Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

"Γιατί άργησε να μπει στον πίνακα των διεθνών;"

O Δημ. Τσορμπατζόγλου αποκαλύπτει στον SportDog τι έλεγαν στον ΠΑΟΚ βλέποντας το ντέρμπι και τον "φουκαρά" Καλογερόπουλο. Το 5+3+3=7 και το +12 απ τον Παναθηναϊκό!Ο πρώτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ συνέτριψε τη δεύτερη Βέροια με 4-1 και το σκορ είναι πραγματικά μικρό για να αποτυπώσει τη διαφορά δυναμικότητας, την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, αλλά και τη διάφορα διάθεσης, οργάνωσης, τρεξιμάτων, κλασικών ευκαιριών.

Ήταν ένα ακόμη ματς του ΠΑΟΚ εντός των ελληνικών συνόρων, όπου αποδείχθηκε ότι τα τρεξίματα του Κάτσε, το φοβερό πρέσινγκ του Τζανδάρη, η δύναμη του Τζιόλη, η γρήγορη ανάπτυξη και οι καλές συνεργασίες στις πλαγιοκοπήσεις, μαζί με την ποιότητα του Ρατ, του Μακ και του Αθανασιάδη, αλλά και (επιτέλους) μία καλή παρουσία του Σαλπιγγίδη, είναι αρκετές για να κρατάνε τον ΠΑΟΚ πρώτο στη βαθμολογία.

Αλήθεια είναι ότι σήμερα ο Δικέφαλος κέρδισε μία ομάδα που παρατάχθηκε πολύ απρόσεκτα στον αγωνιστικό χώρο. Μία Βέροια που έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και πίστεψε ότι θα καταφέρει να παίξει στα ίδια τον ΠΑΟΚ. Μέγα λάθος, για μία ομάδα που οι παίκτες της στα πλάγια ούτε προλάβαιναν να δουν Μακ-Σαλπιγγίδη-Ρατ, οι οποίοι έβγαζαν τη μία επίθεση μετά την άλλη.

Με αυτά και με αυτά, μετά από τέτοιες βραδιές, ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα μπορεί να λέει… «που είναι η μπάλα;» Γιατί ομάδες σαν τον ΟΦΗ (που κέρδισε τον Παναθηναϊκό), σαν τον Ατρόμητο (που κέρδισε τον Ολυμπιακό), σαν την Βέροια, τον Πλατανιά, τη Νίκη Βόλου πραγματικά υπήρχαν πολλές στιγμές που αναρωτήθηκαν πώς… χάθηκε το τόπι και ξαφνικά βρέθηκε στα δίχτυα τους.

Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν, η ομάδα του Αναστασιάδη "πετάει". Στην Ευρώπη, όπου οι άλλοι τρέχουν περισσότερο, δεν μπορεί να ρωτήσει στα …ιταλικά, στα γαλλικά και σε μερικές ακόμη γλώσσες …"πού είναι η μπάλα".

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά όμως… Για την ακρίβεια, ότι έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα είναι πολύ ικανοποιητικό και μη αναμενόμενο. Μία ομάδα που γρήγορα βρήκε ταυτότητα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, έστω κι αν με πιο ποιοτικούς αντιπάλους που τρέχουν περισσότερο, έχει προβλήματα.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε ένα κακό παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι και πέρα από την ανωτερότητα που έχουν ως ομάδα, πέρα από την έδρα, αξιοποίησαν και τα περίπου 15 μικρά ανάποδα σφυρίγματα (φάουλ, πλάγια, κι άλλα φάουλ, κόρνερ, το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ) που θα δώσουν και πάλι την ευκαιρία σε γνωστούς αναλυτές να τονίσουν για τον Καλογερόπουλο ότι ..."μα δεν έκανε μεγάλο λάθος, δεν έδωσε κανένα ανύπαρκτο πέναλτι, δεν μπήκε κανένα γκολ οφσάιντ".

Εξάλλου και για τις καθυστερήσεις (5 λεπτά στο γκολ, τρία λεπτά στο πέναλτι, τρία λεπτά από τις αλλαγές) η πρόσθεση 5+3+3=7 αποτελεί ανθρώπινο λάθος!

Ανθρώπινο λάθος ΔΕΝ θα είναι βέβαια το ότι αυτός ο άνθρωπος έχει βγάλει εις πέρας όλες τις αποστολές και τον Δεκέμβριο θα δηλωθεί στους διεθνείς! Εξάλλου, αυτοί δεν ντρέπονται καθόλου.

Στον ΠΑΟΚ έβλεπαν το ματς το βράδυ και αναρωτιούνταν: "Γιατί άργησε τόσο να μπει στον πίνακα των διεθνών;". (Ο φουκαράς ο Καλογερόπουλος που στο 92΄ βλέπει τον Πέτριτς να κοντρολάρει με τον πλευρό και από τον τρόμο μη σκοράρει ο Ατζαγκούν, βρίσκει χέρι και σταματάει τη φάση!!!).

Σε κάθε περίπτωση αν σε δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό και τον αφήσει στο -12 θα δημιουργήσει μία εκπληκτική εικόνα στην βαθμολογία!   
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: