Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η μπίλια στο κυανέρυθρο!!

Ο Πανιώνιος ήταν ο νικητής του «θρίλερ» της πρεμιέρας της Α1 μπάσκετ των ανδρών κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Η μπίλια στο κυανέρυθρο
Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 74-72 στο κλειστό της Γούβας των αντιπάλων τους, το πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της διοργάνωσης και ξεκίνησαν με το «δεξί» την προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την τρίτη θέση που κατέκτησαν στην περυσινή περίοδο. Αντίθετα, η ομάδα των δυτικών προαστίων έδειξε πως και φέτος θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για όλους, ειδικά στην έδρα της.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν ένα μικρό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως το έχαναν σε πολλά σημεία της και χρειάστηκαν την ευστοχία στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και τα άστοχα σουτ των Νίκου και Μαγκουνή για να επικρατήσουν.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι ΜακΚόλουμ με 23 και Ντούβνιακ με 17 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Νίκου με 14 πόντους.

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν πιο καλά και προηγήθηκαν με +3, όμως οι ξένοι του Πανελευσινιακού έκαναν ένα 6-0 σερί και έδωσαν ένα +3 στην ομάδα τους. Χάρη στην υπεροχή τους στα δίποντα και στα ριμπάουντ, οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα διατηρούσαν ένα προβάδισμα μέχρι το 4’, όμως, στη συνέχεια, τα τρίποντα των φιλοξενούμενων και οι περισσότερες ασίστ τους έδωσαν ένα +3. Ένα προσωπικό 5-0 σερί του Μάντζαρη έδωσε ένα +2 στον Πανελευσινιακό, όμως το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, οι ψηλοί του Πανιωνίου έκαναν τη διαφορά και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν ένα +2. Όμως, η υπεροχή τους σε δίποντα και τρίποντα, παρά την απώλεια πολλών ριμπάουντ, τους έδωσε ένα +4 με +7, με πρωταγωνιστή τον ΜακΚόλουμ σε εκείνο το διάστημα. Οι Έλληνες παίκτες του Πανελευσινιακού προσπαθούσαν να μειώσουν σε εκείνο το διάστημα και ο Παπαμακάριος ισοφάρισε στο 19’. Στο 37-38, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 4-0 με Μάντζαρη και Τζόουνς και «έκλεισαν» το ημίχρονο στο +3.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την πλήρη αστοχία του Πανιωνίου και διατηρούσαν ένα προβάδισμα που έφτασε μέχρι το +5, χάρη στην υπεροχή τους στα ριμπάουντ, που τους επέτρεπαν δεύτερες επιθέσεις. Μετά το 35΄, οι Ελευσίνιοι κρατούσαν το προβάδισμα, όμως σε εκείνο το σημείο οι «κυανέρυθροι» βρήκαν τις λύσεις μέσα από τη ρακέτα και από την περιφέρεια και κατάφεραν να προηγηθούν με +3 με τον ΜακΚόλουμ και διατηρούσαν ένα +2 μέχρι το 39’. Οι Φαγέ και Ρολέϊ-Ρος έκαναν ένα 5-0 σερί και έδωσαν ένα +2 στην ομάδα τους και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον Πανελευσινιακό.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα σερί 4-0 του Πανιωνίου έφερε ένα + 3 για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Μελισσαράτος με ένα 5-0 σερί έδωσε ένα +2 για τον Πανελευσινιακό. Εκεί, οι ψηλοί του Πανιωνίου ανέλαβαν δράση και, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές ασίστ που δέχονταν και τα καλά ποσοστά στα δίποντα, απέκτησαν ένα +7, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ +5 και 7 σε αυτό το διάστημα. Ο Νίκου με τρίποντο έφερε το -2 στα 15’’, ο Μπατής ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει, κάτι που έκανε και ο Νίκου στη συνέχεια, όμως τα σουτ των Μαγκουνή και Νίκου δεν βρήκαν στόχο μετά τα ριμπάουντ που πήραν και, έτσι, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήραν το ροζ φύλλο.


Δεκάλεπτα: 19-19, 41-38, 57-56, 72-74

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 14, Παπαμακάριος 8, Ρόλεϊ-Ρος 6, Τζόουνς 5, Μαγκουνής 8, Φαγέ 12, Μελισσαράτος 5, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 10

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΜακΚόλουμ 23, Ντούβνιακ 17, Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 6, Μπατής 10, Καββαδάς 6, Σίμτσακ 8 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: