Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τράβηξε… κουμπούρι!!

«Μπαμ» που ακούστηκε ως τα Χανιά έκανε ο Πλατανιάς! Με ήρωα και σκόρερ τον Αγκιλέρα, οι Κρητικοί άφησαν στον τόπο την (αήττητη μέχρι σήμερα στην έδρα της) Κέρκυρα κι έφυγαν με τεράστιο διπλό (2-1).

Τράβηξε… κουμπούρι!
Ήταν να μην πάρει φόρα!

Ανανεωμένος απ’ την πρώτη νίκη στο σπίτι του, ο Πλατανιάς συνέχισε τις… μπαλωθιές και μακριά απ’ αυτό, καθαρίζοντας 2-1 την Κέρκυρα.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες της, η ομάδα του Χριστόπουλου εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των Φαιάκων και έκλεψε το δεύτερο διπλό της στη Σούπερ Λίγκα.

Ήρωας για τους Χανιώτες ο Αγκιλέρα, σόκαρε τους γηπεδούχους στο 58’ (αφότου ο Μαρκόφσκι είχε απαντήσει στο πέναλτι-προβάδισμα του Ναζλίδη) κι απομάκρυνε την ομάδα του απ’ τις τελευταίες θέσεις.

Το ματς

Όταν αντίπαλοι παίζουν νησιώτες, είναι δύσκολο κάποιον από τους δυο να τον πιάσει… θάλασσα. Γι’ αυτό Κέρκυρα και Πλατανιάς δεν φόβισαν ο ένας τον άλλον. Και από νωρίς έδειξαν ότι θα προσφέρουν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Μπορεί λοιπόν οι γηπεδούχοι να προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο. Να πίεσαν ψηλά. Ωστόσο η ομάδα του Χριστόπουλου ήταν εκείνη που πήρε προβάδισμα.

Έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει (κυριολεκτικά) το χεράκι του γι’ αυτό ο Μπεν Σαμπάτ. Μπορεί λοιπόν ο αμυντικός της Κέρκυρας να σταμάτησε αντικανονικά την κεφαλιά του Ζιλβάν -κι ο Ναζλίδης να εξαργύρωσε το πέναλτι- αλλά η ομάδα του δεν πανικοβλήθηκε. Έψαξε μεθοδικά την απάντηση. Και τελικά τη βρήκε -με ζυγισμένη σέντρα του Γκόμες και σεντερφορίσιο πλασέ του Μαρκόφσκι.

Έτσι, η Κέρκυρα είχε πάνω από ένα ημίχρονο -και την ψυχολογία με το μέρος της- για να ψάξει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Και η αλήθεια είναι ότι το άγγιξε επανειλημμένως: Με άστοχο -αν κι αμαρκάριστο- σουτ του Ομπράντοβιτς. Με τον Μπανανά να πετάγεται απ’ το πουθενά και να το στερεί απ’ τον Χαβίτο. Και τον Ζορμπά να καταφέρνει να σπαταλήσει (από κοντά) το πάρε-βάλε του Ομπράντοβιτς.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν είναι γνωστό ότι η μπάλα είναι αμείλικτη. Τιμωρεί. Και στην περίπτωση της Κέρκυρας το ‘κανε σκληρά. Φτάνοντας από κόντρες στον Αγκιλέρα. Κοντράροντας στο σώμα του Βενέτη. Και καταλήγοντας στα δίχτυα βασανιστικά για τους γηπεδούχους. Τόσο πολύ, ώστε να μην ξεπεράσουν ποτέ το σοκ. Να μη μπορέσουν να μεταφράσουν σε ευκαιρίες την πίεση των τελευταίων λεπτών. Και τελικά να πάρουν απόφαση ότι θα φύγουν χαμένοι απ’ το γήπεδο.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ζορμπάς (71’ Κόντος), Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ομπράντοβιτς (71’ Καϊκούτ), Κανακούδης, Ανδρεόπουλος (61’ Ρόχας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Κρητικός, Ντιμιτρόφσκι

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί (30’ λ.τ. Αποστολόπουλος), Δημήτρης, Αγκιλέρα, Μπανάνα, Μαχαμάτ, Ναζλίδης (72’ Τετέ), Τσουράκης, Ζαραδούκας (79’ Μενδρινός), Ζιλβάν, Ιτούα

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκσπούρνινγκ, Τόρρες, Φιγουέιρα, Μπεριάν

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Μαγιάννης (Άρτας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: