Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κοιτά μπροστά…!!

Αφήνουν πίσω τους στον Παναθηναϊκό την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, μιας και οι συνεχείς και δύσκολοι αγώνες δεν αφήνουν άλλα περιθώρια. Αναμονή για Σίλντενφελντ, ατομικό ο Ντίνας.

Κοιτά μπροστά…
Το ντέρμπι πέρασε, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε αυτό που ήθελε έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία, αλλά κρατά την καλή προσπάθεια και… συνεχίζει.

Οι «πράσινοι» δεν θέλουν να μείνουν πολύ στην ήττα από τον Ολυμπιακό, αφού δεν ωφελεί σε τίποτα. Άλλωστε ακολουθούν μέσα σε έντεκα μέρες τέσσερις δύσκολοι αγώνες, με Παναιτωλικό την Πέμπτη στη Λεωφόρο για το Κύπελλο, Ατρόμητο την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα, Αϊντχόφεν ξανά εντός για το Europa League την επόμενη Πέμπτη και ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη Super League την επόμενη Κυριακή. Παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά…

Ο Γιάννης Αναστασίου αντιλαμβανόμενος την ανάγκη των παικτών του για ανάσες έδωσε ρεπό σε όσους αγωνίστηκαν βασικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με εξαίρεση τον Θανάση Ντίνα που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Όλα αυτά κι ενώ αναμένονται οι εξετάσεις στα τραυματισμένα δάχτυλα του ποδιού του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Σε κάθε περίπτωση, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό αναμένεται εκτεταμένο rotation.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει ο Γκατούζο!!

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος αποφάσισε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ.

Μένει ο Γκατούζο
Στον πάγκο του ΟΦΗ παραμένει ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση του συλλόγου.

Από χθες είχαν αναλάβει δράση οι οργανωμένοι οπαδοί, οι οποίοι συζήτησαν μαζί του όλα τα θέματα που τον προβληματίζουν και η συζήτηση μεταφέρθηκε σπίτι του.

Ξανά σήμερα το πρωί οι φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στην οικεία του Ιταλού προπονητή. Στη συνέχεια, ο «Ρίνο» πήγε στο ΒΑΚ, όπου είχε άλλη κουβέντα με έξι παίκτες του ΟΦΗ, οι οποίοι ήταν αντιπροσωπεία των συμπαικτών τους.

Σε αυτή τη συνάντηση ήταν παρόντες και μέλη της διοίκησης και τελικά κατάφεραν να τον μεταπείσουν.

Οι λόγοι που ο Γκατούζο αποφάσισε να παραιτηθεί ήταν ότι θέλει να ασχοληθεί με καθαρά αγωνιστικά θέματα και όχι οργανωτικά, τα οποία είναι υπεύθυνοι στελέχη της ομάδας και όχι εκείνος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπορούσε και δέκα γκολ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα νέα στοιχεία που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Βέροια.
Πήγα σήμερα στη Τούμπα, έχοντας την απορία για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει να αντιδρά με άγνοια κινδύνου στο γεγονός πως βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας. Επίσης, είχα την απορία αν μπορεί η ομάδα να συνεχίσει να πνίγει εντός συνόρων τόσο έντονα τον αντίπαλο, αφού η Βέροια έχει ποιότητα και μεσοεπιθετικά είναι πολύ επικίνδυνη έχοντας τρεις εξτρέμ φωτιά και έναν φορ που το βάζει το παστέλι αν του έρθει η μπάλα.
ADVERTISEMENT
Τελικά, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο συνέχισε να έχει άγνοια, αλλά έβαλε και νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, έπιασε από τον λαιμό της Βέροια και θα μπορούσε να της βάλει και δέκα γκολ. Το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος ήταν μία διαφήμιση για αυτό είναι η αλήθεια, με πρωταγωνιστή κυρίως τον ΠΑΟΚ.
Το ότι μπορούσε να βάλει δέκα γκολ ο ΠΑΟΚ δεν είναι καμία υπερβολή, αφού ήδη μέχρι να βάλει το πρώτο, είχε χάσει τέσσερις ευκαιρίες φωτιά. Και συνέχισε μέχρι το τέλος να χάνει.
Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ είχε και Μακ, αλλά και Σαλπιγγίδη ο οποίος αισθάνθηκε πως η κλεψύδρα της υπομονής αδειάζει και έκανε μία εμφάνιση υψηλής συγκέντρωσης και ουσίας. Δεν ήταν μόνο το γκολ και η ασίστ, αλλά όλη η παρουσία του.
Ο Μακ δίνει άλλον αέρα στον ΠΑΟΚ με την ταχύτητά του, όμως αυτή τη φορά ταχύτητα έδωσε και ο Γκολάσα. Όπως και ο Κάτσε που φέρνει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του. Δεν μπορώ να περάσω αδιάφορα το γεγονός πως σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι ομάδες που έχουν γκολ από τα 8άρια τους, είναι και αυτές που έχουν μεγαλύτερη τύχη να πετύχουν πράγματα.
Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και αυτή τη φορά του βγήκε του Αναστασιάδη το ρίσκο. Είναι αλήθεια πως για πρώτη φορά εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου κάποια ποδοσφαιρική του σκέψη. Η χρησιμοποίηση του Τζιόλη στην άμυνα, ανήκει στη λογική του όσοι παίζουν αμυντικά χαφ είναι εν δυνάμει στόπερ. Σίγουρα δεν είναι ο Κάτσε που είναι 1,60, αλλά ο Τζανδάρης πχ μπορεί να παίξει στόπερ, όπως έπαιξε και ο Τζιόλης. Είναι μία λογική που την έχει είτε μας αρέσει, είτε όχι. Ο ΠΑΟΚ βέβαια θα πάρει στόπερ όμως υπάρχει μία εικόνα του πως θα την βγάλουμε μέχρι τουλάχιστον τον Γενάρη.
Ο Τζιόλης τα πήγε πάντως μια χαρά πίσω, μιας και πιέστηκε ελάχιστα. Και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία σήμερα να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό, όμως στην ΕΠΟ είχαν φροντίσει να στείλουν τον Καλογερόπουλο στο Καραϊσκάκη.
Γέλασα σε αρκετά σφυρίγματα και κυρίως εκείνο στο τέλος που ο Πέτριτς στρώνει τη μπάλα στον Ατζαγκούν. Δεν μιλάμε για το πέναλτι που είναι καθαρή κάρτα στον Μήτρογλου, ούτε για τα δεκάδες μικροσφυρίγματα που έδειχναν πρόθεση.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και χρειάζεται κάτι καημένους σαν τον Καλογερόπουλο. Ο οποίος πάει για διεθνής και αυτός ήταν ο λόγος που έπαιξε το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Μην τον εκθέτετε άλλο τον άνθρωπο, κάντε τον διεθνή. Τόση προσπάθεια έχει κάνει ο κύριος αστυνομικός, αυτός που καλείται να τηρήσει τον νόμο οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο. Να τον χαίρονται οι προϊστάμενοί του.
Ο ΠΑΟΚ παραμένει στο συν τρεις, πάει στον Εργοτέλη που έχει πολύ ποιότητα μεσοεπιθετικά και θέλει πολύ προσοχή. Ενδιάμεσα έχουμε και αγώνα κυπέλλου που πρέπει να τον κερδίσουμε πάση θυσία για να μείνουμε μέσα στον θεσμό μετά την ομορφιά που κάναμε εναντίον της Καλαμαριάς.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στην ομάδα μπάσκετ που συνεχίζει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Περάσαμε και από τη Δράμα, μία έδρα καταραμένη για μας χρόνια τώρα. Έχουμε ήδη δύο διπλά σε Δράμα – Αλεξάνδρειο έστω και να δεν φταίμε εμείς που δεν έγινε, έχουμε δύο νίκες στο Γιούροκαπ και όλα αυτά με μπάτζετ 300ων χιλιάδων ευρώ.
Στη Δράμα το παιχνίδι το πήρε επιθετικά ο Χαραλαμπίδης που έχοντας τον Κάρτερ μπροστά του παίζει όσο χρειάζεται χωρίς να κουράζεται και στην άμυνα η τάπα του Αμερικανού και η άμυνα του Σαλούστρου στο πόιντ γκαρντ τον γηπεδούχων ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη.
Στο Κράσνονταρ δύσκολα θα πάρουμε κάτι, όμως δεν έχει καμία σημασία. Ήδη ο κόσμος αρχίζει να αγκαλιάζει ξανά το τμήμα και αυτό είναι το πλέον σημαντικό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η... μοίρα, το ένστικτο και οι ειδικές συνθήκες!!

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta για τον Αυλωνίτη και τα... χρωστούμενα της μοίρας, το ένστικτο της... αυτοσυντήρησης του Μήτρογλου και την ειδική ερυθρόλευκη λογική για το ντέρμπι.
Ημέρα Κυριακή ανήμερα του Αγίου Δημητρίου... διάλεξε ο Αυλωνίτης για να χριστεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Να γίνει ο άνθρωπος που έκρινε ένα παιχνίδι που ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός την δεδομένη χρονική στιγμή. Για πολλούς λόγους, αγωνιστικούς και μη. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου από το καλοκαίρι δούλευε πολύ γι' αυτήν την ημέρα. Παιδί χαμηλών τόνων και πολύ καλός χαρακτήρας (σ.σ. όσοι τον έζησαν από κοντά στο Ζέεφελντ το καλοκαίρι στην προετοιμασία το αντιλαμβάνονται πολύ καλά αυτό) που ξέρει πως για εκείνον ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό... σχολείο αλλά και μία μοναδική ευκαιρία να εξελιχθεί με κάθε τρόπο και να προχωρήσει στην καριέρα του.
ADVERTISEMENT
Ευκαιρίες να ξεκινά βασικός στον Ολυμπιακό δεν θα τις έχει κάθε μέρα. Ωστόσο βάζοντας κρίσιμα γκολ σε τέτοια μεγάλα ματς και με αυτήν την εικόνα μπορεί σιγά σιγά να το κερδίσει αυτό. Και όλα αυτά βέβαια από παιχνίδι της... μοίρας. Τον τραυματισμό του Μποτία για να γίνει αλλαγή στο 57' και δύο λεπτά μετά να σκοράρει με ωραία κεφαλιά σε κάτι που ο Ολυμπιακός δουλεύει και δούλευε από πέρυσι: τις προωθήσεις των στόπερ στα στημένα. Το θετικό για τον Αυλωνίτη είναι πως έχει και δυνατότητες και προοπτική να συνεχίσει σε καλό δρόμο. Ειδικά εφόσον το θέλει πραγματικά και είναι αποφασισμένος να πετύχει. Με αφορμή πάντως τον τραυματισμό του Μποτία μπορεί να ξεκινήσει βασικός με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο την Τετάρτη. Ο Αυλωνίτης βέβαια είναι μία κλασική περίπτωση που δείχνει ότι όποιος δουλεύει καλά και σκληρά αργά ή γρήγορα ανταμείβεται.
Η πίεση και η διαφορετική ψυχολογία του Μήτρογλου
Ένας επιθετικός σαν τον Μήτρογλου ζει για το γκολ. Έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Ίσως και... εμμονή κάποιες φορές. Το ένστικτο της επιθετικής του αυτοσυντήρησης τον οδηγεί εκεί. Ο Μητρογκόλ λοιπόν έχοντας γυρίσει στον Ολυμπιακό μετά από ένα μη επιτυχές πέρασμα από την Φούλαμ και αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία με τραυματισμούς είναι σαν να ξεκινάει από την αρχή. Πάντα λοιπόν ένα νέο ξεκίνημα έχει δυσκολίες, εμπόδια και... παγίδες. Ο διεθνής φορ έχει μεγάλη ανάγκη να νιώσει ξανά πολύ καλά. Να αισθανθεί το πόσο απαραίτητος είναι. Αυτό το ένστικτό του προς το γκολ και την διαρκή ανάγκη επιβεβαίωσης ως σκόρερ είναι που τον οδηγεί κάποιες φορές στις μη πρέπουσες επιλογές. Όπως το να πάρει ξανά την μπάλα για να χτυπήσει πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ η εντολή παραμένει τα πέναλτι να τα βαράει ο Τσόρι Ντομίνγκες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει παρασυρόμενος από το... πάθος του για το σκοράρισμα. Κάποιες φορές το ένστικτο για κάτι σου βγαίνει. Άλλοτε όχι. Και εκτός των άλλων υπάρχει και η υποχρέωση της εφαρμογής των κανόνων της ομάδας.
Της λογικής και του προγραμματισμού της στο ματς. Στο μυαλό του φιλάθλου που βλέπει εκείνη την ώρα την συγκεκριμένη αντίδραση αλλά και το χαμένο πέναλτι δεν του έρχεται ως μία τόσο ευχάριστη εικόνα για έναν ποδοσφαιριστή που έχει το δικό του ειδικό δέσιμο με την ερυθρόλευκη εξέδρα και που της έχει δώσει τόσες πολλές χαρές. Και σε ντέρμπι και στην Ευρώπη. Ο Μήτρογλου είναι όμως σε καθεστώς μόνιμης πίεσης. Και λειτουργεί ως ένας άλλος... μαχητής. Θέλει να... επιβιώσει ως φορ και ως σκόρερ. Η ψυχολογία του είναι αλλιώτικη σε σχέση με πέρυσι. Θέλει να πιστοποιεί διαρκώς ότι είναι ικανός να συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο και να δείξει το πόσο μπορεί να πετύχει και φέτος στον Ολυμπιακό, για να δοκιμάσει ξανά το καλοκαίρι την τύχη του στην Ευρώπη.
Αυτό φανερώνει και πείσμα και ποδοσφαιρικό εγωισμό. Και ότι αναμφίβολα δεν το βάζει κάτω. Το συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό μπορεί να μην είναι όπως στην Φούλαμ όμως είναι πολύ υψηλό και είναι και αυτή μία παράμετρος για επιπρόθετη πίεση. Τον κάνει στο να νιώθει ακόμα πιο μεγάλη υποχρέωση και στον πειραϊκό σύλλογο που του έδωσε πάλι την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστικό επίπεδο αλλά και απέναντι στον κόσμο. Ο Μίτσελ που ξέρει καλά να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να τον φέρει ξανά εκεί που πρέπει και να του δώσει την απαιτούμενη ώθηση για την συνέχεια. Εξάλλου ο καθένας πάντα θέλει τον χρόνο του και ειδικά όταν το τελευταίο διάστημα κρίνεται με τέτοιον τρόπο και αμφισβητείται συνεχώς από μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων.
Το ειδικό σχέδιο Μίτσελ για το ντέρμπι και τα χαφ
Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σίγουρα δεν ήταν η προσδοκώμενη μετά την μεγάλη του εμφάνιση με την Γιουβέντους. Ήταν όμως καλύτερος του Παναθηναϊκού, παρά τις όποιες κρίσεις και σκέψεις που υπήρξαν μετά τον αγώνα. Ανώτερος του αντιπάλου του που επέλεξε μία αμυντικογενή τακτική με έμφαση στις αντεπιθέσεις κάθε φορά που έβρισκε χώρο. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει και φέτος πως έχει πρόβλημα με τις ομάδες που παίζουν κλειστά. Έτσι συνέβη και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προσπάθησε όμως να ανοίξει το παιχνίδι του και να κάνει όσες πιο πολλές ευκαιρίες γινόταν. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τα... αναμενόμενα πρόσωπα και αυτά που σας γράφαμε μέρες πριν. Διάταξη 4-2-3-1 που όμως δεν εγγυάται επαρκή δημιουργία από τον άξονα.
Και όπως φάνηκε δεν έδωσε και την απαιτούμενη δημιουργία απο το κέντρο με το παιχνίδι να πηγαίνει και πάλι αρκετά στα άκρα. Ούτε ο Μιλιβόγιεβιτς είναι δημιουργικό χαφ, ούτε ο Μανιάτης. Δεν είναι αυτή η... δουλειά τους αυτή εξάλλου. Με την μετατόπιση του Κασάμι στα φτερά ο Μίτσελ δεν έχει στον άξονά του έναν πολύ δυναμικό μέσο ικανό να δημιουργήσει. Το έχουμε επισημάνει ξανά. Ο Ελβετός όταν παίζει στα άκρα είναι σαν να... χάνεται. Πρέπει να βρεθεί λοιπόν μία "φόρμουλα" για να είναι στο κέντρο. Εάν όχι μόνιμα, τουλάχιστον σε κάποια καίρια παιχνίδια. Ο Αφελάι από την άλλη έχει δικαιώσει τον Μίτσελ για την επιλογή του να τον χρίσει βασικό στο ντέρμπι. Πολλές πλαγιοκοπήσεις, τρεξίματα, παραγωγή παιχνιδιού και γενικά ιδιαίτερα καλή εικόνα.
Ο Ολλανδός είναι παίκτης τοπ επιπέδου και ταλαιπώρησε για τα καλά τους αντιπάλους του. Είναι ποδοσφαιριστής από άλλη ποδοσφαιρική... πάστα που όταν του βγαίνει το παιχνίδι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Έπαιξε βέβαια τον ρόλο του (σ.σ. και σημαντικό) ότι δεν του βγήκε τόσο το ματς του Τσόρι. Ο Αργεντίνος βιρτουόζος άσος δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο μπορούσε και ήθελε την ομάδα του ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μετά το ματς τα είχε με τον εαυτό του, μην μένοντας και ο ίδιος ευχαριστημένος από το αγωνιστικό του πρόσωπο. Ο ερυθρόλευκος κόουτς από την μεριά του έστησε ίδιο Ολυμπιακό κατά 10/11 (σ.σ. μόνη αλλαγή  Αφελάι αντί του Ντινγκά). Μοιραία αρκετοί παίκτες έβγαλαν κόπωση, όμως στην ειδική του λογική δεν ήταν να παρουσιάσει μία άκρως επιθετική διάταξη, αλλά να κερδίσει το ματς. Να βγάλει κάποιες φάσεις, να σκοράρει και να νικήσει. Αυτό και συνέβη.
Ο στόχος επετεύχθη έστω και δύσκολα. Άλλωστε πάνω απ' όλα μετρούσε για τον Ολυμπιακό να κάνει το 2 στα 2 με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό. Και το έκανε σε μία βραδιά που ναι μεν δεν ήταν καλός, όμως ήταν σίγουρα καλύτερος από τον αντίπαλό του... Ας μην ξεχνάμε και το μεγάλο... πρέσινγκ που υπάρχει γι' αυτά τα ματς προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι για όλους τα... τοπ παιχνίδια της χρονιάς στην Λίγκα, όπως και να είναι ο "αιώνιος αντίπαλος". Σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκεται και όποιο και να είναι το προηγούμενό του αποτέλεσμα. Που είναι πάντα ειδικών συνθηκών με επιτακτική ανάγκη για την κατάκτηση της νίκης. Πίεση από τον κόσμο και από παντού και για αρκετούς παίκτες που αγωνίζονταν πρώτη φορά σε ντέρμπι όπως οι Ομάρ, Μαζουάκου, Κασάμι και Αφελάι. Μπορεί οι παίκτες να έχουν τα κίνητρα και τους λόγους για να κερδίσουν όμως πολλές φορές η παραπάνω πίεση μπορεί να βγάλει και έξτρα άγχος και ιδίως σε "πρωτάρηδες".
Ο εξαιρετικός Ντινγκά
Για ακόμα ένα ματς ο Αφρικανός χαφ έπραξε τα δέοντα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντελβίν Ντινγκά συνεχίζει να δείχνει και στον Μίτσελ αλλά και στους ιθύνοντες στον Ολυμπιακό το πόσο χρήσιμος παίκτης είναι. Είτε ως βασικός είτε προερχόμενος από τον πάγκο είναι ποδοσφαιριστής-κλειδί και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ισπανός. Το αρνητικό για τον Ντινγκά είναι τα μακρινά του ταξίδια λόγω της Εθνικής του Κονγκό (σ.σ. θα έχει ξανά ταξίδι τον Νοέμβριο). Παρόλα αυτά πάντως ο Ντινγκά δουλεύει τόσο πολύ και τόσο σκληρά και είναι τόσο αξιόπιστος που μπορεί και τα ξεπερνά όλα.
Και τώρα το Κύπελλο με ροτέισον
Ο Μίτσελ αρχίζει πλέον να ετοιμάζει τον Ολυμπιακό για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και ενώ μετά υπάρχει ο Αστέρας στην Τρίπολη και η Γιουβέντους στο Τορίνο. Όπερ σημαίνει πως τα... ζόρια καλά κρατούν. Για το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Νεοσμυρνιώτες στον εν λόγω θεσμό ο Ισπανός θα κάνει αλλαγές. Σίγουρα περισσότερες από εκείνες που έκανε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι επόμενο και σχεδόν... επιτακτικό να προχωρήσει σε τροποποιήσεις. Και φυσικά ο Ισπανός θέλει να δει τον Ολυμπιακό να αποκτάει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό σε όλα του τα παιχνίδια. Και σε Ευρώπη αλλά και σε Ελλάδα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Χάρι Ρέντναπ στο FourFourTwo!!

Ο Χάρι Ρέντναπ μίλησε με τον Sam Pilger. Διαβάστε την αποκλειστική του συνέντευξη στο FourFourTwo του gazzetta.gr.
Πως αξιολογείτε τη σεζόν της ΚΠΡ μέχρι τώρα;
Σαφώς και ήταν δύσκολα μέχρι τώρα. Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα. Ήρθαμε από την Championship και τα βρήκαμε σκούρα. Τερματίσαμε 4οι και καταφέραμε να ανεβούμε στα play offs και είχαμε λιγότερο χρόνο να προετοιμαστούμε σε σχέση με τις Λέστερ και Μπέρνλι. Είχαμε 8 δανεικούς πέρυσι, που όλοι επέστρεψαν στους συλλόγους τους. Δύο εβδομάδες πριν το ξεκίνημα της σεζόν είχα μόλις 12 παίκτες στη διάθεσή μου. Έτσι, ήταν πολύ δύσκολα.
Ο Τόνι Φερνάντες (ιδιοκτήτης) είπε ότι η ΚΠΡ δε θα έκανε ξανά τα ίδια λάθη στην μεταγραφική περίοδο φέτος. Τελικά, μείνατε ευχαριστημένοι;
Τα πράγματα έγιναν λίγο βιαστικά, όμως πήραμε καλούς παίκτες. Απλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να τους δω όλους στο γήπεδο. Αγοράσαμε τον Ματς από την Κάρντιφ, όμως είναι τραυματίας. Και ο Σάντρο είναι εκπληκτικός παίκτης, όμως ακόμα δεν έχει παίξει στο επίπεδο που θέλουμε.

Στο νέο σας βιβλίο γράφετε ότι ένας από τους παίκτες που θέλατε να πάρετε, για να εξασφαλίσετε την παραμονή ήταν ο Τζον Τέρι…
Ο Τζον είναι σαν τον Ρίο. Φανταστικός παίκτης και αν τους είχα και τους δύο, θα είχαμε το καλύτερο δίδυμο στην άμυνα στην Premier League. Όταν έχεις τον Τζον στην ομάδα σου, τότε έχεις έναν πραγματικό ηγέτη, έναν μαχητή και θα ήταν εξαιρετική μεταγραφή.
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για το κακό ξεκίνημα της ΚΠΡ;
Θα έλεγα η απώλεια του Ρεμί, που πήγε στην Τσέλσι. Μας άφησε με ένα τεράστιο κενό στην επίθεση. Σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα.
Πιστεύετε ότι θα μένατε στην ΚΠΡ αν δεν είχατε καταφέρει να ανεβείτε στην Premier League;
Δε ήμουν εδώ σε διαφορετική περίπτωση. Θα είχα αποσυρθεί. Απολαμβάνω τις μέρες μου στην ΚΠΡ, είμαι χαρούμενος εδώ, έχουμε εκπληκτικό ιδιοκτήτη και απίστευτους οπαδούς. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δε θα ήθελα να βρεθώ ξανά στην Championship. Δε θα το έκανα. Για να είμαστε δίκαιοι, νομίζω ότι και η διοίκηση θα ήθελε την αλλαγή στον πάγκο αν είχαμε μείνει στην κατηγορία.
Θα είναι η τελευταία σας δουλειά στο ποδόσφαιρο;
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Ποτέ δεν ξέρεις. Το αστείο είναι ότι αν το σουτ του Μπόμπι Ζαμόρα στον τελικό των play offs σταματούσε στο δοκάρι και δεν κατέληγε στα δίχτυα, τότε δε θα ήμουν στην ΚΠΡ σήμερα. Μπορεί να είχα τελειώσει με το ποδόσφαιρο. Μπορεί να ήμουν στο Ντουμπάι ή στη Νότια Αφρική με την γυναίκα μου, απολαμβάνοντας τις διακοπές μας.

Μετά από 10 χρόνια απολαμβάνετε περισσότερο το ποδόσφαιρο στους πάγκους;
Μοιάζει το ίδιο. Όταν νικάς όλα είναι καλά, όταν όμως χάνεις τα πράγματα είναι χάλια. Η δουλειά μας έχει μεγάλη μοναξιά. Νιώθεις υπεύθυνος για όλους και δε θέλεις να απογοητεύσεις κανέναν. Είναι τρομερό συναίσθημα. Τα παίρνεις όλα στους ώμους σου. Είναι πολύ δύσκολα, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.
Πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση των παικτών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;
Το παιχνίδι είναι διαφορετικό πλέον. Όταν ξεκίνησα δεν υπήρχαν ατζέντηδες και μπορούσες να μιλήσεις απευθείας με τους παίκτες. Αν είχαν κάποιο πρόβλημα, θα έρχονταν να σε δουν. Τώρα, όμως, μιλάς περισσότερο με τους ατζέντηδές τους, που αντί για σένα μιλάνε απευθείας με τον ιδιοκτήτη. Δεν μιλάνε με τους προπονητές. Δεν χτίζουν σχέσεις με εμάς πλέον, καθώς βλέπουν ότι οι αλλαγές στους πάγκους είναι συχνές.

Έχει γίνει επίσης δύσκολο με τους ιδιοκτήτες να εμπλέκονται συνεχώς;
Ναι, αυτό συμβαίνει σε αρκετούς συλλόγους. Όταν έπαιζα, οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες ήταν απόμακροι. Αν σου μιλούσε, τον αποκαλούσες «mister» με σεβασμό και όχι με το όνομά του. Τώρα, είναι πολύ πιο προσιτοί με τους παίκτες, πολλοί από τους οποίους έχουν μέχρι και το προσωπικό τους νούμερο.
Το αγγλικό ποδόσφαιρο ενθουσιάζεται ακόμα με τους ξένους προπονητές;
Ναι, νομίζω ότι έτσι είναι. Ακόμα προσπαθούμε να προσλάβουμε ξένους τεχνικούς, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία. Η Λίβερπουλ έχει αποδείξει με τον Μπρένταν Ρότζερς ότι μπορείς να πάρεις μικρότερους σε ηλικία προπονητές και εκείνοι να τα πάνε μια χαρά. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι προπονητές στην Championship, που μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Η αλήθεια είναι ότι όλα εξαρτώνται από τους παίκτες. Αν έχεις καλούς παίκτες, τότε η δουλειά σου δεν είναι τόσο δύσκολη. Αν δούμε τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον βάλουμε να προπονήσει την ΚΠΡ ή την Μπέρνλι, τότε δεν πρόκειται ως διά μαγείας εκείνες να τερματίσουν στην πρώτη 7άδα.
Αν σας έδιναν την Μάντσεστερ Σίτι ή την Τσέλσι πιστεύετε ότι θα κατακτούσατε το πρωτάθλημα;
Ναι. Σίγουρα θα έφτανα κοντά όπως και να έχει χωρίς αμφιβολία. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι ομάδες. Πιστεύω ότι ακόμη και με την Τότεναμ μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αν είχαμε επενδύσει περισσότερα την κατάλληλη στιγμή, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Μάλλον εκείνο που μας έλειπε ήταν ένας επιθετικός κλάσης. Επίσης, στην Γουέστ Χαμ αν είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε για χρόνια εκείνη την εξαιρετική γενιά. Θα μπορούσαμε να είχαμε βγει ακόμη και στο Champions League. Μόνο αν μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Φέρντιναντ, τον Λάμπαρντ, τον Κόουλ, τον Τζόνσον, τον Κάρικ και τον Ντεφό…

Η Τότεναμ βιάστηκε να σας αφήσει να φύγετε;
Έκαναν αυτό που θεωρούσαν σωστό, όμως από τότε δεν έχουν τερματίσει ξανά στην 4άδα. Με μένα στον πάγκο είχε τερματίσει δύο φορές στην 4άδα σε 3 χρόνια…
Πιστεύετε ότι παίρνετε τα εύσημα που σας αξίζουν ως προπονητής;
Νομίζω ναι. Όλοι ξέρουν ότι οι ομάδες μου πάντα προσπαθούσαν να παίξουν επιθετικά. Δεν γίνεται να προπονείς για 30 χρόνια σε όλα τα επίπεδα, αν δεν μπορείς να το κάνεις σωστά. Υπάρχουν πολλά παιδιά, που απολύονται μία φορά και μετά χάνονται για πάντα. Στάθηκα τυχερός.
Ο Αρσέν Βενγκέρ πρόσφατα γιόρτασε τα 18 του χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να ξανασυμβεί στην Premier League;
Όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ίσως ο Μπρένταν Ρότζερς να τα καταφέρει αν συνεχίσει τις επιτυχίες με την Λίβερπουλ, όμως γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να το ξαναδούμε. Οι ξένοι προπονητές είναι όλο και περισσότεροι και όλοι θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Όλοι τους είναι χωρίς αμφιβολία επιτυχημένοι, όμως πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο.
Ποιος από τους πρώην παίκτες σας, σας έχει ικανοποιήσει περισσότερο με την εξέλιξή του;
Σίγουρα ο Μπέιλ. Υπήρχε εκείνο το αρνητικό ρεκόρ, που δεν είχε βρεθεί στην 11άδα σε νίκη για 24 αγώνες. Και ξαφνικά… απογειώθηκε. Έχει γίνει εκπληκτικός παίκτης, ένας από τους 4 καλύτερους αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Φυσικά, νιώθω περήφανος και για όλους τους παίκτες που είχα στην Γουέστ Χαμ. Παίκτες όπως ο Φέρντιναντ και ο Λάμπαρντ. Είναι από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω γνωρίσει.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με mvp τον Καλογερόπουλο….!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, τα φάουλ και την διαιτησία του Καλογερόπουλου, που θύμισε... Ευθυμιάδη! 
Λίγες ώρες μετά την λήξη του ντέρμπι είπα να γράψω δύο λόγια από την ψυχή μου  για αυτό, που είδα. Ηταν το καλύτερο παιχνίδι που έχω δει ποτέ μου μεταξύ των δύο ομάδων με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι ευκαιρίες αμέτρητες, είδαμε μπαλάρα!
ADVERTISEMENT
Είδα την …..καλύτερη διαιτησία, που έχω δει ποτέ σε ντέρμπι. Μπράβο στον Καλογερόπουλο, που σαφέστατα και είναι ο mvp του ντέρμπι. Ακριβοδίκαιος μέχρι το 92 έδινε κάρτες …μόνο σε παίκτες του Παναθηναϊκού με εξαίρεση μία του Μιλιβόγεβιτς, που μάλλον του ….ξέφυγε. Στο 95 και στο 97 θυμήθηκε να δώσει κάρτες και σε Αφελάι , Μανιάτη. Στα φάουλ έκανε αυτό που έπρεπε. 19 ο Ολυμπιακός 8 ο Παναθηναϊκός.
Αν δεν είχε σκοράρει ο Αυλωνίτης, μέχρι τώρα, που γράφω ο Καλογερόπουλος ακόμα θα έδινε φάουλ στον Ολυμπιακό, γύρω-γύρω από την περιοχή του Παναθηναϊκού  για να σκοράρει ….κάποια στιγμή. Στο φάουλ , που έκρινε το ματς, ο Αφελάι έχει κάνει πρώτα φάουλ στον Ζέκα , που του τραβάει το σορτσάκι, αλλά ο Καλογερόπουλος έκανε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ. Δεν έδωσε το φάουλ του Αφελάι, αλλά έδωσε το φάουλ του Ζέκα στη συνέχεια και έτσι μπήκε το γκολ!
Το αποκορύφωμα του…… ρεσιτάλ Κολγερόπουλου; Στο 93 ο Πέτριτς έχει στρώσει με το στήθος την μπάλα στον Αντζαγκούν, που ήταν απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά. Τι αλλά; Δεν καταλάβατε; Ο Καλογερόπουλος είδε χέρι (μάλλον το τρίτο χέρι που έχει ο Πέτριτς) και έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Κροάτη….
Οσο για την χρονομέτρηση του παιχνιδιού εκεί πήρε ….άριστα ο Καλογερόπουλος. 6 τα λεπτά της διακοπής μετά το 1-0 , συν 2 λεπτά από την διακοπή για την αποβολή του Αναστασίου, συν 3 λεπτά από τις έξι αλλαγές, που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, πόσο μας κάνει;  7 μας κάνει . Τι είπατε; 11. Όχι 7 μας κάνει κατά τον χρονομέτρη  Καλογερόπουλο.
Οσα και τα λεπτά των καθυστερήσεων. Οσο για το πέναλτι που έδωσε, εδώ έδωσε πέναλτι τις βουτιές του Βάις πέρυσι(με Αστέρα) και του Ντουρμάζ φέτος (με Βέροια), δεν θα δώσει αυτό, που ο Μήτρογλου πέφτει πάνω στα χέρια του Στιλ, όπως προς τιμήν του είπε και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Λουτσιάνο Ντε Σόουζα χθες το βράδυ;
Οσο για τον Αναστασίου να ΑΠΕΛΑΘΕΙ, που τόλμησε και είπε αλήτες. ΛΑΜΟΓΙΑ έπρεπε να φωνάξει…..
Και για να τελειώνουμε λίγο σοβαρά με το αγωνιστικό. Και εμένα δεν μου άρεσε , που ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καθαρή ευκαιρία στο ντέρμπι. Αλλά είμαι συνειδητοποιημένος για τις δυνατότητες της ομάδας μου. Ξέρω, ότι όταν έχει απουσίες βασικών παικτών, όπως ο Μπέργκ, ο Μέντες (δεν ήταν έτοιμος να παίξει από την αρχή) σε τέτοιου είδους παιχνίδια, πρέπει να κοιτάξει πρώτα την αμυντική του λειτουργία και στη συνέχεια να το ψάξει το γκολ.
Αυτό έκανε , αλλά λογάριαζε χωρίς τον mvp, που φάουλ στον Παναθηναϊκό δεν έδινε και έβλεπε χέρια, που δεν υπήρχαν. Αλλά ρε παιδιά πραγματικά τι συζήτηση να κάνουμε για το αγωνιστικό, όταν έχουμε κουραστεί με αυτά που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη δεν είδα καμία ομαδάρα στο γήπεδο.
Είδα έναν Ολυμπιακό, που μόνο με ….στημένα μπορούσε να απειλήσει. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Να θυμήσω ότι οι δύο ομάδες, έχουν  μία τεράστια διαφορά στο μπάτζετ, που στο γήπεδο δεν φαίνεται στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ισα-ίσα που αυτό το 0-3 το περσινό του Παναθηναϊκού δύσκολα χωνεύεται.
Οσο για τον Καλογερόπουλο ήταν φτυστός ο……Ευθυμιάδης ο άτιμος. Ένα παιχνίδι που έπρεπε να τελειώσει 0-0 το έφερε άσο!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Αγραβάνης, η πετυχημένη ώρα και τα 34 τρίποντα!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα είδε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό, σε ένα παιχνίδι γεμάτο θεάμα. Η αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ωστόσο η αίσθηση που άφησε ο Ολυμπιακός ήταν κάπως καλύτερη. Φυσικά και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, αλλά αυτό δεν μπορεί να μετριάσει  ούτε την απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη, ούτε τις αποστάσεις στην επίθεση οι οποίες διορθώθηκαν σε ορισμένο βαθμό, ούτε τους 2000 που βρέθηκαν στο ΣΕΦ στις 12:30, ούτε φυσικά και τα 34 τρίποντα τα οποία εκτέλεσαν οι Πειραιώτες.
ADVERTISEMENT
Καλός στην επίθεση, καλύτερος στην άμυνα
Ο Αγραβάνης για δεύτερο συνεχόμενο ματς έπαιξε πού καλά και βοήθησε ουσιαστικά. Ειλικρινά δε με ενδιαφέρουν οι 16 πόντοι που πέτυχε, αλλά η αμυντική του προσήλωση. Ο 20χρονος φόργουορντ το έκανε με την Λαμποράλ, το έκανε και με τους Ροδίτες. Χαμήλωσε το κέντρο βάρους του όταν τον κατέβασαν στο low post, κόντραρε, είχε σωστές περιστροφές στις βοήθειες και πάλεψε. Η μαχητικότητα του Αγραβάνη μου αρέσει. Αν μπολιάσει στο μυαλό του πως… ρυθμό σε ένα ματς θα βρει από την άμυνα και όχι από την επίθεση, θα δώσει πολλά περισσότερα.
Έτρεχαν συνέχεια και σωστά
Ο Ολυμπιακός ήθελε πολύ να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να βρει χώρο για εύκολα καλάθια. Τα γκαρντ απλώνονταν όπως πρέπει στο παρκέ, οι ψηλοί φάνηκαν ορεξάτοι και ειδικά ο Χάντερ έγινε αποδέκτης πολλών ασίστ τις οποίες τελείωσε με κάρφωμα. Ο αιφνιδιασμός είναι από τα στοιχεία στα οποία επιμένει ο Μίλαν Τόμιτς.
Πέτυχε το «12:30»
Η ώρα του τζάμπολ ξενίζει (στην Ελλάδα και μόνο), αλλά το εγχείρημα του Ολυμπιακού σε συνεννόηση και συνεργασία με τον OTE TV νομίζω πως πέτυχε. Μισή ώρα πριν το ματς έστειλα μήνυμα απογοήτευσης «ούτε 200 άτομα δεν είναι στο ΣΕΦ», αλλά είχα βιαστεί. Πατεράδες με πιτσιρίκια πέρασαν καλά, πήραν και τα δωράκια τους από την ΚΑΕ, έπαιξαν με τον Θρυλέων και είχαν την ευκαιρία να δουν τα ινδάλματά τους. Αν το ίδιο ματς γινόταν στις 17:00 δεν πιστεύω να είχε έναν περισσότερο άνθρωπο από όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Μίλαν Τόμιτς και τους παίκτες του στις 12:30.
Όσα δίποντα, τόσα τρίποντα
Οι Πειραιώτες επιχείρησαν 34 δίποντα και ισάριθμα τρίποντα. Αρκετά θα λέγαμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν ο Κολοσσός τους «υποχρέωνε» κατά έναν τρόπο να σουτάρουν. Οι Ροδίτες ρίσκαραν αφήνοντας πολλά ανενόχλητα σουτ.
Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε πως η απουσία των Πρίντεζη και Ντάρντεν έχει μηδενίσει την παραγωγικότητα από το low post, κάτι που δίνει κάποια επιπλέον σουτ πίσω από τα 6,75.
ΥΓ : Ο Οθέλο Χάντερ ζήτησε συγνώμη αμέσως μετά τη λήξη του ματς με την Λαμποράλ Κούτσα , τόσο από τον Μίλαν Τόμιτς όσο και από τους συμπαίκτες του.
ΥΓ 2: Ο Μάικ Τζέιμς τις τρεις πρώτες αγωνιστικές κάνει απίστευτα πράγματα και δείχνει πως είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως είναι επιπέδου Ευρωλίγκα, ούτε και το αντίθετο όμως. Ειδικά σε 2-3 φάσεις εξέθεσε τον Μάντζαρη με χαρακτηριστική άνεση.
ΥΓ 3: Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο. (Επανάληψη).*Πηγή: gazzetta.gr*

Σαν τη γάτα με το ποντίκι...!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το ντέρμπι των «αιωνίων» και τον Αυλωνίτη που έκρινε το ματς.
Θα ξεκινήσουμε από τους πρωταγωνιστές. Η μπάλα γράφει τις δικές της ιστορίες. Ιστορίες που μένουν χαραγμένες στο χρόνο. Ο Τάσος Αυλωνίτης  ούτε που θα πίστευε ότι θα ήταν αυτός που θα έκρινε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να ήταν το μεγάλο του όνειρο, να παρακαλούσε να ζήσει κάποια στιγμή τη μοναδική χαρά να είσαι ο σκόρερ σε ντέρμπι αιωνίων, αλλά δεν θα περίμενε αυτό να συνέβαινε τόσο σύντομα.
ADVERTISEMENT
Ο Μποτία ένιωσε ενοχλήσεις, ζήτησε αλλαγή και ο 24χρονος αμυντικός μπήκε στο ματς. Και πριν καλά καλά ακουμπήσει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά (οι παλαιότεροι θα θυμούνται έναν άλλον ερυθρόλευκο που μπήκε αλλαγή σε ντέρμπι και το έκρινε στην πρώτη του επαφή και αναφερόμαστε στον Βασίλη Παπαχρήστου).
Ο Αυλωνίτης ήταν ο σκόρερ του ντέρμπι, πανηγύρισε έξαλλα, κοίταξε τον ουρανό και ουσιαστικά ευχαρίστησε τον Θεό για το δώρο που του έδωσε, αλλά δεν ήταν ο MVP. Αυτός κατά τη γνώμη μας, ήταν ο Αφελάι. Ο Ολλανδός κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα… πονούσε. Όχι αυτός (όπως εμετικά είχε γραφτεί την ημέρα που ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτησή του), αλλά οι αντίπαλοι! Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον σταματήσουν, αλλά δεν μπορούσαν.
Ο Ολυμπιακός πήρε την πολυπόθητη νίκη και έδωσε χαρά στον κόσμο του. Κέρδισε το ντέρμπι με 1-0, σε ένα ματς που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για την προσωπική ιστορία του 24χρονου στόπερ. Γιατί με τον τρόπο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν με τίποτα να παρακολουθήσουμε ποδόσφαιρο.
Τόσο κλειστά, ούτε η Νίκη Βόλου δεν έπαιξε στο Καραϊσκάκη. Μιλάμε, ότι οι «πράσινοι» κατασκήνωσαν έξω από την περιοχή του Στιλ και το μόνο που τους ενδιέφερε, ήταν να απομακρύνουν την μπάλα με οποιοδήποτε τρόπο. Ούτε κόντρες δεν επιχείρησαν να βγάλουν. Και με αυτή την τακτική, ακόμα και το 1-0, πολυτέλεια είναι για τον Παναθηναϊκό. Κι δε νομίζουμε ότι αυτή η εικόνα χαροποιεί τους φίλους της. Να βλέπουν έναν Παναθηναϊκό, να αμύνεται λες και είναι ομάδα που παλεύει για την παραμονή της και τον Ολυμπιακό να παίζει το παιχνίδι της γάτας, εναντίον του ποντικιού…
Ο Θρύλος εκμεταλλεύθηκε για δεύτερη στη σειρά την έδρα του. Στο… καναβάτσο η Γιουβέντους, στο… καναβάτσο και ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός, που νομίζει ότι κάθε χρόνο θα κοιμάται ο Θεός. Και όταν δεν κοιμάται, φταίει η διαιτησία…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μποχωρίδης είναι στη σωστή... πίστα!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τις 13 ασίστ του Μποχωρίδη, τον Ιβάνοβιτς που έχει κατηγοριοποιήσει τους νεαρούς παίκτες που έχει στα χέρια του, τον Γιάνκοβιτς που «βγάζει μάτια» και τον Παππά που πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.
Οπως τα ηλεκτρονικά (playstation τα λένε τώρα;) είχαν πίστες και βαθμούς δυσκολίες, έτσι και ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει τα δικά του στάδια μέχρι να φτάσει ο αθλητής στην απόλυτη επιτυχία.
ADVERTISEMENT
Το μπάσκετ σ' αυτό το επίπεδο δεν είναι «φόρα τη φανέλα, παίζεις», ούτε μπορείς ένας αθλητής να γίνει από ταλαντούχος, καλός μέσα σε τρεις μήνες. Η ωρίμανση, όπως και στα κρασιά, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που για να την υποστηρίξεις χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συγκεκριμένες απαιτήσεις σε κάθε χρονική περίοδο.
Ο Μποχωρίδης ήρθε λοιπόν στον Παναθηναϊκό ως ταλαντούχος νεαρός που μπορεί σε βάθος χρόνου να εξελιχθεί σε σπουδαίο παίκτη, αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να περάσει τις... πίστες που είναι συγκεκριμένες και δεν αλλάζουν, όσο κι αν αλλάζει κατά διαστήματα το μπάσκετ.
Το καλό για τον ίδιο, αλλά και για τον Παναθηναϊκό, είναι πως διαθέτει έναν προπονητή που σ' αυτή τη φάση γνωρίζει καλά αυτές τις πίστες και ξέρει τι απαιτήσεις μπορεί να έχει από τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες του. Ούτε ακούει τους προπονητές της εξέδρας, όταν κάποιος πιτσιρικάς δεν αποδίδει, ούτε έχει παράλογες απαιτήσεις από παιδιά που παίζουν για πρώτη φορά σ' αυτό το επίπεδο.
Δεν περιμένει για παράδειγμα από τον Μποχωρίδη να καθαρίσει παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, δεν έχει την ψευδαίσθηση πως ο Χαραλαμπόπουλος είναι έτοιμος για να μοιραστεί τον χρόνο με τον Γιάνκοβιτς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ούτε βεβαίως εκτιμά ότι οι Διαμαντάκος και Παπαγιάννης είναι έτοιμοι παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως οι Παππάς και Γιάνκοβιτς.
Η φράση «ο καθένας στην ώρα του» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση, με τον Ιβάνοβιτς να έχει κατηγοριοποιήσει τους νεαρούς, ανάλογα με την ετοιμότητά τους, όπως ήταν το φυσιολογικό εξ αρχής. Αλλες οι απαιτήσεις για παράδειγμα από τους Παππά και Γιάνκοβιτς, άλλες από τον Μποχωρίδη και τον Χαραλαμπόπουλο, κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι τέσσερις παίκτες.
Ο Μποχωρίδης έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι αυτό είναι σημαντικό γιατί σιγά - σιγά καθορίζεται η «πίστα» την οποία περνάει αυτή τη χρονιά. Δεν είναι ο παίκτης που για έναν χρόνο θα πρέπει να δει τα παιχνίδια από τον πάγκο, αλλά ούτε κι αυτός πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Το επίπεδο ετοιμότητάς του είναι κάπου στο ενδιάμεσο και ο Ιβάνοβιτς ξέρει πως για να πάει στο παρακάτω βήμα θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσει εξετάσεις και να περάσει με άριστα σ' αυτό το επίπεδο.
Με λίγα λόγια, για να μπορέσει ο Μποχωρίδης να σταθεί στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει πρώτα να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, να αποκτήσει σταθερότητα και μέσα από τη διαδικασία ωρίμανσης να πάει στο παρακάτω στάδιο, όπως συμβαίνει μ' όλους τους νεαρούς παίκτες. Η εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ είναι η απόδειξη πως ο Μποχωρίδης έχει μπει σ' αυτή τη διαδικασία και είναι αποκλειστικά στο χέρι του πόσο θα κρατήσει αυτή, μέχρι να κάνει το ξεπέταγμα που όλοι περιμένουν.
Ο Γιάνκοβιτς για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το παράδειγμα του Μποχωρίδη για τα στάδια που έχει να περάσει. Δεύτερος σκόρερ της Α1 πριν από δύο χρόνια στον Πανιώνιο, έκανε... αγροτικό πέρυσι με τον Παναθηναϊκό και φέτος έχει σημαντικό ρόλο σε Α1 και Ευρωλίγκα με τον Ιβάνοβιτς να ποντάρει πολλά σ' αυτόν.
Από την πρώτη μέρα ο Μαυροβούνιος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάνκοβιτς και μάλιστα έλεγε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως σε δύο χρόνια θα τρίβετε τα μάτια σας μ' αυτό που θα βλέπετε. Δεν πήρε άλλον παίκτη στη θέση του, προτίμησε να καλύψει την «τρύπα» στο «5» κι όχι στο «3» και προς το παρόν ο Βλάντο τον δικαιώνει με την σταθερότητά του.
Ο Γιάνκοβιτς είναι ο πιο εξελίξιμος νεαρός (αν μπορούμε να τον πούμε πλέον έτσι...) του Παναθηναϊκού, με τρομερή βελτίωση σ' όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Ακόμη και την άμυνα σε ψηλότερους ή κοντύτερους αντιπάλους προσπαθεί να βελτιώσει και έχει κάνει άλματα προόδου, αν αναλογιστούμε την εικόνα του την περσινή σεζόν που δεν μπορούσε καλά - καλά να αντιμετωπίσει κανέναν στο ένας εναντίον ενός.
Για τον Παππά δεν πιστεύω πως υπάρχει κανείς που αμφισβήτησε ποτέ το ταλέντο και τα προσόντα του. Είναι από τους πιο ταλαντούχους επιθετικά παίκτες που έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ την τελευταία δεκαετία, αλλά του λείπει η σταθερότητα που θα του επιτρέψει να είναι το ίδιο σημαντικός, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο Παππάς έχει παρατείνει την περίοδο ωρίμανσης του και η φετινή χρονιά είναι σταθμός για να περάσει σε άλλο επίπεδο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντέρμπι με Αυλωνίτη και... πολλά γέλια!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για όσα είδε στο Καραϊσκάκη και... τον πιάνουν τα γέλια με τις συγκρίσεις.
Πάει κι αυτό. Τόσο κακό για το τίποτα. Πάρα πολλή χαμένη φαιά ουσία. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, σε ένα ματσάκι της πλάκας, της σειράς, σε έναν αγώνα-ντροπή για την ιστορία των δύο ομάδων και ειδικά για την ποιότητα των γηπεδούχων.
ADVERTISEMENT
Θέαμα; Τραγικό. Διαιτησία; Να την κλαίνε οι ρέγγες. Ατμόσφαιρα; Η μόνη που ξεχώρισε. Ποδοσφαιρικές εμπνεύσεις; Ανύπαρκτες. Προπονητικό στήσιμο; Στα ρηχά. Κι όλα αυτά, μια μέρα μετά την επική ματσάρα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου που είχα την τύχη να δω, όπως και τόσοι Ελληνες, και να μελαγχολήσω. Αν, λοιπόν, είμαι επηρεασμένος από το 3-1 στη Μαδρίτη, μα κυρίως από τη ΜΠΑΛΑ που μας προσέφεραν ο Ρονάλντο, ο Χάμες, ο Μπενζεμά και οι άλλοι, συγχωρέστε με. Αλλά δεν...
Στο Φάληρο, τη διαφορά την έκανε ένα νέο παιδί, ένας καινούριος ποδοσφαιριστής του πρωταθλητή, ο Τάσος Αυλωνίτης. Μπήκε στη θέση του Μποτία, πετάχτηκε στο Θεό όταν εκτέλεσε ο Τσόρι και έγραψε το τελικό σκορ, υπογράφοντας την ποδοσφαιρική κωμωδία που έπαιξαν οι «αιώνιοι». Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός είναι το μοναδικό, κατά τη γνώμη μου, θετικό αυτού του ντέρμπι. Ερμήνευσε επάξια το ρόλο του.
Πάμε τώρα στα υπόλοιπα και στους λόγους που είναι να γελάει κανείς βλέποντας ένα τέτοιο ματς.
- Οι "συγκρίσεις" (και η αναμονή) μετά τη ματσάρα στη Μαδρίτη, είναι ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Όπως και το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας με τον τίτλο... CLASICO (αναφερόμενη στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ).
- Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κουρασμένος, άκεφος, ανόρεχτος και μπουχτισμένος από τη νίκη επί της Γιουβέντους. Σε 97 λεπτά δύο (τρεις ψεύτικες) ευκαιρίες. Αν αυτό το ρόστερ εξουσιοδοτείται και του επιτρέπεται να παίζει έτσι κόντρα σε αυτό τον Παναθηναϊκό που ώρες-ώρες σε πιάνει... τρέλα με αυτά που κάνει στο γήπεδο, τότε υπάρχει ζήτημα. Σκεφτείτε να μην έπαιρναν τη νίκη οι Πειραιώτες και να είχαν αποδώσει έτσι.
- Ο Παναθηναϊκός έως τώρα είναι η κωμωδία της χρονιάς. Το έργο που δεν ξέρεις ποιος θα κάνει τη γκέλα, ποιο "ζευγάρι" θα χαθεί πάνω στο ένα-δύο. Σαν το σεσουάρ για δολοφόνους δηλαδή, που κάθε φορά έχει κι άλλο δράστη.
- Ο Μήτρογλου; Τον βλέπεις και λες «είναι κρίμα, ας τον βοηθήσει κάποιος». Εφυγε στην αντεπίθεση και ακόμα αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην τον πιάνουν τα πράσινα παλτά. Την εκτέλεση του πέναλτι την αφήνω στην άκρη. Στις ακαδημίες U-14 του Ολυμπιακού, εκτελούν καλύτερα.
- Πάμε τώρα στον Καλογερόπουλο: κατ' αρχάς το πέναλτι το κέρδισε ο Μήτρογλου. Ναι, είναι φάση που ξεγελιέται εύκολα ο διαιτητής, αλλά η ουσία είναι να μην ξεγελιέται. Ο Μητρο-γκόλ πέφτει πάνω στον Στιλ, ο οποίος στη συνέχεια αποδεικνύεται... ατσάλι.
- Αφού, λοιπόν, καταλογίζεται το πέναλτι, ο ρέφερι δεν δίνει κόκκινη στον τερματοφύλακα των πρασίνων, μιας κι ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι σε θέση για γκολ -διαφορετικά δεν θα έπαιρνε εκεί το πέναλτι-, αλλά βγάζει την κίτρινη από το τσεπάκι.
Και φτάνουμε στις καθυστερήσεις, όπου ο Παναθηναϊκός δίνει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του. Η μπάλα πάει στην περιοχή και όπως κατεβαίνει πέφτει σε ένα... παϊδι, σε ένα πλευρό του Πέτριτς. Ο Καλογερόπουλος είδε... χέρι και έκοψε τη φάση. Δεν ξέρω αν ήταν μπαμπεσιά, όπως είπε ο Αλαφούζος, ξέρω πως έκοψε μια φάση που σαφέστατα θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρή εξέλιξη. Λίγα δεύτερα πριν από το τέλος...
Όλα τα παραπάνω, συνέθεσαν κατά τη γνώμη μου μια αστεία εκδοχή του καλύτερου και πιο κλασικού ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το οποίο έχει μπει προ πολλού σε... φέρετρο.
ΥΓ. Aν έχω χάσει επεισόδιο, συγχωρέστε με. Αλλά από την προηγούμενη φορά που έγινε ο σαματάς, έμεινα με την εντύπωση ότι στα πέναλτι πάει ο Τσόρι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυλωνίτης το γκολ, Σταυρίδης στην εξέδρα!!

Αίσχος. Τι άλλο να πεις; Ένα ακόμα ντέρμπυ ντροπής. Κάτσαμε σα μαλάκες να δούμε μπάλλα, μάλιστα από τα δύο πιο μεγάλα brandname του ποδοσφαίρου μας και δεν βλέπαμε από την ομίχλη των καπνογόνων. Ποια μπάλλα, δηλαδή; Γράφει ο Αποδυτηριάκιας... Ένα νταηλίκι έπαιζε και από τις δύο πλευρές στο γήπεδο. Παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, για να δείξουν ότι τα δίνουν όλα, για τον λαό τους, ρε γαμώτο, το ΄χανε ρίξει σε τσαμπουκαλήδικες κόντρες.

Το γκολ το έβαλε ο Αυλωνίτης ατάκα με την αλλαγή του και εκεί το γήπεδο το κάνανε κόλαση ο Νίκος Σταυρίδης της εξέδρας και ο Μίμης Φωτόπουλος. Από κοντά στο έργο ο διαιτητής που δεν κατάφερε να κρυφθεί. Να μη δείξει τις προθέσεις του. Ποιο πέναλτυ; Δεν έγινε κανένα πέναλτυ. Δεν έγινε καμμία ανατροπή.

Ο Μήτρογλου κέρδισε τη μπάλλα στη διεκδίκηση από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και πονηρά είχε αρχίσει να “εκτινάσσεται” για να πέσει αφού προηγουμένως “έστειλε” το πόδι του στην επαφή με τον πεσμένο στο έδαφος Στηλ.

Και στην άλλη φάση με το ανύπαρκτο “χέρι” του Πέτριτς εξετέθη το κοράκι. Και λες. Έχει ανάγκη τη σφυρίκτρα ο Ολυμπιακός με παίκτες σαφέσταστα περισσότερο ποιοτικούς όταν αντιμετωπίζει αυτόν τον Παναθηναϊκό; Μια ομάδα που είναι “Παναθηναϊκός” μόνον στην πράσινη φανέλλα.

Η αποθέωση της μετριότητας, της προβληματικής απόδοσης του Ολυμπιακού, ήταν ο γελοίος τρόπος που εκτέλεσε το πέναλτυ ο Μήτρογλου. Τι να ήθελε να κάνει ο ποιητής; Άγνωστο.

Έτσι που λες. Λυπηρό, όχι απλά μελαγχολικό. Ένας Ολυμπιακός, θριαμβευτής της Γιουβέντους και της Αθλέτικο χωρίς να κάνει φάσεις να μένει ευχαριστημένος επειδή κέρδιζε με μισό γκολ αυτόν τον Παναθηναϊκό.

ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ ο Αλαφούζος, γράφει ο apodytiriakias.gr
Καταδικασμένοι μια ζωή. Αυτοί είμαστε, αυτοί θέλουμε να είμαστε. Δεν έχω άλλη εξήγηση γι’ αυτά που μας ρίχνει στη μάπα το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Ελλάδα. Μια ζωή τα ίδια. Τα είδαμε, τα είδατε αυτά που έγιναν στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού 1-0.

Κανένας Ολυμπιακός δεν κέρδισε, κανένας Παναθηναϊκός δεν έχασε. Και οι δυο χαμένοι είναι, και οι δυο έχουν συμμετοχή στα χάλια που παρουσίασε αγωνιστικά  και εξωαγωνιστικά  το ντέρμπυ. Τα ίδια θα γινόντουσταν αν το ντέρμπυ παιζότανε στην Λεωφόρο.

Μπαμπέσικα κέρδισε ο Ολυμπιακός, είπε ο Αλαφούζος. Θα τον πατούσαμε μέσα στο Καραϊσκάκη όπως και πέρυσι, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, που δεν ξέχασε να αναφέρει και το φέρετρο που του στείλανε.

Συμπέρασμα. Έχουμε πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο, δηλαδή δεν βλέπουμε ποιοι είμαστε, παρά μόνο ποιος είναι ο αντίπαλος. Φταίει ο αντίπαλος. Φταίει ο Σαμαράς. Φταίει ο Τσίπρας. Φταίει ο Μαρινάκης. Γι’ αυτό είμαστε αυτό που είμαστε, επειδή φταίει ο αντίπαλος. Προχωράμε στο σωστό δρόμο. Μια ζωή.
*Πηγή: sportdog.gr

Τελικά τι ήθελε από το ντέρμπι;

Ο Κώστας Γκόντζος αγνοεί τις φωνές του Παναθηναϊκού και αναδεικνύει στον SportDog το πραγματικό και θλιβερό συμπέρασμα από την ήττα που γνώρισε από τον αιώνιο αντίπαλο.Τα πάντα μετά από ένα αποτέλεσμα, έχουν σχέση με το τι ήθελες τελικά από το παιχνίδι, τι ζητούσες και τι πήρες τελικά.

Αυτό σου καθορίζει και τα συναισθήματα και το αίσθημα με το οποίο αποχωρείς από το γήπεδο μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά πλέον τα τελευταία χρόνια, δίνει βάρος περισσότερο στις εντυπώσεις και στο τι μπορεί να αποκομίσει από πλευράς λόγων, επιχειρημάτων και συναισθημάτων, από ένα παιχνίδι, παρά σ΄ αυτό καθ΄ αυτό το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα, μοιάζει να είναι το ...κερασάκι στην τούρτα, που αν έρθει ακόμα καλύτερα, αλλά το θέμα είναι να έχουμε κάτι να πούμε ή να ασχοληθούμε αν ...δεν έρθει.

Απ΄ αυτή την άποψη δεν τα πήγε και άσχημα ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη.

Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, έχει τα παραπονάκια από τη διαιτησία, του αποβλήθηκε και ο προπονητής, πίεσε κιόλας μετά το γκολ που δέχθηκε, μιλάμε ...όλα καλά κι όλα ωραία.

Το θέμα όμως είναι, ότι ακριβώς αυτά που ...αναζητούσε σαν ζητούμενα για μετά το παιχνίδι, του καθόρισαν και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε, τη συμπεριφορά, αλλά και τη νοοτροπία με την οποία κατέβηκε και έπαιξε στο παιχνίδι.

Και το μεγαλύτερο ακόμα θέμα, είναι ότι αυτό ακριβώς του κόστισε και την ήττα. Κι αν όχι την ήττα τουλάχιστον τον ...ρυθμό ρελαντί με την οποία άφησε τον Ολυμπιακό να του την πάρει.

Αυτή είναι η αλήθεια... αδέρφια, φίλοι, φίλες και αδερφές. Τώρα από ΄κει και πέρα, αν θέλουμε να λέμε λόγια να περνάει η ώρα, μπορούμε να λέμε όσα θέλουμε.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει κατέβει στο Καραϊσκάκη, με μοναδικό στόχο να ...διαφυλάξει τις εντυπώσεις -για να μην πω και το σκορ- από το περυσινό εντυπωσιακό 0-3 μέσα στο γήπεδο. Λες και δεν ήταν παιχνίδι που μέτραγε η νίκη και οι βαθμοί, αλλά ματς ...ρεβάνς πρόκρισης σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι. Για ...νάχουμε να λέμε δηλαδή, όχι τίποτε άλλο.

Κι εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω αν αυτό ήταν κάποιο πλάνο, κάποιες εντολές, κάποιο πιθανό σχέδιο πριν το παιχνίδι, αλλά μέσα στο παιχνίδι, αυτό φάνηκε και αυτό έδειξε ο Παναθηναϊκός.

Με τον Καρέλη αποκομμένο μπροστά να τον ψάχνει -όποτε τον έψαχνε με μακρινές μπαλιές- δίνοντας την εντύπωση ότι προσπαθούσε να παίξει σαν να είχε τον Μπεργκ αλλά ...χωρίς τον Μπεργκ και με μια ψυχολογία που άρχιζε και τελείωνε στο πως κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες, θα έδιωχνε την μπάλα από την επικίνδυνη ζώνη και από ΄κει και πέρα... είχε ολοκληρώσει την αποστολή του.

Κι όλα αυτά, παρ΄ ότι μετά τα πρώτα εφτά-οχτώ λεπτά που ο Ολυμπιακός μπήκε όντως πιεστικά στο παιχνίδι, στη συνέχεια ούτε κατά διάνοια δεν σου έδινε την εντύπωση πως ήταν ομάδα που θα μπορούσε να σε "πατήσει" ή ακόμα και να σε κάνει να πληρώσεις ακριβά την περίπτωση να ανοιγόσουν και να ζητούσες κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Κι αν θέλετε απόδειξη για όλα αυτά;

Είναι η εικόνα του παιχνιδιού μετά το γκολ του Ολυμπιακού.

Και ειδικά μετά το χαμένο πέναλτι.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός κατάλαβε -λίγο αργά βέβαια- ότι μπορούσε και να βγει μπροστά, μπορούσε να κάνει και καμιά επίθεση, μπορούσε να βρει ακόμα μαι τρύπες στην ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, με το πιο θλιβερό για τον Παναθηναϊκό γεγονός να είναι, ότι αυτή την εικόνα τη δημιούργησε ο ίδιος με τον τρόπο και τη φιλοσοφία που αντιμετώπισε το παιχνίδι και όχι ο Ολυμπιακός με την υποτιθέμενη ανωτερότητά του και το τίτλο του φαβρί στα χαρτιά πριν το παιχνίδι.

Από ΄κει και πέρα, το αν ο Παναθηναϊκός συνολικά σαν σύστημα, κατάλαβε γιατί έχασε τόσο εύκολα ένα εντελώς κρύο, άοσμο και άχρωμο ντέρμπι, θα φανεί από τις αντιδράσεις απόψε το βράδυ αλλά και αύριο από πλευράς του.

Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πάνω σ΄ αυτό, κυρίως λόγω κακής ...προϊστορίας στην αντιμετώπιση και διαχείριση ανάλογων αποτελεσμάτων και καταστάσεων, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να βάλει κάποιος μυαλό σε αυτή την ομάδα και να την αντιμετωπίσει σαν το μέγεθος και το όνομα που κουβαλάει η φανέλα και το παρελθόν του.*Πηγή: sportdog.gr

Ένα και να καίει!!

Τι 1, τι 2,3 και 4 γκολ. Η νίκη είναι νίκη. Ο Δημ. Καρμοίρης σχολιάζει στον SportDog την αναμέτρηση στο "Καραϊσκάκης". Ο φόβος του Μίτσελ και η ...ξεκούραση του Ρομπέρτο. Ο ...νόμος της βαρύτητας δεν ανατράπηκε φέτος στο Καραϊσκάκη παρότι οι φανέλες, το γόητρο, ο εγωισμός παικτών και χρώματος φανέλας, έπαιξαν κλασικά το ρόλο τους, στο clasico.

Βαρύτητα ονομάτων, ποιότητας, πλεονάζοντος υλικού ανώτερων κλάσεων, γενικής μείζονος ανωτερότητας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, έστω και αν επιβραβεύτηκε για τους νικητές με μόλις ένα γκολ. Αυτό του "ρούκι" της βραδιάς, Τάσου Αυλωνίτη.

Ενός παιδιού παντελώς "άκαπνου" από τέτοια ματς, χθεσινού μέλους των Ερυθρολεύκων, που επειδή η μοίρα και η τύχη έχουν δικούς τους "νόμους και βαρύτητες" στη ζωή, από ΄κει που θα ακολουθούσε πίσω τον Κολοβό στη Νέα Σμύρνη, οι μεταγραφικές καραμπόλες τον κράτησαν στον Ολυμπιακό και λίγο καιρό αργότερα του έκαναν πραγματικότητα έναν αγώνα τον οποίο και ...παραγγελιά σε όνειρο να το έκανε, πολύ δύσκολα η νεράιδα του δικού του παραμυθιού θα του το υλοποιούσε.

Τέσσερις νύχτες ύστερα από το γλυκό 1-0 επί της Γιουβέντους, το ίδιο αγαπημένο σκορ συνόδεψε τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών επί του αιώνιου αντιπάλου τους στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας μια εβδομάδα με τον πλέον ιδανικό τρόπο και συγκομιδή.
Ο Ολυμπιακός και για να ακριβολογούμε ο κόσμος του που ξαναγέμισε το φαληρικό γήπεδο για δεύτερη φορά από την περασμένη Τετάρτη, μπορεί να μην κατάφερε την εξιλέωση των ...πολλών τερμάτων για να διαγράψει το περυσινό απροσδόκητο σοκ από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η καζούρα στα ντέρμπι έχει ...moto: "Ένα και να καίει".

Τι 1, τι 2,3 και 4 γκολ. Η νίκη είναι νίκη, οι βαθμοί της είναι ίδιοι και οι επιτυχίες γράφουν ιστορία, αφού οδηγούν σε κατακτήσεις τίτλων και θριάμβων.

Και στο τέλος της ημέρας αυτό που είχε σημασία για τον Ολυμπιακό στον απόηχο της εξουθένωσης με τη Γιούβε, ήταν να κερδίσει τον ΠΑΟ, καθαρά, πεντακάθαρα, κλείνοντας στόματα και υπενθυμίζοντας ότι τα αστέρια που είναι ραμμένα στην ένδοξη φανέλα του δεν χάνουν τη λάμψη τους.
Κρατημένο το άλογο
Το ντέρμπι ήταν φτωχό γενικά σε θέαμα. Δεν είχε ούτε τέμπο ούτε φάσεις. Ο Ρομπέρτο ...ξεκουράστηκε ύστερα από την εξαντλητική πίεση που δέχτηκε από τους Ιταλούς, καθώς ο ΠΑΟ ουδέποτε τον απείλησε. Κι αυτό είναι ένα στατιστικό που δεν θυμάμαι από πότε έχει να καταγραφεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο κοντινό ή το μακρινό παρελθόν.

Οι Πράσινοι μπήκαν στο γήπεδο μόνο για να μη χάσουν, χωρίς να κατορθώσουν να κάνουν ούτε μια φάση για δείγμα!

Ο Μίτσελ αυτή τη φορά το φοβήθηκε το παιχνίδι, αρνούμενος να ακολουθήσει την επιθετική φύση του πνεύματος που τον χαρακτηρίζει. Κι αυτό φάνηκε με ένα σωρό τρόπους, με αποκορύφωμα την αλλαγή του Κασάμι με τον Εντινγκά στο 1-0 (από το 74΄) καθώς και τις προφανείς εντολές που είχε ο Μαζουακού λ.χ. να μην αφήνει με τίποτα τη θέση του πίσω στην πτέρυγα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τη 10άδα της Γιούβε (ο Αφελάι αντί του Εντινγκά ήταν η μοναδική τροποποίηση στο σχήμα) παρουσίασε εύλογα σημάδια κόπωσης με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις κινητήριων μοχλών της επιθετικής του ανάπτυξης όπως ο Κασάμι και ο Τσόρι.

Παρόλα αυτά είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, τον απόλυτο έλεγχο του ματς κόντρα σε έναν εντελώς ακίνδυνο αντίπαλο, ο οποίος - χωρίς οι γηπεδούχοι να τον κλείνουν στα σχοινιά και να τον βομβαρδίζουν - έπαιζε παθητικά κλειστά και έδειχνε σημάδια πανικού υπό το κράτος και της παραμικρής πίεσης!

Αν μάλιστα ο Μήτρογλου βρισκόταν σε στοιχειωδώς καλή βραδιά (ούτε το πέναλτι δεν μπόρεσε να κάνει γκολ) ώστε να σταθεί άξιος συμπαραστάτης στα μεγάλα κέφια του Αφελάι, ο Ολυμπιακός χωρίς πολύ ιδρώτα θα μπορούσε να είχε κάνει πιο άνετη τη νίκη του.
Το επιστέγασμα ήταν μια πολύ σεμνή τελετή νίκης που ολοκληρώθηκε απόλυτα δίκαια και παρότι δύσκολα, απλά.*Πηγή: sportdog.gr*

"Γιατί άργησε να μπει στον πίνακα των διεθνών;"

O Δημ. Τσορμπατζόγλου αποκαλύπτει στον SportDog τι έλεγαν στον ΠΑΟΚ βλέποντας το ντέρμπι και τον "φουκαρά" Καλογερόπουλο. Το 5+3+3=7 και το +12 απ τον Παναθηναϊκό!Ο πρώτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ συνέτριψε τη δεύτερη Βέροια με 4-1 και το σκορ είναι πραγματικά μικρό για να αποτυπώσει τη διαφορά δυναμικότητας, την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, αλλά και τη διάφορα διάθεσης, οργάνωσης, τρεξιμάτων, κλασικών ευκαιριών.

Ήταν ένα ακόμη ματς του ΠΑΟΚ εντός των ελληνικών συνόρων, όπου αποδείχθηκε ότι τα τρεξίματα του Κάτσε, το φοβερό πρέσινγκ του Τζανδάρη, η δύναμη του Τζιόλη, η γρήγορη ανάπτυξη και οι καλές συνεργασίες στις πλαγιοκοπήσεις, μαζί με την ποιότητα του Ρατ, του Μακ και του Αθανασιάδη, αλλά και (επιτέλους) μία καλή παρουσία του Σαλπιγγίδη, είναι αρκετές για να κρατάνε τον ΠΑΟΚ πρώτο στη βαθμολογία.

Αλήθεια είναι ότι σήμερα ο Δικέφαλος κέρδισε μία ομάδα που παρατάχθηκε πολύ απρόσεκτα στον αγωνιστικό χώρο. Μία Βέροια που έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και πίστεψε ότι θα καταφέρει να παίξει στα ίδια τον ΠΑΟΚ. Μέγα λάθος, για μία ομάδα που οι παίκτες της στα πλάγια ούτε προλάβαιναν να δουν Μακ-Σαλπιγγίδη-Ρατ, οι οποίοι έβγαζαν τη μία επίθεση μετά την άλλη.

Με αυτά και με αυτά, μετά από τέτοιες βραδιές, ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα μπορεί να λέει… «που είναι η μπάλα;» Γιατί ομάδες σαν τον ΟΦΗ (που κέρδισε τον Παναθηναϊκό), σαν τον Ατρόμητο (που κέρδισε τον Ολυμπιακό), σαν την Βέροια, τον Πλατανιά, τη Νίκη Βόλου πραγματικά υπήρχαν πολλές στιγμές που αναρωτήθηκαν πώς… χάθηκε το τόπι και ξαφνικά βρέθηκε στα δίχτυα τους.

Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν, η ομάδα του Αναστασιάδη "πετάει". Στην Ευρώπη, όπου οι άλλοι τρέχουν περισσότερο, δεν μπορεί να ρωτήσει στα …ιταλικά, στα γαλλικά και σε μερικές ακόμη γλώσσες …"πού είναι η μπάλα".

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά όμως… Για την ακρίβεια, ότι έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα είναι πολύ ικανοποιητικό και μη αναμενόμενο. Μία ομάδα που γρήγορα βρήκε ταυτότητα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, έστω κι αν με πιο ποιοτικούς αντιπάλους που τρέχουν περισσότερο, έχει προβλήματα.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε ένα κακό παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι και πέρα από την ανωτερότητα που έχουν ως ομάδα, πέρα από την έδρα, αξιοποίησαν και τα περίπου 15 μικρά ανάποδα σφυρίγματα (φάουλ, πλάγια, κι άλλα φάουλ, κόρνερ, το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ) που θα δώσουν και πάλι την ευκαιρία σε γνωστούς αναλυτές να τονίσουν για τον Καλογερόπουλο ότι ..."μα δεν έκανε μεγάλο λάθος, δεν έδωσε κανένα ανύπαρκτο πέναλτι, δεν μπήκε κανένα γκολ οφσάιντ".

Εξάλλου και για τις καθυστερήσεις (5 λεπτά στο γκολ, τρία λεπτά στο πέναλτι, τρία λεπτά από τις αλλαγές) η πρόσθεση 5+3+3=7 αποτελεί ανθρώπινο λάθος!

Ανθρώπινο λάθος ΔΕΝ θα είναι βέβαια το ότι αυτός ο άνθρωπος έχει βγάλει εις πέρας όλες τις αποστολές και τον Δεκέμβριο θα δηλωθεί στους διεθνείς! Εξάλλου, αυτοί δεν ντρέπονται καθόλου.

Στον ΠΑΟΚ έβλεπαν το ματς το βράδυ και αναρωτιούνταν: "Γιατί άργησε τόσο να μπει στον πίνακα των διεθνών;". (Ο φουκαράς ο Καλογερόπουλος που στο 92΄ βλέπει τον Πέτριτς να κοντρολάρει με τον πλευρό και από τον τρόμο μη σκοράρει ο Ατζαγκούν, βρίσκει χέρι και σταματάει τη φάση!!!).

Σε κάθε περίπτωση αν σε δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό και τον αφήσει στο -12 θα δημιουργήσει μία εκπληκτική εικόνα στην βαθμολογία!   
*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Ασταμάτητη η Ρίβερ Πλέιτ!! (videos)

Προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στην Inicial της Αργεντινής διατήρησε η Ρίβερ Πλέιτ με εκτός έδρας 2-1 σε βάρος της Ατλέτικο Ραφαέλα.
Έμεινε πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό, όταν πέτυχε ωραίο γκολ ο Ντιέγκο Μοντιέλ, αλλά στο 50’ ισοφάρισε ο Λεονάρντο Πισκκουλίτσι με εκτέλεση φάουλ και στο 66’ ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Αριέλ Ρόχας με μακρινό σουτ. Επίσης, η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε με 2-0 την Ντεφένσα Ι Χουστίσια, ενώ η Λανούς παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης χάρη σε 1-0 σε βάρος της Σαν Λορένζο, αλλά απώλεσε το Λεάνδρο Ρομανγκόλι λόγω τραυματισμού στον αριστερό αγκώνα. Τέλος, η Εστουντιάντες εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα και κέρδισε την Κίλμες με 1-0. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Εστουντιάντες - Κίλμες 1-0 (81’ Ματίας Αγιρεγκαράι - 46’ κοκ. Μιγκέλ Μοντάνιο)
Λανούς - Σαν Λορένζο 1-0 (20’ Λαουτάρο Ακόστα)
Μπόκα Τζούνιορς - Ντεφένσα Ι Χουστίσια 2-0 (9’ Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ, 40’ Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ)
Ατλέτικο Ραφαέλα - Ρίβερ Πλέιτ 1-2 (13’ Ντιέγκο Μοντιέλ - 50’ Λεονάρντο Πισκουλίτσι, 66’ Αριέλ Ρόχας)
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
13
31
Λανούς
13
27
Ιντεπεντιέντε
13
26
Ρασίνγκ Κλουμπ
13
23
Μπόκα Τζούνιορς
13
23
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
20
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
20
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
19
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
18
Τίγκρε
13
17
Ροζάριο Σεντράλ
13
16
Άρσεναλ Σαραντί
12
15
Χιμνάσια Λα Πλάτα
12
14
Σαν Λορένζο
13
14
Γοδόι Κρουζ
13
14
Μπάνφιλντ
13
13
Μπελγκράνο
13
13
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
13
12
Ολίμπο
13
10
Κίλμες
13
9
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.










*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Πλεονέκτημα με Ράιτ Φίλιπς για Ρεντ Μπουλς!! (videos)

O Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς πέτυχε αμφότερα τα γκολ στο κρίσιμο 2-0 των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς επί της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.
Στο τελευταίο παιχνίδι της regular season του MLS ισοφάρισε ρεκόρ της βορειοαμερικανικής λίγκας συμπληρώνοντας 27 γκολ, ενώ επέτρεψε στους Νεοϋορκέζους να τερματίσουν στην τέταρτη θέση της Ανατολής και να αντιμετωπίσουν τη Σπόρτινγκ με πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ευνοήθηκαν οι Κολόμπους Κρου, που από την πλευρά τους κέρδισαν με 2-1 τους Φιλαδέλφεια Γιούνιον χάρη σε γκολ του Μπερνάρντο Ανιόρ στο 90ό λεπτό, αφού κατέλαβαν την τρίτη θέση, μέσω της οποίας θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του παραπάνω αγώνα στα προημιτελικά έχοντας τον επαναληπτικό στην έδρα τους. Σε άλλο ματς, ο πρώην φορ του Ολυμπιακού, Φέλιξ Μπόρχα, πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Σίβας ΗΠΑ με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Κολόμπους Κρου - Φιλαδέλφεια Γιούνιον 2-1 (13’ Χάιρο Αριέτα, 90’ Μπερνάρντο Ανιόρ - 85’ Ζακ Πλέφερ)
Σίβας ΗΠΑ - Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 1-0 (32’ Φέλιξ Μπόρχα)
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι - Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 0-2 (15’ Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς, 70’ Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς)
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
34
59
Π-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
34
55
Π-Κολόμπους Κρου
34
52
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
34
50
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
34
49
Α-Φιλαδέλφεια Γιούνιον
34
42
Α-Τορόντο
34
41
A-Χιούστον Ντάιναμο
34
39
Α-Σικάγο Φάιρ
34
36
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
34
28
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
34
64
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
34
61
Π-Ρέαλ Σολτ Λέικ
34
56
Π-Ντάλας
34
54
Π-Βανκούβερ Ουάιτκαπς
34
50
Α-Πόρτλαντ Τίμπερς
34
49
A-Σίβας ΗΠΑ
34
33
Α-Κολοράντο Ράπιντς
34
32
Α-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
34
30
Το πρόγραμμα των πλέι οφ
Πρώτος Γύρος
29/10:
Ντάλας - Βανκούβερ Ουάιτκαπς (1)
30/10: Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς - Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (2)
Προημιτελικοί
01 και 08/10:
Νικητής 2 - Ντι Σι Γιουνάιτεντ (3)
01 και 09/10: Ρέαλ Σολτ Λέικ - Λος Άντζελες Γκάλαξι (4)
02 και 09/10: Κολόμπους Κρου - Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον (5)
02 και 10/10: Νικητής 1 - Σιάτλ Σάουντερς (6)
Ημιτελικοί (επαναληπτικός στην έδρα της ομάδας με τη ψηλότερη κατάταξη)
22 και 29/10:
Νικητές 3 και 5
23 και 30/10: Νικητές 4 και 6
Τελικός
07/12:
Νικητές 7 και 8









*Πηγή: onsports.gr*

Το γκολ της χρονιάς ο Ντος Σάντος!! (video)

Ένα απίστευτης ομορφιάς γκολ σημειώθηκε σήμερα στο ινδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από τον Γκουστάβο ντος Σάντος.
Ο Βραζιλιάνος μέσος των Δελχί Ντάιναμος στις καθυστερήσεις του  χθεσινού αγώνα κόντρα στην Τσεναγιιίν  σημείωσε ένα τέρμα που όχι μόνον βάζει σοβαρότατη υποψηφιότητα για  το κορυφαίο στο νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας της Ασίας αλλά και όλο του κόσμου.
Ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό …μανιφέστο βγαλμένο από το μεγάλη της πατρίδας της σάμπα σχολής της μπάλας με τον Ντος Σάντος να χορεύει κάθε αντίπαλο που βρέθηκε μπροστά του (κάποιους εξ αυτών περισσότερες από μία φορές) στη διάρκεια της επιδρομής του από τη μεσαία γραμμή προς την αντίπαλο εστία.
Και όταν με τα πολλά και …καλά μπήκε στην αντίπαλη εστία έκανε το σουτ που άφησε όρθιο τον αντίπαλο γκολκίπερ ο οποίος φάνηκε να έχει ζαλιστεί και  ο ίδιος από τις ντρίμπλες του ποδοσφαιριστή των Ντάιναμος.
Στα αξιοσημείωτα ότι ο 20χρονος σκόρερ τιμωρήθηκε από τον απίστευτο διαιτητή με κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του. Λες και μπαίνουν κάθε μέρα τέτοια αριστουργήματα.
Ήμαρτον με την ... καθήλωση ορισμένων.



*Πηγή: onsports.gr*

Τοπαλίδης: «Να δούμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις…»

Την προφορική του συμφωνία με τον Γιώργο Γαλανό για να αναλάβει πόστο στον Άρη επιβεβαίωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα φτάσει μεσοβδόμαδα στη Θεσσαλονίκη.

Τοπαλίδης: «Να δούμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις…»
Την Τετάρτη θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Τοπαλίδης, ώστε να συζητήσει από κοντά τις λεπτομέρειες της προφορικής του συμφωνίας με τον Γιώργο Γαλανό ώστε να αναλάβει πόστο στον Άρη.

«Πράγματι, έχω μιλήσει με τον κ. Γαλανό, όμως δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Ερχομαι την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δούμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις να συνεργαστώ με τον Αρη και κάτω από ποιες συνθήκες», ανέφερε αρχικά ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας στο Novasports και διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να ψάχνει προπονητή για τους «κίτρινους» στη Γερμανία:

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα! Σας είπα ότι δεν έχουμε πει πολλά πράγματα με τον κ. Γαλανό, κλείσαμε μόνο το ραντεβού. Από την Τετάρτη και μετά θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Νικά και πίσω δεν κοιτά!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ανταπόκριση της ομάδας στο βαρύ πρόγραμμα. Τι απαντούν στα παράπονα των «πράσινων» για τη διαιτησία.

Νικά και πίσω δεν κοιτά
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε στο ντέρμπι και να μην έκανε πράξη την επιθυμία των οπαδών του που ζητούσαν να συντρίψει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έφτασε στο ζητούμενο της νίκης σε ένα ματς ειδικών συνθηκών. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν την κόπωση από την υπερπροσπάθεια με τη Γιουβέντους (το βασικό σχήμα είχε μόνο μια αλλαγή, Αφελάι αντί Εντινγκά, σε σχέση με το ματς της Τετάρτης) κι έναν αντίπαλο που ήταν οχυρωμένος στην άμυνά του έχοντας πρώτο μέλημα να μη δεχτεί γκολ.

Ο Μίτσελ δεν έκρυψε πως ήθελε περισσότερα γκολ, αλλά δεν κακίζει τους ποδοσφαιριστές του και κρατά την υπομονή που έδειξαν στο παιχνίδι τους, αλλά και το γεγονός ότι δεν απειλήθηκαν. Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες παρέμειναν στο -3 από τον ΠΑΟΚ και συνεχίζουν να «σβήνουν» από το ιδιαίτερα φορτωμένο και απαιτητικό πρόγραμμά τους δύσκολα παιχνίδια.

Όσο για τα παράπονα από πλευράς Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, στον Ολυμπιακό έκαναν λόγο για αναζήτηση δικαιολογιών και κάποιοι έλεγαν πως έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι που στη φάση του πέναλτι του Μήτρογλου δεν αποβλήθηκε ο Στιλ.

Όλα καλά με Μποτία, rotation με Πανιώνιο

Ο Αλμπέρτο Μποτία αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση από το χθεσινό ντέρμπι, αλλά οι εξετάσεις που έκανε μετά το ματς στο Metropolitan ήταν καθαρές. Από σήμερα η προσοχή στον Ολυμπιακό στρέφεται στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:30).

Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν νικήσει στην πρεμιέρα των ομίλων την Παναχαϊκή κι έχουν ένα ακόμη ματς στην έδρα του Φωστήρα, αναμένεται να παραταχθούν με πολλές αλλαγές. Άλλωστε ο ίδιος «κορμός» έβγαλε τα δύσκολα ματς με Γιουβέντους και Παναθηναϊκό και υπάρχει κόπωση. Έτσι είναι αναγκαίο ένα φρεσκάρισμα, καθώς ακολουθεί το δύσκολο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη το Σάββατο και τρεις μέρες μετά η αναμέτρηση με τη Γιουβέντους στο Τορίνο για το Champions League. Είναι πολύ πιθανό ο σκόρερ του ντέρμπι, Αυλωνίτης, και ο Σιόβας να συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ παίζοντας απέναντι στην παλιά τους ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προσφέρει γκολ και θέαμα!!

Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τη νέα τεσσάρα – αυτή τη φορά επί της Βέροιας – παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. «Μουρμούρα» με πρωταγωνιστή του Σαλπιγγίδη.

Προσφέρει γκολ και θέαμα!
Χαρακτήρα πρωταθλητή επιδεικνύει τη φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 4-1 επί της Βέροιας μέσα στην Τούμπα.

Μόλις μία ισοπαλία και έξι νίκες είναι ο απολογισμός του «Δικεφάλου του Βορρά» στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό να είναι στους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις στο σκοράρισμα, ενώ παράλληλα έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι «ασπρόμαυροι» έχουν πετύχει 19 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις 4 τέρματα στις επτά αγωνιστικές.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για «γκολ - προσφορά» στους παίκτες της Βέροιας, δείχνοντας το πόσο τελειομανής είναι. «Αυτό είναι κάτι πολύ κακό. Απαγορεύεται να γίνεται. Απαγορεύεται να σταματάει το μυαλό μας. Δεν υπάρχει λόγος να φας ένα τέτοιο γκολ. Του γκολ που φάγαμε σήμερα είναι για συζήτηση αρκετής ώρας μέσα στα αποδυτήρια», ήταν το σχόλιο του 64χρονου προπονητή στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι και είχε σε γενικές γραμμές αρκετά καλή παρουσία.

Όταν στο τέλος ανακοινώθηκε ότι αναδείχθηκε MVP, ο διεθνής φορ δεν το χάρηκε, επειδή ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τη Θύρα 4 στο πρόσωπό του, με το υπόλοιπο γήπεδο να αντιδράει.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της αντικατάστασής του, πάλι ακούστηκαν αποδοκιμασίες από το ίδιο σημείο του γηπέδου, με τους υπόλοιπους φιλάθλους να γιουχάρουν τους άλλους που τα… έψαλλαν στον αρχηγό του ΠΑΟΚ και να τον χειροκροτούν.

Πλέον στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο στρέφουν την προσοχή τους στην προσεχή αναμέτρηση (29/10) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Η νίκη μοιάζει μονόδρομο για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο πρώτο ματς της διοργάνωσης είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 στην έδρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και χρειάζεται το «τρίποντο» για να περάσει στην επόμενη φάση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στυγνή δολοφονία του αρχηγού της Νοτίου Αφρικής!!

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Νοτίου Αφρικής, Σένζο Μεγίβουα, δολοφονήθηκε από δύο ανθρώπους που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Στυγνή δολοφονία του αρχηγού της Νοτίου Αφρικής!
Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Νοτίου Αφρικής. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας, Σένζο Μεγίβουα, δολοφονήθηκε από ένοπλους άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι του, σε προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία του, ενώ ένας ακόμη κρατούσε τσίλιες έξω από αυτό και μετά τη δολοφονία του τράπηκαν σε φυγή, με την αστυνομία να έχει αρχίσει τις έρευνες και να προσφέρει 14.000 δολάρια σε όσους δώσουν πληροφορίες για τους δράστες.

Τα κίνητρα των δολοφόνων, αν δηλαδή ήθελαν απλώς να τον ληστέψουν ή είχαν άλλους λόγους να τον σκοτώσουν, παραμένουν άγνωστά.

Το 27χρονο θύμα, που αγωνιζόταν στους Ορλάντο Πάιρετς, ήταν αρχηγός της Νοτίου Αφρικής στα τέσσερα τελευταία ματς που έδωσε για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ενώ συνολικά μετρούσε έξι παρουσίες με το εθνόσημο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μήτρογλου… εξηγήσου!!

Δεν ήταν η πρώτη, ούτε η δεύτερη, αλλά η τρίτη φορά που ο Κώστας Μήτρογλου παράκουσε εντολή για εκτέλεση πέναλτι σε ματς του Ολυμπιακού και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις,παρά τη δημόσια συγγνώμη του.

Μήτρογλου… εξηγήσου!
Η πρώτη φορά… συγχωρείται. Άντε και η δεύτερη. Τρεις φορές, ωστόσο, πάει πολύ. Ο Κώστας Μήτρογλου για τρίτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό παράκουσε εντολή για εκτέλεση πέναλτι και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Η δυσαρέσκεια του λάτρη της πειθαρχίας Μίτσελ, έστω κι αν έκανε χιούμορ μετά το ματς αναφέροντας πως θα τον τιμωρήσει «κόβοντάς» του το επιδόρπιο, είναι δεδομένη και μένει να φανεί πώς θα τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή του. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν θα του γίνουν απλές συστάσεις και προειδοποιήσεις ή αν θα «φάει» πάγκο, ακόμη και πρόστιμο. Η ουσία είναι πως η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι δεν «κουκουλώνει» το παράπτωμα του Μήτρογλου.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο τέτοιο ολίσθημα του διεθνούς φορ είχε γίνει στα προκριματικά του Champions League το 2008 απέναντι στην Ανόρθωση στην Κύπρο, όταν στο 77’ και με το σκορ στο 2-0 παράκουσε την εντολή να εκτελέσει το πέναλτι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το γκολ αυτό στοίχισε ακριβά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην ομάδα του, αφού δέχτηκε και τρίτο τέρμα, ενώ το 1-0 της ρεβάνς ήταν «φτωχό» για να έρθει η πρόκριση.

inner

Το δεύτερο «αμάρτημα» του Μήτρογλου είχε έρθει φέτος, στις 20 Σεπτεμβρίου, και τον αγώνα με τη Βέροια, όταν λογόφερε με τον Τσόρι που είχε την οδηγία να αναλάβει την εκτέλεση πέναλτι, αλλά τουλάχιστον σκόραρε.

inner

Η τρίτη φορά που έκλεισε τα αυτιά του σε οδηγία από τον πάγκο, στο χθεσινό ντέρμπι, θέλουν στον Ολυμπιακό να είναι και η τελευταία…*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξύπνησε μνήμες ο Αυλωνίτης…!

Από τον Φλεβάρη του ’87 είχε να συμβεί κάτι ανάλογο στον Ολυμπιακό, όπως η χθεσινή είσοδος του Αυλωνίτη στον αγωνιστικό χώρο και η άμεση «αποστολή» της μπάλας στα αντίπαλα δίχτυα ενός ντέρμπι.

Ξύπνησε μνήμες ο Αυλωνίτης…
Στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο Τάσος Αυλωνίτης κατάφερε κάτι σπάνιο, καθώς μπήκε στο 57’ και πριν καν συμπληρώσει τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, αυτό είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν, καθώς ο Βασίλης Παπαχρήστου στις 15 Φεβρουαρίου 1987 είχε καταφέρει να σκοράρει σε ντέρμπι «αιωνίων» μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την αντικατάσταση του Ανδρέα Μπονόβα.

Υπερτερεί, όμως, του Γιαννιώτη μέσου στο ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του σε ντέρμπι «αιωνίων». Ο Παπαχρήστου, από την πλευρά του, είχε παίξει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις (!) και στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 στις 16 Μαρτίου 1986.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία φορά που ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κρίθηκε στο γκολ και μάλιστα από «χρυσή» αλλαγή ήταν στις 21 Μαρτίου 2010, όταν ο Μαρ Ντάρμπισιρ είχε μπει στο γήπεδο στο 55’ και σκόραρε στο 68’.

Το πιο γρήγορο γκολ σε ντεμπούτο ενός παίκτη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι με το «τριφύλλι» διατηρεί ακόμα ο Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος στις 28 Δεκεμβρίου 1994 είχε βρει δίχτυα μετά από μόλις δύο λεπτά αγώνα (1-1 στο Φάληρο).

Από εκεί και πέρα, ο τελευταίος αμυντικός που είχε σκοράρει σε ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα είναι ο Παρασκευάς Άντζας. Ο παλαίμαχος άσος είχε βρει δίχτυα σε αγώνα για το Κύπελλο στις 13 Ιανουαρίου 2008, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης είχε σκοράρει στο 4-0 τρεις μέρες αργότερα.

Τέλος, ο Ολυμπιακός έσπασε χθες και την παράδοση που τον ήθελε να μη νικά ποτέ τον Παναθηναϊκό όποτε οι αγώνες τους για το πρωτάθλημα διεξάγονται τον Οκτώβριο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οργή, ικανοποίηση και ένα «αν»

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία του ντέρμπι, αλλά και ικανοποίηση για την προσπάθεια της ομάδας και πίστη πως επιστρέφει στο σωστό δρόμο. Για ποιες φάσεις φωνάζουν οι «πράσινοι».

Οργή, ικανοποίηση και ένα «αν»
Αδικημένοι από το αποτέλεσμα του ντέρμπι και τη διαιτησία αισθάνονται στον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι» μιλούν ξεκάθαρα για διαμόρφωση αποτελέσματος, όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, αλλά και άφησαν να εννοηθεί με τις τοποθετήσεις τους ο Γιάννης Αναστασίου (για τον οποίο είναι επιβαρυντικό το φύλλο αγώνα) και αρκετοί παίκτες της ομάδας.

Στις τάξεις του «τριφυλλιού» φωνάζουν για μια σειρά από φάσεις που θεωρούν πως έκριναν το ματς. Κάνουν λόγο για ανύπαρκτο φάουλ του Ζέκα στη φάση από την οποία προήλθε το 1-0, «εύκολα» σφυρίγματα γύρω από την περιοχή από το ξεκίνημα του ματς, διαφορετικά κριτήρια στις κίτρινες κάρτες, ελάχιστο χρόνο στις καθυστερήσεις που ήταν επτά αντί για περισσότερα από δέκα λεπτά και προπαντός για το χέρι που καταλογίστηκε στον Πέτριτς, όταν εκείνος είχε «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Ατζαγκούν στο 92’. Ακόμη και για τη φάση του πέναλτι κάποιοι υποστηρίζουν πως περισσότερο ο Μήτρογλου πέφτει πάνω στον Στιλ, παρά τον ανατρέπει ο Άγγλος γκολκίπερ, που μάζεψε τα χέρια του.

Ικανοποίηση για την εμφάνιση και το μεγάλο «αν»

Αυτό που πάντως κρατούν στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που δεν υπήρξε βαθμολογικό κέρδος από το ντέρμπι, είναι η εικόνα της ομάδας. Οι «πράσινοι» μετά από μια σειρά μέτριων ως κακών εμφανίσεων παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι στα πολύ δύσκολα παιχνίδια με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό εκτός έδρας και υπάρχει πίστη στις τάξεις του «τριφυλλιού» πως θα έρθουν ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

Δεν λείπουν, ωστόσο, κι αυτοί που πιστεύουν πως ξέχωρα από το κομμάτι της διαιτησίας ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο χθεσινό ντέρμπι ΑΝ είχε εμφανιστεί περισσότερο τολμηρός και λιγότερο συντηρητικός. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ακίνδυνη μέχρι να δεχτεί το γκολ, αλλά με την εικόνα της στη συνέχεια και τους κινδύνους που δημιούργησε (έστω κι αν δεν έκανε κάποια κλασική ευκαιρία) φάνηκε πως θα μπορούσε να είχε απειλήσει περισσότερο τον αντίπαλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελπίζουν ότι θα παραμείνει!!

«Πάγωσαν» στον ΟΦΗ με την ξαφνική παραίτηση του Γκατούζο, με τους οργανωμένους οπαδούς και μέλη της διοίκησης να επιχειρούν να του αλλάξουν άποψη. Εντός της ημέρας κρίνεται η παραμονή του Ιταλού.

Ελπίζουν ότι θα παραμείνει
Δράση έχουν αναλάβει οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ, ύστερα από τη χθεσινή δήλωση – βόμβα του Τζενάρο Γκατούζο που αποκάλυψε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, μερίδα οπαδών βρέθηκε στο «Γεντί Κουλέ» μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και συναντήθηκε με τον Ιταλό τεχνικό, με την κουβέντα να μεταφέρεται στο σπίτι του.

«Μην παραιτηθείς. Σε θέλουμε μαζί μας. Θ’ αλλάξουμε ότι θέλεις», είπαν μεταξύ άλλων οι φίλαθλοι της ομάδας στον «Ρίνο», ο οποίος φαινόταν στενοχωρημένος και δύσκολα έβγαιναν οι λέξεις από το στόμα του.

Επίσης, μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Γκάτούζο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μετά την ξαφνική δήλωσή του. «Έχουμε μία ελπίδα ότι μπορεί ν’ αλλάξει η απόφασή του», ειπώθηκε από τους ιθύνοντες του συλλόγου και εντός της ημέρας θα ξεκαθαρίσει αν ο Ιταλός θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχουν αναπτυχθεί φήμες για την διάδοχη κατάσταση, εφόσον δεν αλλάξει άποψη ο Γκατούζο. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νιόπλιας και ο Νίκος Αναστόπουλος είναι τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τη Skoda Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*