Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Χαραλαμπίδης: «Θα ολοκληρώσουμε ένα ρόστερ για δύσκολα ματς»

Η κλήρωση του Euro Cup δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή και όλοι στον ΠΑΟΚ περιμένουν δύσκολες αναμετρήσεις κόντρα σε Μπεσίκτας, Λιέτουβος Ρίτας, Ζενίτ, Αβτοντορ και Σζολνόκι.

Χαραλαμπίδης: «Θα ολοκληρώσουμε ένα ρόστερ για δύσκολα ματς»
Ετσι και ο Κώστας Χαραλαμπίδης χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση και ισχυρή τη δυναμικότητα των αντιπάλων, περιμένοντας τις κατάλληλες κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ.

Αναλυτικά: «Συμμετέχοντας σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, όπως το Euro Cup, γνωρίζεις ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις και δύσκολα παιχνίδια, αλλά και δύσκολα ταξίδια. Και με αυτό το σκεπτικό θα ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας, ώστε ο ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν να είναι ανταγωνιστικός και στο Euro Cup.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να υπάρξει σαφέστατη εικόνα για τους αντιπάλους μας, διότι ακόμη είναι υπό διαμόρφωση τα ρόστερ όλων των ομάδων. Ωστόσο, ομάδες όπως η Μπεσίκτας αι η Λιέτουβος, αποτελούν σημαντικά ονόματα στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για την Μπεσίκτας, μάλιστα, μπορώ να πω ότι αποτελεί εκπρόσωπο του τουρκικού μπάσκετ, που έχει μια διαρκώς ανερχόμενη πορεία τα τελευταία χρόνια, ενώ οι Λιθουανοί, εκτός του ότι αγαπούν παθολογικά το μπάσκετ, είναι πάντα ένας πολύ υπολογίσιμος και εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος.

Υπάρχουν στον όμιλο και δύο ομάδες από τη Ρωσία κι αυτό νομίζω ότι είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι με ομάδες, όπως η Ζενίτ και η Αβτοντορ. Ο όμιλος κλείνει με την ομάδα από την Ουγγαρία, που είναι πρωταθλήτρια κι αυτό, επίσης, από μόνο του λέει πολλά.

Γενικά, η διοργάνωση θα είναι πολύ δυνατή, αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας ήταν η Νεπτούνας, μία ομάδα που πέρυσι ήταν στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία διοργάνωση ιδιαίτερα δυνατή και πιθανότατα πιο ισχυρή από την προηγούμενη σεζόν.

Έχω έντονες αναμνήσεις ακούγοντας το όνομα της Λιέτουβος, θυμάμαι τον τελικό του ULEB Cup το 2005 στο Βέλγιο με τη Λιέτουβος σαν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της καριέρας μου, αλλά όλα αυτά που έχουν σχέση με τις παραδόσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς. Αυτό που μετρά είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα οι ομάδες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: