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε για πρώτη φορά και το 5-3-2. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αυτή την διάταξη στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει αφομοιώσει αυτό το σύστημα και θέλει πολύ δουλειά για να το «στρώσει». Η εικόνα ήταν προβληματική. Κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία. Τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής όσο και μέσα στην περιοχή του Κοτσόλη. Δημιουργικά έφτιαξε κάποιες φάσεις αλλά όχι το κάτι ιδιαίτερο. Εξάλλου το δοκάρι του Ρισβάνη, προήλθε από στημένη φάση.
-ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ
Σε ακόμη ένα φετικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δείχνει χτυπητές αδυναμίες στην άμυνά του. Δέχθηκε τρία γκολ από την ΑΕΚ και προβλημάτισε. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» δέχθηκαν φτηνά γκολ έπειτα από αδράνεια στο κέντρο των μετόπισθεν. Εξαίρεση το τέρμα του Πλατέλλα έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια στα αριστερά της άμυνας του «τριφυλλιού».
-ΕΒΑΛΕ ΔΥΟ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ 5
Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναυηναϊκός ήταν σούπερ δημιουργικός. Εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε είχε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα τέρματα. Δεν μπόρεσε, όμως, να δείξει την αποτελεσματικότητα που θα ήθελε να δει ο Γιάννης Αναστασίου ενώ και στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο οι Πέτριτς και Κλωναρίδης δεν τελειώνουν σωστά τις φάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.
LIKE
-Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ
Μετά από έξι ολόκληρους μήνες, ο Σωτήρης Νίνης πάτησε χορτάρι! Επέστρεψε με την φανέλα του Παναθηναϊκού και άφησε υποσχέσεις με την καλή του εμφάνιση. Έπαιξε ως αριστερός εσωτερικός μέσος, πήρε προσπάθειες πάνω του, είχε σωστές επιλογές στην πάσα και δείχνει αποφασισμένος για τo μεγάλο come back. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, διάθεση έδειξε και μάλιστα μεγάλη, οπότε αυτό που χρειάζεται να βρει με τον νέο χρόνο, είναι ο ρυθμός μέσα από τα παιχνίδια.
-ΤΕΤΑΡΤΟ... ΦΩΤΙΑ
Από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι και το 60', ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός. Έβαλε την ΑΕΚ μέσα στην περιοχή της και... σφυροκοπούσε. Εξαιρετική δουλειά στο πρέσινγκ, σωστή ανάπτυξη, δημιουργία και δύο γκολ μαζί με κάποιες καλές ευκαιρίες ήταν το αποτέλεσμα του «πράσινου» ξεσπάσματος. Οδηγός για την συνέχεια αυτό το διάστημα, στο οποίο οι παίκτες του Αναστασίου κυριάρχησαν.
-Ο ΚΑΛΟΣ ΜΠΕΡΓΚ
Μπαίνει στο γήπεδο και αλλάζει ολόκληρη την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός είναι πίσω... για τα καλά. Η εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ είναι απόδειξη αγωνιστικής ετοιμότητας! Μέσα σε ένα ημίχρονο τα έκανε όλα. Έχει μία ασίστ στον Δώνη για το 2-1, ένα δοκάρι, σκοράρει για το 3-3 με κεφαλιά και το ακυρώνει ο επόπτης, βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Ανέστη. Θα επιστρέψει στην βασική ενδεκάδα κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: