Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το πραγματικό κέρδος με τον Μιραλάς!!

Συνήθως οι ελληνικές ομάδες φημίζονται για τον τρόπο με τον οποίο… καταστρέφουν τα ταλέντα που αγωνίζονται σ’ αυτές. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Το πραγματικό κέρδος με τον Μιραλάς!
Στον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι χαρακτηριστικό με περιπτώσεις σαν αυτή του Ντιόγο. Στην περίπτωση όμως του Μιραλάς ο Ολυμπιακός έβαλε τα… γυαλιά στους «μάστορες» του είδους, τους Γάλλους.

Ο Ολυμπιακός έκανε με τον Μιραλάς ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν ομάδες όπως η Λιλ και η Σεντ Ετιέν, που ειδικά η πρώτη το έχει κάνει επιστήμη τα τελευταία χρόνια, το πώς να μετατρέπει τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε παίκτες αξίας πολλών εκατ. ευρώ.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν στην περίπτωση του Μιραλάς πήρε έναν ταλαντούχο παίκτη, τον οποίο οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν, και τον μετέτρεψε σε ποδοσφαιριστή Πρέμιερ Λιγκ και αξίας 7 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μικρό πράγμα και μην το υποτιμάτε. Την επόμενη φορά που ο Ολυμπιακός θα απευθυνθεί στη γαλλική αγορά για να πάρει τέτοιου είδους παίκτη, οι πόρτες θα είναι ορθάνοιχτες και ο ποδοσφαιριστής θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να το κάνει το βήμα.

Για παρΑδειγμα (αναφέρω το όνομα επειδή είναι στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού) ο Κακουτά, που είναι μία ανάλογη περίπτωση με τον Μιραλάς, θα το σκεφτεί διπλά να πει «ναι» σε μία πρόταση του Ολυμπιακού βλέποντας ότι ένας παίκτης που ήταν στην ανάλογη θέση με αυτόν πριν από δύο χρόνια, όχι μόνο έπαιξε στον Ολυμπιακό, αλλά αναγεννήθηκε και έκανε τη μεγάλη μεταγραφή για την Πρέμιερ Λιγκ μέσω της ελληνικής ομάδας. Οπως πολύ θετικά θα δουν την προοπτική του Ολυμπιακού και οι μάνατζερ των παικτών που πολλές φορές παίρνουν αυτού του είδους τις αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο που ο μάνατζερ του Κέβιν θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον Λεγέαρ, έναν άλλο Βέλγο παίκτη του, για τον οποίο ελπίζει ότι μέσω του Ολυμπιακού θα μπορέσει και αυτόν να τον μοσχοπουλήσει αύριο-μεθαύριο. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από τον Μιραλάς αυτός ο Λεγέαρ, αλλά ξέρω ότι ο Ενροτό εμπιστεύεται απόλυτα τον Ολυμπιακό και ότι θα αναδείξει και αυτόν τον πελάτη του.
Κ­ι αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο από τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία του.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: