Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σύλληψη Έλληνα στην Κωνσταντινούπολη!!

Έντεκα αλλοδαποί -μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, κρατούνται από την τουρκική Αστυνομία, για πρόκληση επεισοδίων στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τέσσερις από έντεκα είναι φοιτητές.

Σύλληψη Έλληνα στην Κωνσταντινούπολη
Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των έντεκα αλλοδαπών, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι δέκα συλληφθέντες είναι: τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός και ένας Γάλλος.

Όπως έγραψαν το πρωί της Πέμπτης οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών εφημερίδων «Χουριέτ» και «Ραντικάλ», στις νυχτερινές συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν και έντεκα άτομα ξένης υπηκοότητας.

Ανάμεσά τους είναι και ένας Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Τέσσερις από τους έντεκα αλλοδαπούς διαμένουν στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έρασμους». Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Έλληνας που κρατείται, βρίσκεται στην Κων/πολη με την ίδια ιδιότητα.

Ωστόσο, οι επίσημες αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τις συλλήψεις.

Το δημοσίευμα της «Ραντικάλ» αναφέρει ότι και οι 11 αλλοδαποί είναι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων, αφήνοντας αιχμές για τη σύλληψή τους.

Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι τέσσερις είναι φοιτητές που βρέθηκαν στην Τουρκία, χάρις στο πρόγραμμα ανταλλαγής «Εράσμους».

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκρηκτική. Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ακόμη και στην επαρχία.

Στην κωμόπολη Ριζίν, γενέτειρα του Ταγίπ Ερντογάν, οπαδοί του Τούρκου πρωθυπουργού συνεπλάκησαν με πολίτες που ζητούν την παραίτησή του.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ακόμη μία νύχτα η Άγκυρα. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών.

Ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, ο οποίος επιστρέφει σήμερα, Πέμπτη, ύστερα από τριήμερο ταξίδι σε Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: