Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Κούρεμα ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει, εδώ και τώρα, οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, υπογραμμίζει τη Δευτέρα στη γερμανική Suddeutsche Zeitung ο πρόεδρος του επενδυτικού κολοσσού Pimco.

«Κούρεμα ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»
Ώρα αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα παγκοσμίως, Pimco, Μοχάμεντ ελ Εριάν, υπάρχουν δύο δρόμοι : Μία τελευταία διαγραφή χρέους ή έξοδος των δύο χωρών από την Ευρωζώνη.

«Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται διαγραφή χρέους οριστικά», δηλώνει ο ελ Εριάν στη Suddeutsche Zeitung. Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής της Pimco, συνιστά, μάλιστα, αν είναι δυνατόν, μέσα στο 2014 να ληφθεί οριστική απόφαση για το εάν οι δύο χώρες θα πρέπει να εγκαταλείψουν (!) τη ζώνη του ευρώ.

Την ώρα, που τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή φαίνεται να επιστρέφουν, οι Βρυξέλλες δίνουν έναν τόνο αισιοδοξίας.

Μέσω του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν εκφράζουν την άποψη ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το λεγόμενο «δημοσιονομικό κενό» δείχνει να απασχολεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Ιταλός πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, προανήγγειλε τη χορήγηση νέου πακέτου στήριξης της χώρας μας.

Εν τω μεταξύ, η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, καθώς και η έξοδος (Δεκέμβριος του ’13) της Ιρλανδίας από τα Μνημόνια, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogoup), που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: