Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μπάγεβιτς: «Μόνο κέρδη μπορούμε να αποκομίσουμε»

Την άποψη ότι η ομάδα που θα κοουτσάρει το 130ό ευρωπαϊκό παιχνίδι της προπονητικής του καριέρας δεν έχει το παραμικρό να χάσει, εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κατά τον Σερβοέλληνα τεχνικό, ο Ατρόμητος μόνο κέρδη θα αποκομίσει από τις δύο αναμετρήσεις με τη Νιούκασλ.
Συνειδητοποιημένος για το βαθμό δυσκολίες που έχει το εγχείρημα «αποκλείω τη Νιούκασλ και μπαίνω εγώ στους ομίλους», εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα με τον αγγλικό σύλλογο για τα play offs του Europa League. Ο τεχνικός των Περιστεριωτών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν ξεγελιέται από τις απουσίες της αντιπάλου, ζήτησε τη συνδρομή και τη στήριξη του κόσμου και στάθηκε στη σημασία που έχει για όλους στον Ατρόμητο αυτή η δυάδα αγώνων με τις «καρακάξες».
Έχουμε απέναντί μας έναν αντιπαλο που αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, μία ομάδα που πρέρχεται από εξαιρετική σεζόν, ενώ ξεκίνησε και με νίκη επί της Τότεναμ. Η Νιούκασλ είναι δυνατή, γρήγορη και ποιοτική ομάδα με πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει και ποιος απουσιάζει. Δεν στηρίζεται σε 2-3 ποιοτικούς παίκτες, έχει 30 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές», δήλωσε αρχικά ο Μπάγεβιτς και συνέχισε αναφερόμενος πια στον Ατρόμητο.
«Δεν έχουμε να χάσουμε το παραμικρό. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτούς τους αγώνες. Οφείλουμε να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που σχεδιάζουμε και συζητάμε τις τελευταίες μέρες, να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».
Ο Μπάγεβιτς συμπληρώνει αύριο 130 ευρωπαϊκά παιχνίδια και μπαίνει στο top 10 της λίστας με τους προπονητές που έχουν τις περισσότερες παρουσίες στα Κύπελλα Ευρώπης (πλησιάζει μάλιστα τον Μπενίτεθ). Ήταν λοιπόν φυσικό να ερωτηθεί γι αυτό το σημαντικό επίτευγμα.
«Σίγουρα είναι ευχάριστο να είσαι ο ένας από τους δέκα προπονητές που έχουν τα περισσότερα ματς στην Ευρώπη. Αυτό συνέβη βέβαια γιατί προπονούσα ομάδες που αγωνίζονταν στα Κύπελλα Ευρώπης. Μακάρι να αυξηθούν τα ματς...»
Η Νιούκασλ θα αγωνιστεί με αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, ο Μπάγεβιτς όμως δεν ψαρώνει. «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα αγωνιστεί η αντίπαλός μας. Οι αγγλικές ομάδες είχαν ανέκαθεν δύο καλές ενδεκάδες. Δεν αποτελεί παγίδα για μας το ότι απουσιάζουν πέντε-έξι ποδοσφαιριτές της Νιούκασλ. Γνωρίζουμε καλά ότι και οι αντικαταστάτες τους είναι ποιοτικοί. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, δεν μπορούμε απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο να κάνουμε λάθη. Ο Ατρόμητος διαθέτει καλό υλικό και πιστεύω πολύ στους παίκτες μου. Τα ματς αυτά είναι σημαντικά για τους ίδιους, την ομάδα, τον κόσμο, όλους μας».
Κλείνοντας, ο Μπάγεβιτς ευχήθηκε «να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο. Βοηθά πολύ τους παίκτες, τους δίνει ρυθμό, παίζει μαζί τους...»


πηγή: onsports.gr

Δώνης: «Η άμυνα θα δώσει την πρόκριση»

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ Βιέννης, υποστήριξε πως η άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόκριση.
Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε για το αυριανό παιχνίδι:
«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Σε όλη την προετοιμασία αλλά και στα επίσημα παιχνίδια. Θεωρώ ότι από την προπόνηση ήδη αφομοιώνουμε σημαντικά πράγματα από το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε. Η διάρκεια που περνάει μας κάνει καλύτερους. Γι’ αύριο περιμένω δυνατή και αποφασιστική την ομάδα μου».
Σε ερώτηση αν η ομάδα του είναι έτοιμη να καλύψει το κενό του Γκαρσία, ο Δώνης τόνισε:
«Η απουσία του Γκαρσία είναι σημαντική. Πρόκειται για ισχυρή προσωπικότητα που ασκεί επιρροή και στους υπόλοιπους, επιβάλει ηρεμία και υπάρχει πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τραυματισμοί και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς».
Για κάποια προβλήματα που επισήμανε στην άμυνα, ο Δώνης ανέφερε: «Αυτό που ανασταλτικά είδαμε με αντιπάλους πιο δυνατούς και από τη Μπνέι Γιεχούντα, είναι ότι σε ουδέτερο έδαφος είμαστε πιο συγκρατημένοι. Εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Εκεί δεν παρασυρόμασταν από την έδρα μας. Και αύριο θέλω να έχουμε την ίδια ισορροπία. Είχαμε προβλήματα με την Μπνέι Γιεχούντα, αλλά και την Ξάνθη σε ανοικτό γήπεδο. Δουλέψαμε πολύ αυτές τις ημέρες στο πώς να αποφύγουμε τις κόντρες σε ανοικτό γήπεδο, κάτι στο οποίο θα παίξουν ρόλο και οι τοποθετήσεις των χαφ μας».
Ο Δώνης ρωτήθηκε για την δυναμικότητα της Ραπίντ και τόνισε: «Έχουμε δει όλα τα επίσημα ματς της Ραπίντ Βιέννης. Έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα που είναι πολύ σοβαρή. Άσχετα με το αν κερδίζει και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της, ως φιλοσοφία αυτή η ομάδα μοιάζει με την δική μας. Δεν είναι ομάδα που θέλει να καταστρέψει, αλλά να δημιουργήσει. Έχει ρίσκο στο παιχνίδι της, αν και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε έναν εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα. Τους έχουμε αναλύσει καλά και μπορώ να πω ότι ναι μεν βάσει ιστορίας και παρουσίας στην Ευρώπη εμείς είμαστε φαβορί, από την άλλη όμως υπάρχει μία ομάδα με πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και θα έχουμε ένα ισορροπημένο ζευγάρι με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες».
Όταν ο Δώνης ρωτήθηκε για την ενδεκάδα ανέφερε: «Ναι έχω αποφασίσει, αλλά προτιμώ να την μάθουν οι παίκτες μου από εμένα λίγο πριν το ματς παρά από μία συνέντευξη Τύπου».  
Μιλώντας ακόμη περισσότερο για την δική του ομάδα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Εμείς ζητάμε από την ομάδα που χτίζουμε και με νέα πρόσωπα και με νέα φιλοσοφία, να κυριαρχεί η φλόγα και ο ενθουσιασμός. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες. Τους παίκτες μου θα τους δικαιολογήσω αν έχουν μία μέτρια μέρα, δεν θα τους δικαιολογήσω όμως αν δεν καταβάλουν προσπάθεια και αν δεν παίζουν δυνατά. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα επηρεάζει και τον κόσμο, έτσι ώστε και εμείς με το παιχνίδι μας να παρασύρουμε τον κόσμο».
Σε ερώτηση για τις μεταγραφές και τις επαφές με το νέο ιδιοκτήτη, ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι θα πορευτούμε επάνω στο πλάνο που έχουμε εκπονήσει με τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη. Δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι να εξασφαλιστεί οικονομική σταθερότητα».

Για τον στόχο που έχει η ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι, τόνισε: «Πάντα έχεις στόχους και όταν τους πετυχαίνεις κοιτάς για τον επόμενο. Τώρα σκεφτόμαστε τον Ευρωπαϊκό αγώνα και μετά το πρωτάθλημα για να ξεκινήσουμε θετικά. Μέσα στην έδρα μας σίγουρα θέλουμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα σε τέτοια διπλά παιχνίδια όπου παίζονται προκρίσεις, κυρίαρχο ρόλο παίζει η άμυνα. Άρα και εμείς δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Ακόμη και το 0-0 πιστεύω θα δίνει περισσότερες πιθανότητες σε εμάς».

Ρωτήθηκε και για τον Λώρενς ο Γιώργος Δώνης και ανέφερε: «Αφού είναι στην 20άδα πάει να πει ότι έχει μία ετοιμότητα, σίγουρα όχι όπως οι άλλοι παίκτες μας. Αγωνιστικά αλλά και σε φυσική κατάσταση είναι σε καλό επίπεδο, όχι όμως για να βγάλει 90λεπτο».
Για τα χαρακτηριστικά της Ραπίντ, ο Γιώργος Δώνης είπε: «Στο επιθετικό κομμάτι αυτή η ομάδα μοιάζει αρκετά με εμάς. Άρα έγινες δουλειά και εκεί. Είναι καλή στα στημένα, ενώ μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με ποιότητα. Όταν επιτίθενται βγάζουν και τέσσερις και πέντε παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Γι’ αυτό χρειάζεται ειδικός τρόπος αντιμετώπισης».
Ζητήθηκε και πρόβλεψη από τον προπονητή του ΠΑΟΚ: «Το ζευγάρι είναι αμφίρροπο. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα είμαστε δυνατοί για να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας».
Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και αν τον αφήνει ικανοποιημένο, ο προπονητής της ομάδας επεσήμανε: «Είχα μία εικόνα και πριν, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να δουλεύεις την ομάδα κάθε μέρα. Σε αρκετά από αυτά που ήξερα άλλαξα άποψη, σε άλλα όχι. Κάποιοι παίκτες κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου, κάποιοι όχι. Από εκεί και πέρα για τις μεταγραφές περιμέναμε μέσα στον Αύγουστο να πέσουν οι τιμές και να πάρουμε κάποιους πιο έμπειρους παίκτες. Έγινες και αυτό. Περιμένουμε ακόμη να επανέλθουν πλήρως οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Σταφυλίδης, αλλά και ο Γκαρσία που έκαναν ελλιπή προετοιμασία. Έχουμε καλή και ανταγωνιστική ομάδα, αλλά δεν έχουμε πλήρες ρόστερ. Για παράδειγμα δεν έχουμε κεντρικό αμυντικό να παίζει και μπακ, δεν έχουμε και μπακ να παίζει στο κέντρο της άμυνας».
Για τον Βιβιάν, ο Δώνης τόνισε: «Δεν είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά σε ρυθμό αγώνων».
Τέλος μίλησε και για τους Σαλπιγγίδη – Φωτάκη: «Δεν έχουμε ακόμη ενσωματωθεί στην φιλοσοφία παιχνιδιού μας. Θα πρέπει να παλέψουν και αυτοί γιατί τακτικά υστερούν…»    

Όταν η Μπαρτσελόνα κρύβει την μπάλα… (video)

Το γκολ του Πέδρο στο 5-1 της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα της Πριμέρα Ντεβιζιόν προήλθε από το στυλ παιχνιδιού που χαρακτηρίζει τους «μπλαουγκράνα».
Οι πολλές εύστοχες πάσες των που ευνοούν την καλή κυκλοφορία της ομάδας και ανοίγουν χώρους.
Κάπως έτσι έγινε το 4-1 από τον Πέδρο.
Οι Καταλανοί αντάλλαξαν 15 πάσες για να καταλήξει η μπάλα στον Πέδρο, ο οποίος με κοντινό πλασέ σημείωσε ένα από τα πιο εύκολα τέρματα στην καριέρα του που προήλθε από ομαδική προσπάθεια.
Δείτε το video:





πηγή: onsports.gr

Κόλλησε τρεις μπάλες στο καλάθι ο Καλντερόν! (video)

Τις ικανότητές του να στέλνει την μπάλα στο… στόχο έδειξε ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν.
Ο Ισπανός γκαρντ επιχείρησε σουτ καθιστός μέσα σε ένα πλατό, όπου γύρισε διαφήμιση για εταιρία αυτοκινήτων και κατάφερε να κολλήσει τρεις μπάλες με ισάριθμα σουτ στο ταμπλό!
Δείτε το video:









πηγή: onsports.gr

Κάρολ: «Θα λατρέψετε τον Μιραλάς»

Στο επίσημο σάιτ της Έβερτον μίλησε ο πρώην συμπαίκτης του Κέβιν Μιραλάς, Ρόι Κάρολ.
Για περίπου έξι μήνες συνεργάστηκαν οι Ρόι Κάρολ και Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό, με τον Ιρλανδό γκολκίπερ να μιλάει στο επίσημο σάιτ της Έβερτον μετά τη μεταγραφή του Βέλγου επιθετικού, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του.
Αναλυτικά, όσα είπε στο σάιτ της Έβερτον:
«Ήρθα (στον Ολυμπιακό) τον Ιανουάριο και δουλέψαμε μαζί για έξι μήνες. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, νεαρός και θέλει να μάθει. Την περασμένη σεζόν πέτυχε αρκετά γκολ για την ομάδα μας. Είναι πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Η εθνική ομάδα του Βελγίου είναι γεμάτη τέτοιους και είναι ένας από αυτούς. Ξέρω την Πρέμιερ Λιγκ. Πριν έρθει του είπα ότι είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, αλλά με τον χρόνο τα πράγματα θα πάνε καλά γι’ αυτόν», είπε αρχικά για να συνεχίσει:
«Ο Μιραλάς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού πέρυσι και η μετακίνηση στην Αγγλία είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει την Έβερτον και οι φίλαθλοι θα τον λατρέψουν. Έχει αυτοπεποίθηση, πιστεύει στον εαυτό του και νομίζω ότι το χρειάζεται για να αγωνιστεί στην Αγγλία. Όπως και την ενδεδειγμένη συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».


πηγή: onsports.gr

"Ξεπουλάει" η μπουτίκ!!

Η αλήθεια είναι πως όπως γνωρίζουμε και η Ισπανία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μάλιστα μεγάλα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους ανθρώπους της Μάλαγα να έχουν μια ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή για τη φανέλα. Συγκεκριμένα φτάνει 80 ευρώ, ωστόσο ακόμα και έτσι τις αυτές μέρες η μπουτίκ είναι γεμάτη και οι εμφανίσεις γίνονται ανάρπαστες.
"Ξεπουλάει" η μπουτίκ!

Αφόρητη ζέστη και υγρασία
Είχαμε αναφέρει και την Δευτέρα πως η ζέστη είναι αφόρητη, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν ξεπερνά παρά ελάχιστα τους 30 βαθμούς. Σήμερα από το πρωί η ατμόσφαιρα θυμίζει.... Σαχάρα. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι δεν μπορούσες να δεις στα 100 μέτρα από την σκόνη ενώ η κουφόβραση κάνει πάρτι!
Το καφεδάκι του Χοακίν
Στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι vip του Παναθηναϊκού βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης και η Μάλαγα. Τα μέτρα ασφαλείας μαρτυρούν την παρουσία της ισπανικής ομάδας αλλά αν δεν φέρεις... διαπίστευση δημοσιογράφου δεν έχεις πρόβλημα να μπεις μέσα, να αράξεις και να δεις τον Χοακίν να απολαμβάνει τον καφέ του.

πηγή: leoforos.gr

Τον Κατσουράνη τρέμουν;

Τον Κώστα Κατσουράνη θεωρούν οι Ισπανοί ως πιο σημαντικό παίκτη του Παναθηναϊκού και αυτόν που μπορεί να κρίνει το παιχνίδι.
Τον Κατσουράνη τρέμουν;
Ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Κατσουράνη κάνει ο ισπανικός τύπος.
Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος κλειδί της αναμέτρησης καθώς οι Ισπανοί των θεωρούν κινητήριο μοχλό των πρασίνων και τον παίκτη που δίνει ρυθμό και "κουμαντάρει" την ανάπτυξη και τη δημιουργία.
Τον αντίστοιχο ρόλο στη Μάλαγα σύμφωνα με τους Ισπανούς έχει ο Χοακίν, για τους οποίους συμπληρώνουν ότι θα κοντραριστούν αρκετές φορές στη μεσαία γραμμή.
Πηγή: leoforos.gr

Με Φορναρόλι μπροστά!!

Εδώ και μέρες ήταν γνωστό πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε ξεκαθαρίσει το πλάνο του αναφορικά με την ενδεκάδα του «τριφυλλιού» για το μεγάλο παιχνίδι με την Μάλαγα στο «Ροσαλέδα» (21:45). Για την ακρίβεια είχε αποφασίσει για τις 10 από τις 11 θέσεις και αυτή που έμενε ήταν του σέντερ φορ.
Με Φορναρόλι μπροστά!
Λέμε πως έμενε γιατί πλέον ο Πορτογάλος αποφάσισε. Όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, προτιμήθηκε ο πιο έτοιμος Φορναρόλι από τον Χριστοδουλόπουλο που ναι μεν έδειξε πως ξεπέρασε το διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά ίσως να μην ήταν τόσο έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι.
Έτσι στην σημερινή μεγάλη αναμέτρηση οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τον Σπυρόπουλο αριστερά, τον Βύντρα δεξιά και τους Μπουμσόνγκ και Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Κατσουράνης και Βιτόλο, ενώ πίσω από τον Μπρούνο Φορναρόλι, θα βρίσκονται οι Μαυρίας αριστερά, Σισοκό σε ελεύθερο ρόλο και ο Ζέκα δεξιά.
Πηγή: leoforos.gr

Και κατά του ΟΠΑΠ η Παναχαϊκή!!

Μέσω εξώδικου προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ και με κοινοποίηση προς τις πολιτικές και αθλητικές αρχές της χώρας, η ΠΑΕ Παναχαϊκή καταγγέλλει τον Οργανισμό για «τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης, απιστίας και υπεξαίρεσης». Παράλληλα, στρέφεται κατά της Σούπερ Λίγκας και της «παράνομης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασής της σχετικά με τη χαλάρωση των κριτηρίων παροχής πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα...
Και κατά του ΟΠΑΠ η Παναχαϊκή!
Αναλυτικά:
Προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο (Λεωφόρος Κηφισού 62, Περιστέρι)
«Όπως σας είναι γνωστό, αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ διαφημίζεται στη φανέλα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, μετά από ταλαιπωρίες ετών και τη νόμιμη οικονομική διαχείριση του πρώην Προέδρου της κ. Αλεξίου Κούγια, εξυγιάνθηκε απολύτως οικονομικά και εξασφάλισε πρώτη από τις ΠΑΕ την αδειοδότηση, κατά το στάδιο των αγώνων μπαράζ, για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2012-2013.
Για να εξασφαλίσει αυτή την αδειοδότηση, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ εξόφλησε χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ ύψους δύο εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ, εξόφλησε 46 προσφυγές ποδοσφαιριστών και 100 περίπου οφειλέτες, στους οποίους όφειλε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ προέβη σε αυτή τη χρηστή και νόμιμη συμπεριφορά, διότι ο πρώην Πρόεδρός της γνώριζε ως νομικός το νομικό πλαίσιο, με το οποίο αδειοδοτούνται οι ομάδες της Super League και έτσι συμμετέχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα, η συμμετοχή στο οποίο θα απέφερε στην ΠΑΕ έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Από 4μήνου πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση της Super League υπό την προεδρία υποδίκου για κακούργημα σχετικά με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, έλαβε μια εντελώς παράνομη απόφαση, βάσει της οποίας οι ομάδες που δεν λαμβάνουν αδειοδότηση, δεν θα υποβιβάζονται, όπως συνέβη στο παρελθόν σε άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και στην Παναχαϊκή, αλλά θα παραμένουν εσαεί στο πρωτάθλημα και απλώς θα μπορούν να κάνουν μόνο 4 μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών και απεριόριστες μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών, λες και στο παρελθόν συνέβαινε κάτι διαφορετικό. Δηλαδή η απόφαση ήταν «μην πληρώσετε ΙΚΑ, εφορία, ποδοσφαιριστές, ΦΠΑ κλπ, βάλτε τα χρήματα στην τσέπη ή διαχειριστείτε τα όπως εσείς θέλετε (μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) και δεν θα έχετε καμία κύρωση».
Τις τελευταίες ημέρες, και δυστυχώς προς τα έξω διαφημίζεται ότι αυτό οφείλεται σε πρωτοβουλία του κ. Ιωαννίδη, η διοίκησή σας, λες και διαχειρίζεστε το προσωπικό σας παντοπωλείο, δίδει χρήματα εντελώς παράνομα σε ΠΑΕ καταχρεωμένες (ΑΕΚ, χρωστά άνω των 60 εκ. ευρώ, ΑΡΗΣ, χρωστά 22 εκατομμύρια ευρώ, ΠΑΟΚ, χρωστά 22 εκατομμύρια ευρώ, Πανιώνιος, χρωστά άνω των 10 εκ. ευρώ, ΟΦΗ, Κέρκυρα κλπ), με την εντελώς παράνομη δικαιολογία ότι τα χρήματα δίδονται ως προκαταβολή προς τις ομάδες αυτές έναντι της χορηγίας που θα εισπράξουν από τον ΟΠΑΠ λόγω της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2012-2013.
Η παράνομη αυτή δικαιολογία σας οδηγεί τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού στο πρωτάθλημα της Super League συμμετέχει μια ομάδα, μόνο αν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τής χορηγήσει το προβλεπόμενο πιστοποιητικό, άρα η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ενεργώντας χωρίς κανένα νομικό υπόβαθρο, διαπράττει σε βάρος του επενδυτικού κοινού (αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ συμμετέχει στο ελληνικό χρηματιστήριο) τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης, απιστίας και υπεξαίρεσης.
Επειδή η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ έχει άμεσο έννομο συμφέρον για την καταγγελία όσων ανωτέρω αναφέρονται.
Επειδή η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων, τα οποία έχετε χορηγήσει στις ανωτέρω ομάδες παρανόμως και να μην επαναλάβετε στο μέλλον αυτή τη συμπεριφορά με άλλες ΠΑΕ, ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι θα σας μηνύσουμε ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων και θα σας ενάγουμε ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων
Εφόσον τελικώς χορηγηθούν παρανόμως άδειες κατόπιν της παρανόμου συνεργασίας όλων αυτών, κατά των οποίων στρεφόμαστε, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δηλώνει ότι ουδέποτε θα πληρώσει εφορία, ΙΚΑ ή οποιοδήποτε πιστωτή της και θα διεκδικεί μόνο με βαθμολογικούς όρους την είσοδό της στη Super League, αφού θα είναι βέβαιο ότι μη εκπληρώνοντας τις ανωτέρω ανελαστικές υποχρεώσεις της θα εξασφαλίζει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, κάτι που πράττουν οι ανταγωνιστές της, οι οποίοι, αντί να πληρώνουν αυτές τις δαπάνες, δίδουν τα χρήματα σε γυρολόγους αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των οικονομικά συνεπών ομάδων που αφιερώνουν το 60% του προϋπολογισμού τους για την κάλυψη των οφειλών τους και έτσι δεν απομένουν παρά ελάχιστα χρήματα για την απόκτηση αξιόλογων ποδοσφαιριστών, τους οποίους οι ανταγωνιστές τους αποκτούν ακόπως.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς της».
Αθήνα, 22 Αυγούστου 2012
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Κωνσταντίνος Συνοδινός

Πρωτάθλημα αλά ελληνικά!!

Σιγά που θα έφτανε η έναρξη του πρωταθλήματος και όλα θα κυλούσαν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της λογικής. Στην Ελλάδα είμαστε. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Πρωτάθλημα αλά ελληνικά!
Στην χώρα δηλαδή, όπου ουδείς Νόμος τηρείται, όλα γίνονται «άρπα-κόλα» και κανείς δεν νοιάζεται για έννοιες όπως Δικαιοσύνη, Ισονομία, Κανονισμοί. Αρκεί να μην θίγονται τα κεκτημένα μας και τα «προνόμια» μας. Τώρα, αν πρέπει να «αλληθωρίσουμε» και λίγο, σιγά τα ωα…
Πρέπει να είμαστε το μοναδικό κράτος του κόσμου, όπου όλα πρέπει να γίνονται έτσι όπως θέλουμε εμείς, και όχι όπως ορίζουν οι Νόμοι. Όχι πως σε άλλες χώρες δεν σημειώνονται παρατυπίες, αλλά το ελληνικό φαινόμενο είναι ανίκητο.
Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Ρε ποιοι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, financial fair play, λειτουργία ανωνύμων εταιριών και άλλες τέτοιες αηδίες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, έτσι ή αλλιώς και θα βρεθεί και το «παραθυράκι» για να καμφθούν και οι «ανόητοι», που συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους και να προσπαθούν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και ασφαλιστικές. Εδώ μιλάμε για τις ομαδάρες, τις προεδράρες, τους παιχταράδες, που λέει και η διαφήμιση του Πιου, που μας χαρίζουν τρομερό θέαμα κάθε ΣΚ (για αυτό από εφέτος θα τους απολαμβάνουμε και Δευτέρα βράδυ, μην χάσουμε). Και το συνδρομητικό κανάλι, που τρέμει μήπως απολέσει τους «πελάτες του» (αγγλικό πρωτάθλημα δεν είδαμε αυτό το τριήμερο, όπως πέρυσι, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με κάτι κωλοματς, Εβερτον-Μαντσεστερ Γ κλπ…) Και αν τις προηγούμενες χρονιές κάποιες άλλες ομάδες τιμωρήθηκαν, σύμφωνα με τους κανονισμούς-κουρελόχαρτα της ΕΠΟ και της Σούπερ Ληγκ (διότι τι άλλο μπορεί να είναι, όταν αλλάζουν κατά το δοκούν και τις «ανάγκες» ανά δίμηνο), ας πρόσεχαν. Κάτι θα βρεθεί και για αυτές όμως, να μην παραπονιέται ο περήφανος κόσμος τους. Άλλωστε έχουμε τους άξιους πολιτικούς μας, για αυτή την δουλειά. Δεν μπορούν να βρουν την φοροδιαφυγή και κόβουν από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, αλλά για τις ομάδες, σηκώνουν το λάβαρο του 21, έτσι και ψελλίσει κανείς, ότι πρέπει να εφαρμοστεί και κανένας Νόμος. Αλλά μην παραπονιόμαστε. Εμείς οι ίδιοι πρώτοι, τέτοιους θέλουμε στην Βουλή και την Εκτελεστική εξουσία.
Και εις ανώτερα λοιπόν. Προτείνω δε, για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τις λοιπές «αηδίες», να αποφασίσουν να τροποποιήσουν πάλι τον ΚΑΠ και να μην χρειάζεται η παραμικρή άδεια για να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα οι σύλλογοι. Όλα free, αρκεί ο σύνδεσμος της Σούπερ Ληγκ να εκδίδει πιστοποιητικό, όχι κοινωνικών, αλλά ποδοσφαιρικών φρονημάτων.
ΥΓ1 Αυτοί οι βλάκες της Ρέιντζερς, σας το έχω ξαναγράψει, κορόιδα πιάστηκαν, που υποβιβάστηκαν.
ΥΓ2 Τώρα που ήρθε το μπουγιουρντί της Εφορίας, σας προτείνω να πάτε στην Υπηρεσία και να ζητήσετε και εσείς τις «εξυπηρετήσεις», που γίνονται στις ΠΑΕ. Αλλά ξέχασα, εσείς δεν έχετε τον περήφανο λαό πίσω σας, για να πιέσει…
Πηγή: pamesports.gr

Γατάκια Παριζιάνοι, μάθετε μπαλίτσα από τον σύντροφο Κερίμοφ...!

Ποιος Ζλάταν και Τιάγκο Σίλβα γατάκια Παριζιάνοι; Ποιος Αντσελότι και Πόλη του Φωτός και κρουασάν και βόλτες στον Σηκουάνα; Αυτά είναι για τουρίστες της σειράς.
Γατάκια Παριζιάνοι, μάθετε μπαλίτσα από τον σύντροφο Κερίμοφ...
Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.
Εμείς στην Ανζί μπορεί να έχουμε κρύο - αλλά όταν λέμε κρύο, εννοούμε κάτι ξεγυρισμένα μείον 30, μπορεί να μην έχουμε κρουασάν και πατέ στο ημερήσιο διαιτολόγιο αλλά σούπα Μπορς για να ζεσταθεί το μέσα μας, μπορεί να μην είμαστε τουριστικός προορισμός αλλά σύντομα θα αποκαλούν τη Μαχάτσκαλα «ποδοσφαιρομάνα». Διότι και να μην γίνουμε, θα αγοράσουμε τον όρο «ποδοσφαιρομάνα» και θα τον χρησιμοποιούμε μόνο εμείς.

Εκεί στο Νταγκεστάν ξέρουν από κρύο, από ρούβλια, από μπάλα κι από παιχταράδες. Αφήστε τους άλλους να χτίζουν ομάδες, στην Ανζί δεν χτίζουμε αλλά αγοράζουμε. Ας είναι καλά ο τίμιος βιοπαλαιστής, ο μεροκαματιάρης Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο άνθρωπος που με τον ιδρώτα του προσώπου του κατάφερε σιγά - σιγά να κάνει το κέφι του και να καταστήσει την Ανζί έναν ποδοσφαιρικό παράδεισο για κάθε φραγκοφονιά, κάθε χρεοκοπημένο, κάθε έναν κοντά στην ποδοσφαιρική σύνταξη, ο οποίος με το πρόσχημα «έχω μια οικογένεια να θρέψω» πέταγε και πετάει τις φιλοδοξίες του στα σκουπίδια και πήγαινε, πάει ή θα πάει στη Μαχάτσκαλα για την μεγαλύτερη αρπαχτή της ζωής του. Και μην δίνετε σημασία που το όνομα «Ανζί» προέρχεται από το Ανζίκαλα, που σημαίνει «Φρούριο από χώμα». Η ομαδάρα έχει γερά θεμέλια και δεν θα γκρεμιστεί με το πρώτο κύμα ή τον πρώτο δυνατό αέρα.

Το καινούργιο βασανάκι του σύντροφου Κερίμοφ, είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φαλκάο. Τι κι αν είναι μόνο έναν χρόνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης; 68 εκατομμύρια ευρώ είναι η προσφορά και καθόλου τυχαίο δεν είναι το ποσό: ο Κερίμοφ δοκιμάζει τις αντοχές των Ισπανών, αφού η ρήτρα του Φαλκάο είναι 75. Τι πιο εύκολο από το να προσφέρει 7 εκατομμύρια παραπάνω και να ξεμπερδεύει; Μα φυσικά η γοητεία του παζαριού και το τεστ που κάνει στους Μαδριλένους, είναι ανεκτίμητα! Είναι αυτό που λέμε «για να σας δω, θα μασήσετε; Θα πάρετε τα 68 γρήγορα - γρήγορα μην αλλάξω γνώμη; Ή θα το παίξετε υπεράνω και θα πείτε “δώσε τη ρήτρα”;» Δύσκολες εποχές για να κάνεις τον κάου-μπόι και να κλωτσήσεις 68 εκατομμύρια ευρώ, όσο κι αν αγαπάς και εκτιμάς και υπολογίζεις τον ποδοσφαιριστή σου.

Και μια και είπαμε ποδοσφαιριστή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει ο ίδιος ο Φαλκάο, στην περίπτωση που η Ατλέτικο δεχτεί την προσφορά και δώσει την άδεια στην Ανζί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον παίκτη - αν υποθέσουμε ότι κανείς από την Ανζί δεν έχει μιλήσει με τον παίκτη ήδη, άλλωστε απαγορεύεται... Θα χαντακώσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον και θα θάψει κάθε φιλοδοξία κάτω από το χώμα, μπροστά σε ένα φορτηγό χαρτονομίσματα; Αν το κάνει, φυσικά δεν θα το παραδεχθεί, αντίθετα θα μιλήσει για μια «τεράστια πρόκληση», «ένα πρότζεκτ που τον ενθουσιάζει» και τη φιλοδοξία του «να οδηγήσει την νέα του ομάδα στην κορυφή». Τα ξέρουμε, μας τά’ παν κι άλλοι... Μπορεί όμως και να αρνηθεί, να περιμένει στην Μαδρίτη ακόμα μια χρονιά, να ανεβάσει κι άλλο τις ήδη προνομιούχες του μετοχές, να «αναγκάσει» του χρόνου τη Σίτι, την Παρί, τη Μπάρτσα, τη Ρεάλ ή όποια άλλη να τα «σκάσει» κανονικά για να τον αποκτήσει, οπότε και χρήματα παραπάνω θα βγάλει και τα ποδοσφαιρικά του όνειρα δεν θα χρειαστεί να μπουν στην κατάψυξη του Νταγκεστάν...

Δύσκολη απόφαση, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία... Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά θα «σκυλιάσει» ο Ζλάταν και θα θέλει του χρόνου να πάει κι αυτός εκεί, με ακόμα περισσότερα λεφτά απ’ όσα δίνουν οι Ανζαίοι για τον Φαλκάο φέτος...
Πηγή: sport-fm.gr

"Δυο αμυντικά κι ένα επιθετικό χαφ"!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Βλάχος, απάντησε σε ερωτήσεις οπαδών και τοποθετήθηκε για όλα τα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα της ομάδας, αποκαλύπτοντας πως Κατίδης και Κατσικοκέρης είναι κοντά στο να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα.
"Δυο αμυντικά κι ένα επιθετικό χαφ"
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Βλάχου μέσω του Sport24...
«Δύο αμυντικά και ένα επιθετικό χαφ»
Αρχικά ο Βλάχος ρωτήθηκε ποιες είναι οι ελλείψεις στο ρόστερ: «Τι να πρωτοπώ ότι λείπει απ' αυτή την ΑΕΚ, αφού έχουμε 30 νέους παίκτες, οι οποίοι αν εξαιρέσει κανείς τον Λαγό, τον Κοντοέ, τον Αραμπατζή και τον Κωνσταντόπουλοι, είναι καινούργιοι. Μια ομάδα ολοκαίνουργια που σ' ένα μήνα θα έπρεπε να κάνουμε τους ερασιτέχνες επαγγελματίες και σε νοοτροπία και σε άποψη τακτικής και το σπουδαιότερο απ' όλα να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της μεγάλης ομάδας στην πλάτη τους με αξιώσεις. Όπως κι αν φαίνεται αυτή η ομάδα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε δύο αμυντικά χαφ και ένα χαφ όπως ο Λεονάρντο για να κάνει τη διαφορά».
Για το αν μετανιώνει που ήρθε στην ΑΕΚ, είπε: Ποτέ δεν μετανιώνω. Βέβαια ήξερα ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στη φετινή ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα ρόστερ με περισσότερους έμπειρους παίκτες και μαζί μ' αυτούς να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα μας. Ζω όμως κάτι το μοναδικό από την ημέρα που ανέλαβα. Όλοι πηδούν από το πλοίο και φεύγουν και όπως είπαν και πριν έχω μείνει με μόνο 4 παίκτες που έχουν εικόνες από την Σούπερλιγκ και όλα τα άλλα παιδιά νεόφερτα που έπαιζαν σε πλαστικό χόρτο, τερμάτιζε η νέα ομάδα 11η και ήταν ευχαριστημένα και εγώ ζητάω απ' αυτούς να πάρουν το πρωτάθλημα. Γιατί όταν είσαι στην ΑΕΚ όποια κι αν είναι η κατάσταση ντύνει τις καρέκλες με φανέλες της ΑΕΚ και παλεύεις».
«Για κλάματα τα εργομετρικά»
Ο Βλάχος μίλησε και για την ετοιμότητα της ομάδας: «Όταν είδαμε τα εργομετρικά των νέων παιδιών κυρίως, το πρώτο πράγμα που ήταν να κάνουμε ήταν να βάλουμε τα κλάματα. Με 14-15 εργομετρικά δεν πας πουθενά. Τα ίδια έχω και εγώ σ' αυτή την ηλικία. Όταν αρχίζαμε να πιέζουμε τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και να γίνουν ό,τι πρέπει στις επαγγελματικές ομάδες, είδαμε αμέσως μυϊκά προβλήματα κάτι που ήταν φυσιολογικό και αποφασίσαμε να χωρίσουμε σε κατηγορίες. Οι περισσότεροι με εμπειρία έκαναν πιο εντατικά, οι λιγότερο δυνατοί σε άλλο επίπεδο και ήταν ένα γκρουπ παιδιών που έκαναν προετοιμασία που την βγάζω Γι αυτό και στα φιλικά ήθελα να παίζουν όλοι από λίγο γιατί ήξερα πως ο χρόνος αποκατάστασης θα ήταν λίγος και κάποια από τα παιδιά που διακρίνονταν δεν θα άντεχαν για δεύτερο ματς. Ένα μήνυμα στέλνουν τα παιδιά στους δημοσιογράφους και στον κόσμο. Πως με υγεία, χαρά και πίστη για την ομάδα που υπηρετούν θα δίνουν τη ψυχή τους για όσο αντέξουν. Κι αυτό θα είναι το πιο υγιές κομμάτι της νέας ΑΕΚ.
Το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να πείσω τα νέα παιδιά όπως είπα και πριν που τερμάτιζαν 11οι στο πρωτάθλημα Νέων και θα πρέπει τώρα να φορούν τη φανέλα αυτή, να πρωταγωνιστούν και να σκέφτονται σαν ποδοσφαιριστές της μεγάλης ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν βαστούν οι πλάτες τους να σηκώσουν τέτοιο φορτίο, που είναι φυσιολογικό να μην μπορούν γιατί ζητάμε το ακατόρθωτο. Ζητάμε από τους ερασιτέχνες να γίνουν 200% επαγγελματίες, να γίνουν επαγγελματίες σε μια ομάδα μ' αυτή την ιστορία, να σηκώσουν στις πλάτες τους μια ομάδα μ' αυτό το όνομα και την ταυτότητα και να πρωταγωνιστούν. Ζητάμε δηλαδή το αδύνατο να γίνει δυνατό!»
«Κοντά σε Κατίδη, Κατσικοκέρη»
Στη συνέχεια ο Βλάχος αναφέρθηκε σε μεταγραφικά θέματα. Για τους Κατίδη, Γιαννιώτα, είπε: «Μίλησα χθες με τον Τσιάρτα που είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές και μου είπε πως είμαστε κοντά σε συμφωνία με την βοήθεια ενός παράγοντα, ενός Φωτίου που εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Είναι δύο καλοί παίκτες και έδειξαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων καλά στοιχεία. Είναι παιδιά ό,τι πρέπει για εμάς. Θα μας κλείσουν πολλές τρύπες και κενά που υπάρχουν στην ομάδα. Έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και θέλουν να φορέσουν αυτή την φανέλα. Όποιος θέλει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δει τον εαυτό του ψηλά είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Για να είμαι ειλικρινής είναι δύο παιδιά που δεν σημαίνει πως θα κάνουν τη διαφορά, αλλά η πρώτη μου σκέψη είναι όπως όλοι οι άλλοι παίκτες που έχουμε. Έχουν προσόντα και ταλέντο απίστευτο, αλλά φτάνουν αυτά για την ΑΕΚ; Εγώ εύχομαι να έρθουν και που θα φτάσουν και τι θα καταφέρουν είναι δικό τους θέμα.Οι πληροφορίες μου λένε πως ο Κατίδης είναι πιο κοντά στο να έρθει στην ομάδα, όπως σε καλό δρόμο είναι και η περίπτωση του Κατσικοκέρη. Το παιδί έκανε καλό πρωτάθλημα και είναι το στυλ που μ' αρέσει γιατί πρεσάρει ψηλά και δεν αφήνει να φύγουν εύκολα οι μπάλες».
«Δεν έχω δει τον Κορδέρο»
Όσον αφορά την υπόθεση του Κορδέρο, ο Βλάχος είπε: «Ο κύριος Τσιάρτας μου είπε για κάποιον Κορδέρο, τον οποίο δεν γνωρίζω, δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δει ούτε dvd με τον παίκτη. Μου εγγυάται ότι θα είναι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ. Αν έρθει, ελπίζω να μας βοηθήσει και να μας δικαιώσει για την επιλογή», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που ήδη έγιναν: «Όταν ανακάλυψα σε σύντομο χρονικό διάστημα πως δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, έψαξα σε μια κατηγορία που δεν την πίστεψα ποτέ. Την Football League. Ο λόγος είναι πως θέλαμε να ξοδέψουμε λίγα λεφτά και να βρούμε παίκτες με ταλέντο, όραμα και προοπτικές. Γνώριζα πολύ καλά τον Αρκούδα και τον Κουτρουμπή και μέχρι στιγμής με δικαιώνουν. Είναι και ΑΕΚτζήδες και μικροί. Όταν τους πήρα και τους είπα προσωπικά ότι μ' ενδιαφέρουν, ο μεν Αρκούδας έκανε σαν τρελός και μου είπε πως θα έρθω εκεί αύριο το πρωί να υπογράψω και δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά. Ο δε Κουτρουμπής είχε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη και μου είπε πως θα πιέσω όλες τις πλευρές για να παίξω στην ΑΕΚ. Παρακολουθώντας κατά ένα μέρος το πρωτάθλημα της Football League, είδα τον πρώτο σκόρερ που ήταν ο Φουρτάδο με 23 γκολ και ζήτησα απ' αυτόν 10 στην Σούπερ Λιγκ. Έτσι πίεσα και ήρθε στην ομάδα. Είμαι απογοητευμένος μέχρι στιγμής γιατί ήρθε απροετοίμαστος. Έχουμε πέσει όλοι πάνω του γιατί δεν μπορεί η ΑΕΚ να περιμένει και μου έδωσε τον λόγο του πως θα είναι αυτός που έβλεπα στην Σούπερ Λιγκ».
Για Παυλή, Κοντοέ
«Ο Παυλής χτύπησε μόνος του την πόρτα μου με θράσσος που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές και ζήτησε να γυρίσει στην αγαπημένη του ομάδα για δεύτερη φορά. Από την πρώτη μέρα, δείχνει αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να δώσει τη ψυχή του τιμώντας τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή φαίνεται μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση», είπε ο Βλάχος για τον Έλληνα επιθετικό, ενώ για τον Κοντοέ τόνισε: «Τον υπολογίζω γιατί είναι καλός παίκτης και καλό παιδί. Μπορεί να βοηθήσει σε 2-3 θέσεις όπως είμαστε εμείς, όμως θέλω να πω πως δεν υπήρχε ποτέ καυγάς. Είναι παραπληροφόρηση. Εγώ μίλησα άσχημα στον παίκτη, εγώ τον κατσάδιασα, εγώ τον απέκλεισα από την αποστολή για το ματς με την Παναχαϊκή κι αυτός απλά έσκυψε το κεφάλι ως επαγγελματίας».
Για Γεωργέα, Καφέ
«Χθες συζητούσα και έλεγα με τους συνεργάτες μου πως έτσι όπως έγιναν τα πράγματα καλύτερα να έμεναν και ο Γεωργέας και ο Καφές. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια είπαμε να κοιτάξουμε μπροστά και είχαμε πεισθεί πως θα βρίσκαμε παίκτες να αντικαταστήσουμε τους δύο αυτούς εκλεκτούς ποδοσφαιριστές με ίδια χαρακτηριστικά. Να έχουν προσωπικότητα, να είναι έμπειροι και ηλικιακά πιο νέοι για να μείνουν στην ομάδα περισσότερα χρόνια. Το μεγαλύτερο αγκάθι που μας εμπόδισε ήταν το οικονομικό. Κάθε φορά που φτάναμε στη πηγή για να φέρουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, τα οικονομικά μας ανάγκαζαν να κάνουμε πίσω. Σήμερα θα ήταν ευχή μου να τα είχαμε και να μας βοηθήσουν. Να βοηθήσουν και εμένα και τα παιδιά και την ΑΕΚ γενικότερα στη νέα προσπάθεια που κάνει».
«Βοηθήστε τα παιδιά»
Τέλος, ο Βλάχος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Ο ΑΕΚτζης γεννιέται δεν γίνεται. Είμαστε από τους ελάχιστους οπαδούς στον κόσμο που γεννιόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε κίνητρο, πρωτάθλημα ή Κύπελλο για να γίνουμε άλλη ομάδα. Επειδή υπήρξα και εγώ οπαδός και μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται ο κόσμος, θέλω αυτόν τον πικραμένο, τον προδομένο και ταπεινωμένο κόσμο να παρακαλέσω να έρθει να μας βοηθήσει. Η ΑΕΚ περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία. Εγώ και τα παιδιά αναλάβαμε το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν σκεφτεί κανείς το περσινό ρόστερ που λέγαμε πως δεν είναι γεμάτο και έχει ελλείψεις και δει και το σημερινό του έρχεται να βάλει τις φωνές κ τα κλάματα. Παρακαλώ να έρθουν να στηρίξουν τα παιδιά γιατί κο ΑΕΚτζης αγαπά περισσότερο από τον καθένα τον παίκτη της ομάδας τους και να στείλει ένα μήνυμα πως είναι ο 12ο παίκτης, είναι κοντά μας και εμείς θα δίνουμε τη ψυχή μας, το είναι μας και ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε υπερήφανους και να τους δώσουμε χαρά και να πω πως είμαστε το μόνο κομμάτι που μπορεί να κάνει περήφανους τους ΑΕΚτζήδες. Παρακαλώ τον κάθε ΑΕΚτζη είτε στο γήπεδο, είτε όχι να στέλνει μόνο θετικά μηνύματα στα παιδιά και να τα βοηθήσει».

Mε μια κάμερα στα αποδυτήρια!!

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες, σε επίπεδο συλλόγων ή εθνικών, συγκινούν πάντα τους δημιουγούς. Αποτελούν ένα αγαπημένο αντικείμενο ντοκιμαντέρ και το συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει το δικό του ρεύμα και το δικό του κοινό. Πως αλληλεπιδρά όμως με τους συλλόγους αυτούς καθεαυτούς; Ας πάρουμε το παράδειγμα της Λίβερπουλ.
Mε μια κάμερα στα αποδυτήρια
Οι Ρεντς αποτελούν μία ιστορική οντότητα, έναν σύλλογο με τεράστιο ειδικό βάρος, οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και είναι ένα brand name που δεν αφήνει ασυγκίνητους χορηγούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς. Ακόμα και τώρα, που δεν διανύουν τις καλύτερές τους μέρες, το ενδιαφέρον είναι έντονο.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox Sport έχει ξεκινήσει λοιπόν ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ με αντικείμενο τη Λίβερπουλ. Η συμφωνία ανάμεσα στην ομάδα και το δίκτυο άνοιξε τις κλειστές πόρτες του κλαμπ στις κάμερες από τον Μάϊο του 2012. Από την ετοιμασία για τον -χαμένο- τελικό Κυπέλλου μνε την Τσέλσι, την προετοιμασία στην Αμερική και τον Καναδά, καθώς και την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ.
«Θα είναι μια εκπληκτική ευκαιρια για τους οπαδούς μας να δουν μια νέα πλευρά του συλλόγου και για εμάς να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές ανά τον κόσμο, που θα καταλάβουν γιατί η Λίβερπουλ είναι τόσο ιδιαίτερη», τόνιζε ο πρόεδρος των Ρεντς, Τομ Γουέρνερ για το εγχείρημα. Το ντοκιμαντέρ θα παίξει σε έξι επεισόδια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και την ίδια ώρα θα παίζεται και στην Αγγλία. Όλα καλά μέχρι εδώ. Στα χαρτιά…
Τα παραδείγματα που οι κάμερες έχουν μπει σε αποδυτήρια για να δείξουν κάτι καλό και η πραγματικότητα έχει αποδειχθεί διαφορετική είναι αρκετά. Το 1994 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας είχε επιτρέψει στους τηλεοπτικούς παραγωγούς να γράψουν τα παρασκήνια από την πορεία της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ 1994, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Τέιλορ. Μόνο που η Αγγλία απέτυχε να προκριθεί! Το φιλμ σχεδόν έκοψε την προπονητική καριέρα του Τέιλορ, ενώ ουδσιαστικά έθεσε τον βοηθό του, Φιλ Νιλ, εκτός χώρου. Οι παίκτες ήταν μόνιμα δυσαρεστημένοι από την παρουσία της κάμερας.
Πέρυσι, αντικείμενο της νέας προσπάθειας ντοκιμαντέρ ήταν η ΚΠΡ. Οι ιδιοκτήτες περίμεναν από τους σκηνοθέτες να δείξουν τον τρόπο που έφεραν την ομάδα πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ. Το φιλμ με τίτλο «Το τετραετές πλάνο» άφησε τις κάμερες να εισχωρήσουν παντού και να καταγράψουν τα πάντα. Απότέλεσμα ήταν να βγουν προς τα έξω αρκετές εικόνες που ουσιαστικά ντρόπιαζαν το σύλλογο και οι ιδιοκτήτες να φανούν εντελώς ανοργάνωτοι στον τρόπο που χειρίζονται την ομάδα!
Οι κάμερες δημιουργούν εντάσεις, ανασφάλειες και άγχος. Αυτό είναι δεδομένο. Την ώρα που αρκετές ομάδες κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τα ΜΜΕ μακριά από τους παίκτες τους, προκειμένου να προσειλωθούν στο ποδόσφαιρο χωρίς περισπασμούς, η Λίβερπουλ της μετάβασης στη νέα εποχή ανοίγει τις μέχρι πρότινος κλειστές πόρτες της στα «αρπακτικά». Μέχρι στιγμής έχουν γράψει την απώλεια του FA Cup, την απομάκρυνση του Νταλγκλίς και την έλευση του Ρότζερς και την βαριά ήττα από τη Γουέστ Μπρομ στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς.
Ο Βορειοιρλανδός προπονητής προσπαθεί να αλλάξει ολόκληρη την αγωνιστική νοοτροπία στην ομάδα, να εφαρμόσει ένα νέο στυλ παιχνιδιού και να φέρει τη Λίβερπουλ ψηλότερα από την ντροπιαστική όγδοη περσινή θέση. Είναι απορίας άξιο το κατά πόσο μπόρεί να βοηθηθεί από την παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου στα αποδυτήρια και σε κάθε γωνιά του Άνφιλντ. Όπως και το κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει τους Ρεντς να χτίσουν το μύθο τους.
Πηγή: othersidefootball.com

Αγκάθι Καστίγιο για Άρη, κίνδυνος υποβιβασμού για Πλατανιά!!

Η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικά σε οκτώ ομάδες στην συνεδρίασή της και το SoccerPlus αποκαλύπτει κάποιους από τους λόγους που οι ομάδες αυτές δεν πήραν άδεια και με τι κινδυνεύουν.
Αγκάθι Καστίγιο για Άρη, κίνδυνος υποβιβασμού για Πλατανιά
-Ο Πλατανιάς έχει πρόβλημα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για να παίξει μια ομάδα στην Σούπερ Λίγκα χρειάζεται μετοχικό κεφάλαιο 1 εκάτ. ευρώ μίνιμουμ. Η ομάδα των Χανίων έχει μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ και πρέπει μέχρι την Παρασκευή να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ακόμα 500.000 ευρώ. Επειδή αυτό δεν προλαβαίνει να το κάνει, η ΕΕΑ είπε στον Πλατανιά να καταθέσει αυτά τα λεφτά σε τράπεζα με την δέσμευση ότι θα πάνε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η μη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει ως ποινή τον υπο9βιβασμό.
-Ο Άρης δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή αλλά σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες, η εγγυητική επιστολή της προηγούμενης σεζόν που λήγει στις 31/12/2012 έχει καταπέσει λόγω χρεών και θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 130.000 ευρώ αφού υπάρχει οφειλή στον Καστίγιο 645.000 ευρώ που θα πρέπει να πληρωθεί τον Οκτώβρη αλλά λέγεται ότι υπάρχουν οφειλές και σε άλλους παίκτες.
-Η ΑΕΚ φαίνεται να βρίσκει λύση στο θέμα της φορολογικής ενημερότητας, ο ΟΦΗ το παλεύει ενώ στον Πανιώνιο οι πληροφορίες λένε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και η κατάσταση ενδεχομένως να μην ανατραπεί.
Πηγή: soccerplus.gr

"Λειψή" ήρθε η Νιούκαστλ!!

Χωρίς αρκετά από τα βασικά της στελέχη ταξίδεψε στην χώρα μας η Νιούκαστλ για τον αγώνα με τον Ατρόμητο για τα πλέι οφ του Europa League.
"Λειψή" ήρθε η Νιούκαστλ
Οι Φάμπιο Κολοτσίνι (αμυντικός), Σεϊκ Τιοτέ (μέσος), Ντεμπά Μπα (στράικερ) και Σόλα Αμεόμπι έμειναν εκτός αποστολής όπως και οι νεαροί Σέιν Φέργκιουσον και Χάρις Βούτσκιτς.
Ο Κολοτσίνι έχασε την πρεμιέρα με την Τότεναμ εξαιτίας τραυματισμού ενώ ο Αμεόμπι τραυματίστηκε στην προθέρμανση. Οι Τιοτέ και Μπα παρέμειναν στην Αγγλία για να ξεκουραστούν καθώς το Σάββατο (25/8) η Νιούκαστλ παίζει με την Τσέλσι στο Λονδίνο.
Στην αποστολή των «καρακαξών» συμπεριλήφθησαν οι νεοαποκτηθέντες Γκαέλ Μπιγκιριμανά, Ρομέν Αμαλφιτάνο και Φούρνον Ανίτα.
Δεν αποκλείεται ο Αλαν Πάρντιου να χρησιμοποιήσει και τον νεαρό στράικερ Ανταμ Κάμπελ που το περασμένο σαββατοκύριακο πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην ομάδα Νέων της Τότεναμ! Εφόσον ο Κάμπελ πάρει χρόνο συμμετοχής θα γίνει ο νεαρότερος παίκτης της Νιούκαστλ στην Ευρώπη, σπάζοντας το ρεκόρ των 17 ετών και 300 ημερών του Αντι Κάρολ.
Μιλώντας στα αγγλικά ΜΜΕ λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα, ο Πάρντιου δήλωσε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Η ψυχολογία μας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και σίγουρα θέλουμε να πάρουμε μια δεύτερη διαδοχική νίκη έπειτα από το 2-1 επί της Τότεναμ. Και η ισοπαλία, όμως, δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα».
Πηγή: sentra-goal.gr

Ένα μήνα εκτός ο "Κουν"

Εκτός δράσης για διάστημα που θα φτάσει μέχρι και τον ένα μήνα θα αναγκαστεί να μείνει ο Σέρχιο Αγουέρο μετά το πρόβλημα στο γόνατο από τον τραυματισμό του στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σαουθάμπτον για την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
Ένα μήνα εκτός ο "Κουν"
Ο Αργεντινός επιθετικός τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έπειτα από μαρκάρισμα του Νέιτ Κλάιν και αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο.
Αν και αρχικά καθησύχασε τους ανθρώπους της Σίτι και τους θαυμαστές του, γράφοντας στο twitter ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του για τα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», την επίσκεψη της ΚΠΡ στο «Etihad» και πιθανότατα και για το ματς με τη Στόουκ στις 15 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: england365.gr

"Kαλά θα ήταν να παίρναμε Κυργιάκο"!

Η παρουσία του Σωτήρη Κυργιάκου στο Ηράκλειο «πυροδότησε» τις φήμες, αλλά στον ΟΦΗ διαψεύδουν οποιαδήποτε σχέση με την ομάδα. Ο διεθνής στόπερ που είναι ακόμα ελεύθερος βρίσκεται στην πόλη μας και όπως ήταν φυσιολογικό, δημιούργησε… μεταγραφικούς πόθους!
"Kαλά θα ήταν να παίρναμε Κυργιάκο"!
Ο Σωτήρης Κυργιάκος βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και λίγες ημέρες, γεγονός που δεν είναι παράξενο αν σκεφτούμε ότι την επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συν τοις άλλοις ο ίδιος δεν έχει κρύψει την αγάπη του για το νησί μας όπως και τους ισχυρούς δεσμούς που έχει δημιουργήσει. Άλλωστε, από την Κρήτη ξεκίνησε η μεγάλη καριέρα του παίζοντας με τον ΑΟΑΝ – από όπου ήρθε στον ΟΦΗ φορώντας την φανέλα του για λίγες εβδομάδες πριν γίνει η… «απαγωγή» από τον Παναθηναϊκό.
Από το πέρασμα του στην Κρήτη, δημιούργησε μια ισχυρή φιλία με τον Λάμπρο Μάρη που τον επισκέπτεται αρκετά συχνά ενώ και ο ίδιος έκανε αρκετούς φίλους στο Ηράκλειο.
Έτσι, ο Κυργιάκος αυτήν την περίοδο βρίσκεται, ξανά, στο Ηράκλειο και όπως ήταν φυσιολογικό η παρουσία του «πυροδότησε» όργιο φημών για τον ΟΦΗ. Ο ίδιος μάλιστα πολιορκήθηκε από αρκετούς φιλάθλους της ομάδας που τον συνάντησαν στον δρόμο.
Παρ’ όλα αυτά, στον ΟΦΗ διαψεύδουν κατηγορηματικά το όνομα του τονίζοντας ότι «μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση».
Αλήθεια ή ψέματα, θα φανεί σύντομα πάντως όπως και να’ χει, η παρουσία του στο Ηράκλειο ήταν αρκετή για να δώσει διάσταση σε ένα θέμα – που σύμφωνα με την ΠΑΕ – δεν υπάρχει…
Πηγή: gentikoule.gr

Μπορεί η ΑΕΚ και δεν μπορούσε ο Άρης;

Ο Άρης δεν μπόρεσε πριν λίγες μέρες να αποκτήσει τον Νίκο Κατσικοκέρη, αλλά όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να κάνει δικό της τον επιθετικό του Εργοτέλη.
Μπορεί η ΑΕΚ και δεν μπορούσε ο Άρης;
Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Εργοτέλη βρίσκεται η ΑΕΚ για την απόκτηση του Νίκου Κατσικοκέρη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ένωση είναι κοντά στο να συμφωνήσει με την ομάδα της Κρήτης, για την αγορά του ποδοσφαιριστή έναντι ενός «λογικού» ποσού και με έναν αρκετά ευνοϊκό διακανονισμό.
Μάλιστα, αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα και οι τελικές συζητήσεις με τον νεαρό επιθετικό, προκειμένου να διαπιστωθούν και οι δικές του προθέσεις, με την ελπίδα ότι όλα τα πάνε καλά και η ΑΕΚ θα καταφέρει εγκαίρως να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, τον οποίο έχει εγκρίνει ο Βαγγέλης Βλάχος.
Πηγή: aek365.com

Τελικά στον Άρη ο Σαρικόπουλος!!

Τη φανέλα του Άρη θα φοράει τη νέα σεζόν ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος βρέθηκε και στο στόχαστρο του ΠΑΟ, συμφώνησε για 2 χρόνια με τους κίτρινους.
Τελικά στον Άρη ο Σαρικόπουλος
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει:
«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ενίσχυσή της με τον 22χρονο σέντερ Ζήση Σαρικόπουλο. Ο νεαρός αθλητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο νεοαποκτηθείς σέντερ του ΑΡΗ προέβη στην παρακάτω δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: "Επέλεξα τον ΑΡΗ με συγκεκριμένα κριτήρια και αυτά ήταν η Διοίκηση μαζί με τον προπονητή και το καινούριο ξεκίνημα που προσπαθούν να κάνουν. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός ότι έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου από την αρχή. Ήρθα για να βοηθήσω στην προσπάθεια της ομάδας. Βρίσκομαι σε ένα ωραίο και ζεστό περιβάλλον και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και περισσότερο από το 100% για να βοηθήσω την Ιστορική αυτή ομάδα".
Το Who is Who του παίκτη
Ύψος: 2.13
Θέση: Σέντερ
Έτος Γέννησης: 1990
Εθνικότητα: Ελληνική
Προηγούμενες ομάδες
2007-’08 UAB (NCAA), 2008-’09, 2009-’10, Ohio St.(NCAA), 2010-’11 Μαρούσι, Πανιώνιος, 2011-2012 Πανιώνιος
Οι διακρίσεις του
Εθνική ομάδα U18 2007-‘08
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 2007
Εθνική ομάδα U20 2009-‘10
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 2009
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 Ν. Ζηλανδία 2009
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Κροατία 2010
Εθνική ομάδα 2012 ".

Ξεμπρόστιασμα παντού…!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει συναρειανούς είτε εμένα προσωπικά ή και άλλους συναδέλφους να μας προτρέπουν να μην ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ ή τα προβλήματα άλλων ομάδων.
Ξεμπρόστιασμα παντού…
Γράφει ο Χρύσανθος Τσαλτίδης.
Δυστυχώς μια καλά συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση στα ΜΜΕ κιτρινόμαυρης απόχρωσης κατάφερε και έπεισε μερίδα του κόσμου του ΑΡΗ ότι η αποκάλυψη των προβλημάτων πχ του συμπολίτη αποτελεί ταυτόχρονα και προσπάθεια συγκάληψης των λαθών των αρειανών παραγόντων.
Έχω βγάλει τα λαρύγγια μου να προσπαθώ να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι το ένα είναι ανεξάρτητο του άλλου και στο μόνο κομμάτι που συνδέονται είναι ότι τα κιτρινόμαυρα διοικητικά λάθη ή τα προβλήματα του ΑΡΗ υπερπροβάλλονται, διογκώνονται και επικοινωνιακά… ξεχειλίζουν με στόχο ακριβώς να μην ασχολείται κανείς με το τι γίνεται στην δίπλα γειτονιά.
Τα παραδείγματα, καθημερινά και άπειρα, αλλά ελπίζω τις δυο τελευταίες μέρες να κατάλαβε πολύ καλά ο αρειανός ότι όταν τον προτρέπουν να ασχοληθεί μόνο με την δική του ομάδα, όταν επιτίθενται στους αρειανούς δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντάς τους είτε κομπλεξικούς είτε με στόχο να καλύψουν τα κιτρινόμαυρα διοικητικά λάθη, το κάνουν με μοναδικό στόχο να κρύψουν κάτω από το χαλάκι όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αιώνιο αντίπαλο και θα μπορούσαν επικοινωνιακά να του δημιουργήσουν πολλά και μεγάλα προβλήματα. Πως παρουσιάζεται πχ η φυγή Κάμπορα από τον ΑΡΗ (για να πιστέψει ο κόσμος του ΑΡΗ ότι δεν ήταν απλήρωτος έπρεπε ένα χρόνο μετά να το πει το CAS) και αντίστοιχα πως «καλύπτονται» οι υποθέσεις όπως του Βιερίνια, του Βιτόλο, του Μαλεζά, του Κρέσιτς (με το τυρί να λέγεται Σηφάκης ως πρώτο θέμα), του Κατίδη, ακόμα και του Γιαννιώτα.
Εδώ και δυο μήνες ο ΑΡΗΣ δίνει την μάχη του για την σωτηρία και φυσικά έχουμε ακούσει τα μύρια όσα, ενώ η ομάδα ΠΛΗΡΩΣΕ περίπου 800.000 ευρώ για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Σε αυτό το διάστημα όποτε επιχειρούσε κάποιος να βγάλει τα άπλυτα του συμπολίτη στην φόρα, δέχονταν την επικοινωνιακή επίθεση, αλλά το δυσάρεστο δέχονταν και από συναρειανούς βολές και προτροπές ασχολίας μόνο με τον ΑΡΗ.
Δεν μπορούν αλήθεια να καταλάβουν κάποιοι ότι όταν ο ΠΑΟΚ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει ήδη εξυπηρετηθεί από τον ΟΠΑΠ για να κάνει την δουλειά της στην αδειοδότηση από την ΕΠΟ αποκτά ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι άλλων ομάδων με τις οποίες είναι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα. Σκέφτεστε να είχε γίνει το ίδιο με τον ΑΡΗ τότε τι θα είχε γλιτώσει επικοινωνιακά (αν και πιστεύω στο ρητό ουδέν κακόν αμιγές καλού και από την καταστροφή προέκυψαν και καλά)
Μιλάμε για ανώνυμες εταιρίες, ανταγωνιστές και μου λες να μην ασχοληθώ, αλλά να ασχολούμαι μόνο με τον ΑΡΗ; Όχι κύριοι, δεν θα περάσει αυτός ο ευνουχισμός με προφανείς τους στόχους σας. Έχετε διαβάσει ή έχετε ακούσει όλες αυτές τις μέρες για πρόβλημα του ΠΑΟΚ με την άδεια της ΕΕΑ; Έπρεπε να φτάσουμε 5 μέρες πριν το πρωτάθλημα για να μάθουμε όλοι ότι έχει λήξει η φορολογική τους ενημερότητα. Πώς; Γιατί; Μα όπως ο ΑΡΗΣ έτσι και ο ΠΑΟΚ για να είναι φορολογικά ενήμερος πρέπει να τηρεί τους διακανονισμούς-δόσεις με την εφορία κάθε μήνα. Παίρνουν κάθε μήνα φορολογική, αφού πληρώσουν τη δόση. Ο ΑΡΗΣ αυτή την στιγμή είναι ενήμερος 100%, ενώ οι συμπολίτες πήγαν να πάρουν άδεια με φορολογική που έληξε. Γιατί άραγε!!!
Όταν το έγραψα στο γκαζέτα όμως (ότι για αυτό έπαιξαν με ανοικτές πόρτες με Ξάνθη) και τι δεν άκουσα. Και δεν με ενδιαφέρει τι λένε αυτοί. Την δουλειά τους κάνουνε. Ο αρειανός με ενοχλεί που έγινε έρμαιό τους επειδή όντως δικοί του παράγοντες προδώσαν τα όνειρά του, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν όλοι να αντιληφθούν ότι κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα δικό τους θέμα, βοηθιέται ο ΑΡΗΣ, όπως και το αντίστροφο.
Ένας φίλος μου είπε ότι δεν έπρεπε να τα λέω εγώ αυτά όσο ήμουν στην ΠΑΕ. Πλέον που δεν είμαι, λοιπόν, έχει λιώσει και η καραμέλα περί κάλυψης της διοίκησης όταν αναφέρομαι σε ζητήματα του συμπολίτη. Κι ευτυχώς που υπάρχει το AllAboutARIS και τους ξεμπροστιάζει (γιατί δυστυχώς υπάρχουν και «κίτρινα» μέσα με μοναδικό στόχο να πλήξουν τον ΑΡΗ) , ευτυχώς θα πω που υπάρχει και το βήμα που έχω στο gazzetta και τα διαβάζουν και στην Αθήνα.
Σε κάθε περίπτωση όμως έχει τελειώσει το μην ασχολείσαι με τον ΠΑΟΚ και την κάθε ομάδα που πλήττει τα συμφέροντα του ΑΡΗ. Μην ασχολείσαι με την διαιτησία, μην ασχολείσαι με τους Γκαγκάτσηδες, τους Βασσάρες και τους κολλητούς τους μέσα στην οικογένεια του ΑΡΗ, μην ασχολείσαι με την κρατική εύνοια και το πάγωμα των χρεών, μην ασχολείσαι με αδειοδοτήσεις που είναι διάτρητες από παντού, μην ασχολείσαι με τις ψηφοφορίες στην Λίγκα, μην ασχολείσαι με οτιδήποτε μπορεί να τους πλήξει και έμμεσα να βγει κερδισμένος ο ΑΡΗΣ. Αμ δε. Θα ασχολούμαι εφόσον αυτό θα βοηθήσει τον ΑΡΗ και θα παρασχολούμαι και φυσικά αυτό δεν θα αποτελεί ποτέ άλλοθι για λάθη, παραλείψεις, προβλήματα στον πραγματικά μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονιάς. Δεν θα περάσει η προπαγάνδα τους και ειδικά αυτών που με το μυαλό τους ονειρεύονται μία ομάδα μία πόλη. Δεν θα τους το επιτρέψουμε ποτέ όσο κι αν έχουν πλέον εξελιχθεί και έχουν καταφέρει να θρέψουν και φίδια στον κόρφο μας.
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΡΗ.
Υ.Γ.1 Πολλά συγχαρητήρια στο Νίκο Στακιά και τα υπόλοιπα παιδιά της ΠΑΕ που βοήθησαν για την εκδήλωση παρουσίασης της φανέλας. Eιδικά αυτής με τις…πολεμίστρες του Λευκού Πύργου. Γιατί ο Θεός του Πολέμου θα δώσει πολλές μάχες φέτος. Τώρα που είμαι εκτός ΠΑΕ θα μπορώ πιο ελεύθερα να λέω κάποια πράγματα, όχι γιατί πριν δεν μπορούσε, αλλά γιατί λόγω θέσης δεν έπρεπε για πολλούς και διάφορους λόγους.
Υ.Γ.2 Ξέρω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην ΠΑΕ, αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω. Πάρτε ένα φοοοοοορρρρρρρρρρρρρρρρρ!
Υ.Γ.3 Ο ΑΡΗΣ πιθανότατα δεν θα καταθέσει εγγυητική κάτι που θα πράξουν κι άλλες ομάδες καθώς ξέρουν ότι αυτό σημαίνει πως θα τους επιβληθεί ένα πρόστιμο από 5000 ως 50000 ευρώ από την ΕΠΟ. Αυτός είναι ο κανονισμός. Αυτό που πρέπει να προσέξει από εδώ και πέρα είναι να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες έχει με διακανονισμούς παικτών.
Υ.Γ. 4 Πλέον θα τα λέμε πολύ πιο συχνά από αυτή εδώ την στήλη και σύντομα και ραδιοφωνικά χωρίς ακόμα να έχω καταλήξει σε… συχνότητα. Δόξα τον Θεό υπάρχουν οι προοπτικές για κάτι καλό…

πηγή: allaboutaris.com

Τους ...κούφανε ο Κασάνο!!

Ο Αντόνιο Κασάνο τους ...κούφανε όλους στην Ίντερ, καθώς στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης των "νερατζούρι" αποκάλυψε πως ήρθε στην αγαπημένη του ομάδα! Πρώτος στο οπαδιλίκι, ο τύπος...
Τους ...κούφανε ο Κασάνο!
Ο διεθνής Ιταλός μεταπήδησε από την Μίλαν στην Ιντερ με τον Τζιαμπάολο Πατσίνι να ακολουθεί το αντίστροφο δρομολόγιο.
«Μετά από μια αιωνιότητα έφτασα στην ομάδα που υποστηρίζω. Είναι σημαντικό για μένα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έρχεσαι στην ομάδα που είσαι οπαδός. Ξαναβρήκα το χαμόγελο μου», δήλωσε στο κανάλι της Ιντερ ο ιδιόρρυθμος επιθετικός.
«Το πιο σημαντικό για μένα είναι τώρα να βρω τη φόρμα μου, ξεκινώντας από το παιχνίδι στην Πεσκάρα», πρόσθεσε ο Κασάνο που θα φορά την φανέλα με το «99» στην πλάτη.

πηγή: sportdog.gr   

Το πραγματικό κέρδος με τον Μιραλάς!!

Συνήθως οι ελληνικές ομάδες φημίζονται για τον τρόπο με τον οποίο… καταστρέφουν τα ταλέντα που αγωνίζονται σ’ αυτές. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Το πραγματικό κέρδος με τον Μιραλάς!
Στον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι χαρακτηριστικό με περιπτώσεις σαν αυτή του Ντιόγο. Στην περίπτωση όμως του Μιραλάς ο Ολυμπιακός έβαλε τα… γυαλιά στους «μάστορες» του είδους, τους Γάλλους.

Ο Ολυμπιακός έκανε με τον Μιραλάς ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν ομάδες όπως η Λιλ και η Σεντ Ετιέν, που ειδικά η πρώτη το έχει κάνει επιστήμη τα τελευταία χρόνια, το πώς να μετατρέπει τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε παίκτες αξίας πολλών εκατ. ευρώ.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν στην περίπτωση του Μιραλάς πήρε έναν ταλαντούχο παίκτη, τον οποίο οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν, και τον μετέτρεψε σε ποδοσφαιριστή Πρέμιερ Λιγκ και αξίας 7 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μικρό πράγμα και μην το υποτιμάτε. Την επόμενη φορά που ο Ολυμπιακός θα απευθυνθεί στη γαλλική αγορά για να πάρει τέτοιου είδους παίκτη, οι πόρτες θα είναι ορθάνοιχτες και ο ποδοσφαιριστής θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να το κάνει το βήμα.

Για παρΑδειγμα (αναφέρω το όνομα επειδή είναι στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού) ο Κακουτά, που είναι μία ανάλογη περίπτωση με τον Μιραλάς, θα το σκεφτεί διπλά να πει «ναι» σε μία πρόταση του Ολυμπιακού βλέποντας ότι ένας παίκτης που ήταν στην ανάλογη θέση με αυτόν πριν από δύο χρόνια, όχι μόνο έπαιξε στον Ολυμπιακό, αλλά αναγεννήθηκε και έκανε τη μεγάλη μεταγραφή για την Πρέμιερ Λιγκ μέσω της ελληνικής ομάδας. Οπως πολύ θετικά θα δουν την προοπτική του Ολυμπιακού και οι μάνατζερ των παικτών που πολλές φορές παίρνουν αυτού του είδους τις αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο που ο μάνατζερ του Κέβιν θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον Λεγέαρ, έναν άλλο Βέλγο παίκτη του, για τον οποίο ελπίζει ότι μέσω του Ολυμπιακού θα μπορέσει και αυτόν να τον μοσχοπουλήσει αύριο-μεθαύριο. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από τον Μιραλάς αυτός ο Λεγέαρ, αλλά ξέρω ότι ο Ενροτό εμπιστεύεται απόλυτα τον Ολυμπιακό και ότι θα αναδείξει και αυτόν τον πελάτη του.
Κ­ι αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο από τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία του.
Πηγή: Sportday

Μεταξύ «ζην» και του «ευ ζην»...!!

Ο Παναθηναϊκός απόψε (και την άλλη εβδομάδα στον επαναληπτικό της φάσης των πλέι οφ) δεν αγωνίζεται μόνο εναντίον της Μάλαγα. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Μεταξύ «ζην» και του «ευ ζην»...
Η θεωρητική προοπτική της συμμετοχής του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τον καθιστά (οικονομικά) αντιμέτωπο τόσο με το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον του όσο και με τον «αιώνιο αντίπαλό» του, τον Ολυμπιακό. Εφόσον κατορθώσει το προ διμήνου απίθανο, δηλαδή να προκριθεί, ισορροπεί -τρόπον τινά- τη ζυγαριά που από πέρυσι γέρνει εντελώς εναντίον του
Βέβαια, κι αν αποκλειστούν στην κόντρα με τους Ισπανούς, οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, αλλά -ως γνωστόν- τα οικονομικά μεγέθη του Γιουρόπα Λιγκ είναι ισχνά συγκριτικά, συν το γεγονός ότι δεν θα «αφαιρέσουν» προσδοκώμενα έσοδα από τους «ερυθρόλευκους», οπότε η «ψαλίδα» δεν θα κλείσει καθόλου. Αν, συνεπώς, αποκλειστούν, απλώς διασώζουν βραχυπρόθεσμα -οικονομικά, με όρους χαρτοπαικτικούς- μόνο τη «δική τους παρτίδα», ενώ αν προκριθούν κάνουν το τζακ ποτ, «παίρνουν την παρτίδα» που φαινόταν ολότελα χαμένη στο τέλος της προηγούμενης περιόδου.
Αυτή είναι η εξωαγωνιστική ανάγνωση των αναμετρήσεων με τη Μάλαγα. Και μοιάζει με την αγωνιστική, αφού και σ' αυτήν την ανάγνωση το φυσιολογικό είναι ο αποκλεισμός του «τριφυλλιού» και το υπερβατικό η πρόκριση. Οχι επειδή η Μάλαγα είναι επιπέδου Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ, όχι επειδή είναι αχτύπητη, αλλά κυρίως διότι ο Παναθηναϊκός απέχει πολύ από τα αλλοτινά στάνταρ του για συγκρούσεις τέτοιου είδους, ακόμα και με ομάδες από το δεύτερο ράφι της Ισπανίας
Μπορεί να κάνει την υπέρβαση; Από δύσκολο έως απίθανο. Δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ του, αφού οι πιθανότητες είναι μικρές, όμως αν δεν κυλήσουν τα δύο 90λεπτα (ή και περισσότερο), κανένας δεν χάνει τις ελπίδες του για το κούνημα του σεντονιού. Εχω σοβαρές αμφιβολίες για την ανασταλτική του λειτουργία, έχω παρόμοιες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα κατορθώσει να ελέγξει ρυθμό και κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή, προϋπόθεση ζωτική για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση
Χρησιμοποίησα και νωρίτερα τη λέξη «υπέρβαση». Τέτοια απαιτείται για τον πάλαι ποτέ κραταιό, αλλά νυν «υπό ανασυγκρότηση» Παναθηναϊκό. Και μοιάζει καλό που το γενικότερο περιβάλλον δεν πιέζει -αντιλαμβανόμενο τις συνθήκες- προκειμένου λανθασμένα (μέσα στην ποδοσφαιρική αγωνία και αδημονία) να μετατρέψει τις αναμετρήσεις σε «ζωή ή θάνατο», κάτι που θα ήταν (σίγουρα) καταστροφικό. Αλλωστε, το «ζην» το καπάρωσαν οι «πράσινοι». Και το «ευ ζην» είναι μια πολυτέλεια που δεν θα τους χαλάσει, αλλά δεν θα τους σκοτώσει κιόλας αν δεν επιτευχθεί...
Πηγή: Goal

Vamos malaka!!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μάλαγα το βράδυ στο «Ροσαλέδα» και  στο πλευρό των Ανδαλουσιάνων θα είναι ο γνωστός σύνδεσμος οπαδών με το... ελληνικό όνομα.
Vamos malaka!

Σε έναν Ελληνα προκαλεί εντύπωση όταν το βλέπει, όμως για εκείνους είναι καθημερινότητά και τρόπος για να στηρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα. Οταν ο Απόστολος Βέλλιος πήγε με την Εβερτον στο «Ροσαλέδα» για φιλικό με την Μάλαγα,δεν μπόρεσε να κρύψει την απορία του για το τι μπορεί να σημαίνει η κλασική ελληνική λέξη σε πανό στις εξέδρες του γηπέδου της Ανδαλουσίας.

«Μαλάκα» ήταν το πρώτο όνομα της σημερινής πόλης της Μάλαγα, που βρίσκεται στην Νότια Ισπανία. Ο φοινικικός οικισμός ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή Θέρο Γιβραλφάρο και του δόθηκε το όνομα «μαλάκα» το οποίο σύμφωνα με κάποιους συγγραφείς σημαίνει εργοστάσιο. Υπάρχει όμως και αντίθετη άποψη, αφού για άλλους πρόκεται για θεότητα Φοινίκων. Αυτό λοιπόν το όνομα επέλεξαν οπαδοί των Ανδαλουσιάνων για να ονομάσουν σύνδεσμό τους, που είναι γνωστός ως «Malaka Hinchas» που σημαίνει «οπαδοί μαλάκα».
Δεν μπορεί, κάποιος θα τους έχει πει και για την ελληνική εκδοχή...


πηγή: gazzetta.gr

Στα 28 δισ. η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!!

Στα 28 δισ. ευρώ υπολόγισε τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα το 2009 νέα ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, συγκρίνοντας δηλωθέντα εισοδήματα και δόσεις δανείων.
Στα 28 δισ. η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα
Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους. Αν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε, σύμφωνα με τη μελέτη, τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το έλλειμμα του 2009 ή 48% εκείνο του 2010.
Τα φορολογικά αυτά έσοδα αντιστοιχούν σε 11,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή περίπου τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία, το οποίο προβλέπει περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.
Στο σύνολο της χώρας έχουν υπολογίσει ότι κατά μέσον όρο το εισόδημα που διαφεύγει τη φορολόγηση διαμορφώνεται στο 11,9%. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και δικηγόροι. Από τη σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων και των αντίστοιχων δανειακών τους υποχρεώσεων προέκυψε ότι τα πραγματικά εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών υπολογίζονταν 1,92 φορές υψηλότερα -κατά μέσο όρο- σε σχέση με αυτά που δηλώνονταν. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στην Ελλάδα εμφανίζεται να δαπανά το 82% των δηλωθέντων εισοδημάτων του στην εξυπηρέτηση χρεών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, το ποσοστό του εισοδήματος που μπορεί να φοροδιαφύγει σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ανέρχεται έως και το 68%. Ειδικότερα, οι περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής είναι η Κρήτη, η Αττική, η Πελοπόννησος και η Λάρισα. 
πηγή: moneypost.gr

Θα είναι ένα θαύμα του Φερέιρα η αήττητη επιστροφή από τη Μάλαγα!

Ως φίλεμα της τύχης αντιληφθήκαμε οι περισσότεροι την είδηση της κλήρωσης του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι αναρωτηθήκαμε τι καλύτερο θα μπορούσε να του φέρει, δηλαδή αν υπήρχε πιο «βατός» αντίπαλος από τη Μάλαγα. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Θα είναι ένα θαύμα του Φερέιρα η αήττητη επιστροφή από τη Μάλαγα
Εδώ και μέρες, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη φάση της δεύτερης ανάγνωσης, αυτής που του αφαίρεσε το χαμόγελο της ανακούφισης από τα χείλη και τον έβαλε στο αεροπλάνο της πτήσης για την Ανδαλουσία με τη συνείδηση ότι αυτή είναι μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή.
Να το εξηγήσουμε καθαρά: ο Παναθηναϊκός του Μάδεργουελ δεν έχει πολλές πιθανότητες στο πλευρό του για να πετύχει τον πρώτο στόχο, την «καθαρά δίχτυα» βασική επιδίωξή του στο «Λα Ροσαλέδα». Ο Παναθηναϊκός που «έφαγε» περί τις 6 φάσεις στο πρώτο ημίχρονο από μία χαμηλής ποιότητας ομάδα, μία Μάδεργουελ, αν έχει την ίδια συμπεριφορά στο ισπανικό έδαφος, θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες αποτυχίας.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό, το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί ευεργετικό, είναι ότι ο προπονητής του έχει ταξιδέψει στην Ισπανία με αυτή τη συνείδηση. Δεν τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η δουλειά θα είναι εύκολη. Κι αυτό άρχισε να γίνεται σαφές τις τελευταίες ημέρες και στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Ολα αυτά, όμως, δεν είναι αρκετά, κυρίως επειδή ο Παναθηναϊκός της 2012-13 σεζόν είναι εντελώς άψητος σε τέτοιες συνθήκες, δεν έχει αντιμετωπίσει τα δύσκολα και δεν είχε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να βρει ένα σχήμα λειτουργικό υπό συνθήκες πίεσης.

Είναι άτυχος, φαίνεται, ο Παναθηναϊκός ή τουλάχιστον πολύ λιγότερο τυχερός από όσο νόμιζε, που βρίσκει τη Μάλαγα στα σημερινά της κέφια. Διότι τώρα που δεν είναι λυμένα όλα τα οικονομικά ζητήματα, οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται τον αυριανό αγώνα περίπου όπως αντιλαμβάνονταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα ματς με τη Μάδεργουελ, δηλαδή ως την μεγάλη ευκαιρία τους να κάνουν αποταμίευση και να βοηθήσουν την εταιρεία που τους πληρώνει να εξασφαλίσει τη ρευστότητα που θα εγγυηθεί τις πληρωμές τους. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που έχει ηρεμήσει με την εξασφάλιση της παρουσίας στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και πέταξε στην Ισπανία για να παίξει για το ευ ζην, οι ποδοσφαιριστές της Μάλαγα ετοιμάζονται, όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τις δηλώσεις τους, με τη συνείδηση ότι θα παίξουν για το ζην.
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί σε αυτό το σετ των αγώνων. Δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση. Θα δει τις πιθανότητές του να μεγαλώνουν, μόνο αν φύγει αήττητος από την Ισπανία. Θα γίνουν μεγάλες οι πιθανότητές του, αν δεν δεχτεί γκολ. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να έχουν συμβεί προηγουμένως πράγματα που στην προπονητική χαρακτηρίζονται θαύματα, δηλαδή θα πρέπει ο Φερέιρα να έχει κάνει το μαγικό και να έχει προετοιμάσει την ομάδα του για τις απαιτήσεις και την ταχύτητα ενός τέτοιου ματς, μολονότι δεν έχει βάλει στα πόδια του αντίστοιχο -έστω φιλικό- παιχνίδι.
Πηγή: Sportday

Ο Αντζελο ήταν απών!!

Βάλτε τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Στο Μάλαγα-Παναθηναϊκός, όπως εύστοχα έγραψε χθες ο Δημάτος, παίζει μπάλα κι ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο Αντζελο ήταν απών
Τρία τάλιρα εκατομμύρια είναι τα λεφτά του μάρκετ πουλ πάνω στο τραπέζι. Ή τα παίρνει μόνος του ο Βαγγέλης όπως και πέρυσι ή μπαίνει στο κόλπο και ο Παναθηναϊκός.
Από 3,5 μέχρι 5 εκατομμύρια θα είναι το μερτικό του αν περάσει στους ομίλους. Σχεδόν μισός Μιραλάς. Και προφανώς για τέτοια παιχνίδια, τέτοια εποχή, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Η Μάλαγα θεωρητικά είναι ένα κλικ πιο μπροστά, αφού η Πριμέρα Ντιβισιόν ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Παναθηναϊκός όμως όφειλε να είναι έτοιμος πιο πριν για τα παιχνίδια με τη Μάδεργουελ.
Που σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο. Οι Σκωτζέζοι κλωτσάγανε την μπάλα με τους αστραγάλους. Η Μάλαγα παρά τα προβλήματά της είναι η ομάδα που τερμάτισε πέρυσι τέταρτη στην Ισπανία. Θα δούμε. Θα δούμε κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς η άμυνα του Παναθηναϊκού. Μια άμυνα που έχει το κουσούρι να δίνει φάσεις στον αντίπαλο. Και από τα πλάγια, ειδικά από την πλευρά του Σπυρόπουλου και στον άξονα. Και οι κυνηγοί της Μάλαγα δεν είναι σαν της Μάδεργουελ, που σημαδεύανε τις μπεκάτσες. Αν βρεθούνε φάτσα με τα δίχτυα, δεν σουτάρουν άουτ.
Αν η άμυνά του δεν δώσει εύκολο γκολ, ο Παναθηναϊκός έχει τύχη να πάρει αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα προχθές Δευτέρα που είχε ρεπό ο Αλαφούζος βρήκε την ευκαιρία να επανεμφανισθεί ο Αγγελος Φιλιππίδης. Εκ του Ευάγγελος, αλλά επειδή το Βαγγέλης είναι κάπου μπας-κλας, καθιέρωσε το Αγγελος. Εξ ου κι ο Αλιόσα Ασάνοβιτς τον αποκαλούσε «Αντζελο». Λες και ήταν κομμωτής της περιοχής του Κολωνακίου. Τέλος πάντων, στην πτήση προς Μάλαγα ο Φιλιππίδης δεν έχασε την ευκαιρία να ξιφουλκήσει κατά του αιώνιου αντιπάλου:
«Μα είναι δυνατόν ο Μώραλης, πρόεδρος στη Super League; Ο υπεύθυνος των συνδέσμων του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη;». Να μίλαγε κανένας άλλος για τη Ριζούπολη, θα ήταν κατανοητό. Ο Καραγκούνης π.χ. και οι άλλοι ποδοσφαιριστές που πηδάγανε από τις στρακαστρούκες σαν τους αναστενάρηδες στα κάρβουνα. Ο Αντζελο ήταν απών. Την Αμαλία είχε στείλει αρχηγό αποστολής στη Ριζούπολη.
Ο Αντζελο έκανε τον άντρα τον μάγκα και τον νταή όταν μπούκαρε στη Λεωφόρο κι άρχισε στα χαστούκια τον Ευθυμιάδη. Στη Ριζούπολη η ομάδα είχε πάει μόνη της. Ο σενιόρ πρεζιτέντε την είχε κάνει λος πούλος. Ο Παναθηναϊκός και οι Παναθηναϊκοί έχουν κάθε λόγο να μνημονεύουν τη ζούγκλα της Ριζούπολης. Μία από τις μαύρες σελίδες στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Φιλιππίδης όχι. Οσο για τον Μώραλη, έγινε πρόεδρος στη Super League με τις ψήφους των 14 από τις 16 ΠΑΕ. Κι αυτό λέει πολλά. Για την προσωπικότητά του δηλαδή, πέρα από Ολυμπιακό, Κόκκαλη και Μαρινάκη. Κι έχει κάνει και κάποια πράγματα στη ζωή του μόνος του. Ο Φιλιππίδης τι έχει κάνει χωρίς τον Βαρδινογιάννη και τη Νέα Δημοκρατία; Εχει ασκήσει κάποιο επάγγελμα; Αυτά.
Περνάει απέναντι επειδή δεν μπορεί να βρει μια κανονική δουλειά
ΔΙΑΒΑΣΑ αυτά που έχει γράψει στο μπλογκ του ο Τάσος Θεοφίλου. Αυτός που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική για τη ληστεία και το φόνο στην τράπεζα στην Πάρο. Σε στυλ αστυνομικών διηγημάτων που οι μικρές αυτές ιστορίες είναι απλά η αφορμή. Για να εκφράσει αυτά που βιώνει ένας νέος 25-30 ετών. Που δουλεύει μοιράζοντας φυλλάδια για τρία ευρώ την ώρα.
Ή μεταφέροντας πίτσες για τα ίδια περίπου λεφτά. Ή σαν γκαρσόνι για κάτι παραπάνω, αλλά πάντα χωρίς ασφάλεια. Πώς βιώνει αυτή τη ζωή, ποιες είναι οι σχέσεις με τους εργοδότες. Ποια είναι η άποψή του για την κοινωνία. Για τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους αστυνομικούς, τους δημοσιογράφους. Και πώς μπορεί να πάρει την απόφαση να περάσει απέναντι.
Να κάνει την αρχή με μια μικροκλοπή και στη συνέχεια να πάρει το μπιστόλι και να μπουκάρει στην τράπεζα. Οχι επειδή δεν γουστάρει να δουλέψει κι επειδή γουστάρει το εύκολο και το πολύ χρήμα. Περνάει απέναντι επειδή, παρό,τι έχει σπουδάσει, δεν μπορεί να βρει μια κανονική δουλειά. Μια αξιοπρεπή δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό. Επειδή δεν μπορεί να συμβιβαστεί ότι θα είναι σε όλη του τη ζωή στο περιθώριο. Οπως γράφει κι ο ίδιος, ξέρει ότι κι αυτή η επιλογή δεν είναι λύση. Δεν φοβάται όμως τη φυλακή σε σχέση με μια ζωή χειρότερη από φυλακή. Οσοι έχουνε παιδιά σε αυτήν την ηλικία ας ρίξουνε μια ματιά. Θα καταλάβουνε πόσο δύσκολο και πόσο οδυνηρό είναι να είσαι σήμερα 20 και 25 χρονών.
Πληρώνει για να δει το Γιάννενα - Πλατανιάς
ΣΤΑ μπακάλικα, στις ταβέρνες, σε πολλά μαγαζιά, τη δεκαετία του '50, υπήρχε στον τοίχο σε εμφανή θέση και κατά κανόνα πίσω από το ταμείο η κλασική πινακίδα: «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Σήμερα μισόν αιώνα μετά και παρά τα θεσμικά όργανα που υπάρχουν για να επιλαμβάνονται, ο πελάτης, ο καταναλωτής είναι ο μαλάκας της παρέας. Πρεμιέρα το περασμένο Σαββατοκύριακο η Πρεμιερ Λιγκ στην Αγγλία. Πόσα ματς έδειξε το συνδρομητικό; Δύο: Σίτι-Σαουθάμπτον και Νιούκαστλ-Τότεναμ.
Ούτε Αρσεναλ ούτε Λίβερπουλ ούτε Τσέλσι ούτε Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα. Ο λόγος που τα τέσσερα-πέντε ματς κάθε αγωνιστική γίνανε δύο, άγνωστος. Το κανάλι δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον μαλάκα της παρέας που πληρώνει κάθε μήνα. Για να βλέπει τι; Τον Πλατανιά στην Ελλάδα και τη Ζιλ Βιθέντε στην Πορτογαλία; Έτσι ή αλλιώς το κόστος για το συνδρομητικό κανάλι στην Ελλάδα είναι το πλέον ακριβό στην Ευρώπη. Δεν δείχνει Ισπανία, δεν δείχνει Ιταλία, δεν δείχνει Γερμανία, έχασε τη Γαλλία και δείχνει κουτσουρεμένη την Αγγλία. Για ποιο λόγο να πληρώνει ο μαλάκας; Για να δει το Σάββατο Γιάννενα-Πλατανιάς;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν ήταν κι ο Αλαφούζος, με ποιον θα τσακωνόταν φέτος ο Βαγγέλης;
Μετά το Παλέρμο ο τουρισμός του Τζόρβα στην Ιταλία συνεχίζεται στη Γένοβα
-Observer.
Πηγή: Goal