Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ΚΜΑ έχει το μαχαίρι

Ο Παναγιώτης Στεφάνου γράφει.Ας προλάβουμε τα γεγονότα. Ας τοποθετήσουμε τη σχέση της Κοινωνίας Μελών Αρη με την ΠΑΕ στη σωστή της βάση, πριν βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Διότι, όπως λένε κι οι γιατροί, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Κάποιοι, βεβαίως, λένε πως το μικρόβιο έχει ήδη προλάβει να «εισχωρήσει», ωστόσο δεν τίθεται (ακόμη) θέμα αρρώστιας.
Η αλήθεια είναι πως η νέα διοίκηση της ΚΜΑ έχει μπει ιδιαιτέρως δυναμικά, θέλοντας να καταδείξει, όντας ο μεγαλομέτοχος, ποιος είναι το αφεντικό στην ομάδα. Εχοντας πικρή εμπειρία από το μπάχαλο που επικρατούσε, κατά τη διάρκεια της περιόδου Γρανούζη-Αθανασιάδη, με τη λέξη «έλεγχος» να είναι παντελώς άγνωστη, επιχειρεί να επιβάλλει μία άλλου είδους συνεργασία με την ΠΑΕ.
Από την εποχή, δηλαδή, της παντελούς έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών, πάμε σε μια περίοδο ακραιφνών εφόδων στα γραφεία της οδού Αλκμήνης ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Όμως, πως είναι δυνατόν, εν μία νυκτί, να προσαρμοστεί ένα ολόκληρος οργανισμός σε μία εντελώς διαφορετική λειτουργία και εν τέλει είναι σωστή η πολιτική του «μπαμπούλα»;
Είμαι βέβαιος, πως η ΚΜΑ προσπαθεί να αποφύγει καταστάσεις του παρελθόντος, θέλοντας με αυτόν τον πιεστικό τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της. Ετσι, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος της τριβής με τα στελέχη της ΠΑΕ τα οποία, ψάχνοντας για «οξυγόνο», ίσως εκραγούν.
Ναι στην εποπτεία, όχι όμως στην άμεση επαφή, πόσο μάλλον (όπως ακούω) στην καθημερινή παρουσία, διά εκπροσώπου, στην Αλκμήνης, διότι σε μια τέτοια περίπτωση οδηγούμαστε σε καθεστώς συνδιοίκησης, το οποίο έχω την εντύπωση πως δεν θέλει (και δεν πρέπει) να υιοθετήσει η ΚΜΑ.
Το καλό στην υπόθεση είναι πως στην κορυφή του Φορέα, βρίσκεται ένας άνθρωπος πράος, συγκαταβατικός και ενωτικός. Ο Παναγιώτης Στεφανίδης, δεν είναι από εκείνους που επιθυμούν εξουσία για την εξουσία. Επιδιώκει όμως την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ, της οποίας υπήρξε στέλεχος, αγωνιώντας για το αύριο. Υπ΄ αυτό το πρίσμα, επιβάλλεται να δώσει το χρόνο και τον χώρο στη νέα διοίκηση του Δημήτρη Ηλιάδη, λειτουργώντας εποπτικά και όχι πιεστικά. Ούτως ή άλλως, τώρα πια, μέσω της πρακτικής των πρώτων ημερών, το μήνυμα το έχει περάσει.
Είναι σαφές πως η ΚΜΑ έχει το μαχαίρι, έχει το καρπούζι και αυτό που απομένει είναι να το κόψει στη μέση.   novasports gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: