Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Όταν δώσει το «ΟΚ» ο Ιβάν!!

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια θα ‘ναι όπως όλα δείχνουν ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σχηματίσει θετική εντύπωση για τον Πορτογάλο ωστόσο ακόμη δεν έχει δώσει το «ΟΚ» για την πρόσληψή του.

Όταν δώσει το «ΟΚ» ο Ιβάν
Ο Ντομίνγκος Πασιένσια βρίσκεται στην Ελλάδα για τις τελικές επαφές με τον ΠΑΟΚ.

Μετά την -κάτω από άκρα μυστικότητα- άφιξή του στη Θεσσαλονίκη συζήτησε με τους ιθύνοντες του «Δικεφάλου» και φυσικά τον μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έμεινε με θετικές εντυπώσεις από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Θα περίμενε κανείς λοιπόν να κλείσει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα με την ανακοίνωση της πρόσληψής του. Κάτι που δεν συνέβη σήμερα και ενδεχομένως ούτε αύριο, μια και δεν έχει δοθεί η σχετική εντολή από τον Ιβάν Σαββίδη.

Πάντως ο Πασιένσια συνέχισε την περιήγηση στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, τσεκάροντας το προπονητικό στη Ν. Μεσήμβρια. Μαζί του ήταν ο Ζοάο Κόστα πρώην βοηθός του Φερνάντο Σάντος και νυν συνεργάτης του. Πηγή: sport-fm.gr

Πιέστηκαν με απολύσεις οι υπάλληλοι!!

Μπορεί ο Ερασιτέχνης Άρης, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί, να ζήτησε αφενός συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία, αφετέρου να ενημέρωσε πως οι εγκαταστάσεις του «Aris Fitness and Sports» θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, όμως από την πλευρά των υπαλλήλων των εγκαταστάσεων υφίστανται σοβαρές καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για πιέσεις που δέχθηκαν από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, να επιστρέψουν σήμερα άμεσα στις θέσεις τους και να ανοίξουν έστω και σε καθεστώς υπολειτουργίας τις εγκαστάσεις, γιατί διαφορετικά, θα απολυθούν παρότι τους οφείλονται χρήματα πολλών μηνών! Αν οι καταγγελίες αυτές, ισχύουν πραγματικά, τότε δημιουργείται πολύ μεγάλο ζήτημα ηθικής τάξης, που αγγίζει όλο το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Άρη...
Πηγή: metrosport.gr

Ματσάρι: “Να γίνει ξανά ανταγωνιστική η Ίντερ”

Τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση έθεσε ως απαραίτητα συστατικά για να επανέλθει η Ίντερ στο προσκήνιο ο Βάλτερ Ματσάρι, κατά την παρουσιάση του από την ομάδα του Μιλάνου.
Ο 51χρονος τεχνικός απέφυγε να υποσχεθεί μεγαλεία στους φιλάθλους των “νερατζούρι” ωστόσο τόνισε ότι ο αμοιβαίος σεβασμός και τα σίγουρα βήματα είναι ικανά να οδηγήσουν ξανά την Ίντερ εκεί που της αξίζει.
«Είναι αναγκαίο η Ίντερ να γίνει ξανά ανταγωνιστική, να μάχεται και να συναγωνίζεται. Δεν ξέρω μυστικά. Σε 12 χρόνια προπονητικής, βασίζω τα πράγματα στο σεβασμό για τους κανόνες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η επιτυχία πραγματώνεται μέσω της προσοχής στη λεπτομέρεια, τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες. Θέλω να δώσω στην ομάδα μου μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα, η προπόνηση είναι ιερή. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και στην αυτοπεποίθησή μας, βλέποντας τον τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη χρονιά», τόνισε ο Ματσάρι.
Για την απόφασή του να φύγει από την Νάπολι: «Η Ίντερ πρέπει να τα πάει καλύτερα από πέρυσι, επειδή η ομάδα θα είναι καλύτερη. Όλοι ξέρετε ότι αποφάσισε να φύγω από τη Νάπολι στο ξεκίνημα της προηγούμενης χρονιάς, όταν απέρριψα το νέο συμβόλαιο.  Θα μπορούσα να μείνει χωρίς ομάδα αν δεν είχα ενδιαφέρουσα πρόταση. Είχα άλλα οφέλη, αλλά δεν θα πω από ποιον. Ο πρόεδρος Μάσιμο Μοράτι ήθελε να με συναντήσει και μου άρεσαν τα πάντα. Ένιωσα έτοιμος για να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι με την Ίντερ. Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στη Νάπολι, αλλά όλα κάποτε τελειώνουν».
Σχετικά με τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Δεν θα συζητήσω μεταγραφικά θέματα στα Μέσα. Θα το κάνω με το σύλλογο. Καθίσαμε μέχρι τα μεσάνυχτα την προηγούμενη μέρα, μιλώντας για παίκτες. Θέλω 22 παίκτες στην προετοιμασία. Θέλω δύο παίκτες για κάθε ρόλο, μαζί με λίγους νέους. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που θα είναι στην προετοιμασία θα μείνουν στην Ίντερ. Η περσινή Ίντερ ήταν καλύτερη από ότι δείχνουν τα αποτελέσματα. Τώρα πρέπει να τους αξιολογήσω όλους. Το να παίζεις με πολλούς νεαρούς και να τερματίσεις ψηλά στη βαθμολογία είναι δύο πράγματα που συνήθως δεν πάνε μαζί. Μου αρέσουν οι νεαροί, αλλά χρειάζεσαι τη σωστή αναλογία”.
Οσον αφορά τον τρόπο που θα αγωνίζεται η Ίντερ από εδώ και πέρα: «Δεν θα πω ότι πάντα θα παίζουμε με τρεις στην άμυνα, θα παίξουμε και με τέσσερις κάποιες φορές. Το σημαντικό είναι ότι δοκιμάζουμε συγκεκριμένες καταστάσεις στην προπόνηση».
Πηγή:arenafm.gr

Πρόταση για Βιεϊρίνια!!

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια από την Βόλφσμπουργκ φέρεται να κατέθεσε η Ντιναμό Κιέβου. Στα 7 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της γερμανικής ομάδας.

Πρόταση για Βιεϊρίνια
Στο στόχαστρο της Ντιναμό Κιέβου φέρεται να βρίσκεται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα η Βόλφσμπουργκ δέχθηκε επίσημη πρόταση για τον Πορτογάλο άσο, η οποία όμως δεν φαίνεται να την άφησε ικανοποιημένη μιας και αξιώνει επτά εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Αυτό σημειώνεται στο "ukrainefootball.net"μ ενώ επισημαίνεται ότι ο 27χρονος μεσοεπιθετικός δεν εμφανίζεται αρνητικός ν’ αγωνιστεί στη Ντιναμό Κιέβου.Πηγή:sport-fm.gr

Απάντηση Μπάκου για την νέα κλήση του εισαγγελέα!!

Ο Δημήτρης Μπάκος απάντησε στην κλήση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά, και τόνισε πως οικτρότητα στο ποδόσφαιρο προκάλεσε ο Γιάχος και όχι οι δικές του δηλώσεις.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Μπάκου στο ''arcadia-sports''

"Εξεπλάγην με την πειθαρχική δίωξη που άσκησε κατ' εμού ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Παν. Καρράς, η οποία αναφέρεται πανομοιότυπα στο ίδιο σκεπτικό της δίωξης του συναδέλφου του κ. Πετρόπουλου και επί της οποίας απεφάνθη ήδη η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Επειδή ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχει θιγεί και αδικηθεί βάναυσα από τα θεσμοθετημένα όργανα του Ποδοσφαίρου (Γιάχος και Σία), καλό θα ήταν ο κ. Καρράς να προστατεύσει πρώτα "το ποδόσφαιρο" επαρκώς από τα θεσμοθετημένα όργανα και να αντιληφθεί, ότι εξ αιτίας του Γιάχου όλοι οι φίλαθλοι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Ολυμπιακού, κυριολεκτικά λυπήθηκαν για την οικτρότητα που προκάλεσε ο Γιάχος και όχι εγώ, που δίκαια έκρινα τον προστατευόμενο και μη σεβαστό κύριο "θεσμοθετημένο".

Ο κ. Καρράς αβίαστα άσκησε δίωξη, αλλά δεν αντελήφθην να προέβει σε ενέργειες προστασίας του αθλήματος από την ανικανότητα, την εμπάθεια ή την όχι ορθή άσκηση των καθηκόντων του θεσμοθετημένου οργάνου, που έτσι απολαμβάνει ατιμωρησίας "και με την άδεια του εισαγγελέα.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μπάκος"

A Bola: Ο Ντομίνγκος στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2015!!

Η A Bola από την Πορτογαλία... ανακοίνωσε τον Ντομίνγκος με κείμενο που ανέβασε πριν από λίγη ώρα: "Ο Ντομίνγκος είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ και συμφώνησε για διετές συμβόλαιο. Ο Πορτογάλος συμφώνησε σε όλα με τον Ιβάν Σαββίδη που έχει βάλει από το καλοκαίρι 10 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα. Ο Ντομίνγκος αργά χθες το βράδυ επισκέφτηκε και την Τούμπα αφού πρώτα δείπνησε με τον Ιβάν Σαββίδη. Το δημοσίευμα εδώ: http://www.abola.pt

Γκιγιέρμο Όγιος: «Έρχομαι για τον Άρη»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο πρώην προπονητής του Άρη Γκιγέρμο Όγιος, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Βαρκελώνη. Εδώ ζω, διαβάζω και καθημερινά κάνω διάφορα πράγματα. Πάντα παρακολουθώ τον Άρη, ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, διότι πέρασα πολύ ωραία στη Θεσσαλονίκη κι έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να δουλέψω όσο θα ήθελα, ωστόσο δούλεψα σε διάφορες ομάδες για αρκετά χρόνια και πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα τα πρωταθλήματα».
Για τον Άρη: «Επικοινώνησε μαζί μου ο Τάσος Παυλίδης, όπου έδωσε το τηλέφωνο μου εδώ στην Ισπανία, ωστόσο κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί μου.  Αν υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθω στην Θεσσαλονίκη και να δουλέψω στον Άρη, στις κατηγορίες Κ17 και Κ20 θα επέστρεφα. Μου αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά και θα το σκεφτόμουν, αλλά από τη στιγμή που δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Αυτό που έχω κρατήσει, είναι ότι είχα συγκινηθεί πολύ όταν βρισκόμουν στον Άρη, τον έχω μέσα στη καρδιά μου και έχω κάνει πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη. Έχω εκλάβει την αγάπη του κόσμου και είχα ωραίες στιγμές για όσο βρισκόμουν στην ομάδα».
Για Μέσι και Νεϊμάρ: Έχω επικοινωνία με τον Μέσι, μιλάμε κατά διαστήματα. Κράτησα καλή σχέση μαζί του, τον γνωρίζω από μικρό και παρακολουθώ την εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια.  Για τον Νεϊμάρ, βλέπω ότι είναι ένας νεαρός παίκτης με ταλέντο που έκανε μια καλή χρονιά στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο κόσμος τον υποδέχτηκε στη Βαρκελώνη κι αναμένεται να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια».
Πηγή: arenafm.gr

«Καλύτερη λύση για τον ΠΑΟΚ ο Αναστασιάδης»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής Παναγιώτης Κερμανίδης.
Αρχικά είπε: «Από ότι φαίνεται εδώ και πολύ καιρό, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει ένα πρόβλημα στη θέση του προπονητή. Είναι διατακτικοί, αναμένουν απαντήσεις αλλά αποδεικνύεται δυστυχώς ότι δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός. Μόλις σταμάτησε ο Δώνης το πρώτο πράγμα που έπρεπε να τελειώσει ο ΠΑΟΚ, ήταν το θέμα του προπονητή. Θα έπρεπε να έρθει ένας προπονητής ακόμα και στα πλέι-οφ για να δει που βαδίζει η ομάδα, τι προσθήκες θέλει και άλλα. Περίμενα με τον κ.Σαββίδη να αλλάξει σελίδα ο ΠΑΟΚ, να κάνει ένα νέο πλάνο και να δούμε κάτι διαφορετικό. Θα περιμένουμε βέβαια ακόμα λίγο για να δούμε την εξέλιξη».
Για τον Πασιένσια: «Ένας καλός προπονητής είναι πάντα καλός όπου και να δουλέψει. Δεν ξέρω κατά πόσο ένας κόουτς μπορεί να δουλέψει στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τον Πασιένσια είναι νέος, φιλόδοξος και πρέπει να δούμε τι μπορεί να κάνει».
Για τη φετινή χρονιά: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν πετυχημένη. Προς το τέλος ανατράπηκαν τα πράγματα, υπήρχαν αναταραχές, έφυγε ο προπονητής, ενώ ήταν πλήγμα ο αποκλεισμός του κυπέλλου που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να προχωρήσει. Το ότι τερματίσαμε στη 2η θέση και εξασφαλίσαμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λινγκ ήταν το μόνο θετικό από όλη τη χρονιά. Έστω και τη τελευταία στιγμή καταφέραμε αυτό το στόχο. Εδώ όμως η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί πολύ. Θα πρέπει να έχει ένα προπονητή κυρίαρχο που θα καθιερώσει και θα φτιάξει την ομάδα».
Για το ρόστερ: «Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που μόνο με τα ονόματα που θα έχουν, σε καμία περίπτωση δεν τις υποτιμώ, όπως ο Πλατανιάς και η Καλλονή δεν θα χρειαστεί να φέρουμε παίκτες των εκατομμυρίων. Νομίζω θα δαπανηθούν πολλά χρήματα αλλά για πού; Για ποιους στόχους; Στο ελληνικό πρωτάθλημα νομίζω ότι αυτοί οι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λινγκ χρειαζόμαστε ενίσχυση. Θέλει υλικό η ομάδα και να έχει παίκτες, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.
Για την επιστροφή Γκαρσία: «Είναι ένα θέμα που θέλει συζήτηση. Κακοί οι χειρισμοί σε αυτόν τον παίκτη. Εύχομαι η επιστροφή του να φέρει κάτι θετικό και να ολοκληρώσει τη καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος τον λάτρεψε είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει όμως θα δούμε. Να ευχηθούμε μετά τη προετοιμασία να είναι μέσα στην ομάδα Με την επιστροφή του πιστεύω ότι ο λόγος θα είναι να παίζει όλο το παιχνίδι από την αρχή. Δημιούργησε ένα πολύ καλό κλίμα στον φίλαθλο κόσμο, αλλά πρέπει μέσα στην ομάδα να δούμε έναν ηγέτη που θα δίνει το σύνθημα. Οι φίλαθλοι σε αυτό υπολογίζουν».
Για τον Σταφυλίδη: «Είμαι σίγουρος ότι θα πιάσει η μεταγραφή του. Είναι μεγάλο ταλέντο και  έχει δείξει πολλά στοιχεία. Λίγοι παίκτες πήγαν στη Γερμανία,  όπου αμφισβητήθηκαν στην Ελλάδα αλλά τελικά εκεί έπαιξαν».
Για τον Α.Αναστασιάδη: «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Άγγελος Αναστασάδης θα ήταν η καλύτερη λύση. Βασίζομαι στην  εμπειρία του,  στην αγάπη που του έχει ο κόσμος διότι είναι αποδεκτός από τη μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων. Διαφορετικά θα έχουμε άλλα θέματα, όπως με Δώνη, Δερμιτζάκη, Χάβο. Έχει φτάσει σε μια ώριμη ηλικία και νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη λύση. Δεν ξέρω γιατί δεν προχώρησε το ντιλ, αλλά στις καθυστερήσεις μπαίνουν πολλά γκολ».
Πηγή: arenafm.gr

Νέα δίωξη σε Καϋμενάκη και Μπάκο!!

Οι δύο ιδιόκτητες του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, είχαν κάνει καυστικές δηλώσεις αμέσως μετά από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τους ζητήθηκε να ανακαλέσουν. Όχι μόνο δεν έκαναν κάτι τέτοιο, αλλά οι δύο ισχυροί άνδρες της αρκαδικής ομάδας, έκαναν και νέες δηλώσεις και σήμερα τους ασκήθηκε νέα πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Καρρά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, διότι ο πρώτος και ο δεύτερος τούτων, μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Πειθαρχικής Επιτροπής), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.”

«Μίλησα με Ντομίνγκος για ΠΑΟΚ»

Ο γνωστός προπονητής στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό, Ζοσέ Πεσέϊρο, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για τον καλό του φίλο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Ντομίγκος Πασιένσια.
Ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε πως ο Πασιένσια επιθυμεί να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα που προπονεί, μη δίνοντας ξεχωριστή βαρύτητα στην άμυνα ή στην επίθεση, ενώ εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία του πως μπορεί να κάνει φανταστική δουλειά και στον “δικέφαλο”- όπως έκανε στην Μπράγκα- και να σπάσει την παντοκρατορία του Ολυμπιακού!
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Για τη σχέση του με τον Ντομίνγκος Πασιένσια: “Τον ξέρω, είμαστε καλοί φίλοι. Έκανε φανταστική δουλειά στην Μπράγκα, έφτασε ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Είχε πάει και σε τελικούς εντός Πορτογαλίας, κυνηγούσε στόχους. Έπειτα, πήγε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αλλά και για λίγο στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια”.
Για το στυλ ποδοσφαίρου που προτιμά να παίζει: “Θέλει μια ισορροπημένη ομάδα, επιχειρεί να έχει μια ισορροπία η ομάδα του. Όλοι οι προπονητές θέλουν να παίζουν επιθετικά, αλλά ο Ντομίγκος επιθυμεί κυρίως να υπάρχει ισορροπία”.
Για το αν έχουν μιλήσει για την Ελλάδα και την προοπτική να έρθει στη χώρα μας ο Πασιένσια: “Είχαμε μιλήσει πέρυσι όταν συζητούσε να έρθει στον Ολυμπιακό, ζητούσε πληροφορίες για την χώρα, για την ατμόσφαιρα που επικρατεί”.
Για το αν μίλησαν για την διαφαινόμενη πρόσληψη του από τον ΠΑΟΚ: “Μιλήσαμε πριν από λίγες ημέρες, αλλά όχι για πολύ διότι ήμουν στο εξωτερικό. Μου είπε πως συζητά με τον ΠΑΟΚ, μιλήσαμε λίγο για αυτό. Ασφαλώς και θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ, αν επισημοποιηθεί η συνεργασία”.
Για το αν ταιριάζουν στις ελληνικές ομάδες οι Πορτογάλοι προπονητές αλλά και το τί μπορεί να πετύχει με τους “ασπρόμαυρους”: “Όλοι ξέρουν πως στην Εθνική Ομάδα είναι ο Φερνάντο Σάντος. Εγώ ήμουν στον Παναθηναϊκό και με μικρό μπάτζετ έβγαλα την ομάδα δεύτερη, πήγαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ταιριάζουν στην Ελλάδα οι Πορτογάλοι προπονητές, μοιάζουμε σαν λαοί. Θυμάμαι την εκπληκτική ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γήπεδα σας, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Εάν έρθει τελικώς ο Ντομίγκος, πιστεύω θα κάνει φανταστική δουλειά και θα επιχειρήσει να σπάσει το σερί του Ολυμπιακού. Ξέρουμε ότι πάντα ο Ολυμπιακός… κερδίζει, αλλά με τον Ντομίγκος ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον χτυπήσει! Μπορεί να τον κάνει ισχυρό όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη”.
Για το τί εύχεται στον Πασιένσια για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ -εάν και εφόσον υπογράψει, βεβαίως-: “Εάν συμφωνήσει και επίσημα, του εύχομαι να κάνει φανταστική δουλειά και να πετύχει σπουδαία πράγματα με τον ΠΑΟΚ”.
Για το που βρίσκεται αυτός τώρα: “Τελείωσα τη δουλειά μου στην Μπράγκα, μετά πήγα στην Ουντινέζε όπου πήγαμε και στον τελικό κυπέλλου. Τώρα εξετάζω κάποιες επιλογές μου για τη συνέχεια της καριέρας μου”.
Πηγή: arenafm.gr

Πρόταση από Κύπρο για Σούλη!!

Μετά την πρόταση που είχε από την Ιβηρική χερσόνησο άλλη μια ήρθε να προστεθεί για τον Σούλη Παπαδόπουλο.
Αυτή την φορά ο τεχνικός του Άρη, δέχθηκε πρόταση από ομάδα της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να δώσει την απάντηση του, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο όσον αφορά με τους  «κίτρινους».
Το τέλος της συνεργασίας βέβαια με τον Άρη από ότι φαίνεται είναι οριστικό, παρόλα αυτά ο τεχνικός της ομάδας Σούλης Παπαδόπουλος περιμένει και τυπικά να κλείσει το θέμα.
Πηγή: arenafm.gr

“Δε φεύγει ο Ιτάνζ”!

Ο μάνατζερ του Σαρλζ Ιτάνζ, Μάικ Καθοπούλης, μιλώντας στον “ARENA FM 89.4″ “έσβησε” κάθε υποψία ή περίπτωση αποχώρησης του διεθνούς Καμερουνέζου τερματοφύλακα από τον ΠΑΟΚ, λέγοντας πως ο Ιτάνζ αγαπά την ομάδα, θέλει να παραμείνει και μετά από συνομιλία που είχε με διοικητικά στελέχη, ξεκαθαρίστηκε πως είναι μέλος του “δικεφάλου” και δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησής του.
Αναλυτικά, τόνισε τα παρακάτω:
Για το αν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του Ιτάνζ από τον ΠΑΟΚ: “Ο Ιτάνζ είναι με την Εθνική Καμερούν. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ, αγαπά την ομάδα και θέλει να παραμείνει. Είχε γίνει μια παρεξήγηση με τον κ. Γεωργιάδη, τον είπε να περιμένει την ευκαιρία του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε θέμα αποχώρησής του. Έχει ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου και του είπαν ο Τσιστιακόφ και η διοίκηση ότι είναι μέλος της οικογένειας και να περιμένει τον ερχομό του νέου προπονητή”.
Για το περιστατικό απειθαρχίας που τον έθεσε για λίγες ημέρες εκτός ομάδας: “Είχε καθυστερήσει να πάει στο αεροδρόμιο, λόγω του ντόπινγκ κοντρόλ. Και χωρίς να ζητήσει άδεια, έμεινε στην Αθήνα που κατοικούν η γυναίκα του και το παιδί του πηγαίνει σχολείο εκεί. Το λάθος του ήταν πως δεν ζήτησε άδεια από την ομάδα. Ζήτησε χίλια συγνώμη από την διοίκηση, κατάλαβε το λάθος του. Όλα τα άλλα που γράφτηκαν απείχαν πολύ από την πραγματικότητα.”.
Για το γεγονός πως διάλεξε να έρθει στον ΠΑΟΚ, παρ’ ότι είχε προτάσεις και από την Τουρκία: “Τελείωνε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, είχε προτάσεις από Τουρκία, αλλά μόλις έμαθε για τον ΠΑΟΚ, μου είπε “Μάικ, τελείωσε τη δουλειά”. Έκλαιγε από τη χαρά του όταν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ. Θέλει να βρίσκεται κάθε μέρα στην Τούμπα, την αγαπά πολύ”.
Πηγή: arenafm.gr

Τέλος ο Πολατιάν!!

Μέσω λιτής ανακοίνωσης η ΠΑΕ Άρης γνωστοποιεί το τέλος της συνεργασίας με τον Λάζαρο Πολατιάν, παρά τα όσα είχε αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στον ARENA 89,4 fm.
Πριν από λίγη ώρα η ΠΑΕ Άρης του ανακοίνωσε οτι δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί.
Η σχετική ανακοίνωση: “Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την διακοπή της συνεργασίας με τον σύμβουλο αγωνιστικού, Λάζαρο Πολατιάν.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον κ. Πολατιάν για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην ομάδα μας”.

“Θέλω να επιστρέψω στον Άρη”!

Ο Σάκης Πρίττας, που έχει αφήσει το στίγμα του στον Άρη και το τελευταίο εξάμηνο αγωνιζόταν στην Ξάνθη, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για πολλά και διάφορα σημαντικά ζητήματα, κάνοντας και μια “μίνι ανασκόπηση” της 5χρονης παρουσίας του στους “κίτρινους”.
Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα που αγαπά, τον Άρη, την οποία μάλιστα την μετέφερε και στο νέο πρόεδρο του συλλόγου, Δημήτρη Ηλιάδη, ενώ υπογράμμισε πως κατά την θητεία του, έφτασαν να είναι οι παίκτες απλήρωτοι επί ένα χρόνο!
Για το γεγονός πως “άρπαξε” την ευκαιρία από τον Έκτορ Κούπερ και απέδειξε τις ικανότητές του: “Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, γιατί όταν σου δοθεί η ευκαιρία, θα πρέπει να είσαι εκεί για να την εκμεταλλευτείς. Δε σου δίνονται πολλές ευκαιρίες”.
Για το ότι είχε κερδίσει τον κόσμο: “Τον κόσμο τον κερδίζεις με την παρουσία σου. Συνήθως συνδυάζεται, όμως, κατά γενική ομολογία με τα γκολ, με τη θέση”.
Για ότι δεν είχε πολλά περιθώρια να κάνει λάθη, όντας στην βασική εντεκάδα: “Οπωσδήποτε, δεν έπρεπε να κάνω λάθος από την ώρα που ήμουν στην εντεκάδα, αλλά υπήρχαν και άλλοι που έπαιρναν πολλά περισσότερα λεφτά από μένα, ήταν πιο μπροστά από μένα και αυτό που με πείραξε ήταν πως με κατηγορούσαν πιο εύκολα”.
Για την πολύ καλή παρουσία του Άρη όταν ήταν στην ομάδα: “Σίγουρα, εκείνη η εποχή ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, είχαμε το πιο πλήρες ρόστερ. Και σε συνδυασμό με τον προπονητή αλλά και με την στήριξη της έδρας, πηγαίναμε πολύ καλά”.
Για το αν ισχύει το γεγονός πως δεν είχαν και τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους οι παίκτες: “Όχι, η σχέση ήταν πολύ καλή ανάμεσα σε όλα τα παιδιά. Μπορεί να έπαιρναν κάποιοι πιο πολλά χρήματα, αλλά όλοι πάνω κάτω είχαμε σχετικά καλά συμβόλαια και δεν υπήρχε πρόβλημα παρεξήγησης”.
Για τις ενδείξεις που τον έκαναν να καταλάβει πως υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στον Άρη: “Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε πως είχαμε πολύ καλές ομάδες, αλλά κάθε χρόνο διαλυόταν και στηνόταν από την αρχή. Και μετά που έφυγε ο κ. Κούπερ, πάλι έπρεπε να κάνουμε ομάδα από την αρχή. Επίσης, από την καθυστέρηση των πληρωμών που άρχισε από ένα σημείο και έπειτα, αντιλαμβανόμουν πως δεν πάνε καλά τα πράγματα. Κάποια στιγμή ήμασταν και ένα χρόνο απλήρωτοι”!
Για το τί τους έλεγαν οι τότε διοικήσεις για τη μη καταβολή χρημάτων:“Μας έλεγαν ότι πληρώνουμε χρέη παλιότερων διοικήσεων, γενικώς πως δεν ήταν τόσο μεγάλα τα έσοδα και αδυνατούσαν να μας πληρώσουν”.
Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή πως ο Άρης θα υποβιβαστεί: “Ναι, το φοβήθηκα. Ιδίως μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, πίστευα πως είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για την σωτηρία του Άρη. Όταν κρατάς την τύχη στα χέρια σου και χρειάζεσαι τους 3 βαθμούς με τον Πανθρακικό, πρέπει να κερδίσεις. Ευτυχώς, μετά πήρε τους βαθμούς που του χρειαζόταν. Τα νεαρά παιδιά σήκωσαν τεράστιο βάρος στις πλάτες τους, αλλά τα πήγαν καλά”.
Για το πως ένιωσε στην αποβολή του Αγκάνθο στο Περιστέρι αλλά και το αν πανηγύρισε το γκολ του Τάτου: ” Μόνο εγώ ξέρω πως ένιωσα! Ήμασταν στην Τρίπολη με την Ξάνθη και εγώ έβλεπα το παιχνίδι στην τηλεόραση. Όλοι νομίζω ένιωσαν πως έριχναν τον Άρη, ήταν πολύ άδικη η αποβολή του Αγκάνθο. Στο γκολ του Τάτου σηκώθηκα και πανηγύρισα έντονα”!
Για τη συνάντηση του με τον Δημήτρη Ηλιάδη και την έκφραση επιθυμίας να επιστρέψει στους “κίτρινους”: “Ήθελα να τον γνωρίσω ως νέο πρόεδρο του Άρη. Του είπα πως θέλω να επιστρέψω, αλλά δεν ήταν αρμόδιος να μου απαντήσει. Αυτό είναι δουλειά του νέου προπονητή. Μιλήσαμε για τα οφειλόμενα, ήμουν από τους πρώτους που συνάντησε.
Για το αν διαπίστωσε πως υπάρχει αλλαγή στην αντιμετώπιση από τη νέα διοίκηση ως προς τις οφειλές: ” Ναι, μου φάνηκε πως είναι διατεθειμένος κατά κάποιον τρόπο να μην αδικήσει κανέναν, ιδίως σε κάποιους που έχουν προσφέρει στην ομάδα. Είναι ό,τι χειρότερο να μη σου λένε την αλήθεια όπως έκαναν συνήθως οι παλιότερες διοικήσεις και δεν ήθελα να το βιώσω και πάλι”.
Για το τι τον κάνει να  θέλει να επιστρέψει στον Άρη: “Αγαπώ το ποδόσφαιρο, θέλω να παίξω για αυτή την ομάδα, γι’ αυτόν τον κόσμο. Γενικώς, όλα μαζί αυτά, με κάνουν να θέλω να παίξω ξανά ποδόσφαιρο και ιδιαιτέρως για τον Άρη. Βεβαίως, αυτό δεν εξαρτάται από μένα”.
Για το αν είναι οπαδός της ομάδας και το αν έχει δυνάμεις να προσφέρει: “Είμαι Αρειανός, δεν το έχω κρύψει. Δεν έχει σημασία αν είσαι ή αν δεν είσαι στην ομάδα. Πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω ακόμη, έχω να δώσω στην ομάδα. Διαφορετικά δεν θα έλεγα πως θέλω να επιστρέψω”.
Για το τί μήνυμα στέλνει στον κόσμο του Άρη: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ για τη στήριξη. Όλα αυτά τα χρόνια στέκεται δίπλα στην ομάδα, ακόμη και την περσινή σεζόν που δεν ήταν καθόλου εύκολη. Εγώ δεν μπορώ να συμβουλέψω αυτόν τον κόσμο, μόνο να τον ευχαριστήσω!”
Πηγή: arenafm.gr

Προσφέρει αυτά που μπορεί!!

Ο οικονομικός εκτροχιασμός της ΠΑΕ Άρης την τελευταία οκταετία, με αποκορύφωμα την τριετία 2009-2012, ήταν αποτέλεσμα της αλόγιστης σπατάλης χρημάτων και της κάκιστης οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα υψηλά συμβόλαια και οι μεταγραφές αεροδρομίου, οδήγησαν την ΠΑΕ Άρης στον οικονομικό στραγγαλισμό και την – ουσιαστικά – χρεωκοπία.
Τα μύρια προβλήματα που δημιουργήθηκαν, τα αμέτρητα ανοικτά μέτωπα, οι δεκάδες απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, υπάλληλοι και προμηθευτές της ΠΑΕ Άρης, οδηγούν την νέα διοίκηση στον… μονόδρομο της σφικτής οικονομικής πολιτικής. Στον μονόδρομο της εξυγίανσης, μέσα από την λογική του «τόσα μπορώ να πληρώσω, τόσα σου προσφέρω». Και αυτό το έχουν ήδη αντιληφθεί οι ποδοσφαιριστές ή οι εκπρόσωποί τους, με τους οποίους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία.
Τα παραδείγματα παικτών όπως ο Νταβίντ Αγκάνθο και ο Μανόλης Παπαστεριανός είναι χαρακτηριστικά. Ο Άρης έχει διάθεση να διατηρήσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, εκτιμώντας και την ποδοσφαιρική τους αξία αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας. Ωστόσο, το «θέλω» της διοίκησης συνοδεύεται και από το «μπορώ», σε σχέση με τα όσα μπορεί να τους προσφέρει σε οικονομικό επίπεδο.
Ο Ισπανός στράικερ έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την διοίκηση Ψηφίδη, το οποίο προβλέπει να λάβει την νέα χρονιά 200 χιλιάδες ευρώ ως καθαρές αποδοχές βάση συμβολαίου. Υπό διαφορετικές συνθήκες, το ποσό δεν θα ήταν παράλογο για έναν ποδοσφαιριστή της ποιότητας του Αγκάνθο, όμως η πραγματικότητα της ΠΑΕ Άρης επιβάλλει στην διοίκηση να αναπροσαρμόσει την συγκεκριμένη πρόταση προς τον Ισπανό. «Θέλουμε αυτά που θα συμφωνήσουμε, να μπορούμε να τα πληρώσουμε» ήταν το μήνυμα Ηλιάδη προς τον ατζέντη του Αγκάνθο.
Ομοίως και στην περίπτωση Παπαστεριανού. Το συμβόλαιο των 190 χιλιάδων ευρώ που είχε την περασμένη χρονιά, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί και την επόμενη από την ΠΑΕ Άρης. Η οποία, διεμήνυσε στον παίκτη ότι θα κάνει το παν για την αποπληρωμή των οφειλομένων του, ωστόσο του ξεκαθάρισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή του, είναι και η δική του προσαρμογή στην νέα τάξη πραγμάτων.
Αυτό που έχουν εισπράξει πάντως στην ΠΑΕ Άρης, τόσο από τις συζητήσεις με τους παίκτες όσο και με τους ατζέντηδές τους, είναι ότι η ειλικρινής στάση τους εκτιμάται. Και αυτό ίσως να αποτελέσει και το «κλειδί» σε όλες τις επικείμενες συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, είτε αναφορικά με τις παλιές οφειλές είτε με τα νέα συμβόλαια που θα κληθούν να υπογράψουν για να παραμείνουν στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Πηγή: arenafm.gr

Ηρακλής κατά πάντων!!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής, σχετικά με την χθεσινή διαιτησία που είχαν οι “κυανόλευκοι” κόντρα στον Παναιτωλικό.
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Όσες δικαιολογίες και να προσπαθήσουμε να βρούμε για τα “ανθρώπινα λάθη” της χθεσινής διαιτησίας του κ.Ευαγγέλου,δυστυχώς δεν θα τα καταφέρουμε επειδή η φαντασία μας δεν οργιάζει.
Δεν ξέρουμε αν αισθάνονται ικανοποιημένοι οι αρμόδιοιντης ΚΕΔ και της ΕΠΟ βλέποντας τον συγκεκριμένο διαιτητή να εφαρμόζει τους κανονισμούς επιλεκτικά εις βάρος των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και για τους αντιπάλους να εθελοτυφλεί να επιδείξει τις ανάλογες ποινές, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις της 2ης κίτρινης κάρτας και στην περίπτωση πέναλτι στο 88ο λεπτό!
Βέβαια η διαιτησία του κ.Ευαγγέλου ήρθε να προστεθεί στην επίσης “ανθρωπολαθική” διαιτησία του κ.Παπαπέτρου στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής, όπου τα σκληρά και πολλές φορές αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των αντιπάλων μας δεν τιμωρήθηκαν.
Είμαστε ανυπόμονοι για τι είδους διαιτησία (ανθρωπολαθική ή ποδοσφαιρική) θα αντιμετωπίσουμε στις υπόλοιπες αγωνιστικές των Play-off…”

“Αξιολόγηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού”

Ο Σταύρος Ζαχαρέλης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για το “κόσκινο” από το οποίο θα περάσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό- υπαλληλικό προσωπικό της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, καθώς όλοι θα περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης.
Επίσης, υπογράμμισε πως το άρθρο 99 είναι μονόδρομος για τον Άρη -παρέλαβαν ταμείο 168 ευρό (!!!) όπως είπε χαρακτηριστικά-, ενώ ξεκαθάρισε πως ως αύριο θα έχει κλείσει το ζήτημα προπονητή, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο του Γιάννη Χριστόπουλου, όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε:
Για την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΠΑΕ Άρης: “Ο Άρης είναι ένας σύλλογος που εκτός από ποδοσφαιριστές, προπονητές, έχει και υπαλληλικό προσωπικό, ένα ανθρώπινο δυναμικό. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να δούμε τί δουλειά κάνει ο καθένας, πόσο δουλεύει, πώς δουλεύει, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Άρη. Ο καθένας πρέπει να έχει το ρόλο του και εμείς καλούμαστε να διαπιστώσουμε και να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα του καθενός γύρω από την εργασία του.
Ο καθένας να είναι βέβαιος και σίγουρος πως δε θα αδικηθεί. Κανείς δεν περισσεύει στον Άρη, απλώς κι εμείς πρέπει να παρακολουθήσουμε την εργασία του καθενός. Δε θέλω να πω ακόμη αν είναι υπεράριθμο το ανθρώπινο δυναμικό. Ο καθένας έχει τον τομέα του από τη διοίκηση και ο καθένας θα κάνει την αξιολόγησή του κι έπειτα όλοι μαζί θα κάτσουμε στο τραπέζι με τον πρόεδρο και όλο το δ.σ. ώστε να πάρουμε αποφάσεις. Κανείς δε θα παίρνει μια απόφαση μόνος του”.
Για τα προβλήματα που συνάντησαν αλλά και την σχέση με την Κ.Μ.Α.: “Η αλήθεια είναι πως βρήκαμε πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που πιστεύαμε. Το άρθρο 99 είναι μονόδρομος για τον Άρη. Με την Κ.Μ.Α. είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, οφείλει να γνωρίζει ως μεγαλομέτοχος. Ο Α.Σ. έχει και εκπρόσωπό του στο συμβούλιο. Από ‘κει και πέρα, και η Κ.Μ.Α., εκτός από τον ελεγκτικό της ρόλο, θα πρέπει να αναλάβει και κάποιες πρωτοβουλίες”.
Για την ανακοίνωση του νέου προπονητή αλλά και τη δικιά του προτίμηση: “Ναι, πιστεύω ως το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί ο νέος προπονητής. Επίσης, θα γνωστοποιηθεί και ο τεχνικός διευθυντής. Δεν είμαι υπέρ ξένου ή Έλληνα, δεν έχω τέτοιου είδους ταμπού. Εγώ είμαι μαζί με τον προπονητή που θα εμφυσήσει πειθαρχία και σεβασμό στους παίκτες και θα πάει όσο καλύτερα με την ομάδα”.
Για το αν υπάρχει περίπτωση να έρθει ο Γιάννης Χριστόπουλος: “Ακούγεται, αλλά δεν το γνωρίζω. Το ζήτημα του προπονητή είναι θέμα του κ. Ηλιάδη”.
Για το αν θα πωληθεί ο Γιαννιώτας αλλά και την εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Άρη: “Μπορεί. Ό,τι κέρδος έρχεται ή περικόβονται χρέη, είναι καλό για τον Άρη. Εμείς βρήκαμε ταμείο 168 ευρό! Περιμένουμε και την εκδήλωση του εορτασμού των 100 χρόνων του Άρη, από όπου κι από εκεί προσδοκάμε αρκετά έσοδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Και ο Χριστόπουλος για Άρη!

Την οριστική του απόφαση για το θέμα του προπονητή αλλά και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, αναμένεται να πάρει μέσα στο επόμενο 48ωρο ο Δημήτρης Ηλιάδης. Τρεις οι υποψήφιοι… με τον Χριστόπουλο να είναι και αυτός στην λίστα σύμφωνα με πληροφορίες του ARENA 89,4 fm.
Το σήριαλ με το θέμα του τεχνικού που θα κάτσει στον πάγκο του Άρη, φαίνεται πως θα κρατήσει τουλάχιστον ακόμα ένα 48ωρο καθώς τότε θα πάρει την οριστική του απόφαση ο πρόεδρος της ομάδας. Βέβαια, μέσα στην δύσκολη αυτή επιλογή… έρχεται να προστεθεί και το όνομα του Γιάννη Χριστόπουλου ο οποίος έκανε αρκετή καλή δουλεία στην ομάδα των Ιωαννίνων, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Ζαχαρέλη Σταύρο να μην το αποκλείει μιλώντας στον Arena fm.
Ωστόσο, αρκετές πιθανότητες να κάτσει στο πάγκο των «κίτρινων» έχει ο Γιάννης Χατζηνικολάου, καθώς υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό του και αποτελεί την πρώτη επιλογή από την εγχώρια αγορά. Η λύση προπονητή από το εξωτερικό ποτέ δεν ήταν άλλωστε βασική προτεραιότητα και το όνομα του Γκικιέρμο Όγιος, τέθηκε υπό προϋποθέσεις για την οργάνωση και την ανάπτυξη των ακαδημιών.
Από εκεί και πέρα, για την θέση του τεχνικού διευθυντή, «παίζουν» αρκετά ονόματα τα οποία έχει εξετάσει ο Δημήτρης Ηλιάδης. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο άνθρωπος που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και θα «ελέγχει» θέματα που άπτονται του αγωνιστικού, έχει επίσης βρεθεί. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, με έντονη προπονητική εμπειρία και γνώση της… κιτρινόμαυρης πραγματικότητας. Μάλιστα, ακούστηκε έντονα το όνομα του Γιώργου Φοιρού, αλλά δεν υπήρξε καμιά επίσημη επιβεβαίωση ή σχόλιο.
Όπως και να έχει, στην ΠΑΕ Άρης ξέρουν ότι το θέμα προπονητή δεν πρέπει να τραβήξει περισσότερο. Και είναι έτοιμοι να δώσουν το τελικό χρίσμα στον Χατζηνικολάου, ώστε να ξεκινήσει το κτίσιμο του νέου Άρη και να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την προετοιμασία της ομάδας και πολλά άλλα σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα.
Πηγή: arenafm.gr

Ξεκινά η μάχη της τρίτης θέσης!

Ανοίγει απόψε (6/6) η αυλαία της τελικής φάσης των πλέι οφ, με την πρώτη κόντρα ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο.
Το έπαθλό τους; Η τρίτη θέση, η οποία θεωρητικά χαρίζει το εισιτήριο για το επόμενο EuroCup. Στην κανονική περίοδο οι Κρητικοί κέρδισαν δύο φορές τους «κυανέρυθρους». Το πρώτο ματς θα γίνει στις 18:30. Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων δύο αγώνων:
1ος Μικρός τελικός
Πέμπτη 6 Ιουνίου
ΝΕΤ 6.30μ.μ. Πανιώνιος-Ρέθυμνο: Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Αφεντουλίδης
2ος Μικρός Τελικός
Κυριακή 9 Ιουνίου
ΕΤ3 4.30μ.μ. Ρέθυμνο-Πανιώνιος: Σχινάς, Ψαριανός, Μητσόπουλο
Πηγή: arenafm.gr

Tα είπαν διοίκηση – Αγγέλου!!

Καμιά σοβαρή είδηση δεν προέκυψε από το χθεσινό ραντεβού της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και του Βαγγέλη Αγγέλου. Οι Λευτέρης Αρβανίτης και Χρήστος Γαλιλαίας μίλησαν με τον προπονητή της ομάδας, αλλά όχι για το «καυτό» θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Οι διοικούντες εξέθεσαν στον κ. Αγγέλου το πλάνο των πληρωμών τους, που αναμένεται να περατωθεί στο τέλος Ιουνίου, τον ενημέρωσαν για τις πληρωμές που έγιναν σε παίκτες, προπονητικό τημ και υπαλληλικό προσωπικό και φυσικά, του έδωσαν ένα στίγμα για τον «χάρτη» εσόδων που αναμένει η ΚΑΕ, προκειμένου να τακτοποιήσει σύντομα και εξ ολοκλήρου τις οφειλές της.
Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το άρθρο 99 και την απαγόρευση της ΦΙΜΠΑ, ενώ οι διοικούντες έδωσαν στον Αγγέλου και ένα στίγμα του οικονομικού προγραμματισμού της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που αναμένεται να είναι πολύ πιο βιώσιμος από τον φετινό.
Όλα όσα, δηλαδή, ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ του www.arenafm.gr, εκθέτοντας τις σκέψεις του Βαγγέλη Αγγέλου και την λογική του για την επόμενη ημέρα της ΚΑΕ Άρης. Οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν να έχουν στενή συνεργασία, αφού και ο Αγγέλου ενημέρωσε για το πρόγραμμα των προπονήσεων και κάποια άλλα αγωνιστικά ζητήματα, ωστόσο οι τελικές συζητήσεις τους για την επόμενη χρονιά, δεν πρόκειται να «τρέξουν» υπό την πίεση του χρόνου.


Πηγή: arenafm.gr

Δεν… μάσησε ο Κυπαρίσσης!!

Καλά νέα προκύπτουν από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύεται ο Θωμάς Κυπαρίσσης και πλέον δείχνει πως έχει ξεπεράσει το κίνδυνο για τη ζωή του.

Δεν… μάσησε ο Κυπαρίσσης
Ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά την κατάσταση του Θωμά Κυπαρίσση, ο οποίος υπέστη έμφραγμα την Τρίτη και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του.

Η υγεία του παλαίμαχου επιθετικού παρουσιάζει σημαντική βελτίωση και δείχνει πως ξεπέρασε τον κίνδυνο που διέτρεχε να χάσει τη ζωή του.

Αρκετός κόσμος επισκέπτεται τον πρώην άσο του Πιερικού, της Νίκης Βόλου, της Κορίνθου, του Πανελευσινιακού, της Skoda Ξάνθης, του Άρη, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Λάρισας.

Αυτή τη στιγμή ο Κυπαρίσσης βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, ώστε να επανέλθει στην καθημερινότητά του, με περισσότερη όμως προσοχή για την υγεία του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Έλληνα φοιτητή!!

Ενώπιον Τούρκου εισαγγελέα απολογείαι αυτή την ώρα ο 25χρονος Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης ο οποίος προσήχθη από τις τουρκικές αρχές επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Έλληνα φοιτητή
Ο Γιώργος Ιατρίδης είναι μεταξύ των επτά ξένων υπηκοόων που ανακρίνονται από τις τουρκικές αρχές για το ρόλο τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία. Περίπου στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι εναντίον του Έλληνα φοιτητή δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Γ.Ιατρίδης δεν συνελήφθη, αλλά απλώς προσήχθη από τις τουρκικές αρχές.

Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του protothema.gr στην Κωνσταντινούπολη Ανδρέας Μπελεγρής, ο 25χρονος φοιτητής περίπου στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο τμήμα αλλοδαπών της τουρκικής αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη όπου ενδέχεται να του ανακοινωθούν διοικητικά μέτρα, ένα εκ των οποίων είναι η απέλαση.

Ο Γιώργος Ιατρίδης συλληφθείς είναι μεταπτυχιακός φοιτητής, που βρισκόταν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus. Από τυην πρώτη στιγμή της προσαγωγής του από τις τουρκικές αρχές δίπλα στον ιατρίδη βρισκόταν διπλωμάτης από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ του παρασχέθηκε και νομική βοήθεια.

Πληροφορίες ότι έφερε πάνω του διπλωματικό διαβατήριο, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Σε επικοινωνία του protothema.gr με υπηρεσιακά στελέχη στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα διαψεύστηκε κάθετα ότι ο συλληφθείς έφερε διπλωματικό διαβατήριο.

Ερντογάν: Δικογραφίες σε βάρος έξι ξένων συλληφθέντων

Από τους επτά ξένους που βρίσκονται στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας οι έξι οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους ενώ ο ένας έχει προσαχθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Τυνησία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε πως οι ξένοι «δεν φέρουν διπλωματικό διαβατήριο», όπως ανέφεραν από το πρωί φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φοιτητές κρατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να απελαθούν.




Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ" που επικαλείται δημοσίευμα της "Radical", τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος κι ένας Ελληνας έχουν συλληφθεί απο τις αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί.

Οι ξένοι υπήκοοι συνελήθησαν χτες Τετάρτη.




Με βάση το δημοσίευμα της "Rαdical", τέσσερις εξ αυτών είναι φοιτητές που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος "Εrasmus".


Δήλωση Κώστα Ήσυχου (ΣΥΡΙΖΑ) για τη σύλληψη του Έλληνα


Ο συντονιστής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, δήλωσε: Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης συνελήφθη χτες αργά το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ από δυνάμεις ασφαλείας , μαζί με μια γαλλίδα συμφοιτήτρια του και άλλους τούρκους ακτιβιστές, περίπου 30 τον αριθμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  τις επόμενες ώρες  θα του απαγγελθούν  κατηγορίες, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει κατηγορηματικά αλληλέγγυος στον Έλληνα φοιτητή, αλλά και στους χιλιάδες  συλληφθέντες ακτιβιστές που, με ειρηνικό τρόπο και πρωτόγνωρη μαζικότητα, συνεχίζουν τον αγώνα τους για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατικές ελευθερίες.

Καταγγέλλουμε όλες τις ακραίες φωνές στην Τουρκία που αποδίδουν  ψευδώς ότι ο Έλληνας φοιτητής ήταν κάτοχος ελληνικού διπλωματικού διαβατηρίου, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν  εντυπώσεις, που καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια.

Η παρουσία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ανάμεσα τους οποίους βρίσκονται πολλοί ξένοι που σπουδάζουν ή ζουν στην Τουρκία, αποτυπώνουν τον κινηματικό διεθνισμό της εποχής μας. Είμαστε βέβαιοι  ότι το Υπουργείο  Εξωτερικών  της χώρας μας,  όπως και οι τοπικές  διπλωματικές μας αρχές, πράττουν τα δέοντα ώστε να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του Έλληνα φοιτητή.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε  την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγωνιζόμενο αδελφό τουρκικό λαό, που δέχεται τη βάναυση καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: protothema.gr

«Πάτησε» Λιθουανία η Εθνική!!

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο έχει απομείνει για το αυριανό ματς με την Λιθουανία στον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Βίλνιους.

«Πάτησε» Λιθουανία η Εθνική
Αντίστροφα μετρούν πλέον στην Εθνική Ελλάδας για το αυριανό-κρίσιμο ματς με την Λιθουανία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Η «γαλανόλευκη» αποστολή βρίσκεται από τη μία το μεσημέρι στο Βίλνιους, όπου έφτασε μετά από τρεις ώρες πτήσης από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην πρωτεύουσα της βαλτικής χώρας οι διεθνείς και ο Φερνάντο Σάντος συνάντησαν ηλιοφάνεια (25 βαθμούς κελσίου).

Κατά τη διάρκεια της πτήσης οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος διάβαζαν περιοδικά και εφημερίδες, ιδιαίτερα εκείνοι που αγωνίζονται στο εξωτερικό που θέλησαν να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα στην πατρίδα.

Με την αποστολή ταξίδεψε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο ματς με την Βοσνία.

Η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή είναι προγραμματισμένη στις 17:45, ενώ τρία τέταρτα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση της Εθνικής πριν από το αυριανό-κρίσιμο ματς με την Λιθουανία.

Οι «εκλεκτοί» του Φερνάντο Σάντος είναι οι εξής: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Κονέ, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.

«Εδώ υπάρχει μόνο η Εθνική»

Απόλυτα συγκεντρωμένοι στο κρίσιμο ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Λιθουανία στην προσπάθεια που κάνει να παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δηλώνουν Καρνέζης και Μήτρογλου στη SportDay.

«Εδώ υπάρχει μόνο η Εθνική»
Το δικό τους μήνυμα εν όψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Λιθουανία στο δρόμο για τα γήπεδα της Βραζιλίας έστειλα από κοινού ο Ορέστης Καρνέζης και ο Κώστας Μήτρογλου, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού αφήνουν στην άκρη όλα τα θέματα που αφορούν τους συλλόγους τους και δίνουν προτεραιότητα στο σημαντικό ματς της «γαλανόλευκης» στο Βίλινιους.

«Εδώ δεν υπάρχουν σύλλογοι ούτε ατομικά συμφέροντα. Εδώ υπάρχει μόνο η Εθνική, η οποία είναι υπόθεση όλων μας και ερχόμαστε εδώ για να δίνουμε πάντα το μάξιμουμ. Υπάρχει ενότητα, βασιζόμαστε σε αυτήν και προχωράμε», ανέφερε αρχικά ο 28χρονος γκολκίπερ και στάθηκε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι:

«Έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα έχει ποιότητα και δεν είναι τυχαία η παρουσία της σε τόσα και τόσα μεγάλα ραντεβού τα τελευταία χρόνια. Εμείς παλεύουμε για να βοηθήσουμε ώστε η ομάδα να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

Από την πλευρά του, ο 24χρονος επιθετικός τόνισε: «Εδώ είμαστε για την Εθνική και παίζουμε όλοι για έναν και ένας για όλους. Με απόλυτη ενότητα. Ετσι είναι τα πράγματα στην Εθνική εδώ και χρόνια και συνεχίζουν να είναι έτσι.Το κλίμα σε αυτή την ομάδα ήταν ανέκαθεν οικογενειακό και εξακολουθεί να είναι τέτοιο εκατό τοις εκατό. Βρισκόμαστε εδώ για έναν κοινό σκοπό που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ και γι' αυτόν τον στόχο θα παλέψουμε μέχρι το τέλος με όλες μας τις δυνάμεις».

Στη συνέχεια, ο «Μητρογκόλ» υπογράμμισε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τους Λιθουανούς. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στα προκριματικά και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Ειδικά από τη στιγμή που προερχόμαστε από ήττα, είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα δείξει το πρόσωπο που πρέπει για να τα καταφέρει. Είναι αλήθεια ότι πλέον δεν είναι στο χέρι μας η πρωτιά του ομίλου και ως εκ τούτου μόνο εύκολο δεν είναι το έργο μας για την κορυφή του ομίλου. Εξαρτιόμαστε και από τα αποτελέσματα της Βοσνίας, αλλά πρώτα απ' όλα κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς».Πηγή: sport-fm.gr

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα αναβολικών!!

Πολύ μεγάλη ποσότητα αναβολικών κατασχέθηκε μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών σε αποθήκη ταχυμεταφορών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα αναβολικών
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για 1.631 κουτιά τα οποία επρόκειτο να σταλούν ως… ξενοδοχειακός εξοπλισμός στην Πορτογαλία.

Το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Χθες (5-6-2013) το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με ελεγκτή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ), πραγματοποίησαν έλεγχο σε αποθήκη εταιρείας ταχυμεταφορών, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά τον οποίο εντόπισαν δέματα που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών.

Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν δέματα, τα οποία είχαν προορισμό την Πορτογαλία και περιείχαν συνολικά χίλια εξακόσια τριανταένα (1.631) κουτιά αναβολικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ως αποστολέας φέρεται ελληνική εταιρεία, με ελλιπή και προφανώς πλαστά στοιχεία και το περιεχόμενο των δεμάτων είχε χαρακτηριστεί ως ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εταιρεία με τα παραπάνω στοιχεία, κατά το τελευταίο τετράμηνο απέστειλε σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης παρόμοια φορτία, με περιεχόμενο τουλάχιστον τριάντα δύο χιλιάδες (32.000) κουτιά αναβολικών σκευασμάτων.

Τα ανωτέρω αναβολικά σκευάσματα παραδόθηκαν στον Ε.Ο.Φ. για εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών».

Σύλληψη Έλληνα στην Κωνσταντινούπολη!!

Έντεκα αλλοδαποί -μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, κρατούνται από την τουρκική Αστυνομία, για πρόκληση επεισοδίων στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τέσσερις από έντεκα είναι φοιτητές.

Σύλληψη Έλληνα στην Κωνσταντινούπολη
Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των έντεκα αλλοδαπών, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι δέκα συλληφθέντες είναι: τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός και ένας Γάλλος.

Όπως έγραψαν το πρωί της Πέμπτης οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών εφημερίδων «Χουριέτ» και «Ραντικάλ», στις νυχτερινές συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν και έντεκα άτομα ξένης υπηκοότητας.

Ανάμεσά τους είναι και ένας Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Τέσσερις από τους έντεκα αλλοδαπούς διαμένουν στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έρασμους». Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Έλληνας που κρατείται, βρίσκεται στην Κων/πολη με την ίδια ιδιότητα.

Ωστόσο, οι επίσημες αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τις συλλήψεις.

Το δημοσίευμα της «Ραντικάλ» αναφέρει ότι και οι 11 αλλοδαποί είναι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων, αφήνοντας αιχμές για τη σύλληψή τους.

Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι τέσσερις είναι φοιτητές που βρέθηκαν στην Τουρκία, χάρις στο πρόγραμμα ανταλλαγής «Εράσμους».

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκρηκτική. Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ακόμη και στην επαρχία.

Στην κωμόπολη Ριζίν, γενέτειρα του Ταγίπ Ερντογάν, οπαδοί του Τούρκου πρωθυπουργού συνεπλάκησαν με πολίτες που ζητούν την παραίτησή του.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ακόμη μία νύχτα η Άγκυρα. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών.

Ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, ο οποίος επιστρέφει σήμερα, Πέμπτη, ύστερα από τριήμερο ταξίδι σε Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία. Πηγή: sport-fm.gr

Ένταση στη σύσκεψη εν όψει ΟΑΚΑ!!

Άναψαν για τα καλά τα αίματα εν όψει των τελικών της Α1. Αποχώρησε από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στον δεύτερο τελικό, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός. Τα βρήκε με ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός.

Ένταση στη σύσκεψη εν όψει ΟΑΚΑ
Το καλό κλίμα που υπήρχε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών στο ΣΕΦ δεν συνεχίστηκε και στην αντίστοιχη για τον δεύτερο αγώνα που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Η πλευρά του Ολυμπιακού αποχώρησε από τη σύσκεψη που έγινε παρουσία της αστυνομίας και του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να ζήτησαν να είναι κενή η εξέδρα πίσω από τον πάγκο της ομάδας, αλλά και να είναι άδειες οι θέσεις αριστερά και δεξιά της φυσούνας. Η αστυνομία τόνισε πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, με την πλευρά του Ολυμπιακού να υποστηρίζει πως έτσι δεν τηρούνται τα ίδια μέτρα με αυτά που αποφασίστηκαν για τον αγώνα του ΣΕΦ.

Η ομάδα των Πειραιωτών ζήτησε επίσης να μην μπουν στο γήπεδο και κοντά στον αγωνιστικό χώρο άνθρωποι με κάρτες… αμφιβόλου προέλευσης απειλώντας πως αν διαπιστώσουν τέτοιες παρουσίες θα πάρουν την ομάδα και θα φύγουν. Οι τόνοι ανέβηκαν εκατέρωθεν και η πλευρά των πρωταθλητών αποχώρησε χωρίς να υπογράψει τα πρακτικά. Από πλευράς Ολυμπιακού λένε πως αν παρατηρήσουν ότι δεν προστατεύεται η αποστολή της ομάδας, θα αποχωρήσουν από το γήπεδο. Η πλευρά του Παναθηναϊκού κατηγόρησε εκείνη του Ολυμπιακού πως δυναμιτίζει το κλίμα.

Λύθηκε το θέμα με το ΟΑΚΑ

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ αποχωρώντας τόνισε πως δεν υπήρχε ποτέ θέμα οφειλών απέναντι στο στάδιο και πρόσθεσε πως όποια προβλήματα υπήρχαν επιλύθηκαν. Έτσι θα διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος αγώνας στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. «Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει καμία οφειλή προς το ΟΑΚΑ. Όποιος το βράδυ κοιμήθηκε στραβά και το πρωί που ξύπνησε ανακάλυψε την οφειλή είναι… δικό του θέμα. Τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν λύθηκαν άμεσα και δεν υπάρχει κανένα θέμα», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόστιμο στον Πανιώνιο!!

Με πρόστιμο 1.400 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Πανιώνιος για υβριστικό σύνθημα στον τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό.

Πρόστιμο στον Πανιώνιο
Ένα υβριστικό σύνθημα θα στοιχίσει στον Πανιώνιο 1.400 ευρώ. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τους «κυανέρυθρους» για το περιστατικό στον τρίτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Επιβάλλεται στην ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΕ για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 1.400,00 ΕΥΡΩ για τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 3-6-2013».

«Φύλλο και φτερό» ο ΠΑΣ, η συνέχεια αύριο!!

Στο φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα εστίασε το κλιμάκιο της UEFA που ήρθε στη χώρα μας να ελέγξει τις άδειες. Συνεχίζουν αύριο με πιθανό άνοιγμα και του φακέλου του Παναθηναϊκού.

«Φύλλο και φτερό» ο ΠΑΣ, η συνέχεια αύριο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου της UEFA στην Αθήνα προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, ο φάκελος του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έγινε "φύλλο και φτερό"!

Αφορμή γι’ αυτό, στάθηκε το γεγονός ότι οι Γιαννιώτες δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την άδεια από τον πρώτο βαθμό, ενώ ακόμη και στον δεύτερο βαθμό (οπότε και η έφεσή τους έγινε δεκτή) η εισήγηση του τμήματος αδειοδότησης ήταν αρνητική.

Πηγές από την ΕΠΟ αναφέρουν, ότι οι άνθρωποι της UEFA ζητούσαν συνεχώς διάφορα έγγραφα και στοιχεία προκειμένου να διασταυρώσουν αν καλώς δόθηκε η άδεια στον ΠΑΣ ή αν δόθηκε κατά παράβαση των κανονισμών.

Οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, κάνουν λόγο για συνέχεια του ελέγχου αύριο Παρασκευή. Αν υπάρξει πρόβλημα με την άδεια του ΠΑΣ, το κλιμάκιο της UEFA θα προχωρήσει στην εξέταση του φακέλου του Παναθηναϊκού που είναι ο πρώτος… επιλαχών να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι και οι «πράσινοι» πήραν την άδεια με… τη δεύτερη, ενώ επίσης η εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησης ήταν αρνητική.

Να σημειωθεί πως η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει τις άδειες που έχουν χορηγηθεί, εφόσον κρίνει πως κακώς δόθηκαν. Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Πρώτη ήττα και γκρίνια για Σάο Πάολο!! (videos)

H Σάο Πάολο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Γκοΐας και προκάλεσε ισοβαθμία έξι ομάδων στην κορυφή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Ο Ροντρίγκο, που έχει περάσει και από την Ντιναμό Κιέβου, σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 2ο λεπτό, το οποίο ουδέποτε ξεπέρασαν οι «τρικολόρ». Μάλιστα, το κοινό ζήτησε την απόλυση του προπονητή της Σάο Πάολο, Νέι Φράνκο. Παράλληλα ο πρώην στράικερ της Μαρσέιγ, Φερναντάο, «ζωγράφισε» πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 2-1 της Μπαΐα σε βάρος της Μποταφόγκο, η οποία προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με απίθανο γκολ του Βιτίνιο, ενώ ο Νταγκομπέρτο βρήκε δίχτυα με πέναλτι στο 84ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 της Κρουζέιρο επί της Κορίνθιανς, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φάμπιο Σάντος.
Από την πλευρά της, η Σάντος γνώρισε νέα ήττα, αφού αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην έδρα της Κρισιούμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 χάρη σε γκολ των Ζοάο Βίτορ στο 15ο λεπτό, Τζιανκάρλο Ντα Σίλβα στο 56ο και Ματέους στο 66ο, ενώ η πρώην, πια, ομάδα του Νεϊμάρ μείωσε στις καθυστερήσεις με τον 19χρονο Νέιλτον. Χωρίς νίκη στο Brasileiro έμεινε και η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο, καθώς πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση και έχασε με 2-0 στην έδρα της Βάσκο εξαιτίας γκολ του Άλισον στο 69ο λεπτό και του Αμπούντα στις καθυστερήσεις. Ακόμα, ο Ελάνο δεν ξεκίνησε βασικός, επειδή εκτιμήθηκε πως δεν είναι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, αλλά πέρασε σαν αλλαγή στο 57ο λεπτό και πέτυχε το μοναδικό γκολ του 1-0 της Γκρέμιο σε βάρος της Βιτόρια με θεαματικό τρόπο στο 70ό λεπτό.
Παράλληλα η Φλαμένγκο ηττήθηκε με 1-0 από τη Ναούτικο μετά από τέρμα του Ροζέριο στο 81ο λεπτό, ενώ η Ιντερνασιονάλ προηγήθηκε με τον Ραφαέλ Μούρα στο 24ο λεπτό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα και αρκέστηκε στο 1-1 στην έδρα της Πορτουγκέζα. Μάλιστα, ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού, Ντιόγκο, χάλασε πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων, που ισοφάρισαν στο 54ο λεπτό με τον Αργεντινό Μαρσέλο Κανιέτε και έμεινα με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Φερντινάντο Λέντα στο 63ο. Τέλος, η Πόντε Πρέτα έχασε με 4-3 από την Ατλέτικο Παραναένσε παρά το 1-0 με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο στο 23ο λεπτό και δύο γκολ του Βίλιαν, αφού οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τους Πάουλο Μπάγερ, Έντερσον, Έβερτον και Μαρκάο
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρισιούμα-Σάντος 3-1
Πορτουγκέζα-Ιντερνασιονάλ 1-1
Σάο Πάολο-Γκοΐας 0-1
Πόντε Πρέτα-Ατλέτικο Παραναένσε 3-4
Βάσκο Ντα Γκάμα-Ατλέτικο Μινέιρο 2-0
Γκρέμιο-Βιτόρια 1-0
Μπαΐα-Μποταφόγκο 2-1
Κρουζέιρο-Κορίνθιανς 1-0
Φλαμένγκο-Ναούτικο 0-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
4
7
Σάο Πάολο
4
7
Βιτόρια
4
7
Γκρέμιο
3
7
Μποταφόγκο
4
7
Μπαΐα
4
7
Φλουμινένσε
2
6
Κρισιούμα
4
6
Βάσκο Ντα Γκάμα
4
6
Ιντερνασιονάλ
4
5
Κοριτίμπα
3
5
Ατλέτικο Παραναένσε
4
5
Κορίνθιανς
4
5
Γκοΐας
4
5
Ναούτικο
4
4
Πόντε Πρέτα
4
3
Πορτουγκέζα
3
2
Σάντος
4
2
Φλαμένγκο
4
2
Ατλέτικο Μινέιρο
3
1
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



















Πηγή: onsports.gr

MLS: Τυχεροί και τρίτοι οι Γιούνιον!! (videos)

Το σκορ άνοιξε με απίθανο γκολ του Μπράιαν Κάρολ και μέσα σε έξι λεπτά οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 επί των Κολόμπους Κρου.
Συγκεκριμένα, ο Κάρολ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και… επιχείρησε σουτ, το οποίο προσέκρουσε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του 30άχρονου Άντι Γκρουενέμπαμ. Έτσι διαμορφώθηκε το 1-0 στο 25ο λεπτό, ενώ στο 29ο ο Σίνον Ουίλιαμς σημείωσε το 2-0 με ωραία προσπάθεια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Ακολούθησε ο Αμερικανός διεθνής, Κόνορ Κέισι, στο 31ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά κατόπιν σέντρας του Σεμπαστιάν Λε Του. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα και διαφύλαξαν το θετικό αποτέλεσμα, οπότε ανέβηκαν στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
25
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
15
22
Χιούστον Ντάιναμο
14
22
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
13
19
Κολόμπους Κρου
14
17
Σικάγο Φάιρ
12
11
Τορόντο
13
8
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
13
5
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
14
28
Ρέαλ Σολτ Λέικ
15
24
Πόρτλαντ Τίμπερς
13
22
Λος Άντζελες Γκάλαξι
13
20
Κολοράντο Ράπιντς
14
20
Σιάτλ Σάουντερς
12
18
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
12
16
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
15
15
Σίβας ΗΠΑ
13
11
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.








Πηγή: onsports.gr