Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΠΑΟΚ να τον... τρέμεις!!

Έτσι, δεν έχει… exit! Στο δυνατότερο και τελευταίο τεστ στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ έπνιξε με μεγάλη εμφάνιση την Ντνίπρο 4-1, δείχνοντας απόλυτα έτοιμος για τα ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

ΠΑΟΚ να τον... τρέμεις!

Εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο για τους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ, που ανταποκρίθηκαν άψογα τόσο στα επιθετικά όσο και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Η δικαίωση για την εικόνα ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Λούκας με κοντινό σουτ νίκησε –έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με… φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς, που βρήκαν δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά του Χαρίση (52’), αυτή την φορά από στημένη φάση απ’ τα πόδια του Κάτσε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε το… βιολί του κι έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον τρομερό Μυστακίδη (68’). Ο… μεγαλόκαρδος ΠΑΟΚ δέχτηκε να μην αποβληθεί ο γκολκίπερ των Ουκρανών, ενώ είχε και δοκάρι με τον Τζαβέλλα, πριν ο Ρικάρντο Κόστα γράψει το 4-0 με κεφαλιά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κάλινιτς στο φινάλε.


Το ματς:



Καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Παρότι δεν υπήρχε ιδιαίτερος ρυθμός, οι παίκτες του Τούντορ πήραν την μπάλα στα πόδια τους και την κυκλοφόρησαν σωστά, αναγκάζοντας την Ντνίπρο να μείνει σε θέση άμυνας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να γίνεται πιο ζωηρός με τον Πέλκα, που βρισκόταν μέσα σε όλες τις φάσεις, να ξεχωρίζει. Οι Ουκρανοί μπόρεσαν να ανεβάσουν κάπως τις γραμμές τους, όμως η άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Σταδιακά, ο ΠΑΟΚ έχασε μέτρα στο γήπεδο, όμως η αντίδραση ήταν εξαιρετική, αφού με όπλο την υπομονή στην κυκλοφορία πήρε και πάλι τα ηνία. Λίγο αργότερα ήρθε και το… αποτέλεσμα, αφού ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην αντίπαλη περιοχή και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ στο 31’. Το γκολ ξύπνησε κάπως την Ντνίπρο, που προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να απαντήσει, όμως όποτε χρειάστηκε ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το απόλυτα δίκαιο 1-0.

Με μοναδική είσοδο στην ενδεκάδα αυτή του Χαρίση, ο Ιγκόρ Τούντορ έδειξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την ικανοποίησή του από την εικόνα της ομάδας του. Οι παίκτες του φρόντισαν να τον δικαιώσουν λίγο πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών, όταν συνέχισαν να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και να βρίσκουν ξανά δίχτυα με στημένη φάση και σκόρερ τον πρώην μέσο του ΠΑΣ. Η Ντνίπρο έδειχνε να τα έχει χαμένα την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν παρασύρθηκε και τήρησε κατά γράμμα το πλάνο του.

Χωρίς να απειλείται καθόλου στα μετόπισθεν, ο «δικέφαλος του Βορρά» βρισκόταν μονίμως στην επίθεση και βρήκε και τρίτο γκολ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Μυστακίδη (68’). Παρά το πέρασμα των λεπτών και την κούραση από τις έντονες προπονήσεις, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν, ενώ δέχτηκαν να μην αποβληθεί ο γκολκίπερ των Ουκρανών, οι οποίοι δεν είχαν άλλη αλλαγή. Η Ντνίπρο ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε και τέταρτο τέρμα, όταν ο Τζαβέλλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι. Στο φινάλε, η ομάδα του Τούντορ κατέβασε στροφές, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να βρει ξανά δίχτυα, με κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα. Το μόνο που κατάφεραν οι Ουκρανοί ήταν να μειώσουν με τον Κάλινιτς στην εκπνοή.



Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου (59’ Σκόνδρας), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (46΄ Χαρίσης), Κάτσε (66’ Μάρτενς), Πέλκας, Μακ (59’ Σαλπιγγιδης), Περέιρα (66’ Μυστακίδης), Λούκας (59’ Κοροβέσης)

Στον πάγκο: Γλύκος, Παπαγιαννόπουλος, Πούγγουρας, Γκολάσα, Σαββίδης, Μαντούρο, Ρατς, Νομπόα, Μελίσσας, Σιαμπάνης

Ντνίπρο (Μ. Μάρκεβιτς): Λαστούβκα (Σελίκοφ 31'), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα, Σελέζνιοφ, Ματέους

Στον πάγκο: Μπόικο, Βλαντ, Σβάτοκ, Πρίμα, Κοτσέργκιν, Μπιλόνοχ, Μπεζούς, Φέντορτσουκ, Μποκασβίλι, Μπλιζνιτσένκο, Ντόβμπικ, Μπαλάνιουκ, Κάλινιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: