Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Προσφέρει αυτά που μπορεί!!

Ο οικονομικός εκτροχιασμός της ΠΑΕ Άρης την τελευταία οκταετία, με αποκορύφωμα την τριετία 2009-2012, ήταν αποτέλεσμα της αλόγιστης σπατάλης χρημάτων και της κάκιστης οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα υψηλά συμβόλαια και οι μεταγραφές αεροδρομίου, οδήγησαν την ΠΑΕ Άρης στον οικονομικό στραγγαλισμό και την – ουσιαστικά – χρεωκοπία.
Τα μύρια προβλήματα που δημιουργήθηκαν, τα αμέτρητα ανοικτά μέτωπα, οι δεκάδες απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, υπάλληλοι και προμηθευτές της ΠΑΕ Άρης, οδηγούν την νέα διοίκηση στον… μονόδρομο της σφικτής οικονομικής πολιτικής. Στον μονόδρομο της εξυγίανσης, μέσα από την λογική του «τόσα μπορώ να πληρώσω, τόσα σου προσφέρω». Και αυτό το έχουν ήδη αντιληφθεί οι ποδοσφαιριστές ή οι εκπρόσωποί τους, με τους οποίους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία.
Τα παραδείγματα παικτών όπως ο Νταβίντ Αγκάνθο και ο Μανόλης Παπαστεριανός είναι χαρακτηριστικά. Ο Άρης έχει διάθεση να διατηρήσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, εκτιμώντας και την ποδοσφαιρική τους αξία αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας. Ωστόσο, το «θέλω» της διοίκησης συνοδεύεται και από το «μπορώ», σε σχέση με τα όσα μπορεί να τους προσφέρει σε οικονομικό επίπεδο.
Ο Ισπανός στράικερ έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την διοίκηση Ψηφίδη, το οποίο προβλέπει να λάβει την νέα χρονιά 200 χιλιάδες ευρώ ως καθαρές αποδοχές βάση συμβολαίου. Υπό διαφορετικές συνθήκες, το ποσό δεν θα ήταν παράλογο για έναν ποδοσφαιριστή της ποιότητας του Αγκάνθο, όμως η πραγματικότητα της ΠΑΕ Άρης επιβάλλει στην διοίκηση να αναπροσαρμόσει την συγκεκριμένη πρόταση προς τον Ισπανό. «Θέλουμε αυτά που θα συμφωνήσουμε, να μπορούμε να τα πληρώσουμε» ήταν το μήνυμα Ηλιάδη προς τον ατζέντη του Αγκάνθο.
Ομοίως και στην περίπτωση Παπαστεριανού. Το συμβόλαιο των 190 χιλιάδων ευρώ που είχε την περασμένη χρονιά, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί και την επόμενη από την ΠΑΕ Άρης. Η οποία, διεμήνυσε στον παίκτη ότι θα κάνει το παν για την αποπληρωμή των οφειλομένων του, ωστόσο του ξεκαθάρισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή του, είναι και η δική του προσαρμογή στην νέα τάξη πραγμάτων.
Αυτό που έχουν εισπράξει πάντως στην ΠΑΕ Άρης, τόσο από τις συζητήσεις με τους παίκτες όσο και με τους ατζέντηδές τους, είναι ότι η ειλικρινής στάση τους εκτιμάται. Και αυτό ίσως να αποτελέσει και το «κλειδί» σε όλες τις επικείμενες συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, είτε αναφορικά με τις παλιές οφειλές είτε με τα νέα συμβόλαια που θα κληθούν να υπογράψουν για να παραμείνουν στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: