Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σενάρια βοσνιακής φαντασίας!!

Βοσνιακή ιστοσελίδα γράφει ότι η ΕΠΟ έχει τάξει χρήματα στη Λιθουανία για να κόψει βαθμούς από τη Βοσνία και πως είχε επίσης δώσει αντίστοιχο πριμ στη Σλοβακία. Η αντίδραση της ομοσπονδίας.

Σενάρια βοσνιακής φαντασίας
Η καλπάζουσα φαντασία μίας (αγγλόφωνης) βοσνιακής ιστοσελίδας αναφέρει πως η ΕΠΟ έχει υποσχεθεί πριμ στη Λιθουανία για να κόψει βαθμούς από τη Βοσνία την Τρίτη και να στείλει την Ελλάδα ως πρώτη κι απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μάλιστα δεν σταματά εκεί, αλλά τονίζει πως είναι επιβεβαιωμένο (!) ότι η ελληνική ομοσπονδία είχε δώσει χρήματα στη Σλοβακία για να νικήσει στο ματς με τους Βόσνιους του Σεπτεμβρίου. Τότε που ακόμη οι Σλοβάκοι είχαν μεγάλο κίνητρο από μόνοι τους για να κερδίσουν, προκειμένου να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Στην ΕΠΟ ασφαλώς κι έβαλαν τα γέλια στο άκουσμα της «είδησης». Σχολίαζαν ότι σε καιρούς που η κρίση φέρνει δυσκολίες στην κάλυψη των βασικών αναγκών της ομοσπονδίας, κάποιοι φαντάζονται πως η ΕΠΟ προσφέρει χρήματα δεξιά κι αριστερά. Παράλληλα έκαναν λόγο για προφανείς σκοπούς από κάποιους να προκαλέσουν.

Η πραγματικότητα, φυσικά, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει η βοσνιακή ιστοσελίδα bhdragons.com (, που ίσως λέγεται έτσι επειδή γράφει… παραμύθια και «δράκους»). Τα γεγονότα, άλλωστε, άλλα πράγματα δείχνουν. Το ματς της Λιθουανίας με τη Βοσνία δε θα γίνει σε πλαστικό χλοοτάπητα (όπως αυτόν στον οποίο έπαιξε η Εθνική), αλλά σε χορτάρι. Παράλληλα οι Λιθουανοί άφησαν εκτός προσκλητηρίου έμπειρους παίκτες δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Επιπροσθέτως, οι Βόσνιοι φέρονται να έχουν κλείσει φιλικό από τώρα με την Αργεντινή στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, στις ημερομηνίες των μπαράζ. Τέλος, η απόδοση που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες για νίκη της Βοσνίας στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Λιθουανία είναι… προκλητικά χαμηλή παρότι πρόκειται για ομάδα που έχει ηττηθεί μόνο από την Ελλάδα στην έδρα της σε αυτή την προκριματική φάση και προέρχεται από άνετη νίκη με 2-0 επί της Λετονίας την Παρασκευή. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: