Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

H Ραπίντ είναι η πιο φορμαρισμένη!!

Οταν το πρωί της 10ης Αυγούστου έγιναν γνωστές οι έξι ομάδες από το γκρουπ των «ανίσχυρων», η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα του ονόματος της Ραπίντ Βιέννης ήταν το «ούτε κρύο ούτε ζέστη», καθώς στο γκρουπ υπήρχαν οι Ντιναμό Μόσχας και η Σλόβαν Λίμπερετς, που θεωρητικά βρίσκονταν ένα σκαλί πιο ψηλά από τους Αυστριακούς.
H Ραπίντ είναι η πιο φορμαρισμένη
Η Ραπίντ ήταν στη θεωρητική κλίμακα δυναμικότητας μαζί με τη Λουκέρνη, ενώ οι πλέον επιθυμητές ήταν η Εκράνας και η Ζέτα. Δύο εβδομάδες μετά οι αριθμοί κάνουν τη Ραπίντ Βιέννης την πιο φορμαρισμένη ομάδα από τις έξι του γκρουπ του ΠΑΟΚ και το «Goal» αιτιολογεί γιατί.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Οι Ρώσοι έχουν στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι Λεάντρο Φερνάντεζ, Μισίμοβιτς και Κουράνι, όμως έχουν πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και παραμένουν τελευταίοι στο πρωτάθλημα, παρά την αλλαγή προπονητή που έγινε τη δεύτερη αγωνιστική, όταν ο Σεργκέι Σίλκιν αντικαταστάθηκε από τον Νταν Πετρέσκου. Αντίπαλός τους στα πλέι οφ η Στουτγκάρδη.
ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με δύο νίκες, όμως ακολούθησαν μια ισοπαλία και μια ήττα που τους έριξαν στην έβδομη θέση. Αντίπαλός τους στα πλέι οφ η Ντνίπρο.
ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Μόλις χθες ο Μουτάρ Γιακίν απομακρύνθηκε από τη θέση του προπονητή, καθώς έπειτα από έξι αγωνιστικές η ομάδα του μετρούσε δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αντίπαλός τους στα πλέι οφ η Γκενκ.
ΖΕΤΑ: Η ομάδα από το Μαυροβούνιο, που θεωρείται η πλέον αδύνατη, καθώς προκρίθηκε λόγω τιμωρίας της Ντιναμό Κιέβου, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα με ήττα. Αντίπαλός της στα πλέι οφ η Αϊντχόφεν.
ΕΚΡΑΝΑΣ: Οι Λιθουανοί δεν φοβίζουν όταν περνούν τα σύνορα. Εντός Λιθουανίας όμως είναι πρώτοι έπειτα από 24 αγωνιστικές, έχοντας ένα αήττητο σερί 23 αγώνων, καθώς έχουν να χάσουν από την πρεμιέρα. Αντίπαλός τους στα πλέι οφ η Στεάουα Βουκουρεστίου.
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Οι Αυστριακοί είναι πρώτοι στην τοπική Μπουντεσλίγκα με τέσσερις νίκες και μια ήττα σε πέντε αγώνες, έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (10 γκολ) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (συν επτά).
Η «ΣΗΜΑΙΑ» ΤΗΣ ΡΑΠΙΝΤ
Ο Στέφαν Κούλοβιτς είναι «σημαία» της σύγχρονης ιστορίας της Ραπίντ Βιέννης. Γεννημένος στη Βιέννη στις 19 Απριλίου 1983, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και το καλοκαίρι του 2002 έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ραπίντ στο αυστριακό πρωτάθλημα. Μαζί με τον Μάρκουζ Κάζτερ είναι οι μόνοι που έχουν πανηγυρίσει τους δυο τελευταίους τίτλους του συλλόγου, τα πρωταθλήματα του 2005 και του 2008.
ΟΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Οι Μάρκους Χέικινεν και Στέφαν Χόφμαν είναι οι πλέον έμπειροι παίκτες της Ραπίντ όσον αφορά την παρουσία τους σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο 33χρονος Φινλανδός και ο 31χρονος Γερμανός (αμφότεροι αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή) μετρούν από 45 παιχνίδια, με τον Χόφμαν μάλιστα να μετρά και 20 γκολ. Τους δυο μέσους ακολουθούν οι Μάρκους Κάτζτερ και Μάριο Σονλέιτνερ με 35 και 31 συμμετοχές αντίστοιχα.
ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η Ραπίντ Βιέννης έχει σημειώσει 13 γκολ (δέκα στο πρωτάθλημα και τρία στο Γιουρόπα Λιγκ) στα επτά επίσημα φετινά παιχνίδια που έχει δώσει (πέντε για το πρωτάθλημα και δύο για το Γιουρόπα Λιγκ), με την πλειονότητα των τερμάτων να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρωτάθλημα μετρά τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίωρο του πρώτου μέρους και έξι στο πρώτο ημίωρο του δεύτερου μέρους. Στο Γιουρόπα Λιγκ και τα τρία γκολ έχουν επιτευχθεί μετά το 90ό λεπτό και συγκεκριμένα ένα στο πρώτο, ένα στο έκτο και ένα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Αντίστοιχα, ένα γκολ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ένα γκολ στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους και τρία γκολ από το 75' μέχρι και τη λήξη του αγώνα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: