Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

«Πάρτε θέση για Ηρακλή, Βόλο, Καβάλα»

«Πάρτε θέση για Ηρακλή, Βόλο, Καβάλα»
Να πάρει θέση σχετικά με την πρόταση της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής να προβιβαστούν πέντε ομάδες στη «μεγάλη» κατηγορία και να υποβιβαστούν τρεις, προκειμένου να αγωνιστούν στη Football League ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, ζητεί με επιστολή της η ΕΠΟ από τη Σούπερ Λίγκα. Τον υποβιβασμό τεσσάρων και την άνοδο δύο ομάδων, αντιπροτείνουν ορισμένα μέλη του συνεταιρισμού, αλλά είναι άγνωστο πόσοι (και από τις δύο λίγκες) συμφωνούν με αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποδεχτεί τη συμμετοχή του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League, με την προϋπόθεση όμως ότι στο τέλος της σεζόν θα προβιβαστούν πέντε ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, από την οποία θα υποβιβαστούν τρεις. Κάτι που θα έχει ως συνέπεια, τη σεζόν 2013-2014 να αριθμεί η «μεγάλη» κατηγορία 18 ομάδες.

Η ΕΠΟ απέστειλε την Τρίτη στον συνεταιρισμό την εν λόγω απόφαση, ζητώντας της να πάρει θέση για το αν συμφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το ερώτημα της ομοσπονδίας, θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί και είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Είναι ήδη γνωστό, πάντως, πως ορισμένα μέλη του συνεταιρισμού έχουν επεξεργαστεί μια αντιπρόταση που μιλάει για άνοδο τεσσάρων ομάδων και υποβιβασμό δύο, ώστε την επόμενη σεζόν να γίνουν 18.

Η αντιπρόταση αυτή, ωστόσο, είναι αμφίβολο αν βρίσκει σύμφωνους και τα υπόλοιπα μέλη της Σούπερ Λίγκας, που είναι βέβαιο πως θα θέσουν προϋποθέσεις οικονομικού χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο, είναι άγνωστο αν θα τη δεχόντουσαν οι ομάδες της Football League, καθώς στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή της, υπήρχαν ΠΑΕ που ήταν κάθετα αντίθετες με τη συμμετοχή Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή, ανεξάρτητα από το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν τελικά στη «μεγάλη» κατηγορία!

Η υπόθεση αυτή που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και μήνες, έχει αρκετά ακόμη επεισόδια. Το www.sport-fm.gr έχει από τον περασμένο Μάιο εκτιμήσει πως οι τρεις ομάδες θα αγωνιστούν τελικά στη Γ’ Εθνική! Ωστόσο, οι ελπίδες τους για Β’ Εθνική δεν έχουν εξανεμιστεί, αλλά τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον στενέψει και οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να τρέξουν την υπόθεση…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: