Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τα έξι βήματα του Χάρις για την αγορά!!

Ο Κιθ Χάρις είναι ο άνθρωπος των «χρυσών» deals και μαζί με τον Δημήτρη Βιντιάδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΑΕΚ.
Τα έξι βήματα του Χάρις για την αγορά
Ο Κιθ Χάρις ο οποίος έχει εμπλακεί στις μεγαλύτερες συμφωνίες στο Νησί με κείμενό του αγγλικού περιοδικού 4-4-2 δίνει το στίγμα πως θα πρέπει να κινηθεί κάποιος υποψήφιος για την αγορά ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ. Και όπως φαίνεται αυτές τις κινήσεις ετοιμάζεται να κάνει και τώρα για την απόκτηση της ΑΕΚ.
Αναλυτικά τα έξι βήματα του Χάρις:

Βήμα 1: Μιλήστε με τους ειδικούς
"Προσέγγιστε μια εταιρεία που ασχολείται με τα οικονομικά και ξέρει πώς να αγοράσει ένα σύλλογο, όπως μια επενδυτική τράπεζα. Έχουν ομάδες λογιστών και δικηγόρων όλοι τους εκπαιδευμένοι για να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε το καλύτερο deal. "

Βήμα 2: Δείξε μου τα χρήματα
«Καθορίστε πόσο θέλετε να ξοδέψετε, και να θυμάστε ότι το αρχικό ποσό που πληρώνετε για να αγοράσετε ένα κλαμπ είναι μόνο η αρχή. Θα πρέπει επίσης να επενδύσετε σε παίκτες, ένα νέο γήπεδο, όπως και σε υποδομές για τις ακαδημίες και προπονητικές εγκαταστάσεις».

Βήμα 3: Αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου
«Η αξία ενός συλλόγου καθορίζεται από διάφορους παράγοντες: εάν του ανήκει το γήπεδο, η συνολική αξία των παικτών, οι δαπάνες για μισθούς και τα χρέη προς τρίτους. Δεν θέλετε να πληρώσετε 100 εκατ. λίρες για ένα κλαμπ μόνο για να ανακαλύψετε ότι έχει χρέη 50 εκατ. λίρες».

Βήμα 4: Γνωρίστε τους ιδιοκτήτες-κάντε γνωστές τις προθέσεις σας
«Με τους μετόχους, θα πρέπει να αποδείξετε ότι το ενδιαφέρον σας είναι πραγματικό. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το γηπεδο; Θα επενδύσετε στο υπάρχον υλικό; Θα αυξήσετε τις τιμές των εισιτηρίων; Μόνο και αφού έχετε πεισεί όλους για τις καλές σας προθέσεις, η προσφορά σας θα γίνει δεκτή».

Βήμα 5: Περάστε το τεστ
«Η Premier League και η FA (ποδοσφαιρική ομοσπονδία) θα κάνουν τεστ στον κάθε υποψήφιο ιδιοκτήτη. Το τεστ θα εξακριβώσει αν τα χρήματά σας είναι προϊόν κάποιας εγκληματικής επιχείρησης, όπως ναρκωτικά, εμπόριο όπλων ή απάτη. Ουσιαστικά, αν υπάρχει έστω και μια ποινική καταδίκη δεν μπορείτε να αγοράσετε κανένα σύλλογο στην Αγγλία. Εάν κι εφόσον δεν έχετε αποτύχει, θα πάρετε το πράσινο φως. "

Βήμα 6: Ολοκλήρωση της γραφειοκρατίας
"Υπάρχει μια σύμβαση με τίτλο  Η πώληση και συμφωνία αγοράς όπου η μία πλευρά δέχεται να πουλήσει και ο άλλος συμφωνεί να αγοράσει. Όταν πέσουν οι υπογραφές, τα χρήματα αλλάζει χέρια και ο παλιός ιδιοκτήτης παίρνει τα χρήματα και ο νέος ιδιοκτήτης παίρνει τις μετοχές. "

Συγχαρητήρια ... είστε πλέον ιδιοκτήτης ενός κλαμπ.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: