Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πρωτάθλημα αλά ελληνικά!!

Σιγά που θα έφτανε η έναρξη του πρωταθλήματος και όλα θα κυλούσαν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της λογικής. Στην Ελλάδα είμαστε. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Πρωτάθλημα αλά ελληνικά!
Στην χώρα δηλαδή, όπου ουδείς Νόμος τηρείται, όλα γίνονται «άρπα-κόλα» και κανείς δεν νοιάζεται για έννοιες όπως Δικαιοσύνη, Ισονομία, Κανονισμοί. Αρκεί να μην θίγονται τα κεκτημένα μας και τα «προνόμια» μας. Τώρα, αν πρέπει να «αλληθωρίσουμε» και λίγο, σιγά τα ωα…
Πρέπει να είμαστε το μοναδικό κράτος του κόσμου, όπου όλα πρέπει να γίνονται έτσι όπως θέλουμε εμείς, και όχι όπως ορίζουν οι Νόμοι. Όχι πως σε άλλες χώρες δεν σημειώνονται παρατυπίες, αλλά το ελληνικό φαινόμενο είναι ανίκητο.
Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Ρε ποιοι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, financial fair play, λειτουργία ανωνύμων εταιριών και άλλες τέτοιες αηδίες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, έτσι ή αλλιώς και θα βρεθεί και το «παραθυράκι» για να καμφθούν και οι «ανόητοι», που συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους και να προσπαθούν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και ασφαλιστικές. Εδώ μιλάμε για τις ομαδάρες, τις προεδράρες, τους παιχταράδες, που λέει και η διαφήμιση του Πιου, που μας χαρίζουν τρομερό θέαμα κάθε ΣΚ (για αυτό από εφέτος θα τους απολαμβάνουμε και Δευτέρα βράδυ, μην χάσουμε). Και το συνδρομητικό κανάλι, που τρέμει μήπως απολέσει τους «πελάτες του» (αγγλικό πρωτάθλημα δεν είδαμε αυτό το τριήμερο, όπως πέρυσι, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με κάτι κωλοματς, Εβερτον-Μαντσεστερ Γ κλπ…) Και αν τις προηγούμενες χρονιές κάποιες άλλες ομάδες τιμωρήθηκαν, σύμφωνα με τους κανονισμούς-κουρελόχαρτα της ΕΠΟ και της Σούπερ Ληγκ (διότι τι άλλο μπορεί να είναι, όταν αλλάζουν κατά το δοκούν και τις «ανάγκες» ανά δίμηνο), ας πρόσεχαν. Κάτι θα βρεθεί και για αυτές όμως, να μην παραπονιέται ο περήφανος κόσμος τους. Άλλωστε έχουμε τους άξιους πολιτικούς μας, για αυτή την δουλειά. Δεν μπορούν να βρουν την φοροδιαφυγή και κόβουν από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, αλλά για τις ομάδες, σηκώνουν το λάβαρο του 21, έτσι και ψελλίσει κανείς, ότι πρέπει να εφαρμοστεί και κανένας Νόμος. Αλλά μην παραπονιόμαστε. Εμείς οι ίδιοι πρώτοι, τέτοιους θέλουμε στην Βουλή και την Εκτελεστική εξουσία.
Και εις ανώτερα λοιπόν. Προτείνω δε, για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τις λοιπές «αηδίες», να αποφασίσουν να τροποποιήσουν πάλι τον ΚΑΠ και να μην χρειάζεται η παραμικρή άδεια για να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα οι σύλλογοι. Όλα free, αρκεί ο σύνδεσμος της Σούπερ Ληγκ να εκδίδει πιστοποιητικό, όχι κοινωνικών, αλλά ποδοσφαιρικών φρονημάτων.
ΥΓ1 Αυτοί οι βλάκες της Ρέιντζερς, σας το έχω ξαναγράψει, κορόιδα πιάστηκαν, που υποβιβάστηκαν.
ΥΓ2 Τώρα που ήρθε το μπουγιουρντί της Εφορίας, σας προτείνω να πάτε στην Υπηρεσία και να ζητήσετε και εσείς τις «εξυπηρετήσεις», που γίνονται στις ΠΑΕ. Αλλά ξέχασα, εσείς δεν έχετε τον περήφανο λαό πίσω σας, για να πιέσει…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: