Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Νέος βοηθός στον Απόλλωνα!!

Τον αντικαταστάτη του Κώστα Βελιτζέλου -που αποχώρησε απ’ την ομάδα για προσωπικούς λόγους- βρήκε ο Απόλλωνας Σμύρνης στο πρόσωπο του Γιάννη Κεσόγλου, που θα είναι ο νέος βοηθός του Αλέκου Βοσνιάδη.

Νέος βοηθός στον Απόλλωνα
Ο Γιάννης Κεσόγλου θα είναι ο αντικαταστάτης του Κώστα Βελιτζέλου στο πλευρό του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Βελιτζέλος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, μετά από στενή συνεργασία χρόνων με τον Αλέκο Βοσνιάδη. Νέος βοηθός του Έλληνα τεχνικού θα είναι ο Γιάννης Κεσόγλου, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά στην «ελαφρά ταξιαρχία».

Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την πρόσληψη του Γιάννη Κεσόγλου, στο προπονητικό τιμ της ομάδας, στη θέση του Βοηθού Προπονητή.

Ο Γιάννης Κεσόγλου έχει εργαστεί στον παρελθόν στον Απόλλωνα Σμύρνης ως γυμναστής. Γεννημένος στις 14/4/1984, είναι κάτοχος Bachelor of Science, B.s (Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), Master of Sports Physiology (εργοφυσιολογία) (John Moores University of Liverpool) και Υποψήφιος Διδάκτωρ (Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού)
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Forever… Σκρτελ!!

Την επέκταση του συμβολαίου του Μάρτιν Σκρτέλ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ την Παρασκευή.

Forever… Σκρτελ

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου που υπέγραψε ο Σλοβάκος αμυντικός.

Ο παίκτης την περσινή σεζόν «έγραψε» συνολικά 48 συμμετοχές με την φανέλα της Λίβερπουλ την περσινή σεζόν. Την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα σπάσει το «φράγμα» των 300 εμφανίσεων (έχει 299), έπειτα από 7.5 χρόνια στον σύλλογο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τούντορ: «Αυτά τα στοιχεία θέλουμε να περάσουμε στον ΠΑΟΚ»

Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παικτών του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό στιλ που θέλει να περάσει στην ομάδα εμφανίστηκε ο Ιγκόρ Τούντορ έπειτα από την πειστική εμφάνιση κόντρα στην Ντνίπρο (4-1).

Τούντορ: «Αυτά τα στοιχεία θέλουμε να περάσουμε στον ΠΑΟΚ»
Ευτυχής με το γεγονός ότι οι παίκτες του αφομοιώνουν γρήγορα το σύστημα και το στιλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ιγκόρ Τούντορ μετά την φιλική αναμέτρηση με την Ντνίπρο (4-1) που ήταν και η πρόβα τζενεράλε πριν ο «Δικέφαλος» ριχτεί στα προκριματικά του Europa League.

«Δεν μετράει το σκορ, αλλά πάντα είναι καλύτερο να κερδίζεις από το να χάνεις. Συνήθως το πρώτο επίσημο παιχνίδι έρχεται μετά από ένα μήνα. Πρέπει να προσαρμοστούμε.

Είδα και καλά και αρνητικά στοιχεία. Θα συνεχίσουμε την δουλειά. Ο κόσμος σήμερα είδε κάποια από τα στοιχεία που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα.

Το πιο σημαντικό για ‘μένα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει να δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται το στιλ παιχνιδιού που θέλω να παίξουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό», ανέφερε μετά το τέλος του φιλικού ο Κροάτης τεχνικός.

«Δεν έχει σημασία το σκορ, αλλά ότι δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία. Η ομάδα δουλεύει πολύ στην προετοιμασία και θα είναι έτοιμη. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, δουλεύουμε πολύ και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια», δήλωσε ο Στέλιος Κίτσιου.

Παύλος: «Απίστευτη ευκαιρία για μένα η ΑΕΚ»

Ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην ΑΕΚ δήλωσε ο Νικ Παύλος, με τον Ελληνοαμερικανό φόργουορντ να χαρακτηρίζει την «Ένωση» ως μία απίστευτη ευκαιρία.

Παύλος: «Απίστευτη ευκαιρία για μένα η ΑΕΚ»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Νικ Παύλος μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ.

Ο Ελληνοαμερικανός φόργουορντ χαρακτήρισε «απίστευτη ευκαιρία» την «Ένωση», καθώς θα παίξει σε υψηλό επίπεδο στην πρώτη επαγγελματική προσπάθεια, ενώ αποκάλυψε πως έχει… ρίζες από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Λεβίδι από το οποίο κατάγεται ο πατέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νικ Παύλος στο «aekbc.gr»:

Για τη μεταγραφή: «Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινώ την επαγγελματική μου καριέρα στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Είναι απίστευτη ευκαιρία για μένα να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό, να παίξω μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο. Η σκληρή δουλειά με έφερε εδώ, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή».

Για τις ρίζες του: «Κατάγομαι από το Λεβίδι Αρκαδίας. Από κει κατάγεται ο πατέρας μου δηλαδή. Πάντως, στην Αθήνα και την Ελλάδα ήλθα για πρώτη φορά πέρσι, όταν και έμεινα για οκτώ ημέρες».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Ξέρω ότι είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Δεν είχα καμία επαφή μαζί του, αλλά θα τον δω για πρώτη φορά από κοντά στο Λας Βέγκας, στο οποίο θα μεταβώ τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα συζητήσω μαζί του».

Για την ΑΕΚ: «Ξέρω κάποια πράγματα για την ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχει Ιστορία στο μπάσκετ και υπέροχους οπαδούς. Ξέρω επίσης ότι βρίσκεται σε στάδιο αναγέννησης. Είναι ευχάριστο, που θα φορέσω τη φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας».

Από αύριο αρχίζει ο «Γολγοθάς» του Ολυμπιακού!! (video)


Στο Ζέεφελντ βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού από το απόγευμα με τον Μάρκο Σίλβα να αποφασίζει να μην γίνει προπόνηση στο γήπεδο. Το sport-fm είναι στο Ζέεφελντ και σας μεταφέρει τα πρώτα στοιχεία.

Από αύριο αρχίζει ο «Γολγοθάς» του Ολυμπιακού (video)
Στο Ζέεφελντ βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού από το απόγευμα, με τον Μάρκο Σίλβα να παίρνει την απόφαση να μην βγάλει τους παίκτες του στο γήπεδο για προπόνηση.

Κάτι τα εργομετρικά όλης της εβδομάδας που ήταν ιδιαιτέρως κοπιαστικά, κάτι το ταξίδι από την Αθήνα στο Μόναχο και από την βαυαρική πρωτεύουσα με πούλμαν μέχρι το Ζέεφελντ (απόσταση 180χλμ.) ανάγκασαν τον Πορτογάλο τεχνικό να δώσει ρεπό.

Το ραντεβού των "ερυθρολεύκων" στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ ανανεώνεται αύριο το πρωί στις 11.00. Τα ζόρια ουσιαστικά αρχίζουν από αύριο, μιας και ο κόουτς των Πειραιωτών έχει ενημερώσει τους παίκτες του ότι εκτός από την πρωινή προπόνηση, θα μαζευτούν στο γήπεδο και το απόγευμα στις 18.30.

Ο Σίλβα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είχε φτάσει σε σημείο να βάλει ακόμα και τριπλές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και δεν αποκλείεται να πράξει κάτι ανάλογο και με τον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη της αποστολής το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Μονάχου, καμιά δεκαριά ομογενείς υποδέχθηκαν την ομάδα. Γνώριμα σκηνικά κάθε φορά που πάει ο Ολυμπιακός στο Ζέεφελντ για την καλοκαιρινή του προετοιμασία.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το Ζέεφελντ



*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ να τον... τρέμεις!!

Έτσι, δεν έχει… exit! Στο δυνατότερο και τελευταίο τεστ στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ έπνιξε με μεγάλη εμφάνιση την Ντνίπρο 4-1, δείχνοντας απόλυτα έτοιμος για τα ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

ΠΑΟΚ να τον... τρέμεις!

Εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο για τους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ, που ανταποκρίθηκαν άψογα τόσο στα επιθετικά όσο και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Η δικαίωση για την εικόνα ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Λούκας με κοντινό σουτ νίκησε –έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με… φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς, που βρήκαν δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά του Χαρίση (52’), αυτή την φορά από στημένη φάση απ’ τα πόδια του Κάτσε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε το… βιολί του κι έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον τρομερό Μυστακίδη (68’). Ο… μεγαλόκαρδος ΠΑΟΚ δέχτηκε να μην αποβληθεί ο γκολκίπερ των Ουκρανών, ενώ είχε και δοκάρι με τον Τζαβέλλα, πριν ο Ρικάρντο Κόστα γράψει το 4-0 με κεφαλιά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κάλινιτς στο φινάλε.


Το ματς:



Καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Παρότι δεν υπήρχε ιδιαίτερος ρυθμός, οι παίκτες του Τούντορ πήραν την μπάλα στα πόδια τους και την κυκλοφόρησαν σωστά, αναγκάζοντας την Ντνίπρο να μείνει σε θέση άμυνας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να γίνεται πιο ζωηρός με τον Πέλκα, που βρισκόταν μέσα σε όλες τις φάσεις, να ξεχωρίζει. Οι Ουκρανοί μπόρεσαν να ανεβάσουν κάπως τις γραμμές τους, όμως η άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Σταδιακά, ο ΠΑΟΚ έχασε μέτρα στο γήπεδο, όμως η αντίδραση ήταν εξαιρετική, αφού με όπλο την υπομονή στην κυκλοφορία πήρε και πάλι τα ηνία. Λίγο αργότερα ήρθε και το… αποτέλεσμα, αφού ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην αντίπαλη περιοχή και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ στο 31’. Το γκολ ξύπνησε κάπως την Ντνίπρο, που προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να απαντήσει, όμως όποτε χρειάστηκε ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το απόλυτα δίκαιο 1-0.

Με μοναδική είσοδο στην ενδεκάδα αυτή του Χαρίση, ο Ιγκόρ Τούντορ έδειξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την ικανοποίησή του από την εικόνα της ομάδας του. Οι παίκτες του φρόντισαν να τον δικαιώσουν λίγο πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών, όταν συνέχισαν να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και να βρίσκουν ξανά δίχτυα με στημένη φάση και σκόρερ τον πρώην μέσο του ΠΑΣ. Η Ντνίπρο έδειχνε να τα έχει χαμένα την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν παρασύρθηκε και τήρησε κατά γράμμα το πλάνο του.

Χωρίς να απειλείται καθόλου στα μετόπισθεν, ο «δικέφαλος του Βορρά» βρισκόταν μονίμως στην επίθεση και βρήκε και τρίτο γκολ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Μυστακίδη (68’). Παρά το πέρασμα των λεπτών και την κούραση από τις έντονες προπονήσεις, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν, ενώ δέχτηκαν να μην αποβληθεί ο γκολκίπερ των Ουκρανών, οι οποίοι δεν είχαν άλλη αλλαγή. Η Ντνίπρο ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε και τέταρτο τέρμα, όταν ο Τζαβέλλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι. Στο φινάλε, η ομάδα του Τούντορ κατέβασε στροφές, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να βρει ξανά δίχτυα, με κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα. Το μόνο που κατάφεραν οι Ουκρανοί ήταν να μειώσουν με τον Κάλινιτς στην εκπνοή.



Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου (59’ Σκόνδρας), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (46΄ Χαρίσης), Κάτσε (66’ Μάρτενς), Πέλκας, Μακ (59’ Σαλπιγγιδης), Περέιρα (66’ Μυστακίδης), Λούκας (59’ Κοροβέσης)

Στον πάγκο: Γλύκος, Παπαγιαννόπουλος, Πούγγουρας, Γκολάσα, Σαββίδης, Μαντούρο, Ρατς, Νομπόα, Μελίσσας, Σιαμπάνης

Ντνίπρο (Μ. Μάρκεβιτς): Λαστούβκα (Σελίκοφ 31'), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα, Σελέζνιοφ, Ματέους

Στον πάγκο: Μπόικο, Βλαντ, Σβάτοκ, Πρίμα, Κοτσέργκιν, Μπιλόνοχ, Μπεζούς, Φέντορτσουκ, Μποκασβίλι, Μπλιζνιτσένκο, Ντόβμπικ, Μπαλάνιουκ, Κάλινιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαναπατρίζεται ο Γέσιτς!

Ομάδα της πατρίδας του αναζητά ο Ιβάν Γέσιτς, για να συνεχίσει την καριέρα του, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Αχαρναϊκό, σε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν.

Επαναπατρίζεται ο Γέσιτς
Στη Σερβία θέλει να συνεχίσει την καριέρα του ο Ιβάν Γέσιτς, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Αχαρναϊκό.

Ο Σέρβος επιθετικός θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, μετά από έξι χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Αχαρναϊκό, μάλιστα, συνδυάστηκε με την πιο παραγωγική του σεζόν, κατά την οποία αγωνίστηκε σε 33 ματς πετυχαίνοντας 14 τέρματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε… κουδούνι το δάχτυλο στον Καβάνι!! (pic)

Όταν κατάλαβε τι του έκανε ο Χάρα, το μυαλό του Καβάνι «κουδούνισε». Ε, το ίδιο συμβαίνει πλέον και στο σπίτι ενός Χιλιανού, όπου για να μπεις πρέπει να μιμηθείς την περίφημη… κολονοσκόπηση.

Έκανε… κουδούνι το δάχτυλο στον Καβάνι! (pic)

Λαμβανομένης υπόψη και της αποδέσμευσής του (γι’ αυτό το λόγο) από τη Μάιντς, μπορεί κάποιος να πει ότι του έκλεισε πόρτες για τη συνέχεια της καριέρας του.

Αντίθετα όμως, ανοίγει πλέον μια άλλη πόρτα. Αυτή ενός οπαδού της Χιλής, που θέλοντας ν’ αποτείνει φόρο τιμής στην περίφημη κολονοσκόπηση έκανε… κουδούνι το επίμαχο σημείο του Ουρουγουανού επιθετικού…

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κίνδυνος» υποβιβασμού για την U20!!


Οριστικά στην τέταρτη θέση του ομίλου της τερμάτισε η Εθνική U20 στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, μετά τη νίκη (84-64) της Λετονίας επί της Βουλγαρίας, με τον «κίνδυνο» του υποβιβασμού να είναι ορατός

«Κίνδυνος» υποβιβασμού για την U20!
Μπήκε σε… περιπέτειες η Εθνική Νέων! Η Λετονία νίκησε 84-64 τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αποκλειστεί από την επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, αφού τερμάτισε οριστικά στην τέταρτη θέση του δεύτερου ομίλου.

Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη είχε ρεπό την Παρασκευή (10/7) και στη συνέχεια θα δώσει αγώνες κατάταξης, με στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, όπου θα βρεθούν οι επτά τελευταίοι.

Από ‘κει και πέρα, την κορυφή του ομίλου κατέκτησε –και μαθηματικά- η Σερβία που νίκησε 100-74 το Ισραήλ, με τους ηττημένους να παίζουν με τη Λετονία το Σάββατο (11/7) με… φόντο τη δεύτερη θέση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήραν Γιόκιτς οι Νάγκετς!!

Στο NBA θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκολα Γιόκιτς, καθώς όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του, ο 20χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο με τους Νάγκετς.

Πήραν Γιόκιτς οι Νάγκετς
Έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του είναι ο Νίκολα Γιόκιτς.

Ο 20χρονος σέντερ (2,11μ.), που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Μέγκα Λεκς, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα με τους Νάγκετς, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στο νούμερο «41» του περσινού ντραφτ.

Φέτος, ο Γιόκιτς έκανε μία εξαιρετική σεζόν στην Αδριατική Λίγκα, όπου αναδείχθηκε και MVP, έχοντας κατά μέσο όρο 15,4 πόντους, 9,3 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ.

«Ο Νίκολα Γιόκιτς μετακόμισε από τη Μέγκα Λεκς στους Ντένβερ Νάγκετς του NBA, για τρία χρόνια με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα», ήταν το «τιτίβισμα» του μάνατζερ του 20χρονου σέντερ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κόλπο γκρόσο» με Μάντζιο!

Είτε Football League, είτε... Superleague, ο Βαγγέλης Μάντζιος μένει στον Λεβαδειακό. Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, ο έμπειρος φορ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Βοιωτούς. Οι λεπτομέρειες.

«Κόλπο γκρόσο» με Μάντζιο
Αν και για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πού θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Λεβαδειακός (αγωνιστικά υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως θα μείνει Σούπερ Λίγκα), εντούτοις αυτό δεν τον εμποδίζει να προχωρά τον μεταγραφικό σχεδιασμό του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του sport-fm.gr, ο Βαγγέλης Μάντζιος θα συνεχίσει να φορά την πράσινη φανέλα, με τη διοίκηση να δείχνει έμπρακτα πως ακόμα και στη δεύτερη κατηγορία να αγωνιστεί η ομάδα, οι βλέψεις είναι για άμεση επιστροφή.

Ο 32χρονος επιθετικός -που πέρσι μέτρησε 9 γκολ σε 26 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα- υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους Βοιωτούς (σήμερα περνάει από εργομετρικά) με τις απολαβές του να κυμαίνονται περίπου στις 300.000 ευρώ συνολικά!

Ο παίκτης είχε προτάσεις και από άλλους συλλόγους (πχ. Βέροια), ωστόσο ο Γιάννης Κομπότης επιθυμούσε διακαώς την παραμονή του και η θέληση αυτή έπεισε τον άλλοτε φορ -μεταξύ άλλων- του Παναθηναϊκού να πει το «ναι»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανθόπουλος: «Ιστορικός σύλλογος ο Άρης»

Εμφανώς χαρούμενος ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος μετά την υπογραφή της συμφωνίας του με τον Άρη, τον οποίο συγκαταλέγει στους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ξανθόπουλος: «Ιστορικός σύλλογος ο Άρης»
Ανυπόμονος να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τον Άρη και να αγωνιστεί ως γηπεδούχος στο «Nick Galis Hall» δήλωσε στην ιστοσελίδα της «κίτρινης» ΚΑΕ ο Βασίλης Ξανθόπουλος, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία μου με τον Άρη. Έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα, η οποία έχει πολύ κόσμο, αλλά το κυριότερο, μπασκετικούς φιλάθλους. Μετά από πολλά χρόνια στην Α1, ήρθε η ώρα να φορέσω τη φανέλα του Άρη, ενός εκ των πιο ιστορικών συλλόγων της Ελλάδας και της Ευρώπης και αυτό με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο «arisbc.gr» και συμπλήρωσε:

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Άρης θα ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση εκτός συνόρων και η θέση της είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα αυξάνει τις απαιτήσεις και μεγαλώνει τις προσδοκίες. Προσωπικά είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχουμε την επόμενη σεζόν».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ενόψει της νέας σεζόν: «Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία όλοι οι παίκτες της ομάδας. Να φέρουμε επιτυχίες στον Άρη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Ανυπομονώ να παίξω στο γεμάτο “Nick Galis Hall”, αυτήν τη φορά ως… οικοδεσπότης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει με Μαρκόπουλο!!

Στον πάγκο του Κοροίβου Αμαλιάδας θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Χάρης Μαρκόπουλος. «Συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε μαζί για μια ομάδα ανταγωνιστική», δήλωσε ο Έλληνας κόουτς.

Συνεχίζει με Μαρκόπουλο!
Με τον ίδιο πετυχημένο… αρχιτέκτονα θα συνεχίσει ο Κόροιβος και την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα της Αμαλιάδας ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Χάρη Μαρκόπουλο, ο οποίος πέρυσι την οδήγησε στα playoffs της Α1, στην πρώτη της χρονιά στην ιστορία της στα «μεγάλα σαλόνια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Κόροιβος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασία της με τον προπονητή Χάρη Μαρκόπουλο!

Η προηγούμενη σεζόν ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κατακτήθηκε η 8η θέση στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και η ομάδα μας συμμετείχε στα playoffs. Η κοινή μας διαδρομή συνεχίζεται με στόχο την καθιέρωση στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ
».

Μετά τη συμφωνία με την ομάδα της Αμαλιάδας, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα:

«Στις μέρες μας δεν πείθει και δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη του ανθρώπου τίποτε εκτός από την πράξη και τα έργα. Στην πράξη όλη τη χρονιά δείξαμε και αποδείξαμε ότι με τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια, μπορείς να κτίσεις, να δημιουργήσεις και να επιβιώσεις. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τη διοίκηση αυτής της ομάδας για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου για να συνεχίσουμε μαζί και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα η πολλά βήματα παραπάνω. Συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε μαζί για μια ομάδα ανταγωνιστική, κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, καλύτερη του χθες, με πίστη, με την ίδια αφοσίωση και με περισσότερη δουλειά».

Το καθήκον του ο «Νόλε»!

Με την… όρεξη άφησε τον Ρισάρ Γκασκέ ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση του Γάλλου κόντρα στον Βαβρίνκα, ο «Νόλε» έδειξε τη δύναμή του και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Wimbledon.

Το καθήκον του ο «Νόλε»
Με νίκη… ρουτίνας πήρε την πρόκριση στον τελικό του Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας 3-0 σετ (7-6, 6-4, 6-4) του Ρισάρ Γκασκέ, που δεν κατάφερε να συνεχίσει την υπέρβαση.

Ο «Νόλε» συνεχίζει την προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο του, παρότι ο Γάλλος τον ζόρισε ιδιαίτερα στο πρώτο σετ. Από κει και πέρα, όμως, ο Σέρβος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Επιβλήθηκε 3-0 σετ και κράτησε τον Γκασκέ μακριά από μια ακόμα υπέρβαση, όπως αυτή που έκανε επί του Σταν Βαβρίνκα στα προημιτελικά.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα περιμένει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Άντε Μάρεϊ και τον Ρότζερ Φέντερερ για να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό της Κυριακής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ουρές για τα διαρκείας του Ολυμπιακού!!


Άκρως ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των φίλων του Ολυμπιακού και την δεύτερη ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας. Ανανεώσεις και νέες εγγραφές και το Σάββατο!

Ουρές για τα διαρκείας του Ολυμπιακού
Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και την Παρασκευή (10/7) η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2015-16!

Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» έκαναν ουρές και τη δεύτερη ημέρα διάθεσης των νέων καρτών, για να κλείσουν θέση στο «Καραϊσκάκη» με τις μειωμένες τιμές που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 50%.

Για να εξυπηρετηθούν και μέσα στο σαββατοκύριακο οι φίλοι της ομάδας, το τμήμα εισιτηρίων διαρκείας στο φαληρικό γήπεδο θα λειτουργήσει και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 15:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γράφουν για ΑΕΚ και Μοράις!!


Ένα μεταγραφικό σενάριο που δύσκολα θ’ αποδειχθεί ότι έχει βάση αναπτύχθηκε στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η ΑΕΚ (όπως κι η Γαλατά) ενδιαφέρεται για τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, Τζούνιορ Μοράις

Γράφουν για ΑΕΚ και Μοράις
Σε μεταγραφική υπόθεση της Γαλατασαράι εμπλέκεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Τουρκία.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα «turkish-football.com», η «Ένωση» ενδιαφέρεται κι εκείνη για την απόκτηση του Βραζιλιάνου Τζούνιορ Μοράις.

Ενός αριστερού μπακ που αγωνίζεται στη ρουμανική Άστρα Γκιουργκιού και κατά την ίδια πηγή, έχει ρήτρα αγοράς 500.000 ευρώ.

Βέβαια το συγκεκριμένο στοιχείο δεν είναι το μόνο που καθιστά δύσκολη την επιβεβαίωση του τουρκικού δημοσιεύματος, μιας και πέρα απ’ αυτό, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Τζιοβάνι, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος από την Ούνιξ ο Μπίκοφ!


Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Σεργκέι Μπίκοφ ανακοίνωσε και επίσημα η Ούνιξ Καζάν.

Τέλος από την Ούνιξ ο Μπίκοφ

Ο 32χρονος γκαρντ αγωνιζόταν στην αντίπαλο του Άρη στο φετινό Eurocup από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου σε 29 παιχνίδια στη VTB League είχε κατά μέσο όρο 5,9 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακριά η πρόκριση…!!

Δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους οι Ηλιάνα Κοροσίδου, Τατιάνα Γκούσιν και Έφη Θεοδώρου στην δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων.

Μακριά η πρόκριση…
Μακριά απ’ τις προκρίσεις στους τελικούς των αγωνισμάτων τους έμειναν οι Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν στο πρωινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που γίνεται στο Ταλίν.

Στη σφυροβολία η Ηλιάνα Κοροσίδου με καλύτερη προσπάθεια στα 63.13μ. πήρε την έβδομη θέση στο γκρουπ της, όμως τελικά η πρόκριση κρίθηκε στα 63.70μ. με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού, με την 15η θέση στην τελική κατάταξη. Οι άλλες δύο της βολές ήταν στα 61,46 μ. και 62,88 μέτρα.

Στα προκριματικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, η οποία έμεινε μακριά απ’ τον καλό της εαυτό.
Η παρουσία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας σταμάτησε στα 1,79μ. όμως οι δύο χαμένες προσπάθειες σ’ αυτό το ύψος δεν της επέτρεψαν να πάρει την πρόκριση.

Μακριά απ’ τον καλό της εαυτό έμεινε και η Έφη Θεοδώρου στα 400μ.εμπ., καθώς με χρόνο 60.35 έμεινε στην έκτη θέση της σειράς της, με την πρόκριση να κρίνεται στα 59.29, επίδοση που βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες της.

Στους απογευματινούς τελικούς μετάλλια θα διεκδικήσουν ο Ντεντόπουλος στα 20χλμ βάδην, ο Αναστασάκης στην σφυροβολία και η Γεωργία Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Ξανθόπουλο ο Άρης!!


Στον Άρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Ξανθόπουλος, με τους «κίτρινους» να ανακοινώνουν την απόκτησή του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ανακοίνωσε Ξανθόπουλο ο Άρης!
Ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Ξανθόπουλος!

Ο 31χρονος γκαρντ θα φορά τη φανέλα του Άρη από την επόμενη σεζόν, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Πέρυσι, ο Έλληνας διεθνής αγωνιζόταν στον Πανιώνιο, με τον οποίο είχε κατά μέσο όρο 6,8 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ και 1,6 κλεψίματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Ξανθόπουλου. Η συμφωνία με τον 31χρονο (γεννημένο στις 29 Απριλίου 1984), ύψους 1.88μ. γκαρντ, είναι διετής».

Το βιογραφικό του Βασίλη Ξανθόπουλου

Από το 1997 μέχρι το 2002 ο Ξανθόπουλος ανήκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Το 2002 μεταπήδησε στη Νήαρ Ηστ στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια. Τη σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και την επόμενη στον ΠΑΟΚ, πριν επιστρέψει στους «πράσινους» το 2006.

Τη διετία 2007-09 έπαιξε στον Πανιώνιο και τα επόμενα δύο χρόνια (2009-11) φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου. Τη σεζόν 2011-12 επέστρεψε στον Πανιώνιο και την επόμενη στον Παναθηναϊκό. Το 2013 έκανε το πρώτο «ταξίδι» του στο εξωτερικό, παίζοντας στην ισπανική Ομπραντόιρο και πέρυσι αγωνίστηκε για 3η φορά στην καριέρα του στον Πανιώνιο.

Στη σεζόν που τελείωσε, ο Ξανθόπουλος σε 27’ συμμετοχής ανά αγώνα, μέτρησε 6.8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Αναδείχτηκε πρώτος στα κλεψίματα (μαζί με τον Τόρεϊ Τόμας) και τρίτος πασέρ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ

1997–2002 Ολυμπιακός
2002-2004 Νήαρ Ηστ
2004-2005 Παναθηναϊκός
2005-2006 ΠΑΟΚ
2006-2007 Παναθηναϊκός
2007-2009 Πανιώνιος
2009-2011 Πανελλήνιος
2011-2012 Πανιώνιος
2012-2013 Παναθηναϊκός
2013-2014 Ομπραντόιρο
2014-2015 Πανιώνιος

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ

Συλλογικά

3 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2005, 2007, 2013)
3 Κύπελλα Ελλάδας (2005, 2007, 2013)
1 Euroleague (2007)
1 Triple Crown (2007)

Με την Εθνική Ελλάδας

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2002: Χάλκινο Μετάλλιο
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2003: Χάλκινο Μετάλλιο
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2005: Ασημένιο Μετάλλιο *Πηγή: sport-fm.gr*

Αθηναίου τριετίας στον Ολυμπιακό!!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και με τη… βούλα ο Γιάννης Αθηναίου, με τον 27χρονο γκαρντ να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τους πρωταθλητές Ελλάδας!

Αθηναίου τριετίας στον Ολυμπιακό!

Πέρυσι, ο διεθνής γκαρντ ξεκίνησε στην Τουρκία και την Εσκισεχίρ, για να μείνει εκεί για μερικούς μήνες και να μετακομίσει στη συνέχεια στην ΑΕΚ, με την οποία είχε υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν που πέρασε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή, Ιωάννη Αθηναίου, για τα επόμενα τρία χρόνια».

Μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου με τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αθηναίου είπε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω κι εγώ μέλος της τεράστιας οικογένειας του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Σφαιρόπουλο γι’ αυτή την ευκαιρία που μου δίνει να συνεργαστούμε ξανά και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι πως όταν αγωνίζεσαι για μια τόσο βαριά φανέλα τα λόγια πρέπει να είναι πολύ λιγότερα από τις πράξεις. Θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να μείνει η ομάδα στην κορυφή».

ΑΕΚ… και ξερό ψωμί!!

Ποια κρίσιμη κατάσταση της χώρας και ποια μέτρα… Τίποτα δε δείχνει να πτοεί τους φίλους της ΑΕΚ. Παρά τις κλειστές τράπεζες, η «Ένωση» κάνει ρεκόρ διαρκείας σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.


ΑΕΚ… και ξερό ψωμί!
Έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές η στήριξη των οπαδών της ΑΕΚ στα δύσκολα. Αυτό που γίνεται όμως φέτος είναι διαφορετικό.

Γιατί ο κόσμος της «Ένωσης» δε δείχνει την αφοσίωση του σε μια συγκυρία που είναι δύσκολη για την ομάδα του. Αλλά σε μια συγκυρία που είναι φοβερά δύσκολη… για τον ίδιο.

Μέσα σε συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας και με τις τράπεζες κλειστές για δεύτερη εβδομάδα, οι φίλοι της ΑΕΚ όχι απλά δεν πτοούνται, αλλά εξακολουθούν ν’ αφήνουν με το στόμα ανοιχτό τους υπευθύνους της ΠΑΕ.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η ίδια, την Παρασκευή (μέρα που κρίνεται η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους) αναμένεται να γίνει ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η σημερινή μέρα εξελίσσεται στην καλύτερη για την ΑΕΚ ως προς τις ανανεώσεις των καρτών διαρκείας για τους περσινούς κατόχους. Στις δύο πρώτες ώρες (από τις δέκα το πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι) είχαν ανανεωθεί 85 εισιτήρια διαρκείας και σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις στο τέλος της ημέρας θα έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των 2000 ανανεώσεων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρινίζεται ότι αύριο Σάββατο και την Δευτέρα ολοκληρώνεται (μετά και την αναγκαία παράταση που δόθηκε) το διάστημα προτίμησης των παλαιών κατόχων και από την Παρασκευή 17 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας στο σύνολο των ελεύθερων θέσεων.

Συνεχίζεται ταυτόχρονα με εντατικούς ρυθμούς από τα γραφεία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ η παράδοση των μετοχών της «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ» στους νόμιμους δικαιούχους τους»
.

Δικός της και ο Παύλος!!

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Μαλίκ Χέρστον, η ΑΕΚ έκανε δικό της και τον Νικ Παύλο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών!

Δικός της και ο Παύλος!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της παραμονής του Μαλίκ Χέρστον, η «Ένωση» γνωστοποίησε και την απόκτηση του Νικ Παύλου, με τον Ελληνοαμερικανό φόργουορντ να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Την περσινή σεζόν, ο 23χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε σε 33 ματς με τη φανέλα του Γκρίνσμπορο, έχοντας κατά μέσο όρο 10,6 πόντους και 3,8 ριμπάουντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο Ελληνοαμερικανός Νικ Παύλος (23 χρ.,2μ.01) υπέγραψε σήμερα (Παρασκευή 10/7) διετές συμβόλαιο».

Βιογραφικό

Την χρονιά 2014 – 2015 αγωνίστηκε σε 33 αγώνες με την φανέλα του Πανεπιστημίου του Γκρίνσμπορο με 36 λεπτά μ.ο, ενώ σημείωσε 10,6 πόντους ανά αγώνα και 3,8 ριμπάουντ. Επίσης, αναδείχθηκε τρίτος «μπομπέρ» στο πρωτάθλημα με 43.3% (91/210 τρίποντα) ευστοχία.

Το 2013 – 2014 με 30 λεπτά συμμετοχής είχε 8,5 πόντους και 3,6 ριμπάουντ, ενώ το 2012 – 2013 σε 20 λεπτά μ.ο συμμετοχής πέτυχε 8 πόντους και είχε 2,7 ριμπάουντ.

Βεζένκοφ: «Πηγαίνω στην Μπαρτσελόνα για να δουλέψω σκληρά»


Στους συμπαίκτες του και στην ομαδική προσπάθεια του Άρη απέδωσε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης της φετινής A1.

Βεζένκοφ: «Πηγαίνω στην Μπαρτσελόνα για να δουλέψω σκληρά»
Δικαίωση για τον Άρη χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ την ανάδειξή του ως MVP της φετινής Α1. Ο Βούλγαρος διεθνής τόνισε πως το βραβείο αυτό οφείλεται αρκετά στο σοβαρό τρόπο λειτουργίας που έχει η ομάδα, ενώ δήλωσε έτοιμος να δουλέψει σκληρά τώρα που θα πάει στην Μπαρτσελόνα.

«Είναι υπέροχο το συναίσθημα, αυτό το βραβείο αναδεικνύει όμως τη συνολική προσπάθεια. Ακούγεται στερεότυπο αλλά για να φτάσει ο κάθε παίκτης σε καλά επίπεδο απόδοσης, απαιτείται να έχει τη βοήθεια των συμπαικτών του, των προπονητών του. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το βραβείο ανήκει στον Άρη και πραγματικά είναι κρίμα που δεν υπάρχει σχετικό βραβείο γιατί η ομάδα το άξιζε. Πέτυχε σπουδαία πράγματα. Σε ατομικό επίπεδο, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτά που έπρεπε να κάνω», δήλωσε στην ιστοσελίδα «www.esake.gr» ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και πρόσθεσε:

«Είναι δικαίωση για την ομάδα, όχι μόνο για μένα. Είναι αδύνατο να αναδειχθεί ένας παίκτης, αν στην ομάδα δεν υπάρχει σοβαρός τρόπος λειτουργίας».

Ο τελευταίος παίκτης του Άρη που είχε αναδειχθεί πρώτος στον τομέα της αξιολόγησης ήταν ο Ρόι Τάρπλεϊ: «Για να είμαι ειλικρινής, είδα τον Ρόι Τάρπλεϊ να παίζει μόνο σε κασέτες. Ξέρω ασφαλώς ότι υπήρξε σπουδαίος αθλητής, για τους φιλάθλους του Άρη ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, απλά είναι τιμητικό να μπαίνει το όνομά του δίπλα σε ονόματα πολύ σπουδαίων αθλητών. Προσωπικά προσπάθησα σε κάθε παιχνίδι να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Κάποιες φορές συμβαίνει αυτό που λένε. 'Σου πάει το παιχνίδι' και κάποιες άλλες φορές όχι. Είναι θέμα ομάδας».

Για τον κόσμο του Άρη: «Εισέπραξα πολύ αγάπη και προσπάθησα να ανταποδώσω. Σου δίνουν ενέργεια και πραγματικά ήταν υπέροχο το συναίσθημα».

Για το ποια δύο παιχνίδια θα επέλεγε από τη φετινή σεζόν: «Ο τρίτος αγώνας με την ΑΕΚ στα πλέι οφ. Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση, νιώθαμε πίεση και θέλαμε τόσο πολύ να προκριθούμε στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Όταν τελείωσε ο αγώνας ξεσπάσαμε με τον κόσμο. Ήταν υπέροχο το συναίσθημα. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν η νίκη της κανονικής διάρκειας στην έδρα του ΠΑΟΚ καθαρά λόγω της ατομικής επίδοσης».

Για την Μπαρτσελόνα: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Πηγαίνω στην Μπαρτσελόνα με σκοπό να δουλέψω πολύ σκληρά, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Ξέρω πολύ καλά το επίπεδο, γνωρίζω τις δυσκολίες αλλά είμαι άνθρωπος που πιστεύει στην ανταμοιβή μιας προσπάθειας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Όργιο φημών για Κέρκυρα!

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση σχετικά με το μέλλον της Κέρκυρας στη Super League, καθώς όργιο σεναρίων έχει ξεσπάσει σε ό,τι αφορά την τελική έκβαση του ζητήματος.

Όργιο φημών για Κέρκυρα

Ο φάκελος που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Κέρκυρα άνοιξε κατόπιν καταγγελίας του Εργοτέλη, στην οποία η διοίκηση του κρητικού συλλόγου ισχυρίζεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών στον Αθανάσιο Ίσσαρη είναι εικονική και ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Γιώργος Λιμπάντσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΑ στις 2 Ιουλίου, οι ισχυρισμοί του Εργοτέλη δικαιώθηκαν, καθώς η εισήγηση της Επιτροπής έκανε λόγο για αποβολή των «Φαιάκων» από το πρωτάθλημα. Μάλιστα, η ΕΕΑ θα έπρεπε να στείλει άμεσα τη έκθεσή της στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο που θα αποφάσιζε τον υποβιβασμό της Κέρκυρας.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες που βγήκαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δίνουν μια άλλη διάσταση στο θέμα, καθώς σε αντίθεση με τα μέλη, ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, φέρεται να επιμένει να μην σταλεί η έκθεση διότι θέλει να επανεξετάσει!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές (μέλη και πρόεδρο) ήταν έντονη, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει σε σημείο μάλιστα να χυθούν κάποιοι… καφέδες, αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ανένδοτος και ήθελε να επεξεργαστεί περισσότερο την υπόθεση.

Σε εκείνο το σημείο, ένα εκ των μελών, ο Παναγιώτης Περράκης φέρεται να υπέβαλλε την παραίτησή του, καθώς ήταν σφόδρα αντίθετος με τη στάση που διατηρούσε ο κ. Παπαλάκης.

Το sport-fm.gr επικοινώνησε με τον κ. Περράκη ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει την επεισοδιακή συνεδρίαση.

«Δεν υπήρξε καμία θυελλώδης συνεδρίαση, δεν χύθηκαν καφέδες. Δεν έχω ιδέα για τι μου μιλάτε. Η εκδίκαση για την υπόθεση της Κέρκυρας έχει γίνει κανονικά», ήταν η απάντησή του, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται ενώ πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής του.

«Δεν έχω υποβάλλει την παραίτησή μου. Είμαι κανονικά μέλος της Επιτροπής».
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η έκθεση δεν έχει φτάσει στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, ώστε να εφαρμόσει την εισήγηση της ΕΕΑ, ενώ αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ώστε να ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξει εξέλιξη με την υπόθεση και ποια θα είναι αυτή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρέτησε τρεις ο Πλατανιάς!!

Το τέλος της συνεργασίας με τους Γιάννη Ζαραδούκα, Ραφαήλ Σούκια και Νικηφόρο Τσοντάκη ανακοίνωσε ο Πλατανιάς. Προχωρούν για Βάντερσον οι Χανιώτες.

Αποχαιρέτησε τρεις ο Πλατανιάς

Οι Χανιώτες ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ενώ έχουν βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Ζαραδούκα στο πρόσωπο του Βάντερσον Σκαρντοβέλι, με τον οποίο βρίσκονται σε επαφές.

Η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της, κοινή συναινέσει, με τους ποδοσφαιριστές, Γιάννη Ζαραδούκα, Ραφαήλ Σούκια, Νικηφόρο Τσοντάκη, τους οποίους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους».

«Έδεσε» και Μαρσέλο η Ρεάλ!!

Μετά τον Ντάνι Καρβαχάλ σειρά πήρε ο Μαρσέλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης «έδεσε» και τον Βραζιλιάνο φουλ-μπακ επεκτείνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2020.

«Έδεσε» και Μαρσέλο η Ρεάλ
Με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο έδειξε την εμπιστοσύνη της στον Μαρσέλο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μολονότι το συμβόλαιο του 27χρονου φουλ-μπακ ολοκληρωνόταν σε τρία χρόνια, η διοίκηση τον αντάμειψε επεκτείνοντάς το έως το 2020.

Ο Βραζιλιάνος μεταγράφηκε το 2007 στη «βασίλισσα» από τη Φλουμινένσε κι έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάει ΑΕΚ ο Τζιοβάνι»

Επιβεβαιώνεται η μεταγραφή του Τζιοβάνι στην ΑΕΚ. Ιστοσελίδα της Βραζιλίας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τον 26χρονο αριστερό μπακ να συνεχίζει την καριέρα του στην «Ένωση».

«Πάει ΑΕΚ ο Τζιοβάνι»

Συγκεκριμένα, ιστοσελίδα της χώρας του καφέ, η Lance.net αναφέρει ότι ο 26χρονος άσος θα αποχωρήσει από την Φλουμινένσε με προορισμό την Ελλάδα.

«Μετά την αποχώρηση του Κένεντι και του Βάγκνερ, ο αριστερός μπακ Τζιοβάνι είναι ο επόμενος που θα πρέπει να αφήσει τη Φλουμινένσε. Όπως είχε αναφέρει η Lance, ο παίκτης προκάλεσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ από την Ελλάδα», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της ελληνικής ομάδας επισημοποίησε την πρόταση της και αυτή ικανοποίησε τους ανθρώπους της Elenko Sports που ελέγχει την καριέρα του ποδοσφαιριστή».

Το ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, επιβεβαιώνει και όλα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι τώρα. Πώς ο παίκτης ανήκει στην Πεναπολένσε και πως η Φλουμινένσε δεν είχε περιθώρια να αντιδράσει από την στιγμή που η Elenko Sports έχει στην κατοχή της τα δικαίωματά του ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφαίος αμυντικός ο Ντάνστον!

Ως ο καλύτερος αμυντικός της Basket League αναδείχτηκε ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος ξεχώρισε στην ψηφοφορία της διοργανώτριας για τη φετινή απόδοσή του με τον Ολυμπιακό.

Κορυφαίος αμυντικός ο Ντάνστον
Το… παράσημο του καλύτερου αμυντικού της Basket League προσέθεσε ο Μπράιαν Ντάνστον στα κατορθώματά του και αναχώρησε για την τούρκικη Εφές.

Ο 29χρονος σέντερ συγκέντρωσε 733 ψήφους από κόσμο, δημοσιογράφους, προπονητές και αρχηγούς των ομάδων που συμμετέχουν στην κατηγορία για τη φετινή του απόδοση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, συνεχίζοντας το… σερί του, αφού τις δύο τελευταίες σεζόν έχει αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα ο Ντάνστον αναδείχτηκε τέταρτος στα αμυντικά ριμπάουντ με 63, ένατος στα κλεψίματα με 11 και πρώτος στα κοψίματα με 30, ενώ στα πλέι οφ ήταν πρώτος σε αμυντικά ριμπάουντ με 31, έβδομος σε κλεψίματα με 4 και πρώτος σε κοψίματα 8.

Αναλυτικά τα φετινά του στατιστικά συγκριτικά με τα περσινά:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2013-2014 2014-2015

ΑΓΩΝΕΣ 34 35

ΠΟΝΤΟΙ 8,91 8,17

ΒΟΛΕΣ 57,02% 60,78%

ΔΙΠΟΝΤΑ 70,41% 69,14%

ΑΜ.ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 2,82 2,69

ΕΠ.ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 2,56 1,6

ΣΥΝ.ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 5,38 4,29

ΑΣΙΣΤ 0,47 0,89

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 0,85 0,43

ΚΟΨΙΜΑΤΑ 1,32 1,09

ΛΑΘΗ 0,94 0,63

ΚΕΡΔ.ΦΑΟΥΛ 3,18 2,60

ΧΡ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 19:57 18:58

RANKING 13,74 11,63

inner

Τα συνολικά του στατιστικά μετά από τέσσερα χρόνια στη Basket League: 82 συμμετοχές, 669 πόντους (8,15 μ.ο.), 149/252 βολές (59,12%), 260/388 δίποντα (67,01%), 222 αμυντικά (2,7 μ.ο.), 161 επιθετικά (1,96 μ.ο.), 383 συνολικά ριμπάουντ (4,67 μ.ο.), 49 ασίστ (0,59 μ.ο.), 51 κλεψίματα (0,62 μ.ο.), 95 κοψίματα (1,15 μ.ο.) και 59 λάθη (0,72 μ.ο.). *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκούμας: «Δεν παίζουμε χαριστικά…»

Ο Γιάννης Γκούμας δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι η Εθνική Νέων θα πάει για τη νίκη κόντρα στη Γαλλία, αν και της φθάνει η ισοπαλία για πρόκριση στα ημιτελικά του EURO U-19. «Έχουμε δείξει μεγάλο πάθος».

Γκούμας: «Δεν παίζουμε χαριστικά…»
Την ικανοποίηση για την έως τώρα πορεία της Εθνικής Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Γκούμας. Με το 0-0 της Πέμπτης κόντρα στην Αυστρία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής η «γαλανόλευκη» βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση του EURO U-19 και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε ότι στόχος κόντρα στη Γαλλία είναι η νίκη, αν και φθάνει η ισοπαλία, για να επιτευχθεί ο στόχος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Γιώργο Χελάκη:

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Έχουν δείξει μεγάλο πάθος, ζήλο και θέληση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς παίρνουμε μέρος ως η διοργανώτρια χώρα, ενώ οι άλλες ομάδες έχουν δώσει προκριματικούς και έχουν τερματίσει στις πρώτες θέσεις.

Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν παίζουμε χαριστικά και νομίζω ότι σε αυτούς τους δύο αγώνες το έχουμε καταφέρει. Αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος, καθώς χθες παίξαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο στη Λάρισα ενώ και στον πρώτο αγώνα είχαμε και τη συμπαράσταση του κόσμου στη Βέροια.

Από όσο έχω ενημερωθεί το γήπεδο θα είναι γεμάτο και στην Κατερίνη, αφού έχει γίνει sold-out, σε μια τέτοια διοργάνωση κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές. Μας κάνει και η ισοπαλία, αλλά θα πάμε για τη νίκη κόντρα στη Γαλλία. Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη
».

Η αναχώρηση του Ολυμπιακού!! (pics)

Δείτε φωτογραφίες από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Αυστρία…

Η αναχώρηση του Ολυμπιακού! (pics)

Δείτε φωτογραφίες από τον πρακτορείο Intime από την αναχώρηση των ερυθρολεύκων για την Αυστρία.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*