Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το όμορφο μεσημέρι Κυριακής που πέρασε στο ΣΕΦ βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίζει ωραίο μπάσκετ. Η αλήθεια είναι πως πηγαίνοντας στο ΣΕΦ και σκεπτόμενος το ματς, είχα την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν πιο ανταγωνιστικός. Ο Ολυμπιακός φρόντισε να με διαψεύσει και παράλληλα να προσγειώσει στην πραγματικότητα τον ΠΑΟΚ.
Η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν αρκεί για τίποτα περισσότερο από την τρίτη θέση. Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα με δύο πραγματικά καλούς αντιπάλους έχουν παίξει οι Θεσσαλονικείς και με τους δύο έχουν ηττηθεί με κατεβασμένα τα χέρια. Στο Κράσνονταρ από την Λοκομοτίβ και στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην κυριολεξία στο δεύτερο ημίχρονο στο ΣΕΦ.
Ο Ολυμπιακός της τρίτης περιόδου είναι αυτός λογικά που θέλει να βλέπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί στα αμυντικά τους καθήκοντα χρησιμοποιώντας με σωστότερο τρόπο τα χέρια τους.
Γράφω τούτο διότι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι σε μία προσπάθεια να αμυνθούν στο όριο του φάουλ… το ξεπερνούσαν (το όριο) με ευκολία δίνοντας εύκολα βολές στον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο χαμήλωσαν περισσότερο στην άμυνα, ήταν πιο εκρηκτικοί στα πόδια και έκοψαν κάθε ελπίδα στον αντίπαλο.
Στο πρώτο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 10-0 με κλεψίματα, τρίποντα, καρφώματα και ό,τι λαχταρά η ψυχή κάποιου που αγαπά το άθλημα.
«ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΖΑΜΠΟΛ
Για δεύτερη φορά φέτος ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει στις 12:30 και δικαιώθηκε για την επιλογή του αφού 6000 φίλοι της ομάδας αποφάσισαν να περάσουν το μεσημέρι τους στο ΣΕΦ. Πολλές οικογένειες, πολλά πιτσιρίκια και πολλές όμορφες εικόνες αφού η ομάδα είχε φροντίσει για δώρα και happenings.
Αν έλειπαν και οι ελάχιστοι που φώναξαν 1-2 φορές το γνωστό αντεθνικό σύνθημα θα κάναμε λόγο για τέλεια ατμόσφαιρα.
ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ
Ο Ολυμπιακός είναι αδερφοποιημένο σωματείο με τον Ερυθρό Αστέρα. Το ξέρει και η γάτα μου (που δεν έχω). Οι Πειραιώτες θέλησαν να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο ενός Σέρβου οπαδού. Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε. Δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Τι θα πάθαιναν οι φιλοξενούμενοι αν έμεναν όρθιοι για 60'' πριν το τζάμπολ; Σύμφωνα με το Eurohoops η επίσημη δικαιολογία ήταν πως, «φοβηθήκαμε μήπως υπάρξει πολιτική προέκταση». Έτσι είπαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ της ομάδας που διακόπηκε για λίγα λεπτά το ματς με την Καρσίγιακα πριν 4 μέρες στην Πυλαία λόγω ενός πανό κατά της Τουρκίας. Αυτοί λοιπόν μίλησαν για... πολιτικές προεκτάσεις.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού πάντως τήρησαν ενός λεπτού σιγή με τον δικό τους όμορφο τρόπο. Συνεννοήθηκαν με τους ανθρώπους της ομάδας και στο πρώτο τάιμ άουτ δεν ακούστηκε μουσική από τα μεγάφωνα, δε μπήκαν cheerleaders να χορέψουν και δε φώναξαν κάποιο σύνθημα. Ήταν κι αυτός ένας τρόπος.
ΥΓ: Η δουλειά που κάνει ο Τρεμέλ Ντάρντεν στο παρκέ είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη.
ΥΓ 2: Ο Δημήτρης Αγραβάνης έπαιξε 27:33 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αν το έλεγες στον ίδιο πριν 3 μήνες θα σε αποκαλούσε τρελό. Δούλεψε, κεφάλι κάτω, τυχερός με την… ατυχία του Πρίντεζη και πλέον είναι βασική πηγή ενέργειας του Ολυμπιακού.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: