Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Μίλησα με Ντομίνγκος για ΠΑΟΚ»

Ο γνωστός προπονητής στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό, Ζοσέ Πεσέϊρο, φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για τον καλό του φίλο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Ντομίγκος Πασιένσια.
Ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε πως ο Πασιένσια επιθυμεί να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα που προπονεί, μη δίνοντας ξεχωριστή βαρύτητα στην άμυνα ή στην επίθεση, ενώ εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία του πως μπορεί να κάνει φανταστική δουλειά και στον “δικέφαλο”- όπως έκανε στην Μπράγκα- και να σπάσει την παντοκρατορία του Ολυμπιακού!
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Για τη σχέση του με τον Ντομίνγκος Πασιένσια: “Τον ξέρω, είμαστε καλοί φίλοι. Έκανε φανταστική δουλειά στην Μπράγκα, έφτασε ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Είχε πάει και σε τελικούς εντός Πορτογαλίας, κυνηγούσε στόχους. Έπειτα, πήγε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αλλά και για λίγο στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια”.
Για το στυλ ποδοσφαίρου που προτιμά να παίζει: “Θέλει μια ισορροπημένη ομάδα, επιχειρεί να έχει μια ισορροπία η ομάδα του. Όλοι οι προπονητές θέλουν να παίζουν επιθετικά, αλλά ο Ντομίγκος επιθυμεί κυρίως να υπάρχει ισορροπία”.
Για το αν έχουν μιλήσει για την Ελλάδα και την προοπτική να έρθει στη χώρα μας ο Πασιένσια: “Είχαμε μιλήσει πέρυσι όταν συζητούσε να έρθει στον Ολυμπιακό, ζητούσε πληροφορίες για την χώρα, για την ατμόσφαιρα που επικρατεί”.
Για το αν μίλησαν για την διαφαινόμενη πρόσληψη του από τον ΠΑΟΚ: “Μιλήσαμε πριν από λίγες ημέρες, αλλά όχι για πολύ διότι ήμουν στο εξωτερικό. Μου είπε πως συζητά με τον ΠΑΟΚ, μιλήσαμε λίγο για αυτό. Ασφαλώς και θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ, αν επισημοποιηθεί η συνεργασία”.
Για το αν ταιριάζουν στις ελληνικές ομάδες οι Πορτογάλοι προπονητές αλλά και το τί μπορεί να πετύχει με τους “ασπρόμαυρους”: “Όλοι ξέρουν πως στην Εθνική Ομάδα είναι ο Φερνάντο Σάντος. Εγώ ήμουν στον Παναθηναϊκό και με μικρό μπάτζετ έβγαλα την ομάδα δεύτερη, πήγαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ταιριάζουν στην Ελλάδα οι Πορτογάλοι προπονητές, μοιάζουμε σαν λαοί. Θυμάμαι την εκπληκτική ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γήπεδα σας, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Εάν έρθει τελικώς ο Ντομίγκος, πιστεύω θα κάνει φανταστική δουλειά και θα επιχειρήσει να σπάσει το σερί του Ολυμπιακού. Ξέρουμε ότι πάντα ο Ολυμπιακός… κερδίζει, αλλά με τον Ντομίγκος ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον χτυπήσει! Μπορεί να τον κάνει ισχυρό όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη”.
Για το τί εύχεται στον Πασιένσια για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ -εάν και εφόσον υπογράψει, βεβαίως-: “Εάν συμφωνήσει και επίσημα, του εύχομαι να κάνει φανταστική δουλειά και να πετύχει σπουδαία πράγματα με τον ΠΑΟΚ”.
Για το που βρίσκεται αυτός τώρα: “Τελείωσα τη δουλειά μου στην Μπράγκα, μετά πήγα στην Ουντινέζε όπου πήγαμε και στον τελικό κυπέλλου. Τώρα εξετάζω κάποιες επιλογές μου για τη συνέχεια της καριέρας μου”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: