Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μπατίστ: «Ήταν λάθος μου…»

Ο Μάικ Μπατίστ δηλώνει ανυπόμονος για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και ομολογεί πως έκανε λάθος όταν… βιάστηκε να φύγει από το «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2012.

Μπατίστ: «Ήταν λάθος μου…»
Το αποψινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού θα είναι το εξηκοστό στην καριέρα του Μάικ Μπατίστ, αλλά το περιμένει σαν να ήταν… το πρώτο του. «Είµαι παθιασµένος µε τέτοια µατς σαν κι αυτό. Το περιµένω πώς και πώς», δηλώνει στο Goal.

Ο 36χρονος Αμερικανός είναι πανευτυχής για την επιστροφή του στο «τριφύλλι». «Γύρισα σπίτι µου και είµαι απίστευτα ευτυχισµένος γι' αυτό. Ηθελα να γυρίσω πίσω στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Ελλάδα. Είναι το σπίτι µου εδώ», αναφέρει.

Πάντως αναγνωρίζει πως έκανε λάθος όταν βιάστηκε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012. «Κανείς δεν ξέρει περισσότερο από µένα πόσο δύσκολη απόφαση ήταν. Πόσα δύσκολα βράδια πέρασα. Ακόµα και σήµερα, αν µε ρωτήσει κανείς, θα του πω ότι έκανα καλά που στήριξα εκείνη την απόφαση, διότι ο άνθρωπος πρέπει να στηρίζει τις αποφάσεις του. Έκανα, όµως, κι ένα µεγάλο λάθος. Ηταν µια περίεργη περίοδος τότε. Η οµάδα άλλαζε, ο Οµπράντοβιτς και πολλοί παίκτες έφυγαν. Επρεπε να πάρω ένα τηλέφωνο τον πρόεδρο. Να του µιλήσω. Να δω τι σχέδια έχει για τον σύλλογο. Εκανα λάθος που δεν πήρα εκείνο το τηλέφωνο. Τελικά αποδείχτηκε ότι αγωνιστικά ήταν λάθος και η επιλογή µου να πάω στην Φενέρµπαχτσε. Ηταν µια πολύ κακή εµπειρία. Ο προπονητής µε έβαζε να παίζω πότε στο `'3'' πότε στο `'4''. Δεν έπαιζα στη θέση µου», τονίζει.

Παράλληλα διαψεύδει ότι του… είχαν βάλει λόγια για να φύγει. «Η αλήθεια είναι ότι εµένα δεν µε πήρε κανείς τηλέφωνο ούτε µε πλησίασε κάποιος», ξεκαθαρίζει.

Στην επιστροφή του βρίσκει πλέον προπονητή άλλον από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Αλλος ο ένας και άλλος ο άλλος. Ποτέ δυο άνθρωποι δεν µπορεί να είναι ακριβώς ίδιοι. Κι όµως, είναι εξαιρετικοί κόουτς, είναι µαχητές, έχουν τη φιλοσοφία της νίκης και έχουν τρέλα µε τη σκληρή δουλειά», αναφέρει.

Και δεν αμφιβάλλει για τον φετινό Παναθηναϊκό. «Εχουµε µια σπουδαία οµάδα µε εξαιρετικό υλικό. Με πρώτο φυσικά τον Διαµαντίδη. Δεν έχουµε να ζηλέψουµε τίποτα από κανέναν και είµαστε ικανοί να κατακτήσουµε και τους τρεις στόχους µας», υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: