Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πρωτάθλημα ή τίποτε!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης επισημαίνει μέσω του στο sport-fm.gr ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι η απογοήτευση της φετινής σεζόν σε περίπτωση που δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα ή τίποτε!
Στον τερματισμό της φετινής κούρσας υπάρχει ένας τίτλος για κάθε ομάδα. Άλλη θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Άλλη θα κατακτήσει το κύπελλο και ίσως άλλη ή ακόμη και η ίδια θα πάρει και το πρωτάθλημα.

Άλλη θα χαρακτηρισθεί ως η απογοήτευση της χρονιάς. Που παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, τελικά δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ή το κύπελλο.

Η απογοήτευση της φετινής περιόδου θα είναι ο ΠΑΟΚ, αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Σε αυτό το αβίαστο συμπέρασμα δικαιούται να καταλήξει κανείς με βάση την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα και, επίσης, με βάση τη διαφορά δυναμικής που αποτυπώνεται σε κάθε αγωνιστική.

Παίζοντας με τη δεύτερη και σε απόσταση ενός βαθμού Βέροια, σε υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής, δεν υπήρχε λόγος να συζητήσεις για μια κόντρα ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ, με το ρυθμό που έχει αποκτήσει στον ελληνικό χώρο και με τα σημερινά δεδομένα του πρωταθλήματος, πορεύεται με σιγουριά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν τελειώνει και δεν αρχίζει το πρωτάθλημα στον αγώνα του «Καραϊσκάκης». Όσοι πιστεύουν ότι η δοκιμασία με τον Ολυμπιακό είναι το σημείο «μηδέν», να το ξανασκεφτούν. Δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ακόμη παιχνίδι.

Άλλωστε, η ιστορία διδάσκει ότι εκεί που χάνεται ο έλεγχος είναι στους αγώνες με τους μικρομεσαίους κι όχι στα ντέρμπι, ακόμη κι αν δεν είσαι ο νικητής.
Ενδεχομένως, ένεκα του κοντού ρόστερ, ίσως η. απομάκρυνση από το Europa League, να ήταν χρήσιμη. Προφανώς οι φθορές θα ήταν λιγότερες σε μια ομάδα με ελάχιστες λύσεις, που δεν είναι βέβαιο αν θα κάνει τις μεταγραφές που χρειάζεται το επόμενο Γενάρη.

Κόντρα στη Βέροια:

Ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ μετά από το καταιγιστικό του ξεκίνημα. Την στραγγάλισε από την αρχή με μερικές σπουδαίες ευκαιρίες, αποφασισμένος
να τελειώνει με τη νίκη στο «ντέρμπι κορυφής» και να ξεκουραστεί γιατί δεν είναι να σπαταλά ενέργεια.

Το σχέδιο απέδωσε, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φτάσει σε περισσότερα γκολ, από νωρίς, αλλά, αυτό που τελικά κατάφερε ήταν να δείξει ότι, μετά από την ήττα απότ τη Φιορεντίνα, επέστρεψε. Με το 2-0 από το ημίχρονο, δεν θα ανησυχούσε για τη συνέχεια που ήταν τελικά ανάλογη.

Είχε πολλή ενέργεια, πήρε μέτρα στο γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει επιθετικές αρετές, με τον Τζιόλη κατά συνθήκη στόπερ- παρτενέρ του Κατσικά, δε λες ότι προβληματίστηκε ιδιαίτερα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: