Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο Αντζελο ήταν απών!!

Βάλτε τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Στο Μάλαγα-Παναθηναϊκός, όπως εύστοχα έγραψε χθες ο Δημάτος, παίζει μπάλα κι ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο Αντζελο ήταν απών
Τρία τάλιρα εκατομμύρια είναι τα λεφτά του μάρκετ πουλ πάνω στο τραπέζι. Ή τα παίρνει μόνος του ο Βαγγέλης όπως και πέρυσι ή μπαίνει στο κόλπο και ο Παναθηναϊκός.
Από 3,5 μέχρι 5 εκατομμύρια θα είναι το μερτικό του αν περάσει στους ομίλους. Σχεδόν μισός Μιραλάς. Και προφανώς για τέτοια παιχνίδια, τέτοια εποχή, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Η Μάλαγα θεωρητικά είναι ένα κλικ πιο μπροστά, αφού η Πριμέρα Ντιβισιόν ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Παναθηναϊκός όμως όφειλε να είναι έτοιμος πιο πριν για τα παιχνίδια με τη Μάδεργουελ.
Που σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο. Οι Σκωτζέζοι κλωτσάγανε την μπάλα με τους αστραγάλους. Η Μάλαγα παρά τα προβλήματά της είναι η ομάδα που τερμάτισε πέρυσι τέταρτη στην Ισπανία. Θα δούμε. Θα δούμε κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς η άμυνα του Παναθηναϊκού. Μια άμυνα που έχει το κουσούρι να δίνει φάσεις στον αντίπαλο. Και από τα πλάγια, ειδικά από την πλευρά του Σπυρόπουλου και στον άξονα. Και οι κυνηγοί της Μάλαγα δεν είναι σαν της Μάδεργουελ, που σημαδεύανε τις μπεκάτσες. Αν βρεθούνε φάτσα με τα δίχτυα, δεν σουτάρουν άουτ.
Αν η άμυνά του δεν δώσει εύκολο γκολ, ο Παναθηναϊκός έχει τύχη να πάρει αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα προχθές Δευτέρα που είχε ρεπό ο Αλαφούζος βρήκε την ευκαιρία να επανεμφανισθεί ο Αγγελος Φιλιππίδης. Εκ του Ευάγγελος, αλλά επειδή το Βαγγέλης είναι κάπου μπας-κλας, καθιέρωσε το Αγγελος. Εξ ου κι ο Αλιόσα Ασάνοβιτς τον αποκαλούσε «Αντζελο». Λες και ήταν κομμωτής της περιοχής του Κολωνακίου. Τέλος πάντων, στην πτήση προς Μάλαγα ο Φιλιππίδης δεν έχασε την ευκαιρία να ξιφουλκήσει κατά του αιώνιου αντιπάλου:
«Μα είναι δυνατόν ο Μώραλης, πρόεδρος στη Super League; Ο υπεύθυνος των συνδέσμων του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη;». Να μίλαγε κανένας άλλος για τη Ριζούπολη, θα ήταν κατανοητό. Ο Καραγκούνης π.χ. και οι άλλοι ποδοσφαιριστές που πηδάγανε από τις στρακαστρούκες σαν τους αναστενάρηδες στα κάρβουνα. Ο Αντζελο ήταν απών. Την Αμαλία είχε στείλει αρχηγό αποστολής στη Ριζούπολη.
Ο Αντζελο έκανε τον άντρα τον μάγκα και τον νταή όταν μπούκαρε στη Λεωφόρο κι άρχισε στα χαστούκια τον Ευθυμιάδη. Στη Ριζούπολη η ομάδα είχε πάει μόνη της. Ο σενιόρ πρεζιτέντε την είχε κάνει λος πούλος. Ο Παναθηναϊκός και οι Παναθηναϊκοί έχουν κάθε λόγο να μνημονεύουν τη ζούγκλα της Ριζούπολης. Μία από τις μαύρες σελίδες στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Φιλιππίδης όχι. Οσο για τον Μώραλη, έγινε πρόεδρος στη Super League με τις ψήφους των 14 από τις 16 ΠΑΕ. Κι αυτό λέει πολλά. Για την προσωπικότητά του δηλαδή, πέρα από Ολυμπιακό, Κόκκαλη και Μαρινάκη. Κι έχει κάνει και κάποια πράγματα στη ζωή του μόνος του. Ο Φιλιππίδης τι έχει κάνει χωρίς τον Βαρδινογιάννη και τη Νέα Δημοκρατία; Εχει ασκήσει κάποιο επάγγελμα; Αυτά.
Περνάει απέναντι επειδή δεν μπορεί να βρει μια κανονική δουλειά
ΔΙΑΒΑΣΑ αυτά που έχει γράψει στο μπλογκ του ο Τάσος Θεοφίλου. Αυτός που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική για τη ληστεία και το φόνο στην τράπεζα στην Πάρο. Σε στυλ αστυνομικών διηγημάτων που οι μικρές αυτές ιστορίες είναι απλά η αφορμή. Για να εκφράσει αυτά που βιώνει ένας νέος 25-30 ετών. Που δουλεύει μοιράζοντας φυλλάδια για τρία ευρώ την ώρα.
Ή μεταφέροντας πίτσες για τα ίδια περίπου λεφτά. Ή σαν γκαρσόνι για κάτι παραπάνω, αλλά πάντα χωρίς ασφάλεια. Πώς βιώνει αυτή τη ζωή, ποιες είναι οι σχέσεις με τους εργοδότες. Ποια είναι η άποψή του για την κοινωνία. Για τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους αστυνομικούς, τους δημοσιογράφους. Και πώς μπορεί να πάρει την απόφαση να περάσει απέναντι.
Να κάνει την αρχή με μια μικροκλοπή και στη συνέχεια να πάρει το μπιστόλι και να μπουκάρει στην τράπεζα. Οχι επειδή δεν γουστάρει να δουλέψει κι επειδή γουστάρει το εύκολο και το πολύ χρήμα. Περνάει απέναντι επειδή, παρό,τι έχει σπουδάσει, δεν μπορεί να βρει μια κανονική δουλειά. Μια αξιοπρεπή δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό. Επειδή δεν μπορεί να συμβιβαστεί ότι θα είναι σε όλη του τη ζωή στο περιθώριο. Οπως γράφει κι ο ίδιος, ξέρει ότι κι αυτή η επιλογή δεν είναι λύση. Δεν φοβάται όμως τη φυλακή σε σχέση με μια ζωή χειρότερη από φυλακή. Οσοι έχουνε παιδιά σε αυτήν την ηλικία ας ρίξουνε μια ματιά. Θα καταλάβουνε πόσο δύσκολο και πόσο οδυνηρό είναι να είσαι σήμερα 20 και 25 χρονών.
Πληρώνει για να δει το Γιάννενα - Πλατανιάς
ΣΤΑ μπακάλικα, στις ταβέρνες, σε πολλά μαγαζιά, τη δεκαετία του '50, υπήρχε στον τοίχο σε εμφανή θέση και κατά κανόνα πίσω από το ταμείο η κλασική πινακίδα: «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Σήμερα μισόν αιώνα μετά και παρά τα θεσμικά όργανα που υπάρχουν για να επιλαμβάνονται, ο πελάτης, ο καταναλωτής είναι ο μαλάκας της παρέας. Πρεμιέρα το περασμένο Σαββατοκύριακο η Πρεμιερ Λιγκ στην Αγγλία. Πόσα ματς έδειξε το συνδρομητικό; Δύο: Σίτι-Σαουθάμπτον και Νιούκαστλ-Τότεναμ.
Ούτε Αρσεναλ ούτε Λίβερπουλ ούτε Τσέλσι ούτε Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα. Ο λόγος που τα τέσσερα-πέντε ματς κάθε αγωνιστική γίνανε δύο, άγνωστος. Το κανάλι δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον μαλάκα της παρέας που πληρώνει κάθε μήνα. Για να βλέπει τι; Τον Πλατανιά στην Ελλάδα και τη Ζιλ Βιθέντε στην Πορτογαλία; Έτσι ή αλλιώς το κόστος για το συνδρομητικό κανάλι στην Ελλάδα είναι το πλέον ακριβό στην Ευρώπη. Δεν δείχνει Ισπανία, δεν δείχνει Ιταλία, δεν δείχνει Γερμανία, έχασε τη Γαλλία και δείχνει κουτσουρεμένη την Αγγλία. Για ποιο λόγο να πληρώνει ο μαλάκας; Για να δει το Σάββατο Γιάννενα-Πλατανιάς;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν ήταν κι ο Αλαφούζος, με ποιον θα τσακωνόταν φέτος ο Βαγγέλης;
Μετά το Παλέρμο ο τουρισμός του Τζόρβα στην Ιταλία συνεχίζεται στη Γένοβα
-Observer.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: