Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Καρεμπέ: Κάτι παραπάνω από μια μεταγραφή

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας του Κριαστιάν Καρεμπέ με τον Ολυμπιακό.

Καρεμπέ: Κάτι παραπάνω από μια μεταγραφή
H επιστροφή του Καρεμπέ στο λιμάνι σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής. Για την ακρίβεια είναι η συνέχεια μεγάλων στιγμών. Βοήθησε ως παίκτης, θα το κάνει και τώρα ως «πρεσβευτής» των «ερυθρολεύκων» στον κόσμο όλο. Μπορεί ο κόσμος να περιμένει εδώ και τώρα την απόκτηση των σούπερ σταρ, αλλά η προσθήκη του Καρεμπέ έχει αν όχι μεγαλύτερη, τουλάχιστον την ίδια μεγάλη σημασία με τις μεταγραφές.

Σε μια δύσκολη εποχή όπου η Ελλάδα βυθίζεται είναι απαραίτητο για κάθε ομάδα, εταιρεία, οργάνωση να έχει πρόσωπου διεθνούς εμβέλειας στο δυναμικό τους. Το όνομα του Γάλλου είναι τεράστιο. Μετράει παντού. Και μόνο ότι η αναφορά της «πρόσληψής» του από τους πρωταθλητές έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά είναι κάτι το σημαντικό. Πολύ καλή διαφήμιση και μάλιστα δίχως έξοδα δημοσίευσης. Ανοίγουν πόρτες όταν βλέπεις ξακουστές προσωπικότητες απέναντί σου.

Προπονητής ο διάσημος Μίτσελ της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης. Στρατηγικός σύμβουλος ο Καρεμπέ και πάει λέγοντας. Κάνει κλικ στις διεθνείς σχέσεις, στις επαφές που έχεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο ο παίκτης που θέλεις. Είναι οι συνεργασίες σε όλους τους τομείς. Ναι, στο φινάλε αυτό που μετράει είναι να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα και να κερδίζει η ομάδα σου. Για να φτάσεις εκεί ή κατόπιν για να το διαφημίσεις χρειάζεσαι και τους σταρ. Ο Καρεμπέ είναι τέτοιος.

Πόσοι ήξεραν την Ανζί πριν πάρει τον Σαμουέλ Ετό; Δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνουν οι Ρώσοι. Για να πας εκεί παίζει ρόλο και το όνομα του Ετό. Αυτό ως παράδειγμα. Οσο για τον Πιερ Ισά; Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να παραξενεύεσαι, αλλά οφείλεις να το ξαναδείς. Δεν είναι χθεσινός στα μέρη μας.

Επαιξε οκτώ χρόνια στην Ελλάδα. Εχει επαφές εδώ και καιρό με τον Ολυμπιακό. Η γνωριμία με τα μέρη μας δεν είναι τωρινή. Επίσης δεν παίρνεις αθλητικό διευθυντή μόνο για τις μεταγραφές. Δεν είναι μιας χρήσης. Μέσα στο πρωτάθλημα κάποιος πρέπει να είναι μέσα στην ομάδα, να την παρακολουθεί και να την ακολουθεί, να ζει μαζί της και να κατευθύνει. Κάποιος πέραν του προπονητή. Αυτός που θα οργανώνει και θα καλύπτει κάθε πρόβλημα ή κενό.

Μπορούσες να φέρεις ένα πιο μεγάλο όνομα από το εξωτερικό; Ναι. Μέχρι να έρθει, να μάθει και να κάνει αυτά που πρέπει με επιτυχία θα έχεις χάσει μια ολόκληρα χρονιά. Ο Ολυμπιακός και ο κάθε Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια για αναμονές. Ας περιμένουμε και στο τέλος θα δουμε τι θα βγάλει όλη η ιστορία. Πριν αρχίσει όμως είναι λάθος να την κρίνουμε. Είναι σαν να πας να δεις μια ταινία και να γκρινιάζεις για το περιεχόμενο της πριν καν μπεις στην αίθουσα προβολής...
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: