Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ματσάρι: “Να γίνει ξανά ανταγωνιστική η Ίντερ”

Τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση έθεσε ως απαραίτητα συστατικά για να επανέλθει η Ίντερ στο προσκήνιο ο Βάλτερ Ματσάρι, κατά την παρουσιάση του από την ομάδα του Μιλάνου.
Ο 51χρονος τεχνικός απέφυγε να υποσχεθεί μεγαλεία στους φιλάθλους των “νερατζούρι” ωστόσο τόνισε ότι ο αμοιβαίος σεβασμός και τα σίγουρα βήματα είναι ικανά να οδηγήσουν ξανά την Ίντερ εκεί που της αξίζει.
«Είναι αναγκαίο η Ίντερ να γίνει ξανά ανταγωνιστική, να μάχεται και να συναγωνίζεται. Δεν ξέρω μυστικά. Σε 12 χρόνια προπονητικής, βασίζω τα πράγματα στο σεβασμό για τους κανόνες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η επιτυχία πραγματώνεται μέσω της προσοχής στη λεπτομέρεια, τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες. Θέλω να δώσω στην ομάδα μου μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα, η προπόνηση είναι ιερή. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και στην αυτοπεποίθησή μας, βλέποντας τον τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη χρονιά», τόνισε ο Ματσάρι.
Για την απόφασή του να φύγει από την Νάπολι: «Η Ίντερ πρέπει να τα πάει καλύτερα από πέρυσι, επειδή η ομάδα θα είναι καλύτερη. Όλοι ξέρετε ότι αποφάσισε να φύγω από τη Νάπολι στο ξεκίνημα της προηγούμενης χρονιάς, όταν απέρριψα το νέο συμβόλαιο.  Θα μπορούσα να μείνει χωρίς ομάδα αν δεν είχα ενδιαφέρουσα πρόταση. Είχα άλλα οφέλη, αλλά δεν θα πω από ποιον. Ο πρόεδρος Μάσιμο Μοράτι ήθελε να με συναντήσει και μου άρεσαν τα πάντα. Ένιωσα έτοιμος για να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι με την Ίντερ. Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στη Νάπολι, αλλά όλα κάποτε τελειώνουν».
Σχετικά με τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Δεν θα συζητήσω μεταγραφικά θέματα στα Μέσα. Θα το κάνω με το σύλλογο. Καθίσαμε μέχρι τα μεσάνυχτα την προηγούμενη μέρα, μιλώντας για παίκτες. Θέλω 22 παίκτες στην προετοιμασία. Θέλω δύο παίκτες για κάθε ρόλο, μαζί με λίγους νέους. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που θα είναι στην προετοιμασία θα μείνουν στην Ίντερ. Η περσινή Ίντερ ήταν καλύτερη από ότι δείχνουν τα αποτελέσματα. Τώρα πρέπει να τους αξιολογήσω όλους. Το να παίζεις με πολλούς νεαρούς και να τερματίσεις ψηλά στη βαθμολογία είναι δύο πράγματα που συνήθως δεν πάνε μαζί. Μου αρέσουν οι νεαροί, αλλά χρειάζεσαι τη σωστή αναλογία”.
Οσον αφορά τον τρόπο που θα αγωνίζεται η Ίντερ από εδώ και πέρα: «Δεν θα πω ότι πάντα θα παίζουμε με τρεις στην άμυνα, θα παίξουμε και με τέσσερις κάποιες φορές. Το σημαντικό είναι ότι δοκιμάζουμε συγκεκριμένες καταστάσεις στην προπόνηση».
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: