Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Θα είναι ένα θαύμα του Φερέιρα η αήττητη επιστροφή από τη Μάλαγα!

Ως φίλεμα της τύχης αντιληφθήκαμε οι περισσότεροι την είδηση της κλήρωσης του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι αναρωτηθήκαμε τι καλύτερο θα μπορούσε να του φέρει, δηλαδή αν υπήρχε πιο «βατός» αντίπαλος από τη Μάλαγα. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Θα είναι ένα θαύμα του Φερέιρα η αήττητη επιστροφή από τη Μάλαγα
Εδώ και μέρες, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη φάση της δεύτερης ανάγνωσης, αυτής που του αφαίρεσε το χαμόγελο της ανακούφισης από τα χείλη και τον έβαλε στο αεροπλάνο της πτήσης για την Ανδαλουσία με τη συνείδηση ότι αυτή είναι μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή.
Να το εξηγήσουμε καθαρά: ο Παναθηναϊκός του Μάδεργουελ δεν έχει πολλές πιθανότητες στο πλευρό του για να πετύχει τον πρώτο στόχο, την «καθαρά δίχτυα» βασική επιδίωξή του στο «Λα Ροσαλέδα». Ο Παναθηναϊκός που «έφαγε» περί τις 6 φάσεις στο πρώτο ημίχρονο από μία χαμηλής ποιότητας ομάδα, μία Μάδεργουελ, αν έχει την ίδια συμπεριφορά στο ισπανικό έδαφος, θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες αποτυχίας.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό, το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί ευεργετικό, είναι ότι ο προπονητής του έχει ταξιδέψει στην Ισπανία με αυτή τη συνείδηση. Δεν τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η δουλειά θα είναι εύκολη. Κι αυτό άρχισε να γίνεται σαφές τις τελευταίες ημέρες και στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Ολα αυτά, όμως, δεν είναι αρκετά, κυρίως επειδή ο Παναθηναϊκός της 2012-13 σεζόν είναι εντελώς άψητος σε τέτοιες συνθήκες, δεν έχει αντιμετωπίσει τα δύσκολα και δεν είχε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να βρει ένα σχήμα λειτουργικό υπό συνθήκες πίεσης.

Είναι άτυχος, φαίνεται, ο Παναθηναϊκός ή τουλάχιστον πολύ λιγότερο τυχερός από όσο νόμιζε, που βρίσκει τη Μάλαγα στα σημερινά της κέφια. Διότι τώρα που δεν είναι λυμένα όλα τα οικονομικά ζητήματα, οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται τον αυριανό αγώνα περίπου όπως αντιλαμβάνονταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα ματς με τη Μάδεργουελ, δηλαδή ως την μεγάλη ευκαιρία τους να κάνουν αποταμίευση και να βοηθήσουν την εταιρεία που τους πληρώνει να εξασφαλίσει τη ρευστότητα που θα εγγυηθεί τις πληρωμές τους. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που έχει ηρεμήσει με την εξασφάλιση της παρουσίας στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και πέταξε στην Ισπανία για να παίξει για το ευ ζην, οι ποδοσφαιριστές της Μάλαγα ετοιμάζονται, όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τις δηλώσεις τους, με τη συνείδηση ότι θα παίξουν για το ζην.
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί σε αυτό το σετ των αγώνων. Δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση. Θα δει τις πιθανότητές του να μεγαλώνουν, μόνο αν φύγει αήττητος από την Ισπανία. Θα γίνουν μεγάλες οι πιθανότητές του, αν δεν δεχτεί γκολ. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να έχουν συμβεί προηγουμένως πράγματα που στην προπονητική χαρακτηρίζονται θαύματα, δηλαδή θα πρέπει ο Φερέιρα να έχει κάνει το μαγικό και να έχει προετοιμάσει την ομάδα του για τις απαιτήσεις και την ταχύτητα ενός τέτοιου ματς, μολονότι δεν έχει βάλει στα πόδια του αντίστοιχο -έστω φιλικό- παιχνίδι.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: