Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σάντος: «Δυνατά από την αρχή»

Σάντος: «Δυνατά από την αρχή»Να μπει δυνατά από την αρχή του αγώνα θα προσπαθήσει η Εθνική στο αυριανό παιχνίδι της με το Λιχτενστάιν επεσήμανε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου.

«Αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Λιχτενστάιν:

-για το παιχνίδι:
«Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι και μετά θα δούμε τι θα κάνει η Βοσνία. Δεν θα ήθελα να ξέρω τι θα γίνεται στο άλλο παιχνίδι όμως σίγουρα θα μαθαίνουμε».

-για τα πλάνα του για την 11άδα και εάν θα κάνει αλλαγές:
«Απουσιάζει σίγουρα ο Μανιάτης λόγω καρτών. Θέλω να προσέξουμε τον Παπασταθόπουλο και τον Τζιόλη. Θα είναι ρίσκο να χρησιμοποιήσουμε τον Σωκράτη και έτσι θα τον κρατήσουμε στον πάγκο. Θα δούμε την κατάσταση του Τζιόλη στη σημερινή προπόνηση. Θα μπουν σίγουρα νέα πρόσωπα για λόγους φρεσκάδας της 11άδας».

-για το ενδεχόμενο να χαθεί η ομοιογένεια της ομάδας εάν γίνουν πολλές αλλαγές:
«Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Εάν πίστευα ότι θα χάλαγε η χημεία της ομάδας δεν θα το έκανα. Όποιες αλλαγές και αν επιλέξω θα γίνουν για να δώσουν φρεσκάδα στην ομάδα και δεν θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της».

-για το πώς θα αντιμετωπίσει η Εθνική το παιχνίδι:
«Θα μπούμε δυνατά από το ξεκίνημα όπως και στο β ημίχρονο του πρώτου αγώνα που είχαμε δώσει εκτός έδρας. Αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα. Είναι μια καλή ομάδα το Λιχτενστάιν και προσπαθεί για το μάξιμουμ. Έχω δείξει στους παίκτες σε βίντεο ένα μέρος απ ο το πρώτο ημίχρονο και ένα μέρος του β’ του πρώτου μας αγώνα για να δουν τη διαφορά στην αγωνιστική τους παρουσία».

-για την κακή εμφάνιση με Σλοβακία:
«Ποτέ δεν είπα ότι παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Είχαμε καλά διαστήματα, ελέγξαμε τον ρυθμό και κάναμε κάποιες ευκαιρίες. Είχαμε όμως και κενά στην απόδοσή μας. Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Έχουμε κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος περισσότερο από εμένα που θέλει να βλέπει την Εθνική να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Θέλω να τονίσω ότι όλοι οι παίκτες από την πρώτη στιγμή με εξαίρεση ένα 45λεπτό , στον τομέα της δουλειά είχαν διάθεση τα έδωσαν όλα και προσπάθησαν για το καλύτερο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

-αν πιστεύει στα θαύματα
«Πιστεύω στο Θεό. Επειδή έχω πίστη, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν. Πάντα πηγαίνω στην εκκλησία τις Κυριακές. Για δύο λόγους: γιατί βρίσκομαι στη ζωή και δεύτερο γιατί ζητάω να υπάρχει υγεία σε εμένα στα δικά μου πρόσωπα και την οικογένειά μου. Τώρα η Ελλάδα είναι η οικογένειά μου».

Της βγήκε η ψυχή…!

Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά χρειάστηκε ένα πέναλτι του Μπουντούρη στο 86’ για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Καβάλα.

Της βγήκε η ψυχή…
Μεγάλη αλλά και… αγχωτική νίκη για την Αναγέννηση Καρδιτσας, η οποία επικράτησε 1-0 της Καβάλας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο της Football League.

Η ομάδα του Θεοδοσιάδη ήταν καλύτερο σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Χλωρό και Μπουντούρη, ενώ για να πάρει το τρίποντο χρειάστηκε ένα πέναλτι από τον τελευταίο στο 86’.

Η Καβάλα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, έψαξε την κόντρα κάποιες φορές, όμως αυτή δεν ήρθε και έτσι έφυγε από την Καρδίτσα χωρίς βαθμό.

Aναγέννηση Καρδίτσας (Σ. Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Γκουγκούδης (75’ Γεωργακόπουλος), Χατζηρίζος, Κουκούλης, Ρόβας, Μίχος, Γήτας (61’ Μπιτέλης), Μπουντούρης, Μπουσινάκης (68’ Κρανιώτης), Χλωρός.

Καβάλα (Α. Χαραλαμπίδης): Γιαννικόγλου, Πόπτσης, Βαλεριάνος (67’ Πάλλας), Γκαρακλίδης, Κονάτε, Ντουτσαρίδης, Πρίτας, Καρλόπουλος (66’ Ντομί), Ντόσης (20’ Παπαργυρίου), Άρτσε, Καπνίδης.

Διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Γούτας (Χαλκιδικής), Παπαδημητρίου (Λάρισας)

Σάββατο, 12/10

Πιερικός-Ηρακλής 0-0

Κυριακή 13/10

Αχαρναϊκός-Επισκοπή 0-1
(67’ Δελήμπασης)

Αναγέννηση Γιανιτσών-Αιγινιακός 0-3
(8’, 55’ Σίμικιτς, 83’ Κιβρακίδης)

Γλυφάδα-Παναιγιάλειος 0-2
(30’ Μπουνάς, 70’ Φλίνγκος)

Εθνικός Γαζώρου-Ζάκυνθος 3-0
(22’ Σρντιτς, 49’ Ναστέφκσι, 87’ Σκέριαντς)

Ηρακλής Ψαχνών-Φωκικός 1-0
(20’ Στουρνάρας)

Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα 1-1
(71’ Καπετάνος – 90’ Χαϊκάλης)

Απόλλων 1926-Βατανιακός 2-0
(26’ Πέλκας, 38΄Αθανασιάδης)

Πανηλειακός-Αστέρας Μαγούλας 1-0
(90’ Χαλούλος)

Τύρναβος-Δόξα Δράμας 1-0
(83’ Τέλλος)

Βύζας Μεγάρων-Φωστήρας 1-3
(44’ Αρναρέλης – 23’, 28, Παναγιωτόπουλος, 91’ Κουλιμπαλί)

Κέρκυρα-Νίκη Βόλου 1-0
(8’ Παρασκευαΐδης)

Παναχαϊκή-Χανιά 0-0

Δευτέρα 14/10

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 1-0
(86’ Μπουντούρης πεν.)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:



Βόρειος όμιλος:

Βατανιακός-Αιγινιακός
Ηρακλής- Αναγέννηση Γιαννιτσών
Νίκη Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς
Ζάκυνθος – Πιερικός
Δόξα Δράμας – Κέρκυρα
Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου
Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτσας

Νότιος όμιλος:

Παναιγιάλειος – Αστέρας Μαγούλας
Καλλιθέα – Πανηλειακός
Φωστήρας – Γλυφάδα
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου
Επισκοπή – Βύζας Μεγάρων
Φωκικός – Παναχαϊκή
Αχαρναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών Πηγή: sport-fm.gr

«Παραμύθι οι ακαδημίες»

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÏÕ ×ÑÇÓÔÏÕ ÓÙÔÇÑÁÊÏÐÏÕËÏÕ
Ο  Άκης Ζήκος που είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μονακό φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και μίλησε για την Εθνική ομάδα και τις ακαδημίες.
Αρχικά είπε για το γεγονός ότι είχε την τύχη να παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ:
«Είμαι από τους τυχερούς. Έζησα αυτή την στιγμή. Δυστυχώς τα χρόνια έχουν περάσει αλλά έμειναν οι αναμνήσεις».
Για το πέρασμα του από το εξωτερικό:
«Καταρχήν μου έδωσε την κανονική διάσταση του πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Στενοχωριέμαι γιατί η Ελλάδα έχει ταλέντο αλλά χρειάζεται σωστή διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και άλλα πράγματα. Δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε κερδοσκοπικά δηλαδή μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε παρά να στηρίζουμε τους Έλληνες αθλητές» για να προσθέσε:
«Δυστυχώς και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο στο να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο. Πιστεύω  ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι αποτέλεσμα θα έχουμε την Κυριακή. Δεν ασχολείται κανείς για να βάλει τις βάσεις στις ακαδημίες με την την σωστή στελέχωση,  την υποστήριξη, και την σωστή συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα. Και τώρα το παραμύθι που ακούω ότι στηριζόμαστε σε Έλληνες είναι για να κοροϊδευόμαστε. Η κρίση είναι αυτή που τους ανάγκασε και όχι η βούληση τους. Δεν υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε. Δεν γίνεται να απολύονται συνέχεια προπονητές να αλλάζουν πρόεδροι. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρώτα είναι η οργάνωση και μετά η συνέχεια. Για να μπορείς να δεις έργο. Δεν μπορεί να δεις έργο ούτε σε ένα μήνα ούτε σε έναν χρόνο».
Για τον αγώνα με τον Λιχτενστάιν:
«Καταρχήν ότι συνέχεια διεκδικούμε την πρόκριση σε τελικές φάσεις είναι επιτυχία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και να επιλέξουμε τι θέλουμε να υποστηρίξουμε. Σίγουρα θα θέλαμε να βλέπουμε την εθνική να βάζει τρία και τέσσερα γκολ .Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Η εθνική στηρίζεται σε παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό και δυστυχώς έχουμε φτάσει να είμαστε με τους ίδιους βαθμούς με τον πρώτο, αλλά η τύχη να μην είναι με το μέρος μας. Θέλει  σοβαρότητα οργάνωση και πειθαρχία για να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε» για να συνεχίσει σχετικά με τα όσα ακούγονται για πριμ στους παίκτες τις Λιθουανίας από την ΕΠΟ:
«Οποιοσδήποτε αγωνίζεται με το εθνόσημο πρέπει να δίνει το 100%. Αγωνίζεται για την πατρίδα ούτε για συμφέρον ούτε για λεφτά. Οι ποδοσφαιριστές της Λιθουανίας θα παίξουν για την πατρίδα και για την νίκη. Από την άλλη έχουμε την Βοσνία που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και στην καλή της μέρα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ελπίζουμε γιατί απλά συμβαίνουν και εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο. Τώρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Για εμάς θα ήταν καλό να μην νικήσει η Βοσνία και να περάσουμε εμείς εφόσον νικήσουμε».
Ενώ μετά επισήμανε σχετικά με τον τρόπο που παίζει η Εθνική:
«Θα μπορούσε να είναι βαρετό το θέαμα και να μην έχουμε και αποτέλεσμα. Πρέπει να υποστηρίζουμε την Εθνική και σιγά-σιγά όταν απελευθερωθούν ίσως μπουν κάποια νέα πρόσωπα στην εντεκάδα. Τότε αν δώσουμε έμφαση θα έρθει και το θέαμα».
Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές:
«Δυσκολευόμαστε τα τελευταία χρόνια να βρούμε έναν Έλληνα που να είναι μεγάλος σκόρερ. Μιλάω για τα τελευταία χρόνια. Ούτε για τον Σαλπιγγίδη ούτε για τον Σαμαρά. Έχουμε να βγάλουμε χρόνια ένα σκόρερ που θα δώσει λύσεις. Οπότε είναι πρόβλημα γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου  το ότι δεν έχουμε τέτοιους παίκτες. Μοιραία στηριζόμαστε στο σύνολο και η συνολική προσπάθεια είναι που φέρνει τα αποτελέσματα. Δεν έχουμε επιθετικογενείς χαφ που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και θα κάνουν διαφορά στο ένας με έναν, ή που θα δώσουν ποιότητα στην ομάδα. Το λυπηρό είναι ότι δεν βλέπουμε φως. Δεν υπάρχουν κάποια παιδιά που να περιμένουμε να εξελιχθούν σε τέτοιο επίπεδο».
Για το προφίλ της Εθνικής ομάδας:
«Καταρχήν νομίζω ότι η Εθνική είναι δύσκολο να δεχθεί γκολ .Έχουμε πληθώρα αμυντικών. Έχουμε παίκτες που μπορούν εύκολα να αποκρούσουν τους αντίπαλους επιθετικούς. Και από εκεί πέρα είναι δύσκολο να διασπαστεί η άμυνα. Η Εθνική έχει δείξει ότι χρειάζεται λίγες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ . Όταν θέλεις να κερδίζεις είναι πολύ σημαντικό και την μισή ευκαιρία που θα κάνεις να την βάλεις γκολ».
Για τον Σάντος:
«Τον Σάντος τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Είναι πειθαρχημένος ξέρει ποδόσφαιρο και ξέρει να μεταδώσει τις γνώσεις του. Έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες και δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή την στιγμή κάποιον καλύτερο για την θέση του».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Η μόνη αλλαγή που βλέπω είναι η δυνάμωση του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι κα η είσοδος του στην διεκδίκηση του τίτλου. Από εκεί και περά καμία βελτίωση. Προβλήματα οικονομικά αλλαγές προπονητών. Εγώ δεν έχω δει κάποια μεγάλη βελτίωση.  Έχει πέσει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί δεν βγαίνουν Έλληνες ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που να μπορούν να σταθούν και μέσα και έξω από το γήπεδο. Όταν λείπουν αυτοί που είναι οι πρωταγωνιστές είναι μοιραίο να πέφτει το επίπεδο. Νομίζω ότι κανένας δεν έδινε βάσεις. Όλοι μιλούσαν για ακαδημίες. Δύσκολα να έβρισκες ακαδημίες που να δίνουν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Καμία εμπιστοσύνη. Κοιτάζουμε το αποτέλεσμα την Κυριακή, κοιτάζουμε να σωθούμε να έχουμε καθαρό το μυαλό και τίποτα περισσότερο.  Ειδικά το κομμάτι των ακαδημιών είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Πρέπει να οργανωθείς να δουλεύεις να στελεχωθείς από σωστά άτομα και να υπάρχει μία συνέχεια όπου μελλοντικά να μπορείς να πεις ότι θα αρχίσω να παίρνω κάτι».
Για τον ΠΑΟΚ ειδικότερα είπε:
«Ο ΠΑΟΚ αν βελτιώσει την εικόνα ώστε να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα και εκτός θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όσο χάνει βαθμούς μακριά από την Τούμπα θα δυσκολεύει η κατάσταση. Έχει χάσει ήδη πέντε βαθμούς έκτος έδρας και αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς δεν θα μπορεί. Γιατί ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα τα παίρνει τα μικρά παιχνίδια. Η δύναμη της Τούμπας είναι τετοια που δεν θα έχει πρόβλημα αλλά θα πρέπει να λύσει το θέμα με τα εκτός. Αυτό που μπορώ να πω για το ροστερ είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την πληρότητα αλλά ο ΠΑΟΚ δείχνει μία ομοιογένεια σαν ομάδα. Ίσως φταίει ότι ο Ολυμπιακός έκανε πολλές μεταγραφές. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει περιθώρια βελτίωσης».
Πηγή: arenafm.gr

«Στα κίτρινα η Βέροια»

Gkourlakis
Ο Πολυδεύκης Γκουρλάκης μέλος της διοίκησης του Άρη, και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε τόσο στον αγιασμό των ακαδημιών όσο και στην επόμενη αναμέτρηση των «κιτρινόμαυρων» με την Βέροια.
Αρχικά είπε για την εκδήλωση των ακαδημιών: 
«Ήταν φανταστική η εκδήλωση με πάρα πολλούς πιτσιρικάδες. Είχαμε τον αγιασμό και ήταν μία εκδήλωση αντάξια του ονόματος του Άρη μας.  Αυτό ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ήταν μία πολυπληθής παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο προπονητής, οι παίκτες με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Ήταν καλό αυτό γιατί και οι πιτσιρικάδες είχαν  την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα. Ήταν μία ωραία εκδήλωση.  Γενικά ο στόχος που έχουμε βάλει σαν ΠΑΕ είναι να υπάρχει μία κάθετη οργάνωση από την πρώτη ομάδα μέχρι την μικρότερη. Για αυτό ήταν και ο πρόεδρος. Και ο πρόεδρος του ΓΣ. Ήταν μία εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα. Μιλήσανε και οι παίκτες και ο πρόεδρος και ο προπονητής. Τους είπαν πως πρέπει να είναι και τι πρέπει να κάνουν».
Για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια:
«Δίνουν εισιτήρια. Και πέρσι έδωσαν και φέτος πήραμε. Έχουμε πάρει ήδη κάποια εισιτήρια για τις ανάγκες αυτών των ημερών και η Βέροια  είναι στην διάθεση μας. Θα γίνει αύριο και η σύσκεψη. Δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι περίπου 2000 αλλά από εκεί και πέρα θα υπάρχει εκδοτήριο. Αν ζητήσουμε και άλλα εισιτήρια προτίθενται να μας δώσουν. Είναι πολύ εξυπηρετικοί. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι θα κατακλυστεί από Αρειανούς. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Είναι κρίσιμο ματς και πρέπει να το πάρουμε. Δύο κερκίδες μας δίνουν, τώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιες είναι,  αλλά πρέπει να είναι απέναντι από τα επίσημα. Μετά την αλλαγή στην τακτική στο πάθος και την νίκη επί του Πανιωνίου, νομίζω ότι το γήπεδο θα κατακλυστεί. Είναι την Κυριακή και αν έχει και καλό καιρό θα έχει πάρα πολλούς Αρειανούς».
Πηγή: arenafm.gr

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η Καλλονή!!

aris
Οριστικά πλέον, η ομάδα της Μυτιλήνης θα αγωνιστεί στα επόμενα δυο παιχνίδια στην έδρα του Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στην Skoda Ξάνθη για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά κι αυτή της 10ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανιώνιο (3/11).
Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα η επιστροφή της ομάδας στην Λέσβο, όμως εκεί θα διεξαχθεί το ματς του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πιερικό (31/10).
Πηγή: arenafm.gr

Μανδρίνος στο Metropolis: ''Φοβάμαι μην υπάρξει καμιά πολιτική ανατροπή''

O Ανδρέας Μανδρίνος φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή ''Στην Σέντρα'', μιλώντας για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη.


Για τα χρέη: "Φοβάμαι μην υπάρξει κάποια πολιτική ανατροπή γιατί είναι κοντά το θέμα να πάει στην Βουλή και να ψηφιστεί. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα με την τρόικα, θα δοθεί έγκριση. Δεν θα είναι νόμος φωτογραφικός για τον ΠΑΟΚ, θα αφορά πολλές εταιρείες, είτε αθλητικές, είτε γενικότερα ανώνυμες εταιρείες".


Για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και το που μπορεί να φτάσει φέτος ο "Δικέφαλος": "Σε οργανωτικά θέματα του αγωνιστικού φαίνεται βελτίωση. Σύμφωνα με όσα μας δείχνει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει για φέτος ταβάνι την δεύτερη θέση, μπορεί να πάει ένα δύο βήματα πιο μακριά στην Ευρώπη. Μακάρι να πετύχει αυτό που όλοι θέλουμε, το πρωτάθλημα, αλλά για να μην παρεξηγηθώ έως τώρα τα δείγματα είναι ότι έχει για ταβάνι την δεύτερη θέση".


Για την επένδυση του Σαββίδη στο Μακδονία Παλλάς: "Είναι σημαντικό όταν υπάρχουν τέτοιες επενδύσεις, μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι σαν τον Σαββίδη. Συμφωνω ότι το τίμημα είναι υψηλό, αλλά δεν ξέρουμε με τι άλλο συνδυάζεται το πρότζεκτ του Σαββίδη και αν θα βγάλει τα χρήματα που θα δώσει. Θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας και μακάρι το Μακεδονία Παλλάς να συνδυαστεί και με άλλες επιχειρήσεις". Πηγή: metrosport.gr

Θρύλερ!!

Σε ένα ντέρμπι με… αποκρουστικό θέαμα, ο λιγότερο κακός Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκού με 55-45 κι έδωσε ενδιαφέρον στη μάχη για την πρώτη θέση στην Α1.

Θρύλερ
Κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, μπροστά σε άδειες κερκίδες, ανάμεσα σε δύο εμφανώς ανέτοιμες ομάδες…

Ο λιγότερο κακός Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 55-45 και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1.

Λοτζέσκι και Σλούκας οι κορυφαίοι, πάλευε μόνος ο Διαμαντίδης.

Οι νικητές είχαν 19/56 σουτ και οι ηττημένοι 18/61 (!), οι ασίστ ήταν μόλις 8 και 5 εκατέρωθεν, ενώ τα λάθη 17-16 αντιστοίχως.

Το ματς



Παγωμένοι κι οι δυο…

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν οι πρώτες πέντε επιλογές του Μπαρτζώκα, ενώ στον αντίποδα ο Πεδουλάκης επέλεξε Διαμαντίδη, Παππά, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Οι δύο ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από την παγωμένη ατμόσφαιρα, με τον μεν Ολυμπιακό να έχει στο πρώτο τετράλεπτο μόνο ένα τρίποντο του Μάντζαρη και τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται τρία λεπτά και πέντε άστοχα σουτ μέχρι να σπάσει το ρόδι ο Λάσμε. Οι «πράσινοι» χτυπώντας δις στο ανοιχτό γήπεδο με Παππά και Διαμαντίδη ξέφυγαν με τρεις (3-6), αλλά έχασαν γρήγορα Λάσμε και Μπατίστ με δύο φάουλ. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα (9-8), Μαυροκεφαλίδης και Φώτσης ήρθαν από τον πάγκο και με πέντε πόντους έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +4 (9-13), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Μάντζαρη και προσωπικά καλάθια από Λοτζέσκι και Ντάνστον έκλεισαν το δεκάλεπτο με ένα 7-0 και προηγούμενοι 16-13. Οι δυο μονομάχοι άρχισαν πολύ νευρικά με 5/16 και 6/17 σουτ αντίστοιχα…

Σερί εσύ, σερί κι εγώ…

Σε ένα ματς με τέτοια αστοχία, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει πηγή σκορ από τα 6,75μ. Λοτζέσκι και Περπέρογλου πυροβόλησαν από μακριά ανεβάζοντας τη διαφορά στους οκτώ, 22-14, και το ποσοστό της ομάδας τους στα τρίποντα στο 50% (5/10). Όλα αυτά την ώρα που η απόσυρση του Σπανούλη στον πάγκο δεν επηρέαζε την εικόνα των γηπεδούχων, σε αντίθεση με αυτή των «πράσινων» που είχαν εμφανές πρόβλημα όσο ο Διαμαντίδης έπαιρνε ανάσες και ο ανέτοιμος Ούκιτς κάλυπτε το κενό του. Η επάνοδος του αρχηγού του «τριφυλλιού» σε συνδυασμό με τη βελτίωση της άμυνάς του-χάρη κυρίως στον Φώτση-και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (11 στο ημίχρονο) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε εννιά αναπάντητους πόντους και το προσπέρασμα (22-23). Οι Πειραιώτες μετά από ένα πεντάλεπτο αφλογιστίας βρήκαν σκορ από το πρώτο καλάθι του Σπανούλη και τον πολύ καλό Λοτζέσκι κλείνοντας το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή, 29-27.

Ένα πολύ καλό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο είχε ολοκληρωθεί, με τις δύο ομάδες πολύ άστοχες (9/29 και 12/35 εκατέρωθεν), ελάχιστα δημιουργικές (από 3 ασίστ) και με πολλά χαμένα ριμπάουντ (7 και 11 επιθετικά αντίστοιχα).

Ο λιγότερο κακός… ξέφυγε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λάσμε να φτάνει σε τρίτο φάουλ πριν συμπληρώσει τετράλεπτο στο παρκέ. Ο «ζεστός» Πρίντεζης με επτά προσωπικούς πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό στο 36-31 και οι «ερυθρόλευκοι» παρότι έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες να ανοίξουν τη διαφορά αφήνοντας αναξιοποίητη και μία τεχνική ποινή του Χριστοδούλου στον Πεδουλάκη για διαμαρτυρία, ξέφυγαν για πρώτη φορά με εννιά, 40-31, από τέσσερις πόντους του Λοτζέσκι. Ο κάκιστος επιθετικά Παναθηναϊκός (2/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα) έμεινε στους εννιά πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και δύο μεγάλα καλάθια του Σλούκα έγραψαν το 44-36 με τη λήξη της περιόδου.

Πόνεσαν τα μάτια

Δύο μακρινά σουτ από Μαυροκεφαλίδη και Διαμαντίδη ψαλίδισαν τη διαφορά στους πέντε (46-41) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Το θέαμα συνέχιζε να είναι πολύ κακό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών και άστοχων σουτ, ενώ το σκορ άλλαζε αποκλειστικά με ατομικές ενέργειες. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έφερε την ομάδα του στο -3 (46-43), αλλά η απάντηση ήρθε με πέντε πόντους του Σλούκα, που έγραψε το 51-43 στα 3:17 πριν το τέλος. Το τρίποντο του Πέτγουεϊ με 90’’ να απομένουν για τη λήξη έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο στο ματς ανεβάζοντας τη διαφορά στους εννιά, 54-45. Μάλιστα το αντιαθλητικό φάουλ του Διαμαντίδη στον Μάντζαρη επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κερδίσει και με διαφορά δέκα πόντων, 55-45.

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3, Σλούκας 9, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 14, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7 (δεν χρησιμοποιήθηκαν Κατσίβελης, Αγραβάνης).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16, Γκιστ, Παππάς 6, Ματσιούλις (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γιάνκοβιτς).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Παναγιώτου. Πηγή: sport-fm.gr

Μαρκόπουλος: "Να απολαύσουμε τη διοργάνωση"

Την ευχή ο ΠΑΟΚ να απολαύσει την συμμετοχή του στο Eurocup εξέφρασε ο Μαρκόπουλος: "Ξεκινάμε το Eurocup αντιμετωπίζοντας μια πολύ καλή ομάδα όπως η Μπούντουτσνοστ που είχε μια καλή πορεία στη διοργάνωση εδώ και χρόνια. Είναι μια ομάδα με βαθύ ρόστερ, με πολύ καλούς παίκτες και είναι σίγουρα ένας πολύ σκληρός αντίπαλος. Θα θέλαμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς στον θεσμό και όλοι οι παίκτες μας να αποκτήσουν εμπειρία. Ελπίζουμε ότι τόσο εμείς όσο και οι οπαδοί μας, να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση". Πηγή: metrosport.gr

''Βατός ο όμιλος''

Ο Γιώργος Δέδας σχολίασε την έναρξη των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ στο φετινό Eurocup

"Οι ομάδες δεν είναι γνωστές σε εμάς μέχρι να παίξουμε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίσουμε όσα πιο πολλά ματς μπορούμε. Είναι ματς που δεν τα βλέπουμε σαν προετοιμασίας, θέλουμε να τα κερδίσουμε", είπε αρχικά ο Γιώργος Δέδας και πρόσθεσε: "Θα γίνουν αρκετά ματς στον πρώτο γύρο κάτι που μας δίνει περισσότερες πιθανότητες. Ο ομιλός μας είναι βατός. Θα δούμε σήμερα βίντεο της Μπούντουσνοστ, την ξέρουμε, έχει το σέρβικο στυλ, παίζει σκληρή άμυνα".


Για την προηγούμενη εμπειρία του από το Eurocup τόνισε: "Εκείνο το ματς με την Εστουντιάντες δεν θα το ξεχάσω, ουσιαστικά είχε κριθεί το παιχνίδι αλλά ένα τρίποντο μας κόστισε στην ισοβαθμία. Αυτό είναι ένα μάθημα ότι δεν πρέπει να παρατήσουμε κανένα παιχνίδι".


Για την εικόνα που θα έχει το ματς με την Μπούντουσνοστ ανέφερε: "Δεν θα πάει αύριο το παιχνίδι όπως το ματς με τον Κολοσσό, αλλά όπως το ματς με τον Αρη, με χαμηλό σκορ. Θα πρέπει να να παίξουμε επιθετικά όπως με τον Κολοσσό και την άμυνα που παίξαμε με τον Αρη. Στην από εκεί μεριά της Ευρώπης οι όμιλοι είναι πιο δυνατοί, κάτι που συμφέρει θεωρητικά την εδώ πλευρά. Μπορεί να δούμε στην πορεία της διοργάνωσης παίκτες που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά που είναι καλοί παίκτες".


Για την κούραση από τα απανωτά παιχνίδια σχολίασε: "Περιμέναμε τα πολλά ματς. Το καλό είναι ότι όταν έχεις απανωτά παιχνίδια δεν μπορείς να μείνει στη νίκη ή στην ήττα. Το θέμα της κούρασης θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Θα μας κάνουν καλό τα πολλά παιχνίδια γιατί θέλουμε να βρούμε ρυθμό μέσα από τα ματς".

Αυτή είναι η Μπούντουτσνοστ!

Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του φετινού Eurocup



Αναλυτικά το θέμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

"Η Buducnost Voli, την οποία αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του φετινού Eurocup, είναι μία παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ, με πολύ σημαντική μάλιστα παρουσία στην Ευρώπη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου συμμετέχει στο Eurocup για 6η σεζόν, τα τελευταία 7 χρόνια.


Η Buducnost ιδρύθηκε το 1949 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μπάσκετ του Μαυροβουνίου από τα πρώτα της χρόνια. Ωστόσο, άρχισε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μετά. Στην αρχή κατακτώντας το Κύπελλο Σερβίας και στη συνέχεια με την φοβερή ομάδα που παρουσίασε την τριετία 1999-2001, όταν και κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Την σεζόν 1999-00 μάλιστα πήρε το πρωτάθλημα αήττητη, σε μία περίοδο που πέρασαν από το ρόστερ πολύ σημαντικά ονόματα του Σέρβικου μπάσκετ, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους: Vlado Scepanovic, Dejan Tomasevic, Blagota Sekulic, Nikola Bulatovic, Milenko Topic, Igor Rakosevic, Dejan Milosevic, Haris Brkic και προπονητές τους Miroslav Nikolic και Bogdan Tanjevic.


Η έδρα της Buducnost, η Hala Moraca, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 5.000 θεατές (η επίσημη χωρητικότητα είναι 4.750) και βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την Podgorica.
Στη διάρκεια της περσινής σεζόν η Buducnost κατέκτησε το πρωτάθλημα Μαυροβουνίου, κάτι που αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη, για μία ομάδα που έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα από τότε που διεξάγεται πρωτάθλημα στο ανεξάρτητο κράτος του Μαυροβουνίου. Έχασε όμως το Κύπελλο, αφού ηττήθηκε στον τελικό από την Sutjeska, την ομάδα που αντιμετώπισε (και νίκησε) στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στην Αδριατική Λίγκα, η Buducnost έχασε στις λεπτομέρειες την συμμετοχή της στο φάιναλ φορ και έμεινε στην 5η θέση. Στο Eurocup, η Buducnost προχώρησε αρκετά, έφτασε ως «8», αλλά εκεί έπεσε πάνω στην Lokomotib Kuban που κατέκτησε τη διοργάνωση.


Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ


Η πορεία της Buducnost στην Αδριατική Λίγκα δεν είναι και η καλύτερη. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει 1 νίκη και 2 ήττες. Ξεκίνησε με ήττα (60-57) στην Σλοβενία από την Krka Novo Mesto και συνέχισε με την πρώτη της νίκη την 2 αγωνιστική με 90-68 επί της Zadar στην Podgorica, για να ηττηθεί το περασμένο Σάββατο στα Skopje από την ΜΖΤ με 78-71.
Από τον περασμένο Απρίλιο η Buducnost είναι στα χέρια ενός 30άχρονου προπονητή, του Igor Jovovic, ο οποίος την οδήγησε πέρσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ για την φετινή σεζόν. Μεταξύ των παικτών που αποκτήθηκαν είναι ο Aleksandar Capin που έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα με τον Πανελλήνιο και ο Will Coleman που πέρσι αγωνίστηκε στην Καβάλα.
Το ρόστερ της Buducnost είναι…

No ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΗΛΙΚΙΑ
4 Suad Sehovic Βοσνία Γκαρντ 1.96 26
5 Vladimir Mihailovic Μαυροβούνιο Γκαρντ 1.93 23
6 Marko Popovic Μαυροβούνιο Φόργουορντ 2.00 28
7 Bojan Subotic Σερβία Φόργουορντ 2.03 23
8 Danilo Nikolic Μαυροβούνιο Σέντερ 2.05 20
9 Milos Komatina Μαυροβούνιο Φόργουορντ 2.05 29
10 Marko Mugosa Μαυροβούνιο Γκαρντ 1.95 20
12 Aleksandar Novosel Μαυροβούνιο Γκαρντ 1.87 17
13 Cedomir Vitkovac Σερβία Γκαρντ 2.01 31
15 Aleksa Popovic Μαυροβούνιο Γκαρντ 2.01 26
17 Jeleel Akindele Νιγηρία Σέντερ 2.16 30
20 Nikola Ivanovic Μαυροβούνιο Γκαρντ 1.90 19
21 Pavlin Ivanov Βουλγαρία Γκαρντ 1.95 20
24 Aleksandar Capin Σλοβενία Γκαρντ 1.86 31
33 William Coleman ΗΠΑ Φόργουορντ 2.06 25

ΤΙΤΛΟΙ
Πρωταθλήματα Μαυροβουνίου (7): 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
Πρωταθλήματα Σερβίας – Μαυροβουνίου (3): 1999, 2000, 2001
Κύπελλα Μαυροβουνίου (6): 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012
Κύπελλα Σερβίας – Μαυροβουνίου (3): 1996, 1998, 2001
Η BUDUCNOST ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ


Δεν είναι μία απλή ιστορία η σχέση του ΠΑΟΚ με την Buducnost. Και αναμετρήσεις υπάρχουν στο παρελθόν των δύο ομάδων και αρκετοί και ιδιαίτερα σημαντικοί παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο, αλλά και μία λεπτομέρειες στο έμβλημα τους που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ένας δικέφαλος αετός υπάρχει και στο έμβλημα της Buducnost, όπου το βασικό στοιχείο ωστόσο είναι μία μπάλα μπάσκετ.


Ο Dejan Tomasevic, ο Vlado Scepanovic, ο Blagota Sekulic και ο Djuro Ostojic είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι οι τρεις τελευταίοι, αγωνίστηκαν και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην Buducnost την ίδια χρονιά! Στη Buducnost ήταν και οι τρεις την σεζόν 1998-99, όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Σερβίας – Μαυροβουνίου και στη φωτογραφία διακρίνονται ο Ostojic όρθιος με το 8, και καθιστοί οι Sekulic με το 9 και Scepanovic με το 4! Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν την σεζόν 2006-07, με τη διαφοροποίηση ότι ο Ostojic ήρθε στην ομάδα για να καλύψει το κενό του Sekulic, που παραχωρήθηκε με μεταγραφή στη μέση της σεζόν στη Real Madrid.


Όσον αφορά το παρελθόν των δύο ομάδων. Η αρχή έγινε την σεζόν 2000-01, όταν βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της Ευρωλίγκα, αλλά στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Ήττα 83-71 στη Podgorica και νίκη με 89-72 στη Θεσσαλονίκη. Η επόμενη –και τελευταία- φορά ήταν την σεζόν 2004-05 για τον όμιλο του Uleb Cup. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 104-098 στη Podgorica, αλλά νίκησε 92-75 στη Θεσσαλονίκη".

ΚΑΕ Άρης: Τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ!!

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης.

H ανακοίνωση:

«Από τη Δευτέρα (14/10) ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική της BASKET LEAUE ΟΠΑΠ 2013-2014.

Τα εισιτήρια κοστίζουν :

10 ? στις θύρες 5-6,

15 ? σε όλες τις υπόλοιπες θύρες ( 1,4,7,8-9,10)

20 ? στις θύρες 2-3

80? στις court side seats (διακεκριμένες πολυθρόνες )

Ισχύει παιδικό εισιτήριο σε όλες τις θύρες για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μας μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους από τα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ , τηλ. 2310 265 600) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 19:00. Την Τρίτη 15/10 τα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως της 17:00.

Επίσης, τις ίδιες ημέρες και ώρες θα διατίθενται και οι κάρτες εισόδου-διαρκείας για τους φιλάθλους της ομάδας μας που έχουν ήδη αγοράσει το εισιτήριο διαρκείας τους για τη σεζόν 2013-2014».

Το λάβαρο του Διηπειρωτικού…!!

Στην οροφή του ΣΕΦ κρεμάστηκε το λάβαρο για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου που κατέκτησε ο Ολυμπιακός πριν λίγες ημέρες στην Βραζιλία κόντρα στην Πινιέιρος.

Το λάβαρο του Διηπειρωτικού…
Πιο πλούσια είναι πλέον η συλλογή με τα λάβαρα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, έβαλε πλάι σε αυτά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε Ρώμη, Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο αυτό της κατάκτησης του Διηπειρωτικού κυπέλλου στις διπλές αναμετρήσεις με την Πινιέιρος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Στην διοίκηση της ομάδας, ήθελαν η ανάρτησή του να γίνει σε κάποιον επίσημο αγώνα πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά το γεγονός ότι το ματ με τον Παναθηναϊκό είναι χωρίς κόσμο, τους απέτρεψε.

Το επιβλητικό λάβαρο, γράφει «Intercontinental Cup, Sao Paulo Brazil, 4-6 Οκτωβρίου 2013». Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αγγλία Σαββίδης-Βρύζας!!

Στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Τότεναμ βρέθηκαν σήμερα οι Σαββίδης και Βρύζας. Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ  ξεναγήθηκαν στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις, ενώ είχαν συζητήσεις με τους ανθρώπους των «πετεινών» για ποδοσφαιρικά θέματα.
Στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες από μεγάλα αθλητικά κλαμπ της Ευρώπης για τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις. Μετά την Γιουβέντους τα κορυφαία στελέχοι της ομάδας βρέθηκαν στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο υπερσύχρονο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ. Όπως ανέφερε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της σελίδας της στο Facebook: «Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας και αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΟΚ επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις του νέου υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου της Τότεναμ και συζήτησαν με τους διοικούντες τον Αγγλικό σύλλογο για λειτουργικά και αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα».


Πηγή: gazzetta.gr

Το τελευταίο αποκλειστικό του Φίλιππα!!

Ο Φίλιππας Συρίγος που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, το μεγαλύτερο... αποκλειστικό το κράτησε για το τέλος. Αργά το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο κορυφαίος αθλητικογράφος Φίλιππας Συρίγος πέθανε νικημένος από την επάρατη νόσο.
Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται, όσο θορυβώδη ήταν η ζωή και η καριέρα του, τόσο αθόρυβα έφυγε από τη ζωή, καθώς ο άνθρωπος που ανέδειξε στον Τύπο το μπάσκετ, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου επιλέγοντας χαμηλούς τόνους για τη δύσκολη αυτή στιγμή.
Μάλιστα η τελευταία δημοσιογραφική... γκάφα στους συναδέλφους του, ήρθε το πρωϊ της Δευτέρα, όταν κι έγινε η κηδεία του στις 11.00 στο Κερατσίνι, την ίδια ώρα δηλαδή που όλοι έψαχναν τον τόπο και την ώρα τέλεσης της.
Αυτή ήταν η επιλογή του, αυτή ήταν η τελευταία βούληση του, καθώς η κηδεία έγινε σε πολύ στενό περιβάλλον, μεταξύ συγγενών και λίγων φίλων και συνεργατών, όπως είχε ζητήσει. Μάλιστα δεν υπήρχε ούτε ένα στεφάνι, άλλη μια επιθυμία του Φίλιππα στους ανθρώπους που ήταν κοντά του ως την τελευταία στιγμή... Από την οικογένεια του μπάσκετ, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και κάποιοι συνεργάτες του έδωσαν το παρών, μαζί με τον γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού Χρήστο Σταυρόπουλο και τον μάνατζερ του Παναθηναϊκού Μάνο Παπαδόπουλο. Από παίκτες ήταν ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Μιχάλης Κακιούζης. Στο τελευταίο «αντίο» και συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος που ήταν ο αγαπημένος του Φίλιππα Συρίγου.
Αυτό ήταν το τελευταίο... αποκλειστικό του Φίλιππα. Ο δημοσιογράφος που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων άφησε το αγαπημένο του άθλημα και τη μάταιη τούτη ζωή, τόσο αθόρυβα...
Πηγή: gazzetta.gr

Ένας... Αρειανός, «πλήγωσε» τη Μπόκα!! (vid)

Στάση... Ροζάριο για τη Μπόκα Τζούνιορς, με την ξέφρενη πορεία της να σταματάει κόντρα στους νεοφώτιστους (1-1), αφού ο πρώην άσος του Άρη, Σεμπάστιαν Αμπρέου ισοφάρισε στο 90'!
Ο ασταμάτητος Χιγλιότι μπορεί να βρήκε για τρίτο σερί ματς δίχτυα, φτάνοντας τα πέντε γκολ στα ισάριθμα τελευταία του παιχνίδια, αυτή τη φορά όμως δεν αρκούσε για να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του Κάρλος Μπιάντσι, που έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -1 την πρωτοπόρο Νιούελς, έστω και προσωρινά.
Μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο στο superclasico και το διπλό στο "Μονουμένταλ" επί της Ρίβερ, η Μπόκα αρκέστηκε στον ένα βαθμό υποδεχόμενη τη Ροζάριο Σεντράλ. Τη "χρυσή" ισοπαλία στους νεοφώτιστους μάλιστα που δίνουν μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία, χάρισε ο ένας πρώην παίκτης του Άρη, ο "Λόκο" Αμπρέου, με τον πολύπειρο Ουρουγουανό στράικερ να σκοράρει στη λήξη του 90λεπτου.
Δείτε τα γκολ του αγώνα:




Πηγή: gazzetta.gr

Σαρώνουν οι μικροί του ΠΑΟΚ!!

Νικηφόρα αποτελέσματα πήραν οι ομάδες υποδομής του ΠΑΟΚ, Κ15 και Κ17.

Σαρώνουν οι μικροί του ΠΑΟΚ
Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους οι ομάδες Κ15 και Κ17 του ΠΑΟΚ στα πρωταθλήματα υποδομής της Σούπερ Λίγκας.

Οι… μεγάλοι, Κ17, διατήρησαν το απόλυτο παίρνοντας τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) μάλιστα το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο στις τέσσερις αναμετρήσεις.

Η σύνθεση της ομάδας Κ17 του ΠΑΟΚ ήταν: Δεληγιάννης, Κασαπίδης (73? Παπανικολάου – 81? Κουτούσης), Ξεπαπαδέας, Καρολίδης, Παντεκίδης, Χατζηδίμπας, Παναγιωτίδης Α. ( 80? Παναγιωτίδης Π.), Κώστας, Συράκος, Πούφλης, Κάκος (70? Αργυρίου – 91? Πασπαλάς).

Το δύο στα δύο έκανε και η Κ15 επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού.

Οι μικροί του ΠΑΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, απέχοντας μόλις έναν βαθμό από τον πρωτοπόρο Άρη και έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση της ομάδας, Κ15 του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ήταν: Σιαμπάνης, Αθανασίου, Λαζαρίδης (30’ λ.τρ. Πεχλιβανίδης), Δημητρίου, Ευθυμιάδης, Μίσκοβιτς, Χατζηδίμπας, Αηδονίδης (40’ Δραγάνης), Ευθυμίου (55’ Αλεπούδης), Νουκάρης (65’ Κοντοθανάσης), Υφαντίδης (45’ Καρβούνης) Πηγή: sport-fm.gr

«Ο λόγος του Φίλιππου Συρίγου ήταν πάντα ξεχωριστός»

Ανακοίνωση για τον χαμό του Φίλιππου Συρίγου εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

«Ο λόγος του Φίλιππου Συρίγου ήταν πάντα ξεχωριστός»
Με ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του Φίλιππου Συρίγου αλλά και τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Φίλιππου Συρίγου.

Ο λόγος του ήταν πάντα ξεχωριστός, ανατρεπτικός και αποκαλυπτικός.

Η απώλεια του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο μπάσκετ, στον αθλητισμό και στη δημοσιογραφία».

Διαμαντάκος: «Νίκη πάση θυσία»

Μετά την ήττα από την Τουρκία, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, απέναντι στην Μάλτα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Διαμαντάκος

Διαμαντάκος: «Νίκη πάση θυσία»
Η Εθνική Ελπίδων εκκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικό του EURO 2015, ωστόσο ο επιθετικός του Εργοτέλη, πιστεύει πως υπάρχουν περιθώρια να καλυφθεί αυτή η ήττα, ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, να διεκδικήσει την πρωτιά.

"Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας πέρα από τη νίκη. Η ήττα στην Τουρκία μας έφερε πίσω στο κυνήγι της πρωτιάς, όμως βρισκόμαστε στην αρχή της διοργάνωσης και όλα μπορούν να διορθωθούν, αν, φυσικά, δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο τις πραγματικές μας δυνατότητες. Όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι από δω και πέρα".

Από πλευράς τραυματισμών οι Κουρμπέλης και Μπουγαϊδης, δεν προπονήθηκαν την Κυριακή, ωστόσο την Δευτέρα 14/10, αναμένεται να πάρουν κανονικά μέρος, στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς της Τρίτης 15/10 στο Ta Qali.Πηγή: sport-fm.gr

«Σηκώνει τα μανίκια» ο Τεννές!

Την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Τεννέ θα κάνουν τη Δευτέρα οι παίκτες του Απόλλωνα και παράλληλα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της ομάδας για το ματς απέναντι στον Παναιτωλικό.

«Σηκώνει τα μανίκια» ο Τεννές
Πιάνει δουλειά και επίσημα στον Απόλλωνα ο Μπάμπης Τεννές από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο έμπειρος τεχνικός έπειτα από την πρώτη γνωριμία που είχε με τους παίκτες της νέας του ομάδας θα κάνει την πρώτη του προπόνηση και παράλληλα θα αρχίσει να ετοιμάζει και τα πλάνα του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Παναιτωλικό.

Ο Τεννές είχε την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από την κατάσταση των παικτών του από τη φιλική νίκη του περασμένου Σαββάτου με σκορ 6-0 απέναντι στην ομάδα Νέων. Τέλος, βοηθός του νέο τεχνικού της ομάδας θα είναι ο Γιώργος Κόλτσης. Πηγή: sport-fm.gr

Ο χρόνος τους πιέζει…!!

Μετά το «όχι» του Τσιώλη και την αρνητική τροπή που παίρνει η υπόθεση του Νίκου Νιόπλια, στον ΟΦΗ είναι αναγκασμένοι να στραφούν σε άλλες λύσεις και μάλιστα να βιαστούν.

Ο χρόνος τους πιέζει…
Ο Σάκης Τσιώλης αρνήθηκε την πρόταση του ΟΦΗ, ο Νίκος Νιόπλιας δείχνει να… «κολλάει» σε κάποια θέματα και η περίπτωσή του να είναι κοντά στο «ναυάγιο» και έτσι στον ΟΦΗ στρέφονται σε άλλες λύσεις για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτελεί παρελθόν εδώ και μία εβδομάδα, όμως δεν έχει υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του προπονητή. Οι άνθρωποι της ομάδας, ήθελαν να εκμεταλλευτούν την διακοπή και να βρουν έναν προπονητή, ο οποίος θα προλάβαινε να δουλέψει με την ομάδα αυτό το διάστημα.

Αυτό δεν έγινε και πλέον είναι αναγκασμένοι να… «τρέξουν» το θέμα, καθώς ο αγώνας με τον Εργοτέλη πλησιάζει. Αυτή την στιγμή, ωστόσο, θεωρείται πολύ δύσκολο, στο συγκεκριμένο παιχνίδι να βρίσκεται στον πάγκο νέος προπονητής.

Πλέον, τα ονόματα λιγοστεύουν με τους Νίκο Παπαδόπουλο και Νίκο Κωστένογλου να κάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο. Οι επόμενες μέρες αναμένεται να φέρουν εξελίξεις στην ομάδα του Ηρακλείου, καθώς ο χρόνος, πιέζει για τα καλά. Πηγή: sport-fm.gr

Ανησυχία για Πέλκα!!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Δημήτρη Πέλκα περιμένουν στον ΠΑΟΚ με την πρώτη διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη έσω μηνίσκου.

Ανησυχία για Πέλκα
Το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας που θα υποβληθεί σήμερα το απόγευμα (Δεύτερα, 14/10) ο Δημήτρης Πέλκας περιμένουν στον ΠΑΟΚ για να διαπιστωθεί ο τραυματισμός του παίκτη.

Ο 20χρονος επιθετικός του «Δικέφαλου του βορρά» που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Απόλλωνα Καλαμαριάς αποχώρησε τραυματίας από την χθεσινή αναμέτρηση (Κυριακή, 13/10) κόντρα στον Βατανιακό.

Ο επιθετικός εξετάστηκε σήμερα από τον γιατρό του ΠΑΟΚ με την πρώτη διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη έσω μηνίσκου.
Πηγή: sport-fm.gr

Σουφλέρης: «Ο Πανιώνιος μπορεί να διαλυθεί»!

Την ανάγκη να υπάρξει διοίκηση και να γίνει το χρέος βιώσιμο στην Εφορία επισήμανε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Πανιωνίου, Βαγγέλης Σουφλέρης, ώστε να σωθεί η ομάδα.

Σουφλέρης: «Ο Πανιώνιος μπορεί να διαλυθεί»
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Βαγγέλης Σουφλέρης για την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής των «κυανέρυθρων» τόνισε μέσω της “Sportday” πως αυτοί που διοικούν τον Πανιώνιο θα πρέπει να αφήσουν τους εγωισμούς καθώς η ομάδα μπορεί να διαλυθεί.

Αναφέρθηκε στο λόγο που τον ανάγκασε να παραιτηθεί τονίζοντας πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα τελευταία γεγονότα, όπως και το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε διοικητικό συμβούλιο.

Αναφορικά με το χρέος της ομάδας επισήμανε πως δεν ξεπέρνα τα 4,5 εκατομμύρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday»:

Γιατί έγινε τώρα δεκτή η παραίτηση σας;
«Όσες φορές είχα παραιτηθεί ήταν επειδή διαφωνούσα με πράγματα και συμπεριφορές. Τώρα, οι συμπεριφορές ήταν τέτοιες που δεν τούς ρώτησα καν! Ξεπεράστηκαν τα όρια!».

Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έγιναν πράγματα τα οποία είναι πολύ μακριά από τον δικό μου πολιτισμό. Και από το πώς πρέπει να λειτουργεί μια ποδοσφαιρική ομάδα».

Αναφέρεστε τελευταία ή από τότε που αναλάβατε;
«Στο σύνολο των δύο χρόνων έγιναν πολλά στα οποία διαφωνούσαμε, αλλά τα τελευταία έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει! Το δεύτερο ήταν ότι δεν υπήρξε λειτουργία διοικητικού συμβουλίου! Τα περισσότερα μέλη δεν συμμετείχαν ούτε στις συνεδριάσεις ούτε στη διοίκηση. Άρα, δεν μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις».

Ήσασταν ενήμερος για τις ανακοινώσεις που έβγαζε η ΠΑΕ;
«Όχι! Έχω να μετάσχω πάνω από έξι μήνες ως γενικός διευθυντής σε Δ.Σ.!».

Τις αποφάσεις ποιος τις έπαιρνε;
«Ο πρόεδρος Τσάβαλος, ο Καμπανόπουλος και ο Χαριτάκης. Οι υπόλοιποι δεν συμμετείχαν ενεργά».

Για μεταγραφές, αποδεσμεύσεις είχατε επίγνωση;
«Απόλυτη. Και εγώ και ο Κουτλίδης».

Όποιες αποφάσεις-εισηγήσεις έγιναν ήταν δικές σας;
«Όλες, κατά 99%».

Ο Παναγόπουλος είχε λόγο στις αποφάσεις;
«Έφυγε σχετικά γρήγορα...».

Ναι, αλλά ο Παναγόπουλος φέρεται να έφυγε επειδή δεν του πήρατε τον Μπρούνο Πινέιρο και ακολούθως ήρθε ο Παύλος Μητρόπουλος χωρίς να το ξέρει. Ανεπίσημα, ο Κουτλίδης καταλόγισε το φταίξιμο στον Παναγόπουλο και το αντίστροφο. Τι ισχύει;
«Όντως, ο Παναγόπουλος ήθελε τον Πινέιρο. Συμφωνήσαμε σε όλα με τον μάνατζέρ του και απλά ο Πορτογάλος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Είναι αλήθεια ότι για τον Μητρόπουλο, ο Παναγόπουλος δεν ήταν ενήμερος. Οι αποφάσεις ήταν του κ. Παναγόπουλου, αλλά όπου μπορούσε η διοίκηση να βρει κάτι καλό θα το έκανε για να ενισχύσει την ομάδα».

Οι εισηγήσεις του Παναγόπουλου για το ποιοι θα φύγουν ποιες ήταν;
«Έγινε ακριβώς ό,τι εισηγήθηκε».

Εσείς ως διοίκηση δεν μπορούσατε να φωνάξετε τον Γουνδουλάκη να του πείτε το οτιδήποτε;
«Εγώ ως γενικός διευθυντής έκανα αποδεκτές τις εισηγήσεις του προπονητή».

Είναι δυνατόν να γίνεται το λάθος που έγινε με τον Μενδρινό;
«Δυστυχώς, φθάσαμε στο σημείο η όλη διαδικασία να γίνει την τελευταία ημέρα».

Αυτό το «παραιτούμαι-ξεπαραιτούμαι» από εσάς και τον Κουτλίδη το ξέρετε ότι έφθασε σε σημείο που ο κόσμος δεν το πίστευε;
«Ναι. Αναγκαζόμασταν με τον Κουτλίδη να βάζουμε τον εαυτό μας μπροστά μόνο και μόνο για να μαζεύουμε κάποιους ανθρώπους να μη δημιουργήσουν προβλήματα και να μη διαλύσουν την ΠΑΕ».

Ποιοι ήταν αυτοί;
«Δεν θα πω ονόματα».

Ο Τσάβαλος μαθαίνει τελευταίος τα όσα συμβαίνουν;
«Όχι. Απλά, βάζει πιο ψηλά από τον εγωισμό του την αγάπη του για τον Πανιώνιο».

Γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια;
«Ο Πανιώνιος έχει τη μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά υστερεί επικοινωνιακά».

Ο Κουτλίδης όταν είχε παραιτηθεί έκανε κουμάντο;
«Όχι, αλλά όταν ζητούσαν τη γνώμη του, βοηθούσε όσο μπορούσε».

Τι σας πείραξε περισσότερο στη θητεία σας;
«Ότι μια τεράστια προσπάθεια, την ώρα που άρχισε να βγαίνει στο ξέφωτο, φοβάμαι ότι θα έχει άσχημο τέλος αν δεν αλλάξει κάτι. Στενοχωριέμαι πραγματικά. Το καλοκαίρι τρέχαμε με τον Τσάβαλο και τον Καμπανόπουλο, ο οποίος έκανε εκπληκτική δουλειά και βοήθησε απίστευτα».

Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε από αυτά που κάνατε;
«Ίσως το θέμα του Μενδρινού. Ίσως, αν από την αρχή είχα καταλάβει κάποιους ανθρώπους να ήμουν και εγώ διαφορετικός και να μην τους είχα αφήσει να πάρουν τόσο αέρα».

Η επόμενη μέρα για τον Πανιώνιο;
«Πρέπει να βγάλουν προσωπικά, έριδες και εγωισμούς. Αν δεν το κάνουν τώρα, ο Πανιώνιος μπορεί να διαλυθεί! Ξέρω ότι υπεραγαπάνε τον Πανιώνιο. Θα παρακαλούσα να τα βρουν και μετά ας... ξαναμαλώσουν! Στην κατηφόρα τα φρένα δεν πιάνουν πάντα καλά και θέλει μεγάλη προσοχή».

Είναι αλήθεια τα όσα είπε ο Τσακίρης;
«Ναι, όλα».

Συμφωνείτε με την πώληση του «Απήλιον»;
«Όταν με ρώτησε ο Τσάβαλος "τι να κάνουμε;", του είπα ότι αν πρόκειται για πάνω από 500.000 ευρώ πάρτε τα και φύγετε γρήγορα! Υπήρχε μεγάλη ανάγκη για χρήματα. Το ότι, όμως, θα στοιχίσει μεσο-μακροπρόθεσμα στον Πανιώνιο είναι δεδομένο και επίσης το είπα. Δυστυχώς, σε έναν πόλεμο δεν κοιτάς οι μπότες να είναι καθαρές, αλλά να σωθείς».

Γιατί δεν ενημερώσατε τον κόσμο;
«Δεν είχαμε καλό επικοινωνιακό κομμάτι. Είμαι και εγώ λίγο αντιδημοσιογραφικός».

Τι πρέπει να γίνει για να εξυγιανθεί η ΠΑΕ;
«Να υπάρχει ισχυρή και λογική διοίκηση. Επίσης, να βρεθεί τρόπος να γίνει βιώσιμο το χρέος προς την Εφορία. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην τωρινή ρύθμιση! Σωστές επιλογές και η ομάδα να πουλάει έναν παίκτη κάθε χρόνο. Πιστεύω, χρειάζονται γύρω στα δυόμισι χρόνια».

Πόσο είναι το χρέος της ΠΑΕ;
«Συνολικά δεν ξεπερνάει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Όταν ξεκινήσαμε ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ σίγουρα!».

Οι ενέργειες που κάνατε για επενδυτή τι απέγιναν;
«Δεν βρέθηκε άνθρωπος που να δείξει πραγματικό ενδιαφέρον. Εγώ, όντως, είχα βρει έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν και προσωπικός μου φίλος. Μπήκαμε στη διαδικασία να μεταφέρει χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να προχωρήσουμε. Όταν συνειδητοποίησα ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τη δική τους λογική κατάλαβα ότι θα εκτεθώ και εγώ και αυτός!».

Ο κόσμος ισχυρίζεται ότι συμβαίνει για να κερδίσετε χρόνο...
«Είναι αστείο αυτό. Στη ΦΙΦΑ ακόμη και σήμερα τρέχουν υποθέσεις. Περιμένουμε να δικαστούν και αφού φάμε την "καμπάνα" να ζητήσουμε το φάκελο για να πάμε σε δεύτερο βαθμό! Το πρόβλημα είναι ότι από ένα σημείο και μετά κάποιοι κουράστηκαν και δεν υπήρχε ομοιογένεια. Αλλά αυτά τα αποτελέσματα τα οποία έχει κατορθώσει είναι εξωπραγματικά. Μόνο και μόνο για να λύσεις τόσα συμβόλαια και να έχεις κέρδος είναι τεράστια επιτυχία».

Και τώρα τα κεφάλια μέσα!

«Κάν’το όπως με τον Πανιώνιο» με αυτό το σύνθημα ξεκινά την προετοιμασία ο Άρης για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στην οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βέροια.

Και τώρα τα κεφάλια μέσα
Την προετοιμασία τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος ξεκινούν σήμερα (Δευτέρα, 14/10) στον Άρη μετά τα ρεπό που είχε δώσει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στους παίκτες του.

Οι «κίτρινοι» στην όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Βέροια και μοναδικός τους στόχος είναι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, έχοντας στο μυαλό τους το παράδειγμα της νίκης επί του Πανιωνίου.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας στο Ρύσιο. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει την προπόνηση ο Σέρβος τεχνικός, αφού σήμερα αναμένεται να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα ο Μιχάλης Κύργιας, μετά από απουσία ενός μήνα, αφού είχε υποστεί θλάση.

Ο Άρης έχει προγραμματίσει φιλικό την Τέταρτη (16/10) με την Καστοριά. Ο Μιλίνκοβιτς πέρα από την αξιολόγηση παικτών που δεν έχει δει μέχρι τώρα, θέλει να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση. Πηγή: sport-fm.gr

Οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ τα βάζουν με... φουσκωτό!!

Με ένα... φουσκωτό ομοίωμα παίκτη τα έβαλαν οι Χακόμπο, Γλύκος και Γιακουμής στον άτυπο διαγωνισμό ευστοχίας.

Οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ τα βάζουν με... φουσκωτό
Ένα φουσκωτό ομοίωμα παίκτη… βασάνισαν οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ, Χακόμπο, Γλύκος και Γιακουμής στην προσπάθεια τους να προπονηθούν στο να βρίσκουν τους συμπαίκτες τους στις μακρινές μεταβιβάσεις τους.

Οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με τον Χακόμπο να είναι συμπαίκτης με τον Γλύκο, ενώ στην αντίπαλη ομάδα βρίσκονταν οι Γιακουμής και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μουσιάρης.

Νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα πετύχαινε περισσότερες φορές αυτό το τεράστιο φουσκωτό ομοίωμα παίκτη.




Πηγή: sport-fm.gr

Θα «κιτρινίσει» η Βέροια!!

Σε επαφές με την διοίκηση της Βέροιας βρίσκονται οι διοικούντες τον Άρη για να πάρουν όσα περισσότερα εισιτήρια για το κυριακάτικο ματς των δύο ομάδων.

Θα «κιτρινίσει» η Βέροια!
Η μικρή απόσταση που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από την Βέροια έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον των φίλων του Άρη για να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται σε επαφές τις τελευταίες μέρες και θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρουν τουλάχιστον 2-3 χιλιάδες εισιτήρια.

Ταυτόχρονα, οι φίλοι των κίτρινων είναι ενθουσιασμένοι από το διπλό στη Νέα Σμύρνη και εκτιμούν ότι ένα δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα εκτός έδρας θα εκτοξεύσει την ομάδα τους. Η τελική απόφαση για τη μετακίνηση των οπαδών του Άρη θα ληφθεί στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης. Η αστυνομία θα πρέπει να δώσει την έγκριση για τη μετακίνηση κάτι που αναμένεται να συμβεί και στη συνέχεια θα αποφασισθεί ο αριθμός των εισιτηρίων που θα δοθεί στους κίτρινους. Πηγή: sport-fm.gr

Τσιώλης: «Ήθελα, αλλά τώρα δεν μπορώ»

Αρνητικά απάντησε ο Σάκης Τσιώλης στην πρόταση του ΟΦΗ για συνεργασία. «Θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά δεν μπορώ τώρα», είπε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, που θρηνεί το θάνατο του αδερφού του.

Τσιώλης: «Ήθελα, αλλά τώρα δεν μπορώ»
Ο Σάκης Τσιώλης δεν θα είναι τελικά ο διάδοχος του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΟΦΗ. Παρότι οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία, ο αιφνίδιος θάνατος του αδερφού του Καρδιτσιώτη τεχνικού άλλαξε άρδην τα σχέδιά του.

«Θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά δεν μπορώ τώρα να αναλάβω την ευθύνη μιας ομάδας», δήλωσε ο ίδιος στον ΣΠΟΡ FM της Κρήτης: «Όπως σας είχα πει και τις προηγούμενες ημέρες θα ήταν χαρά και τιμή μου να δουλέψω στον ΟΦΗ, αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζομαι χρόνο για να μπορέσω να ηρεμήσω και να αφοσιωθώ στη δουλειά μου. Χρειάζομαι τουλάχιστον 10 με 15 ημέρες και καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί ο σύλλογος να περιμένει τόσο πολύ».

Το προσεχές διάστημα θα ασχοληθεί με την επιμόρφωσή του. Πάντως άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για το μέλλον. «Είναι απωθημένο μου να δουλέψω στον ΟΦΗ, μια ομάδα που ακόμα θυμάμαι τις μονομαχίες που είχα σαν ποδοσφαιριστής με τη Λάρισα, τότε που διεκδικούσαμε και οι δύο τον τίτλο. Αλλά και σαν προπονητής έχω ζήσει έντονες στιγμές στο Ηράκλειο, που θα ήθελα να τις ζήσω και σαν προπονητής της ομάδας. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα που την παρούσα χρονικά στιγμή είναι δύσκολο όσο και να το θέλω να έρθω στον ΟΦΗ. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει για να αναλάβω προπονητής, αλλά και τον κόσμο που έδειξε ότι με προτιμά στο σύνολό του. Η ζωή προχωρά και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον συναντηθούν οι δρόμοι μου με τον ΟΦΗ», ανέφερε.

Δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν για Αναστόπουλο και Νιόπλια, υποψήφιοι για τη θέση του προπονητή είναι οι Νίκος Παπαδόπουλος και Νίκος Κωστένογλου.

Στοχ: «Μακάρι να περάσει η Ελλάδα»

Σε συνέντευξη του στην Metrosport, o άσος του ΠΑΟΚ, ευχήθηκε να προκριθεί η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στοχ: «Μακάρι να περάσει η Ελλάδα»
Ο Μίροσλαβ Στοχ, μαζί με τον Βλάντιμιρ Βάις, ήταν τα κεντρικά πρόσωπα από πλευράς Σλοβακίας, στην αναμέτρηση με την Εθνική μας, την περασμένη Παρασκευή. Αναφερόμενος στα συναισθήματα του, στην αναμέτρηση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τόνισε: «Σίγουρα το γεγονός πως παίζω στην Ελλάδα με έχει κάνει να συμπαθώ ακόμη περισσότερο τη χώρα και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, φυσικά θα έκανα τα πάντα για να βρεθεί η Σλοβακία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή να κερδίσει το παιχνίδι με την Ελλάδα. Όμως τώρα, ειλικρινά λέω μακάρι να είναι η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στο σχόλιο του αναφορικά με το ματς, ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Σούπερ Λίγκα, ανέφερε: «Δεν ήταν και τόσο καλό το παιχνίδι και τελικά κρίθηκε από ένα λάθος που γίνεται σπάνια, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο» είπε ο Σλοβάκος και πρόσθεσε σχετικά με το πώς του φαινόταν που ήταν αντίπαλος με συμπαίκτες του στον Δικέφαλο: «Ηταν σίγουρα παράξενο και περίεργο, όμως μετά από ένα διάστημα ο καθένας παίζει για τη δική του εθνική ομάδα. Είναι λογικό από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αρκετοί από αυτούς να παίζουν και στην εθνική ομάδα. Είναι καλό για το σύλλογο και πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε μαζί ψηλά».

Τέλος, αναφορικά με τη δική του επιστροφή στην εθνική, τόνισε πως: "Ηταν κάτι που ήθελα και περίμενα. Δεν ένιωσα πως είχα λείψει ιδιαίτερα".

Αναλαμβάνει ο Σαββίδης για Κάτσε!!

Τα συνεχή δημοσιεύματα και οι φήμες περί ενδιαφέροντος ξένων ομάδων για τον Έργκους Κάτσε, προκαλούν την έντονη δυσφορία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να τελειώσει το θέμα ο Ιβάν Σαββίδης

Αναλαμβάνει ο Σαββίδης για Κάτσε
Σε σήριαλ εξελίσσεται η μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του Έργκους Κάτσε, έπειτα από το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τη φωτογραφία του UCΚ.

Στο εξωτερικό θεωρούν τον παίκτη «τελειωμένο» από τον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό τον λόγο τον συνδέουν με ομάδες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Μάλιστα, μετά την Άντερλεχτ προστέθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο «παιχνίδι» της απόκτησή τους και η Βέρντερ Βρέμης.

Η υπόθεση και κυρίως η αντιμετώπιση που δείχνουν τα Μέσα του εξωτερικού στο θέμα του διεθνούς Αλβανού, έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που μόνο «κομμένο» δεν έχουν τον παίκτη. Ωστόσο, την υπόθεση δεν αποκλείεται να πάρει… πάνω του ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθαρίζοντας με κάθε επισημότητας μέσω της ΠΑΕ τις προθέσεις του για τον Κάτσε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αλβανός μέσος αναμένεται να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στις προπονήσεις της ομάδας, όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Στο μεταξύ, σήμερα επιστρέφουν ο αδειούχος Λίνο και ο τιμωρημένος για το τελευταίο ματς της Σλοβακίας στα προκριματικά του Euro Μίροσλαβ Στοχ. Οι υπόλοιποι διεθνείς θα επιστρέψουν την Τετάρτη, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο στην Τούμπα για την όγδοη αγωνιστική. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Λεμονής!!

Παρελθόν από τον Λεβαδειακό αποτελεί ο Τάκης Λεμονής. Ο 53χρονος προπονητής παραιτήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Έντονη φημολογία πως θα τον διαδεχτεί ο Νίκος Αναστόπουλος.

Τέλος ο Λεμονής!
Επιβεβαιώθηκε η φημολογία περί αποχώρησης του Τάκη Λεμονή από τον πάγκο του Λεβαδειακού. Ο 53χρονος προπονητής, αν και φαινόταν να παραμένει στη θέση του μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί της Καλλονής, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Παρότι ο Γιάννης Κομπότης δεν επιθυμούσε τέτοια εξέλιξη, έκανε σεβαστή την επιθυμία του και ήδη φημολογείται πως διάδοχος του απερχόμενου προπονητή θα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λεβαδειακός:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί, στα γραφεία της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος της ομάδος κ. Κομπότης, συναντήθηκε με τον προπονητή κ. Λεμονή. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λεμονής , εξέφρασε την επιθυμία του να μην συνεχιστεί η συνεργασία του με την ομάδα. Ο κ. Κομπότης αν και ήταν αντίθετος σε μια τέτοια λύση, δεν μπορούσε να μην κάνει δεκτή την επιθυμία του κ. Λεμονή λόγω της άριστης προσωπικής σχέσης που υπάρχει μεταξύ των δύο ανδρών.

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ εύχεται στον κ. Λεμονή κάθε προσωπική επιτυχία. Ο κ. Λεμονής ήταν, είναι και θα παραμείνει φίλος της ομάδος
».

Τα εισιτήρια της Εθνικής!!

Ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων της Εθνικής Ελλάδας για την αναμέτρηση των προκριματικών του Μουντιάλ απέναντι στο Λιχτενστάιν εξέδωσε η ΕΠΟ.

Τα εισιτήρια της Εθνικής
Τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων για τον τελευταίου αγώνα της Εθνικής Ελλάδας για την φάση των ομίλων προκριματικών του Μουντιάλ γνωστοποίησε η ΕΠΟ μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σ’αυτή αναφέρεται πως οι θύρες του «Γ.Καραϊσκάκης» θα ανοίξουν από τις 17.30 ενώ η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τις 10.00 στα εκδοτήρια του γηπέδου και θα ολοκληρωθεί στις 20.00 με την έναρξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά:
«Ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη του Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 την Τρίτη 15/10/2013 και ώρα 20:00 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα εξής:

- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριο και μόνο. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο και μόνο.

- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να έχουν συμπληρώσει στην ειδική θέση του εισιτηρίου τα στοιχεία που ζητούνται. Χωρίς την ταυτοποίηση των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.

- Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ’ όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την Ε.Π.Ο.

- Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17:30.

- Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

- Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εισέλθουν από την Πύλη Α1.

- Την ημέρα του αγώνα (15/10/2013) η διάθεση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10, 15 και 20 ευρώ, θα γίνεται από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» από τις 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα».

Σενάρια βοσνιακής φαντασίας!!

Βοσνιακή ιστοσελίδα γράφει ότι η ΕΠΟ έχει τάξει χρήματα στη Λιθουανία για να κόψει βαθμούς από τη Βοσνία και πως είχε επίσης δώσει αντίστοιχο πριμ στη Σλοβακία. Η αντίδραση της ομοσπονδίας.

Σενάρια βοσνιακής φαντασίας
Η καλπάζουσα φαντασία μίας (αγγλόφωνης) βοσνιακής ιστοσελίδας αναφέρει πως η ΕΠΟ έχει υποσχεθεί πριμ στη Λιθουανία για να κόψει βαθμούς από τη Βοσνία την Τρίτη και να στείλει την Ελλάδα ως πρώτη κι απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μάλιστα δεν σταματά εκεί, αλλά τονίζει πως είναι επιβεβαιωμένο (!) ότι η ελληνική ομοσπονδία είχε δώσει χρήματα στη Σλοβακία για να νικήσει στο ματς με τους Βόσνιους του Σεπτεμβρίου. Τότε που ακόμη οι Σλοβάκοι είχαν μεγάλο κίνητρο από μόνοι τους για να κερδίσουν, προκειμένου να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Στην ΕΠΟ ασφαλώς κι έβαλαν τα γέλια στο άκουσμα της «είδησης». Σχολίαζαν ότι σε καιρούς που η κρίση φέρνει δυσκολίες στην κάλυψη των βασικών αναγκών της ομοσπονδίας, κάποιοι φαντάζονται πως η ΕΠΟ προσφέρει χρήματα δεξιά κι αριστερά. Παράλληλα έκαναν λόγο για προφανείς σκοπούς από κάποιους να προκαλέσουν.

Η πραγματικότητα, φυσικά, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει η βοσνιακή ιστοσελίδα bhdragons.com (, που ίσως λέγεται έτσι επειδή γράφει… παραμύθια και «δράκους»). Τα γεγονότα, άλλωστε, άλλα πράγματα δείχνουν. Το ματς της Λιθουανίας με τη Βοσνία δε θα γίνει σε πλαστικό χλοοτάπητα (όπως αυτόν στον οποίο έπαιξε η Εθνική), αλλά σε χορτάρι. Παράλληλα οι Λιθουανοί άφησαν εκτός προσκλητηρίου έμπειρους παίκτες δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Επιπροσθέτως, οι Βόσνιοι φέρονται να έχουν κλείσει φιλικό από τώρα με την Αργεντινή στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, στις ημερομηνίες των μπαράζ. Τέλος, η απόδοση που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες για νίκη της Βοσνίας στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Λιθουανία είναι… προκλητικά χαμηλή παρότι πρόκειται για ομάδα που έχει ηττηθεί μόνο από την Ελλάδα στην έδρα της σε αυτή την προκριματική φάση και προέρχεται από άνετη νίκη με 2-0 επί της Λετονίας την Παρασκευή. Πηγή: sport-fm.gr

Αντίο στον Φίλιππο Συρίγο!!

Η οικογένεια της Nova εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για την απώλεια του Φίλιππου Συρίγου.

Αντίο στον Φίλιππο Συρίγο
Η φωνή, η οποία ταυτίστηκε με τον θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας το 1987 αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, σίγησε το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Είναι ο άνθρωπος που «επέβαλε» το μπάσκετ στην τηλεόραση ενώ για τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο δικός μας άνθρωπος, η αιχμή του δόρατος των καναλιών Novasports. Ο Φίλιππος δεν είναι απλά ένας συνάδελφος μας. Παραμένει ο μέντορας και ο στυλοβάτης της δικής μας ομάδας. Έχοντας κάνει τόσα πολλά στη ζωή του, έχοντας ταξιδέψει εκατομμύρια κόσμου με τη δουλειά του, έχοντας παλέψει με σθένος και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος, θα αποτελεί πάντα ένα ζωντανό κύτταρο για όλους και είναι δεδομένο ότι για εμάς δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Θα παραμείνει σημείο αναφοράς, με παρακαταθήκη το μοναδικό τρόπο με τον οποίο έκανε τη δουλειά του, στα χνάρια της οποίας θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

Το τελευταίο αντίο στον Φίλιππο δόθηκε σήμερα το πρωί και η οικογένειά του θέλει να ευχαριστήσει όσους σεβάστηκαν την επιθυμία της για μία τελετή σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ντόρσεϊ-Παπ σε δράση!! (video)

O Tζόε Ντόρσεϊ, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου, ήταν οι άνθρωποι που γύρισαν το παιχνίδι για την Μπάρτσα και της έδωσαν το παιχνίδι, κόντρα στην Βαλένθια

Ντόρσεϊ-Παπ σε δράση (video)
Ο πρώην ερυθρόλευκος σέντερ, έκλεψε την παράσταση με την πληθωρική του παρουσία, αφού είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 τάπες και 4 κλεψίματα. Ωστόσο ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη ανατροπή ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που με δύο τρίποντα στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους και συνολικά 14 πόντους, βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κάνει ένα επιμέρους 16-2 κόντρα στις «νυχτερίδες» και ν' ανατρέψει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο μέρος, όπου οι "μπλαουγκράνα" είχαν βρεθεί στο -17 στο 18' και στο -11 στην ανάπαυλα.

Δείτε τους αμφότερους σε δράση:




Το κάρφωμα του Ντόρσεϊ:



Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη με καλό Κουφό για Γκρίζλις!!

Οι Γκρίζλις επικράτησαν εύκολα της Μακάμπι Χάιφα με 116-70 στο Μέμφις, με τον Κώστα Κουφό να έχει 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Μικρή συμμετοχή από Νικ Καλάθη.

Νίκη με καλό Κουφό για Γκρίζλις
Οι Γκρίζλις έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, την οποία νίκησαν με 116-70 στο Μέμφις. Ο Κώστας Κουφός έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 10 πόντους (5/6 δίποντα, 0/1 βολή), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 21:48.

Ο Νικ Καλάθης σε 13:56 είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Ο Τόνι Άλεν με 19 και ο Μαρκ Γκασόλ με 17 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τις «αρκούδες».Πηγή: sport-fm.gr

Στο caravel με… σκούπες!!

Περίπου 400 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρίσκονται στο caravel, προκειμένου να εμψυχώσουν την αποστολή πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στο caravel με… σκούπες!
Το είπαν και το έκαναν. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού καλούσαν τον κόσμο να δώσει το «παρών» στο ξενοδοχείο caravel, όπου βρίσκεται η αποστολή της ομάδας, προκειμένου να εμψυχώσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 400 φίλοι του «τριφυλλιού» βρίσκονται εκεί. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί έχουν στα χέρια τους… σκούπες, για να θυμίσουν στους παίκτες το πρόσφατο 0-3 των τελικών της Α1 μπάσκετ.Πηγή: sport-fm.gr

Γκάλης: «Μια ηχηρή φωνή σίγησε νωρίς…»

Ο Νίκος Γκάλης έστειλε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Φίλιππου Συρίγου.

Γκάλης: «Μια ηχηρή φωνή σίγησε νωρίς…»
Οι εικόνες του Νίκου Γκάλη με τη φανέλα της Εθνικής και του Άρη είχαν «ντυθεί» με τη φωνή του Φίλιππου Συρίγου. Ο εκλιπών ήταν αυτός που πήρε την τελευταία μεγάλη συνέντευξη του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ την περασμένη άνοιξη.

Ο «Νικ» δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην απώλεια του Φίλιππου Συρίγου εκφράζοντας μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του.


Nick Galis @NickGalis6
Μια ηχηρή φωνή του μπάσκετ σίγησε νωρίς... Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππα Συρίγου.
Πηγή: sport-fm.gr

«Η πίεση στο κόκκινο στο ΣΕΦ»

Ούτε οι άδειες κερκίδες, ούτε η ανετοιμότητα των μονομάχων, ούτε οι απουσίες τους θα στερήσουν κάτι από το αποψινό ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Μίσσας.

«Η πίεση στο κόκκινο στο ΣΕΦ»
Τι κι αν είναι πρεμιέρα; Ο Κώστας Μίσσας περιμένει ένα… κανονικό ντέρμπι απόψε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αποψινό ντέρμπι: «Μιλάμε για πρεμιέρα, για δύο ομάδες που δεν είναι έτοιμες κι έχουν τραυματισμούς, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που τα έφερε έτσι η κλήρωση. Όλοι τεστάρονται από πλευράς ετοιμότητας σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι που έχει ιδιαιτερότητες από πλευράς συγκέντρωσης και ενέργειας. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κόσμος. Αυτό είναι πολύ άσχημο για το μπάσκετ».

-το πού θα κριθεί το ματς: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του, έστω και χωρίς κόσμο. Έκαναν κάποιες επιλογές στη φροντ-λάιν αντι-Λάσμε, αντι-Γκιστ για να αντιστοιχήσει με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο τι ποσοστά θα έχει στην περιφέρεια ο Ολυμπιακός. Οι προπονητές προσπαθούν και καλά κάνουν να μειώσουν την πίεση, αλλά επειδή έχω παίξει σε τέτοια ματς, η πίεση είναι στο κόκκινο, είτε είναι στην αρχή, είτε στη μέση, είτε στο τέλος της περιόδου».

-το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Ιστορικά θα δούμε ότι η ψαλίδα άρχισε να μεγαλώνει από τη στιγμή που άρχισε η ιστορία με τα τηλεοπτικά και έπαψαν να μοιράζονται τα χρήματα δια 14. Όταν ήμουν στον Παπάγου έφερα τον συγχωρεμένο Αλφόνσο Φορντ, αλλά είχαμε τη δυνατότητα να φέρουμε έναν παίκτη με 220.000 δολάρια. Έτσι με 1-2 καλές επιλογές ξένων, μπορούσες να νικήσεις τις μεγάλες ομάδες. Τώρα τόσο είναι όλο το μπάτζετ μιας ομάδας. Πλέον το πρωτάθλημα είναι καθαρά δύο ταχυτήτων, παρότι στη δεύτερη ταχύτητα φέτος θα έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε σχέση με το περσινό. Ο Πανιώνιος θα είναι δυνατός, ο ΠΑΟΚ θα ανέβει όταν πάρει ψηλό, ο Άρης θα είναι καλός αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει χωρίς ξένους… Οι πέντε μεγάλες ομάδες στο μπάσκετ από πλευράς χάρτη είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ. Υπήρχαν κι άλλες δυνατές ομάδες, όπως ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής, αλλά αυτές οι πέντε έχουν τον περισσότερο κόσμο κι όταν είναι δυνατές, έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και στην Ισπανία, που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αν εξαιρέσουμε 5-6 ομάδες πλέον οι υπόλοιπες έχουν οικονομικά προβλήματα».

«Έγραψε τη δική του ιστορία…»

Συλλυπητήρια εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου.

«Έγραψε τη δική του ιστορία…»
Η απώλεια του Φίλιππου Συρίγου σκόρπισε τη θλίψη στο χώρο του μπάσκετ. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος και αναφέρεται στην προσφορά του στο χώρο του αθλήματος και της δημοσιογραφίας.

«Ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου, ενός αληθινού δημοσιογράφου κι εκείνου που συνέβαλλε τα μέγιστα για την άνοδο του μπάσκετ στη χώρα μας. Ο Φίλιππος Συρίγος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής, η οποία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το μπάσκετ, και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Περπέρογλου: «Όχι παρατράγουδα όπως πέρσι»

Ο Στράτος Περπέρογλου ζητεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού να μην αφήσει ποτέ ξανά μόνη την ομάδα, εν όψει του αποψινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΣΕΦ.

Περπέρογλου: «Όχι παρατράγουδα όπως πέρσι»
Συμπαράσταση χωρίς παρατράγουδα ζητεί ο Στράτος Περπέρογλου από τους φίλους του Ολυμπιακού για να ωθήσουν την ομάδα σε νέες επιτυχίες.

«Τον κόσμο τον θέλουμε κοντά μας. Μας δίνει μεγάλη βοήθεια και ώθηση. Θέλουμε να μη γίνονται τα παρατράγουδα που έγιναν πέρσι. Θέλουμε να είναι δίπλα μας για να μας βοηθά σε όλα τα ματς», δήλωσε στον «Γαύρο» εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ.

Η σεζόν ακόμη καλά-καλά δεν άρχισε και ο πολύπειρος φόργουορντ δεν βιάζεται να δει… μακριά. «Οι στόχοι για τον Ολυμπιακό είναι πάντα οι ίδιοι. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, οπότε μένει να δούμε πώς θα αποκτήσουμε χημεία στο γήπεδο, ώστε να ανταποκριθούμε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Όταν κοιτάς πολύ μακριά κινδυνεύεις να χάσεις το στόχο σου. Είναι φυσικό μέσα σε μία χρονιά με τόσα πολλά παιχνίδια να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το σημαντικό είναι τι θα γίνει από το Μάιο και ύστερα. Θέλουμε να είμαστε τότε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τους τίτλους που έχουμε βάλει στόχο», ανέφερε.

Για τη μετ’ εμποδίων προετοιμασία της ομάδας του, είπε: «Εμείς δεν είχαμε καθόλου χρόνο, αλλά ευελπιστούμε με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να είμαστε σε καλή κατάσταση και να ξεκινήσουμε με καλό τρόπο τις υποχρεώσεις μας».

Τέλος, για το γεγονός ότι θα έχει νέους… παρτενέρ στη θέση «3», Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, είπε: «Θα προσπαθήσουμε και οι τρεις μαζί να καλύψουμε τη θέση του σμολ φόργουορντ. Πιστεύω πως είναι αξιόλογοι αθλητές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ματ είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο, ενώ ο Ιωάννης είναι πολύ μικρός αλλά έχει το μέλλον μπροστά του. Ελπίζω να βοηθήσω εγώ αυτούς κι αυτοί εμένα ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Μπατίστ: «Ήταν λάθος μου…»

Ο Μάικ Μπατίστ δηλώνει ανυπόμονος για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και ομολογεί πως έκανε λάθος όταν… βιάστηκε να φύγει από το «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2012.

Μπατίστ: «Ήταν λάθος μου…»
Το αποψινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού θα είναι το εξηκοστό στην καριέρα του Μάικ Μπατίστ, αλλά το περιμένει σαν να ήταν… το πρώτο του. «Είµαι παθιασµένος µε τέτοια µατς σαν κι αυτό. Το περιµένω πώς και πώς», δηλώνει στο Goal.

Ο 36χρονος Αμερικανός είναι πανευτυχής για την επιστροφή του στο «τριφύλλι». «Γύρισα σπίτι µου και είµαι απίστευτα ευτυχισµένος γι' αυτό. Ηθελα να γυρίσω πίσω στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Ελλάδα. Είναι το σπίτι µου εδώ», αναφέρει.

Πάντως αναγνωρίζει πως έκανε λάθος όταν βιάστηκε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012. «Κανείς δεν ξέρει περισσότερο από µένα πόσο δύσκολη απόφαση ήταν. Πόσα δύσκολα βράδια πέρασα. Ακόµα και σήµερα, αν µε ρωτήσει κανείς, θα του πω ότι έκανα καλά που στήριξα εκείνη την απόφαση, διότι ο άνθρωπος πρέπει να στηρίζει τις αποφάσεις του. Έκανα, όµως, κι ένα µεγάλο λάθος. Ηταν µια περίεργη περίοδος τότε. Η οµάδα άλλαζε, ο Οµπράντοβιτς και πολλοί παίκτες έφυγαν. Επρεπε να πάρω ένα τηλέφωνο τον πρόεδρο. Να του µιλήσω. Να δω τι σχέδια έχει για τον σύλλογο. Εκανα λάθος που δεν πήρα εκείνο το τηλέφωνο. Τελικά αποδείχτηκε ότι αγωνιστικά ήταν λάθος και η επιλογή µου να πάω στην Φενέρµπαχτσε. Ηταν µια πολύ κακή εµπειρία. Ο προπονητής µε έβαζε να παίζω πότε στο `'3'' πότε στο `'4''. Δεν έπαιζα στη θέση µου», τονίζει.

Παράλληλα διαψεύδει ότι του… είχαν βάλει λόγια για να φύγει. «Η αλήθεια είναι ότι εµένα δεν µε πήρε κανείς τηλέφωνο ούτε µε πλησίασε κάποιος», ξεκαθαρίζει.

Στην επιστροφή του βρίσκει πλέον προπονητή άλλον από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Αλλος ο ένας και άλλος ο άλλος. Ποτέ δυο άνθρωποι δεν µπορεί να είναι ακριβώς ίδιοι. Κι όµως, είναι εξαιρετικοί κόουτς, είναι µαχητές, έχουν τη φιλοσοφία της νίκης και έχουν τρέλα µε τη σκληρή δουλειά», αναφέρει.

Και δεν αμφιβάλλει για τον φετινό Παναθηναϊκό. «Εχουµε µια σπουδαία οµάδα µε εξαιρετικό υλικό. Με πρώτο φυσικά τον Διαµαντίδη. Δεν έχουµε να ζηλέψουµε τίποτα από κανέναν και είµαστε ικανοί να κατακτήσουµε και τους τρεις στόχους µας», υποστηρίζει.

Πρίντεζης: «Πέρσι καλύτεροι αυτοί, φέτος εμείς»

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια το περσινό πρωτάθλημα, αλλά και πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι ανώτερος εκείνου της περασμένης σεζόν.

Πρίντεζης: «Πέρσι καλύτεροι αυτοί, φέτος εμείς»
Έναν καλύτερο, πιο πλήρη και αθλητικό Ολυμπιακό περιμένει τη φετινή σεζόν ο Γιώργος Πρίντεζης, όπως δηλώνει στο Goal.

Ο… υπαρχηγός του Ολυμπιακού θεωρεί πως η φετινή ομάδα θα είναι καλύτερη από την περσινή. «Θα είμαστε πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, το ρόστερ είναι πιο βαθύ κι αυτό θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους παίκτες να ξεκουράζονται περισσότερο. Ο προπονητής είναι για δεύτερη σερί σεζόν στην ομάδα και πλέον γνωρίζουμε καλύτερα τη φιλοσοφία του, τι ζητάει από εμάς και πως να ανταποκριθούμε. Είναι σημαντικό για να δείξουμε πράγματα που δείξαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Ενέργεια, πάθος και να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

Μάλιστα, δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια το περσινό πρωτάθλημα. «Σε κάποιες θέσεις υπερισχύαμε, πέρυσι σταθήκαμε και λίγο άτυχοι. Είμαι ρεαλιστής και βλέπω τα πράγματα όπως είναι. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες επειδή γενικά όταν βρίσκεις δικαιολογίες δεν μπορείς να βελτιωθείς κι εσύ σε αυτό που θες. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, εμείς είχαμε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς και ίσως να είχαμε αδειάσει κιόλας μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου ευρωπαϊκού. Φέτος είμαστε πιο καλοί και πιο αθλητικοί».

Όσο για την απουσία του κόσμου από το αποψινό ντέρμπι λόγω της γνωστής τιμωρίας, τόνισε: «Είναι βλακεία να γίνονται επεισόδια. Η προσοχή επικεντρώνεται σε πράγματα που γίνονται εκτός γηπέδου και είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για όλους. Καλό είναι μέσα στο παρκέ να παίζονται οι τίτλοι».

Αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρωλίγκας, ποια θα ήταν η επιλογή του; «Δεν ξέρω τι θα διάλεγα, το έχω σκεφτεί αρκετές φορές και δεν μπορώ να αποφασίσω, παλαιότερα έλεγα το πρωτάθλημα, τώρα δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Για τον Έλληνα και τα καλοκαίρια των παικτών σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα μετράει πιο πολύ. Για το βιογραφικό του κάθε αθλητή μετράει περισσότερο η Ευρωλίγκα. Για εμένα είναι και τα δύο σημαντικά».

Μαζί και... μόνοι!!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ στο πρώτο από τα πολλά ντέρμπι που θα δώσουν φέτος. Το www.sport-fm.gr αναλύει όλα τα δεδομένα της μάχης.

Μαζί και... μόνοι
Έχουν συνηθίσει να είναι οι μόνοι διεκδικητές του τίτλου εδώ και χρόνια. Σήμερα θα παίξουν και… μόνοι. Σε σκηνικό ανάλογο με αυτό που τελείωσε το περασμένο πρωτάθλημα, και με το γνωστό πολεμικό κλίμα μεταξύ των διοικήσεών τους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται απόψε στη μάχη της Α1 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ. Και παρότι το σημερινό παιχνίδι δεν κρίνει τίποτα και θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, τα κίνητρα για τη νίκη είναι πολλά.

Ντέρμπι ιδιαιτεροτήτων

Οι ιδιαιτερότητες του αποψινού αγώνα είναι πολλές. Πέρα από το «ψυχρό» περιβάλλον του άδειου ΣΕΦ, που μπορεί να επηρεάσει με κάθε πιθανό τρόπο τη μία ή την άλλη ομάδα, είναι σαφές πως οι δύο μονομάχοι είναι ανέτοιμοι (έχοντας αρκετές προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ τους και με τους διεθνείς να έχουν ενσωματωθεί καθυστερημένα ελέω Ευρωμπάσκετ) και λαβωμένοι από τραυματισμούς κομβικών παικτών. Οι δύο προπονητές έχουν δηλώσει πως δεν θα ήθελαν τόσο νωρίς αυτό το ματς παρότι γνωρίζουν ότι δεν κρίνει απολύτως τίποτα και πρόκειται μόνο για την πρώτη από τις πολλές μάχες που θα ακολουθήσουν: μίνιμουμ δύο, αυτές στην κανονική περίοδο και μάξιμουμ πέντε για την Α1, συν μία στο Κύπελλο και με πιθανό «ραντεβού» ακόμη και στην Ευρωλίγκα.

Κρίνει τίποτα;

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και -2 από τα περσινά γεγονότα του τελευταίου τελικού στο ΣΕΦ. Θεωρητικά, λοιπόν, σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού απόψε κρίνεται από την πρώτη αγωνιστική το πλεονέκτημα έδρας στα play offs, αφού οι «πράσινοι» θα έχουν… αέρα τριών νικών έναντι του αντιπάλου τους και θα τον περιμένουν στο δεύτερο γύρο στο ΟΑΚΑ. Αντιθέτως, με νίκη των γηπεδούχων, οι Πειραιώτες πλησιάζουν αμέσως στο -1 και με νίκη στο ΟΑΚΑ, εφόσον δεν στραβοπατήσουν σε κανένα άλλο από τα 24 παιχνίδια της κανονικής περιόδου, θα πάρουν και την πρωτιά.

Αλήθεια, όμως, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το πλεονέκτημα έδρας; Πέρσι ο Ολυμπιακός επικράτησε δύο φορές του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο, αλλά στη συνέχεια έχασε σε τέσσερις τελικούς (έναν του Κυπέλλου και τρεις στα play offs) με το νταμπλ να καταλήγει σε πράσινα χέρια. Φυσικά η έδρα δίνει ένα προβάδισμα, αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα. Κρατήστε κι αυτό: στις 13 φορές που οι «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί σε σειρά τελικών Α1, η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα κατέκτησε τον τίτλο οκτώ φορές κι αυτή με το μειονέκτημα πέντε (μία φορά ο Ολυμπιακός και τέσσερις ο Παναθηναϊκός).

Σαν να είναι εκεί

Με φόρα από την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και τον αέρα του δις πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός περιμένει τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος μπορεί να λείπει, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να παίξουν και για τον κόσμο τους χαρίζοντάς τους μία μεγάλη νίκη. Ένα ροζ φύλλο θα κρατήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «ζωντανή» στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας και θα δώσει ενδιαφέρον σε ολόκληρη την κανονική περίοδο σε επίπεδο κορυφής.

Οι «ερυθρόλευκοι», που χθες προπονήθηκαν υπό το βλέμμα των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Έισι Λο, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μίρζα Μπέγκιτς, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στη μέση, αν και χθες έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Αν ο Σλοβένος γίγαντας είναι ανέτοιμος, τη θέση του στη δωδεκάδα θα πάρει ο Δημήτρης Αγραβάνης. Εκτός μάχης είναι ο ανέτοιμος Μαυροειδής και ο νεαρός Χριστοδούλου (που ως Κύπριος πιάνει θέση ξένου). Ένα από τα στοιχήματα των Πειραιωτών είναι πώς θα ανταποκριθούν οι πρωτάρηδες σε τέτοιο ντέρμπι Λοτζέσκι, Σίμονς, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Μπέγκιτς Παπαπέτρου και Αγραβάνης. Οι… παλιοί, αλλά και οι νεότεροι με τέτοιες εμπειρίες έχουν φροντίσει τις τελευταίες ημέρες να τους βάλουν στο κλίμα.

Να… τελειώνει με την έδρα

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ΣΕΦ για να φύγει όπως και στις τελευταίες δύο επισκέψεις του: νικητής. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως ενδεχόμενη επικράτηση τους χαρίζει από τώρα το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Αυτό μπορεί να μην εξασφαλίζει… τίτλο, αλλά το «τριφύλλι» μετρά στο ΟΑΚΑ 31 νίκες σε ισάριθμα ματς για τους τελικούς της Α1, ενώ μετρά 24 νίκες σε ισάριθμα ματς στο γήπεδό του απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε την έκπληξη και πήρε στην αποστολή τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Παρότι οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως θα επέστρεφε στη δράση στα τέλη Νοεμβρίου, ο Κροάτης γκαρντ προπονήθηκε χθες κανονικά και παρότι ανέτοιμος ίσως σήμερα να είναι ακόμη και στη δωδεκάδα. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά πιθανώς και να πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής! Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Δημήτρης Μαυροκεφαλίδης, που ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό του από το Ευρωμπάσκετ. Οι «πράσινοι» σε σχέση με τον Ολυμπιακό έχουν το πλεονέκτημα πως πέραν των νεοαποκτηθέντων Παππά και Γιάνκοβιτς όλοι οι υπόλοιποι έχουν παραστάσεις από τέτοια ντέρμπι. Ακόμη και οι… καινούριοι Φώτσης-Μπατίστ τα έχουν φάει με το κουτάλι, όπως επίσης και ο Μαυροκεφαλίδης που πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Γκόντας και Παναγιώτου. Πηγή: sport-fm.gr