Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Μοιάζει να έχει χρυσάφι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους παίκτες του Ολυμπιακού που έρχονται από πίσω, όπως τους είδε και χθες στη Λάρισα.

Μοιάζει να έχει χρυσάφι!
***Είδα χθες βράδυ από το Eurosport την εθνική μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα –των 19 ετών, που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα.

***Μεγάλη η χαρά μου, γιατί το γήπεδο της Λάρισας ήταν γεμάτο. Μεγάλος ο προβληματισμός γιατί δεν δείξαμε να έχουμε καλή ομάδα. Εύκολα μπορεί να είχαμε φάει τρία μπαλάκια. Μεγάλη δουλειά το 0-0 με την Αυστρία. Κι ακόμη μεγαλύτερη το 2-0 στο πρώτο ματς επί της Ουκρανίας, όπου κι εκεί τρία έπρεπε να φάμε!

***Τέλος πάντων, η ομάδα αυτή έχει ταλέντο. Καλή ομάδα δεν είναι, αλλά παίκτες με ταλέντο έχει. Μυαλό πολύ δεν βλέπω να έχουν τα παλικάρια (χθες μιλάμε για απίστευτο συναγωνισμό χοντρών λαθών), όμως το ταλέντο δεν τους λείπει.

***Για να είμαι ειλικρινής, εστίασα περισσότερο στα παιδιά του Ολυμπιακού. Και σχημάτισα την ίδια γνώμη που έχω εδώ και καιρό για τη Β ομάδα του Ολυμπιακού. Μοιάζει να έχει χρυσάφι!

***Ο Καραχάλιος είναι ένας κοντρολαρισμένος αμυντικός μέσος, που κάνει καλή δουλειά και μπορεί και να επιτεθεί κατά μέτωπο. Μαρκάρει καλά, ξέρει πότε να κάνει φάουλ, αλλά οι τοποθετήσεις του ακόμη έχουν «θέμα».

***Ο δεξιός μπακ Σάλιακας έπαιξε λίγο, μπαίνοντας αλλαγή, αλλά πρόλαβε να βοηθήσει και αμυντικά και δημιουργικά.

***Ο σέντερ φορ Βέργος είναι αυτό το παιδί από την τωρινή εθνική Νέων, που αναμφίβολα έχει την ποιότητα. Ξεχωρίζει ακόμη και σε μία κακή βραδιά της ομάδας, όπως αυτή, στην οποία η εθνική έκανε δύο φάσεις, μία από λάθος αντίπαλου και μία με μακρινό σουτ…Τρεις καλές κινήσεις έκανε στο ματς ο Βέργος, αλλά ήταν κινήσεις κλάσεις. Και το σουτ και ένα άδειασμα αντίπαλου και μία φανταστική απαλλαγή από τπν παίκτη του. Κινήσεις από αυτές που οι σκάουτερ σπεύδουν να τις σημειώσουν στο μπλοκάκι τους. Θα με θυμηθείτε ότι θα τον πάρει καμία ευρωπαϊκή ομάδα από τα 20 χρόνια του, όσο δεν τον αξιοποιεί πιο ουσιαστικά ο Ολυμπιακός.

***Πιο ευχάριστη έκπληξη για εμένα; Το αριστερό μπακάκι, ο Τσιμίκας. Τον είχα δει και στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, το φθινόπωρο. Φαινόταν από…μακριά, ότι επιθετικά έχει αυτό το «κάτι» που σου τραβάει αμέσως το μάτι. Ξεδιπλώνεται και φεύγει τόσο γρήγορα μπροστά, που σου θυμίζει λίγο…Γεωργάτο! Μου άρεσε πως αμυντικά έχει βελτιωθεί, κερδίζει περισσότερες μονομαχίες, είναι πιο πιεστικός πάνω στον αντίπαλο.

***Του λείπουν ακόμη πολλά του μικρού. Κύρια η συγκέντρωση, ειδικά στις φάσεις στην περιοχή της ομάδας του. Κάνει επιπολαιότητες και δεν είναι πάντα σίγουρος. Ίσως γιατί έχει όμως και μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, όπως του βγαίνει από την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια.

***Έχω την αίσθηση ότι στον Ολυμπιακό θα τον προωθήσουν. Και η πρώτη άποψη είναι παρά την παραχώρηση του Γιαννούλη (στον Αστέρα), να μην αποκτηθεί άλλος αριστερός μπακ πίσω από το Μαζουάκου. Να είναι δηλαδή οι Ομάρ, Μαζουάκου για τα άκρα της άμυνας κι ο Σαλίνο πρώτη επιλογή είτε δεξιά, είτε αριστερά (να θυμίσω ότι είχε παίξει αριστερό μπακ με την Καλλονή κι είχε πάει καλά). Και να «δουλεύει» ο Τσιμίκας από πίσω για αριστερά.

***Θα δούμε, βέβαια, τι θα δείξει η προετοιμασία, γιατί μέσα από αυτήν όλα μπορεί να αλλάξουν. Αλλά πιστεύω ότι με τον Γεωργάτο από πάνω του, ο Τσιμίκας μπορεί πράγματι να αποτελέσει (όχι και τόσο πολύ) μελλοντικά μία ευχάριστη έκπληξη για τον Ολυμπιακό, αν συνεχίσει να ανεβαίνει και φυσικά κόψει τα εύκολα λάθη… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: