Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ξύπνησε μνήμες ο Αυλωνίτης…!

Από τον Φλεβάρη του ’87 είχε να συμβεί κάτι ανάλογο στον Ολυμπιακό, όπως η χθεσινή είσοδος του Αυλωνίτη στον αγωνιστικό χώρο και η άμεση «αποστολή» της μπάλας στα αντίπαλα δίχτυα ενός ντέρμπι.

Ξύπνησε μνήμες ο Αυλωνίτης…
Στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο Τάσος Αυλωνίτης κατάφερε κάτι σπάνιο, καθώς μπήκε στο 57’ και πριν καν συμπληρώσει τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, αυτό είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν, καθώς ο Βασίλης Παπαχρήστου στις 15 Φεβρουαρίου 1987 είχε καταφέρει να σκοράρει σε ντέρμπι «αιωνίων» μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την αντικατάσταση του Ανδρέα Μπονόβα.

Υπερτερεί, όμως, του Γιαννιώτη μέσου στο ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του σε ντέρμπι «αιωνίων». Ο Παπαχρήστου, από την πλευρά του, είχε παίξει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις (!) και στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 στις 16 Μαρτίου 1986.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία φορά που ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κρίθηκε στο γκολ και μάλιστα από «χρυσή» αλλαγή ήταν στις 21 Μαρτίου 2010, όταν ο Μαρ Ντάρμπισιρ είχε μπει στο γήπεδο στο 55’ και σκόραρε στο 68’.

Το πιο γρήγορο γκολ σε ντεμπούτο ενός παίκτη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι με το «τριφύλλι» διατηρεί ακόμα ο Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος στις 28 Δεκεμβρίου 1994 είχε βρει δίχτυα μετά από μόλις δύο λεπτά αγώνα (1-1 στο Φάληρο).

Από εκεί και πέρα, ο τελευταίος αμυντικός που είχε σκοράρει σε ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα είναι ο Παρασκευάς Άντζας. Ο παλαίμαχος άσος είχε βρει δίχτυα σε αγώνα για το Κύπελλο στις 13 Ιανουαρίου 2008, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης είχε σκοράρει στο 4-0 τρεις μέρες αργότερα.

Τέλος, ο Ολυμπιακός έσπασε χθες και την παράδοση που τον ήθελε να μη νικά ποτέ τον Παναθηναϊκό όποτε οι αγώνες τους για το πρωτάθλημα διεξάγονται τον Οκτώβριο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: