Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Νίνης: «Με γεμίζει πιο πολύ τώρα η ομάδα»

Δύο ομάδες ξεχωρίζει ο Σωτήρης Νίνης από αυτές που έχει ζήσει στον Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας πως η τωρινή τον γεμίζει πιο πολύ απ’ όλες. «Με λίγη τύχη και δουλειά… Champions League», ανέφερε.

Νίνης: «Με γεμίζει πιο πολύ τώρα η ομάδα»
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Σωτήρης Νίνης στην εφημερίδα «Πράσινη». Έκανε συγκρίσεις αναφερόμενος στις δύο του θητείες στον Παναθηναϊκό και ξεχώρισε την ομάδα που πήρε το νταμπλ το 2010 και τον τωρινό, που τον γεμίζει πιο πολύ. Παράλληλα, έδειξε να πιστεύει ότι μπορεί να παίξει στους ομίλους του Champions League. Επίσης, αναφέρθηκε στους Αλαφούζο, Φύσσα, Βόκολο, Ανστασίου και Σαραβάκο.

Μεγάλο απόσπασμα των όσων δήλωσε

Σωτήρη πως βλέπεις την ομάδα φέτος. Στόχος είναι το πρωτάθλημα, κάτι που πέρυσι αποφεύγατε να το λέτε;
«Η ομάδα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ίδια με πέρυσι. Μόνο κάποιες προσθήκες με καινούργιους παίκτες έχουν γίνει. Από κει και πέρα προσπαθούμε να τους βάλουμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και να καταλάβουν και αυτοί τι ομάδα είμαστε, πως αγωνιζόμαστε και να καταλάβουν γενικότερα την φιλοσοφία της ομάδας. Οι στόχοι της ομάδας είναι ίδιοι είναι πάρα πολύ υψηλοί κάθε χρόνο. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Έχουμε πολύ σημαντικούς αγώνες κατά την διάρκεια της χρονιάς, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουλίου, που έχουμε τα προκριματικά».

Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League για σένα μοιάζει με θαύμα με βάση τους αντιπάλους που έχει η ομάδα;
«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολος στόχος αν το δούμε ρεαλιστικά ,αλλά είμαστε μία πολύ μεγάλη ομάδα είμαστε αυτή την στιγμή καλά δουλεμένη. Νομίζω ότι με λίγη τύχη και λίγη δουλειά θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να δείξουμε τουλάχιστον ένα πολύ καλό πρόσωπο και από κει και πέρα αν είμαστε σωστοί μπορεί να κυνηγήσουμε τα πάντα ακόμα και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League».

Οι πιθανοί αντίπαλοι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League είναι ο Άγιαξ, η Μπριζ, η Σαχτάρ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μονακό. Ποιες θέλεις, ποιες δεν θέλεις;
«Σίγουρα είναι πολύ καλές ομάδες και μόνο που είναι στα προκριματικά του champions League εννοείται ότι καμία από αυτές δεν θα είναι εύκολη, ούτε να διαλέξεις κάποια από αυτές και να πεις, ότι αυτήν τη θέλω. Από την άλλη, αν το δούμε λίγο διαφορετικά, θα πούμε ότι με την Μπριζ και τον Άγιαξ θα είναι δύο ομάδες που θα μπορέσουμε να το κυνηγήσουμε πιο πολύ. Παίξαμε ήδη με την Μπριζ, με τον Άγιαξ θα παίξουμε, οπότε μέχρι τα επίσημα, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για αυτούς και θα είναι καλύτερα να παίξουμε με αυτές τις ομάδες από το να παίξουμε με τη Μονακό και τη Σαχτάρ».

Είδες τον Παναθηναϊκό σαν ένα restart στην καριέρα σου;
«Μερικές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως θέλεις, έτσι όπως πρέπει να πηγαίνουν, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που να είναι άλλες λάθος και άλλες σωστές. Μακάρι στην καριέρα του ένας παίκτης να ανεβαίνει διαρκώς και να κάνει πάντα σωστές επιλογές. Πολλές φορές αυτό δεν γίνεται, πολλές φορές πρέπει να κάνεις και κάποια λάθη, για να καταλάβεις και κάποια άλλα πράγματα και να εκτιμήσεις πόσο πολύτιμα είναι και τώρα δεν τα έχεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι γύρισα σε ένα περιβάλλον, το οποίο ξέρω πολύ καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Δεν χρειαζόταν να μπω στο κλίμα της ομάδας πολύ καιρό. Από την αρχή μπήκα στη φιλοσοφία της ομάδας, στο πως λειτουργεί, οπότε για μένα ήταν πάρα πολύ εύκολο το να επιστρέψω».

Γενικά, πιστεύεις ότι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο και με τις γρήγορες μεταγραφές που έκανε;
«Η ομάδα κινήθηκε πολύ καλά και γρήγορα στις μεταγραφές. Όλες οι μεταγραφές δεν μπορούν να παίξουν με τη μια, είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα και εμείς σαν λαός παραέιμαστε απαιτητικοί σε κάποια πράγματα. Θέλουν λίγο χρόνο να καταλάβουν τι θέλει και ο προπονητής. Αν μπουν κατευθείαν θα είναι μεγάλο το κέρδος».

Ποια ήταν η καλύτερη εποχή για την ομάδα από αυτές που έχεις ζήσει;
«Έζησα την πολύ καλή εποχή της ομάδας και είμαι τυχερός. Δεν είχαμε καταλάβει που ήμασταν τότε επί πολυμετοχικότητας και το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που έφυγα έξω. Είναι δύο διαφορετικές φάσεις. Οι καλύτερες εποχές της ομάδας είναι η πολυμετοχικότητα που πήραμε το νταμπλ και η άλλη είναι τώρα. Επί πολυμετοχικότητας ήρθαν παγκοσμίου φήμης παίκτες στην ομάδα, λειτούργησε καλά η ομάδα, παίξαμε και καλά.

Με γεμίζει πιο πολύ τώρα η ομάδα από το αγωνιστικό της προφίλ. Είναι η ομάδα αυτή η τωρινή που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το πιο δημιουργικό και το πιο ουσιώδες ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, που έχουν πετύχει ο πρόεδρος και οι άλλοι άνθρωποι σήμερα και ο προπονητής πάνω απ’ όλα. Δηλαδή, την πρώτη χρονιά να έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο με 7-8 παίκτες από την Ακαδημία και στο τέλος της χρονιάς να έχει πάρει το Κύπελλο, το να έχει δημιουργήσει όλο αυτό με μικρό μπάτζετ, που αυτό σημαίνει, ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε υωηλό επίπεδο. Αυτό μας δείχνει, ότι δεν παίζουν μόνο τα λεφτά ποδόσφαιρο, αλλά παίζει και η αγωνιστική εικόνα».

Θέλω να μου πεις δύο λόγια για Αλαφούζο, Φύσσα, Βόκολο, Αναστασίου και Σαραβάκο…
«Είναι πολλοί (σ.σ. γελάει). Είναι όλοι τους προσωπικότητες. Τον Τάκη, τον Λεωνίδα, τον κόουτς, τους ήξερα. Το να είναι αυτοί οι άνθρωποι στην ομάδα και να έχεις τόσο καλή επικοινωνία, δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι καλύτερο. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να πιάσεις να τους μιλήσεις. Έχουν παίξει όλοι ποδόσφαιρο, πολύ σημαντικό. Έρχονται στη θέση του. Σε καταλαβαίνουν όταν δεν είσαι καλά ή όταν είσαι καλά.

Ο κύριος Αλαφούζος έχει κάνει τρομερή προσπάθεια. Μιλήσαμε, μου εξήγησε πως έχουν τα πράγματα. Έκανε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Μακάρι οι κόποι του να ανταμειφθούν, να περάσουμε Champions League, γενικότερα να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες η ομάδα.

Για τον κύριο Σαραβάκο τι να πω; Δεν χρειάζεται κάτι. Είναι πολύ ήσυχος άνθρωπος, αλλά είναι τεράστια προσωπικότητα και είναι πολύ σημαντικό να τον έχουμε δίπλα μας».

Θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;
«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες μαζί. Η ομάδα άρχισε προετοιμασία τον Ιούνιο και θα περάσει από διάφορες φάσεις. Ελπίζουμε τους περισσότερους μήνες να είμαστε σε τρομερά καλή κατάσταση. Και όταν δεν γίνεται αυτό τους θέλουμε κοντά μας και δίπλα μας, μακάρι στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: