Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σουφλέρης: «Ο Πανιώνιος μπορεί να διαλυθεί»!

Την ανάγκη να υπάρξει διοίκηση και να γίνει το χρέος βιώσιμο στην Εφορία επισήμανε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Πανιωνίου, Βαγγέλης Σουφλέρης, ώστε να σωθεί η ομάδα.

Σουφλέρης: «Ο Πανιώνιος μπορεί να διαλυθεί»
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Βαγγέλης Σουφλέρης για την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής των «κυανέρυθρων» τόνισε μέσω της “Sportday” πως αυτοί που διοικούν τον Πανιώνιο θα πρέπει να αφήσουν τους εγωισμούς καθώς η ομάδα μπορεί να διαλυθεί.

Αναφέρθηκε στο λόγο που τον ανάγκασε να παραιτηθεί τονίζοντας πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα τελευταία γεγονότα, όπως και το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε διοικητικό συμβούλιο.

Αναφορικά με το χρέος της ομάδας επισήμανε πως δεν ξεπέρνα τα 4,5 εκατομμύρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday»:

Γιατί έγινε τώρα δεκτή η παραίτηση σας;
«Όσες φορές είχα παραιτηθεί ήταν επειδή διαφωνούσα με πράγματα και συμπεριφορές. Τώρα, οι συμπεριφορές ήταν τέτοιες που δεν τούς ρώτησα καν! Ξεπεράστηκαν τα όρια!».

Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έγιναν πράγματα τα οποία είναι πολύ μακριά από τον δικό μου πολιτισμό. Και από το πώς πρέπει να λειτουργεί μια ποδοσφαιρική ομάδα».

Αναφέρεστε τελευταία ή από τότε που αναλάβατε;
«Στο σύνολο των δύο χρόνων έγιναν πολλά στα οποία διαφωνούσαμε, αλλά τα τελευταία έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει! Το δεύτερο ήταν ότι δεν υπήρξε λειτουργία διοικητικού συμβουλίου! Τα περισσότερα μέλη δεν συμμετείχαν ούτε στις συνεδριάσεις ούτε στη διοίκηση. Άρα, δεν μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις».

Ήσασταν ενήμερος για τις ανακοινώσεις που έβγαζε η ΠΑΕ;
«Όχι! Έχω να μετάσχω πάνω από έξι μήνες ως γενικός διευθυντής σε Δ.Σ.!».

Τις αποφάσεις ποιος τις έπαιρνε;
«Ο πρόεδρος Τσάβαλος, ο Καμπανόπουλος και ο Χαριτάκης. Οι υπόλοιποι δεν συμμετείχαν ενεργά».

Για μεταγραφές, αποδεσμεύσεις είχατε επίγνωση;
«Απόλυτη. Και εγώ και ο Κουτλίδης».

Όποιες αποφάσεις-εισηγήσεις έγιναν ήταν δικές σας;
«Όλες, κατά 99%».

Ο Παναγόπουλος είχε λόγο στις αποφάσεις;
«Έφυγε σχετικά γρήγορα...».

Ναι, αλλά ο Παναγόπουλος φέρεται να έφυγε επειδή δεν του πήρατε τον Μπρούνο Πινέιρο και ακολούθως ήρθε ο Παύλος Μητρόπουλος χωρίς να το ξέρει. Ανεπίσημα, ο Κουτλίδης καταλόγισε το φταίξιμο στον Παναγόπουλο και το αντίστροφο. Τι ισχύει;
«Όντως, ο Παναγόπουλος ήθελε τον Πινέιρο. Συμφωνήσαμε σε όλα με τον μάνατζέρ του και απλά ο Πορτογάλος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Είναι αλήθεια ότι για τον Μητρόπουλο, ο Παναγόπουλος δεν ήταν ενήμερος. Οι αποφάσεις ήταν του κ. Παναγόπουλου, αλλά όπου μπορούσε η διοίκηση να βρει κάτι καλό θα το έκανε για να ενισχύσει την ομάδα».

Οι εισηγήσεις του Παναγόπουλου για το ποιοι θα φύγουν ποιες ήταν;
«Έγινε ακριβώς ό,τι εισηγήθηκε».

Εσείς ως διοίκηση δεν μπορούσατε να φωνάξετε τον Γουνδουλάκη να του πείτε το οτιδήποτε;
«Εγώ ως γενικός διευθυντής έκανα αποδεκτές τις εισηγήσεις του προπονητή».

Είναι δυνατόν να γίνεται το λάθος που έγινε με τον Μενδρινό;
«Δυστυχώς, φθάσαμε στο σημείο η όλη διαδικασία να γίνει την τελευταία ημέρα».

Αυτό το «παραιτούμαι-ξεπαραιτούμαι» από εσάς και τον Κουτλίδη το ξέρετε ότι έφθασε σε σημείο που ο κόσμος δεν το πίστευε;
«Ναι. Αναγκαζόμασταν με τον Κουτλίδη να βάζουμε τον εαυτό μας μπροστά μόνο και μόνο για να μαζεύουμε κάποιους ανθρώπους να μη δημιουργήσουν προβλήματα και να μη διαλύσουν την ΠΑΕ».

Ποιοι ήταν αυτοί;
«Δεν θα πω ονόματα».

Ο Τσάβαλος μαθαίνει τελευταίος τα όσα συμβαίνουν;
«Όχι. Απλά, βάζει πιο ψηλά από τον εγωισμό του την αγάπη του για τον Πανιώνιο».

Γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια;
«Ο Πανιώνιος έχει τη μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά υστερεί επικοινωνιακά».

Ο Κουτλίδης όταν είχε παραιτηθεί έκανε κουμάντο;
«Όχι, αλλά όταν ζητούσαν τη γνώμη του, βοηθούσε όσο μπορούσε».

Τι σας πείραξε περισσότερο στη θητεία σας;
«Ότι μια τεράστια προσπάθεια, την ώρα που άρχισε να βγαίνει στο ξέφωτο, φοβάμαι ότι θα έχει άσχημο τέλος αν δεν αλλάξει κάτι. Στενοχωριέμαι πραγματικά. Το καλοκαίρι τρέχαμε με τον Τσάβαλο και τον Καμπανόπουλο, ο οποίος έκανε εκπληκτική δουλειά και βοήθησε απίστευτα».

Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε από αυτά που κάνατε;
«Ίσως το θέμα του Μενδρινού. Ίσως, αν από την αρχή είχα καταλάβει κάποιους ανθρώπους να ήμουν και εγώ διαφορετικός και να μην τους είχα αφήσει να πάρουν τόσο αέρα».

Η επόμενη μέρα για τον Πανιώνιο;
«Πρέπει να βγάλουν προσωπικά, έριδες και εγωισμούς. Αν δεν το κάνουν τώρα, ο Πανιώνιος μπορεί να διαλυθεί! Ξέρω ότι υπεραγαπάνε τον Πανιώνιο. Θα παρακαλούσα να τα βρουν και μετά ας... ξαναμαλώσουν! Στην κατηφόρα τα φρένα δεν πιάνουν πάντα καλά και θέλει μεγάλη προσοχή».

Είναι αλήθεια τα όσα είπε ο Τσακίρης;
«Ναι, όλα».

Συμφωνείτε με την πώληση του «Απήλιον»;
«Όταν με ρώτησε ο Τσάβαλος "τι να κάνουμε;", του είπα ότι αν πρόκειται για πάνω από 500.000 ευρώ πάρτε τα και φύγετε γρήγορα! Υπήρχε μεγάλη ανάγκη για χρήματα. Το ότι, όμως, θα στοιχίσει μεσο-μακροπρόθεσμα στον Πανιώνιο είναι δεδομένο και επίσης το είπα. Δυστυχώς, σε έναν πόλεμο δεν κοιτάς οι μπότες να είναι καθαρές, αλλά να σωθείς».

Γιατί δεν ενημερώσατε τον κόσμο;
«Δεν είχαμε καλό επικοινωνιακό κομμάτι. Είμαι και εγώ λίγο αντιδημοσιογραφικός».

Τι πρέπει να γίνει για να εξυγιανθεί η ΠΑΕ;
«Να υπάρχει ισχυρή και λογική διοίκηση. Επίσης, να βρεθεί τρόπος να γίνει βιώσιμο το χρέος προς την Εφορία. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην τωρινή ρύθμιση! Σωστές επιλογές και η ομάδα να πουλάει έναν παίκτη κάθε χρόνο. Πιστεύω, χρειάζονται γύρω στα δυόμισι χρόνια».

Πόσο είναι το χρέος της ΠΑΕ;
«Συνολικά δεν ξεπερνάει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Όταν ξεκινήσαμε ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ σίγουρα!».

Οι ενέργειες που κάνατε για επενδυτή τι απέγιναν;
«Δεν βρέθηκε άνθρωπος που να δείξει πραγματικό ενδιαφέρον. Εγώ, όντως, είχα βρει έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν και προσωπικός μου φίλος. Μπήκαμε στη διαδικασία να μεταφέρει χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να προχωρήσουμε. Όταν συνειδητοποίησα ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τη δική τους λογική κατάλαβα ότι θα εκτεθώ και εγώ και αυτός!».

Ο κόσμος ισχυρίζεται ότι συμβαίνει για να κερδίσετε χρόνο...
«Είναι αστείο αυτό. Στη ΦΙΦΑ ακόμη και σήμερα τρέχουν υποθέσεις. Περιμένουμε να δικαστούν και αφού φάμε την "καμπάνα" να ζητήσουμε το φάκελο για να πάμε σε δεύτερο βαθμό! Το πρόβλημα είναι ότι από ένα σημείο και μετά κάποιοι κουράστηκαν και δεν υπήρχε ομοιογένεια. Αλλά αυτά τα αποτελέσματα τα οποία έχει κατορθώσει είναι εξωπραγματικά. Μόνο και μόνο για να λύσεις τόσα συμβόλαια και να έχεις κέρδος είναι τεράστια επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: