Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

"Ζαχαρώνουν" τον Φέτφα!!

Κατάσκοπος της Έβερτον θα βρίσκεται στις εξέδρες του «Ζοσέ Αλβαλάδε» προκειμένου να παρακολουθήσει αγωνιζόμενο τον Γιάννη Φετφατζίδη στο φιλικό (12/8, 21:00) του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.
"Ζαχαρώνουν" τον Φέτφα!
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του νεαρού μεσοεπιθετικού με την φανέλα του Ολυμπιακού δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητους τους ανθρώπους της Έβερτον, οι οποίοι θέλουν να αποκομίσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις ικανότητες του 21χρονου διεθνούς χαφ εξτρέμ τον οποίο παρακολουθούν εδώ και καιρό.
Έτσι λοιπόν στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας την Κυριακή, θα βρεθεί ξανά κατάσκοπος του αγγλικού συλλόγου για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενο τον «Φέτφα».
Αξίζει να σημειώσουμε πως στις εξέδρες του γηπέδου θα υπάρχουν και άνθρωποι των Σεβίλλη, Μπενφίκα και Μάλαγα για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιριστές που τους ενδιαφέρουν.

πηγή: sportdog.gr   

I love this game!!

Συγκλονιστικός ο τελικός του μπάσκετ στο Λονδίνο! Χρυσοί οι ΝΒΑερς των ΗΠΑ, λύγισαν στο τέλος 107-100 τη μεγάλη Ισπανία του συγκινητικού Πάου Γκασόλ, σε ένα από το καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας!
I love this game!
Oι Ισπανοί το πάλεψαν συγκινητικά σε όλη τη διάρκεια του ματς, για 38 λεπτά περίπου, αλλά δεν απέφυγαν τελικά το... αναπόφευκτο! Οι υπερηχητικοί Αμερικάνοι του Σιζέφσκι βρήκαν στο τέλος τις λύσεις, κρεμώντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, όπως και το 2008 κόντρα στους "φούριας ρόχας"...
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Αμερικανοί συνέχισαν να σκοράρουν πολύ με τρίποντα, όπως στα περισσότερα ματς, εκμεταλλευόμενοι και τη «ζώνη» των Ισπανών. Οι παίκτες του Σιζέφσκι είχαν 7/10 τρίποντα (Ντουράντ 12π., Άντονι 8π.), ενώ η Ισπανία είχε έναν εξαιρετικό Ναβάρο, ο οποίος έκλεισε το δεκάλεπτο με 14 πόντους (1/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/3 βολές) και το σκορ 35-27 για την "αστερόεσσα".
Η Ισπανία μπόρεσε να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά οι παίκτες του Σκαριόλο υπέπεσαν σε πολλά φάουλ και ο Μαρκ Γκασόλ έφτασε στα 4 φάουλ ενώ ο Φελίπε Ρέγιες 3 φάουλ, γεγονός που αποδυναμώνει τους «φούριας ρόχας» κάτω από το καλάθι στο β' μέρος. Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των βολών εκατέρωθεν, με την Ισπανία να έχει συνολικά 9/22 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 19/21 βολές, 21 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 5 λάθη. Οι ΗΠΑ είχαν 10/19 δίποντα, 8/18 τρίποντα (σ.σ. μόλις 1/8 στο β' δεκάλεπτο), 15/18 βολές, 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 λάθη και το σκορ στην ανάπαυλα να είναι 59-58 υπέρ των ΗΠΑ.
Οι "φούριας ρόχας" έμεναν μες στο ματς και στο 3ο δεκάλεπτο, αφού δεν έδιναν το δικαίωμα στις ΗΠΑ να πάρει προβάδισμα χάρη στη «ζώνη» της, ενώ ήταν πολύ διαβασμένοι όσον αφορά την επίθεση των Αμερικανών. Τη διαφορά στο γ' δεκάλεπτο έκανε ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους σε αυτήν την περίοδο, την ώρα που για τους Αμερικανούς ξεχωρίζει ο Κέβιν Ντουράντ με 27 πόντους και 7/16 σουτ εντός πεδιάς, με το σκορ να είναι 83-82 για την ομάδα του Σιζέφσκι!
Στο 37` η Ισπανία μείωσε στο καλάθι (97-91), αλλά 5 σερί πόντοι από τον Λεμπρόν έκαναν το 102-93 στο 38` και κάπου εκεί έληξε η σεμνή τελετή για να φτάσουμε στο τελικό 107-100.
Τα δεκάλεπτα: 35-27, 59-58, 83-82, 107-100

πηγή: sportdog.gr   

Δεν δίνει Μπουονανότε η Μάλαγα!!

Η Μάλαγα ξεπουλάει ότι καλύτερο διαθέτει αλλά όχι και το μεγάλο της αστέρι, Ντιέγο Μπουονανότε, καθώς αρνήθηκε την πρόταση της Ντεπορτίβο
Δεν δίνει Μπουονανότε η Μάλαγα
Η πόρτα της εξόδου είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της Μάλαγα φέρει πρόταση αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει και για τον Ντιέγκο Μπουονανότε.
Ο Αργεντινός μέσος είναι ένα από τα πιο ποιοτικά «εργαλεία» του Πελεγκρίνι και δεν υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί. Για αυτό και απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η πρόταση της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Πηγή: leoforos.gr

Μετάλλιο με ανατροπή οι Σέρβοι!!

Η Σερβία με μια επική αντεπίθεση στα τελευταία έξι λεπτά του μικρού τελικού κέρδισε το Μαυροβούνιο με 12-11 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Μετάλλιο με ανατροπή οι Σέρβοι
Οι Μαυροβούνιοι με γκολ του Αλεκσάντρ Ιβοβιτς προηγήθηκαν 11-8, 6:23 πριν από το τέλος του αγώνα, αλλά οι Σέρβοι με ένα σερί 4-0 έφτασαν στη νίκη.
Η αντεπίθεση άρχισε με γκολ του Φίλιπ Φιλίποβιτς στον παίκτη παραπάνω (5:53), ο Σλόμπονταν Νίκιτς σκόραρε από τα 2μ, μειώνοντας σε 11-10 (4΅38), για να έρθει ξανά ο Φιλίποβιτς και να ισοφαρίσει σε 11-11 με γκολ από την περιφέρεια (1:41).
Η ολική ανατροπή ήρθε με γκολ του αρχηγού της Σερβίας Βάνια Ουντόβισιτς, 55'' πριν από το τέλος.
Ετσι η Σερβία, όπως και στο Πεκίνο πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το Μαυροβούνιο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο Ολυμπιακό του μετάλλιο.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 5-4, 1-4.
Μαυροβούνιο (Πέροβιτς): Ιβοβιτς 3, Ζλόκοβιτς 2, Τζόκιτς 2, Μλ. Γιάνοβιτς 1, Μπρούλιαν 1, Ν. Γιάνοβιτς 2.
Σερβία (Ντ. Ουντόβισιτς): Α Φιλίποβιτς 3, Β. Ουντόβισιτς 1, Πρλαίνοβιτς 1, Πιγιέτλοβιτς 2, Νίκιτς 2, Μίτροβιτς 1, Γκότσιτς 1, Ράντεν 1.
Πηγή: sentra-goal.gr

Ζαπάτα: «Θα δείξω ποιος είμαι»

Αποφασισμένος να αφήσει πίσω του την κακή σεζόν με τη Βιγιαρεάλ και να πετύχει τους στόχους του με τη Μίλαν, δήλωσε στην επίσημη παρουσίαση του ο Κριστιάν Ζαπάτα.
«Αποδέχθηκα την πρόταση της Μίλαν επειδή είναι μια σπουδαία ομάδα που πάντα διεκδικεί τίτλους. Μπορώ να αγωνιστώ και στο δεξί άκρο της άμυνας αν χρειαστεί αλλά προτιμώ να είμαι στόπερ. Δεν με φοβίζει το γεγονός ότι είμαι ο διάδοχος του Τιάγκο Σίλβα και αυτό που θέλω είναι να δουλέψω καλά για να δείξω τι μπορώ να προσφέρω. Το ξέρω ότι είμαι καλός παίκτης και θα προσπαθήσω για το καλύτερο, γνωρίζοντας ότι η Μίλαν έχασε τους δύο καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, τον Σίλβα και τον Νέστα», τόνισε ο Κολομβιανός αμυντικός και συνέχισε: «Εχω αγωνιστεί έξι χρόνια στην Ιταλία και είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφω σε αυτή τη χώρα που τη θεωρώ σπίτι μου. Στην Ισπανία ήταν δύσκολο από την αρχή να προσαρμοστώ. Θέλω να δουλέψω με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που έχει αποδείξει την αξία του».


πηγή: gazzetta.gr

Προβληματισμένοι Λατσιάλι...!!

Η ήττα από τη Χετάφε έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί των φιλικών της Λάτσιο και προκάλεσε αποδοκιμασίες των οπαδών και νεύρα στον Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς.
Οι Λατσιάλι παρουσιάστηκαν στον κόσμο τους το Σάββατο αντιμετωπίζοντας την Χετάφε στο Ολίμπικο αλλά ηττήθηκαν με 0-1, για να προστεθεί η ήττα σε αυτές που είχαν προηγηθεί κόντρα σε Σιένα, Τορίνο και Γαλατασαράι.

Η εμφάνιση της ομάδας και κυρίως το γεγονός ότι δεν σκόραρε ούτε σε αυτό το ματς έφερε τις αποδοκιμασίες των τιφόζι από τις εξέδρες, με τον προπονητή της Λάτσιο να μην κρύβει τον προβληματισμό του σε δηλώσεις του την Κυριακή.

«Το σύστημα δεν παίζει μεγάλο ρόλο αυτή τη στιγμή καθώς πρέπει να βελτιωθούμε σε ατομικό επίπεδο και να δώσουν οι παίκτες περισσότερα στην ομάδα. Είμαστε κουρασμένοι και με λάθος νοοτροπία. Κάποιοι ποδοσφαιριστές πραγματικά πρέπει να δώσουν περισσότερα. Θέλω παίκτες που δίνουν τα πάντα, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά και όποιος δεν το καταλάβει αυτό απλά δε θα παίζει. Δεν με ενδιαφέρει τι παίκτες μπορούμε να αποκτήσουμε ως το τέλος του μήνα αλλά το πώς θα βελτιωθούν αυτοί που είναι στη διάθεση μου τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτκοβιτς.


πηγή: gazzetta.gr

Με ρεπό τον 15Αύγουστο!!

O Γιώργος Δώνης είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι θα προπονηθούν το απόγευμα της Τρίτης στη Ν. Μεσημβρία και μετά θα επιστρέψουν ξανά στη δράση το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης.
Με ρεπό τον 15Αύγουστο
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δε θα προπονηθούν τη μέρα της Παναγίας (15 Αυγούστου), έτσι ώστε όλοι να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους και να ηρεμήσουν για σχεδόν ένα διήμερο.
Ο Γιώργος Δώνης βλέπει με ικανοποίηση την προσπάθεια των παικτών του στις προπονήσεις, μια και δε ζητάει και λίγα πράγματα. Ολοι γνωρίζουν ότι ο πήχυς έχει μπει ψηλά από την αρχή και ότι οι υποχρεώσεις τού Δικεφάλου είναι αρκετές και την τρέχουσα σεζόν. Γι΄ αυτό το λόγο και τα ρεπό είναι αναγκαία για να... φορτώσουν όλοι ξανά τις μπαταρίες τους.
Πηγή: paok24.com

Για τον Μαγκντί του Πανιωνίου… βάζει το χέρι του στη φωτιά!

Ο Βλάχος δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την αξία του Αιγύπτιου μέσου, αλλά θέλει να διαπιστώσει ο ίδιος σε τι κατάσταση βρίσκεται και πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να είναι έτοιμος
Για τον Μαγκντί του Πανιωνίου… βάζει το χέρι του στη φωτιά
Την ύπαρξη του ονόματος του Αχμέτ Μαγκντί στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, την είχε αποκαλύψει το aek365 στις 29 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή που ο Αιγύπτιος μέσος προτάθηκε στην Ένωση, οι ιθύνοντες της ομάδας έθεσαν αμέσως την περίπτωσή του υπόψην του Βαγγέλη Βλάχου, καθώς ο προπονητής της ΑΕΚ είχε συνεργαστεί με τον ποδοσφαιριστή στον Πανιώνιο και -φυσικά- ήταν αυτός που θα μπορούσε να έχει την πιο ολοκληρωμένη άποψη από όλους για την αξία του και τις δυνατότητές του.
Το πρώτο πράγμα που είπε ο Βλάχος όταν του μεταφέρθηκε αυτό το ζήτημα ήταν: «Ο Μαγκντί του Πανιωνίου είναι παιχταράς». Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε... ξετρελαθεί τότε με τη συνεργασία που είχε με τον Αιγύπτιο στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. «Ήταν ένα "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή. Δεν σταματούσε να τρέχει. Κάλυπτε όλους τους χώρους. Είχε τρομερά φυσικά προσόντα και ήξερε τη θέση πάρα πολύ καλά. Αν είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τότε, θα είναι μια πολύ καλή μεταγραφή», ήταν τα λόγια του Βλάχου προς τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τον Αιγύπτιο μέσο.
Ωστόσο, κάπου εκεί μπήκε το... «αλλά». Ο Μαγκντί έχει να αγωνιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν τα τραγικά επεισόδια στο ντέρμπι της Αλ Μασρί με την Αλ Αχλί (που είχαν απολογισμό 79 νεκρούς!), προκάλεσαν την διακοπή του πρωταθλήματος στην Αίγυπτο. Μάλιστα, πήρε αρκετό χρόνο στον ποδοσφαιριστή να συνέλθει από το σοκ και να αρχίσει να σκέφτεται πάλι το μέλλον της καριέρας του, καθώς δεν ήταν εύκολο να ξεπεράσει όσα βίωσε. Χαρακτηριστικό των όσον πέρασε είναι η δήλωσή που είχε κάνει τότε ότι «πατήσαμε πάνω από νεκρούς για να μπούμε στα αποδυτήρια», αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αποφάσισαν να δώσουν πρόωρα τέλος στην καριέρα τους.
Το πρόβλημα του Βλάχου, λοιπόν, ήταν και είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκεται τώρα ο Μαγκντί. Μάλιστα, όπως έχει μεταφέρει στους ανθρώπους της ΑΕΚ, αν ο παίκτης έχει απλά μείνει λίγο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς με τα φυσικά προσόντα που έχει, ο προπονητής της Ένωσης θεωρεί ότι σύντομα θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Αν όμως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται απαιτήσει μεγάλο διάστημα επανένταξης, ο Βλάχος θεωρεί πως η ΑΕΚ δεν έχει τη δεδομένη στιγμή την πολυτέλεια να τον περιμένει. Πόσο μάλλον τη στιγμή που ο Αιγύπτιος θα αποτελέσει την τρίτη και τελευταία «κανονική» μεταγραφή της ομάδας, μετά την απόκτηση των Γιάγκο και Φουρτάδο.
Αυτός είναι ο λόγος που ο Βλάχος επέμεινε να δοκιμάσει τον Αιγύπτιο μέσο. Δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο «καλός Μαγκντί» θα αποτελέσει μια... σούπερ μεταγραφή για τη φετινή ΑΕΚ, ωστόσο, θέλει να διαπιστώσει ο ίδιος σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης και να εκτιμήσει πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να είναι έτοιμος.

πηγή: aek365.gr

"Είμαστε σκληρά καρύδια"

Ο Νίκος Λαζαρίδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου για την κλήρωση με την Νιούκαστλ, την εμπειρία του από την Ευρώπη με τον Άρη, ενώ έστειλε μήνυμα στους φίλους της ομάδας.
"Είμαστε σκληρά καρύδια"
"Όλοι καταλάβαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν θέλαμε να πετύχουμε στο δρόμο μας αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η Νιούκαστλ αποτελεί για εμάς μια μεγάλη πρόκληση.
Είναι ένας αντίπαλος με μεγάλη δυναμικότητα αλλά κι εμείς έχουμε καλό σύνολο και θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σκληρό καρύδι", είπε αρχικά και συνέχισε
Οι «καρακάξες»,, στο παρά πέντε έχασαν πέρσι την έξοδό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό κάτι προφανώς σημαίνει....
«Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, ανεβαίνει επίπεδο συνεχώς και η Νιούκαστλ που αποτελεί μέρος του ποδοσφαίρου κάνει συνεχώς βήματα προόδου. Εμείς δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό αλλά να δούμε τη δική μας ομάδα και πως θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε».
Η δική μας ομάδα, μπορεί να θεωρείται άπειρη στην Ευρώπη αλλά είναι έμπειρη από παίκτες.
«Αυτό πράγματι ισχύει γιατί πολλά παιδιά έχουμε τέτοια εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με λίγη τύχη όλα γίνονται και μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά θα πρέπει να πιάσουμε μια μεγάλη απόδοση».
Στα συν, θα προσθέταμε όμως και την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος έχει πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια.
«Ο προπονητής μας είναι πολύ έμπειρος, έχει πλούσια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά».
Το πρώτο παιχνίδι είναι μέσα στην έδρα μας. Το ιδανικό σενάριο ποιο είναι για σένα;
«Σε αυτά τα παιχνίδια πολλά κρίνονται από το μηδέν στην άμυνα. Τουλάχιστον να μην δεχθείς γκολ και να προσπαθήσεις να σκοράρεις έστω και μια φορά. Πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και αποφασιστικοί ως ομάδα, να είμαστε σφικτοί και να διαφυλάξουμε τα νώτα μας».
Η Νιούκαστλ έχει στην επίθεση παίκτες μεγάλης κλάσης. Ο βαθμός δυσκολίας για εσάς τους αμυντικούς θα είναι πολύ μεγάλος.
«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο η επίθεση αλλά όλες οι γραμμές. Εμείς πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των αντιπάλων αυτών, να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Μέσα στο γήπεδο εξάλλου κρίνονται όλα γύρω από τις τέσσερις γραμμές στις οποίες πρέπει να δείξουμε ποια ομάδα είμαστε και επαναλαμβάνω με τη βοήθεια της τύχης όλα μπορούν να γίνουν».
Πριν δύο χρόνια είχες σκοράρει με τη φανέλα του Άρη και έδωσες τη νίκη στο «Βιδέλντε Καλντερόν» επί τις Ατλέτικο Μαδρίτης. Τότε σας έδιναν ελάχιστες πιθανότητες.
«Η νίκη αυτή δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και πως όλα μπορούν να συμβούν. Είχαμε στους ομίλους μεγάλες ομάδες όπως η Λεβερκούζεν και η Ατλέτικο την οποία κερδίσαμε δύο φορές. Ποιος το περίμενε ότι θα νικούσαμε στη Μαδρίτη; Και όμως το πετύχαμε. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και φέτος στον Ατρόμητο».
Κι ένα μήνυμα στους φιλάθλους μας εν όψει του πρώτου αγώνα...
«Τους θέλουμε κοντά μας και να γεμίσουν το γήπεδο. Εμείς τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων μας για να τους κάνουμε υπερήφανους και γιατί όχι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Τερμάτισε 33ος ο Ηλίας!!

Δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 20άδα στον τελικό της ορεινής ποδηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Περικλής Ηλίας.
Τερμάτισε 33ος ο Ηλίας
Ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 33η θέση με χρόνο 1:38:51.
Το χρυσό μετάλλιο στο νήμα, πήρε ο Τσέχος Γιάροσλαβ Κούλαβι με 1:29:07, ενώ το αργυρό ο Νίνο Σούρτερ από την Ελβετία (1:29:08) ο οποίος είχε αναδειχθεί «χάλκινος» ολυμπιονίκης στο Πεκίνο.
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ιταλός Μάρκο Αουρέλιο Φοντάνα (1:29:32).
Δεν τερμάτισε ο «χρυσός» στο Πεκίνο, Ζουλιέν Αμπσαλόν από τη Γαλλία, ενώ ο συμπατριώτης του Ζαν Κριστόφ Περό που είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο το 2008 κατετάγη 29ος.

πηγή: sportdog.gr   

"Οι αθλητές μας δεν είχαν κίνητρα"

Για πρώτη φορά μετά το 1992 ο ελληνικός στίβος δεν κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ γι' αυτό φταίει η Πολιτεία και η κρίση.
"Οι αθλητές μας δεν είχαν κίνητρα"
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έδωσε τη δική του εξήγηση για την εικόνα της ελληνικής ομάδας στο Λονδίνο:
«Δεν είναι μια απλή προσέγγιση να λέμε είχαμε πτώση. Υπάρχουν εξηγήσεις που αφορούν πολλά αθλήματα. Για παράδειγμα, η παντελής έλλειψη κινήτρων σε σχέση με το παρελθόν. Αφήνω έξω την οικονομική κρίση που έχει μειώσει αφάνταστα τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και φυσικά του ΣΕΓΑΣ. Με ρωτάνε τα παιδιά στο Λονδίνο αν θα βρούνε μια δουλειά, δεν με ρωτάνε για πριμ. Με τι κουράγιο να προσπαθούν για επιτυχίες όταν άλλα παιδιά στην ηλικία τους κάθε μέρα αντί για προπόνηση ψάχνουν και βρίσκουν με περισσότερες ελπίδες μια εργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθώ ότι στο Λονδίνο οι αθλητές στίβου για διάφορους λόγους έμειναν μακριά από τις δυνατότητές τους και τις επιδόσεις τους, κάτι που θα αποτελέσει σημείο συζήτησης με τους προπονητές μας» δηλώνει στο "Έθνος της Κυριακής" ο κ. Σεβαστής.
Για το γεγονός ότι στο ΣΕΓΑΣ δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα τεχνολογικής υποστήριξης των αθλητών, για το γεγονός ότι δεν μπήκαν οι βάσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση όταν υπήρχαν χρήματα ώστε οι αθλητές να μην καταφεύγουν σε κομπογιαννίτες για ένα σωστό συμπλήρωμα διατροφής, για το γεγονός ότι ο κάθε αθλητής παίρνει ότι φάρμακο βρεθεί στο δρόμο του, είτε είναι φέρελπις, είτε είναι παγκόσμιος πρωταθλητής (Χονδροκούκης), για το γεγονός ότι πέντε Ολυμπιονίκες τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουν τιμωρηθεί για παραβάσεις περί ντόπινγκ (Κεντέρης, Θάνου, Τσουμελέκα, Χαλκιά, Δεβετζή), για το γεγονός ότι κάποιοι εκ των αθλητών μας αγωνίστηκαν στο Λονδίνο χωρίς τους προπονητές τους, για το γεγονός ότι αθλητές του στίβου ταξίδεψαν στο Λονδίνο δύο μέρες πριν τον αγώνα τους και δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν στις κλιματολογικές συνθήκες, προφανώς επίσης φταίνε κάποιοι άλλοι...
Πηγή: thesporters.com

Πουλάνε αέρα κοπανιστό για σουβενίρ!!

Δεν έχουν τον... θεό τους οι Άγγλοι! Η είδηση που αλιεύσαμε δεν έχει προηγούμενο. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 πουλάνε για σουβενίρ μπουκαλάκι με αέρα από το Λονδίνο!
Πουλάνε αέρα κοπανιστό για σουβενίρ!

Μιλάμε για φρέσκο πράγμα, αφού όπως ισχυρίζονται οι πωλητές, ο αέρας συγκεντρώθηκε στα μπουκαλάκια κατά την είσοδο της Mary Poppins στο Ολυμπιακό στάδιο στην τελετή έναρξης ή κατά την διάρκεια διαφόρων αγωνισμάτων στα στάδια, οπότε μιλάμε για αυθεντικό πράγμα.
Τα μπουκαλάκια δημοπρατούνται στο Ebay και κοστολογούνται από 60 έως 127 ευρώ. Ανάλογα με τα λίτρα του αέρα μάλλον πάει και η τιμή.
Σε τέτοια επίπεδα έχουν φτάσει το... μάρκετινγκ οι Άγλλοι, οι οποίοι θέλουν να τα... κονομήσουμε με αέρα κοπανιστό.

πηγή: sportdog.gr   

Ενισχύθηκε με Ανίτα η Νιούκαστλ!!

Νιούκαστλ και Άγιαξ συμφώνησαν στα 8 εκατ. ευρώ για την μεταγραφή του Βέρνον Ανίτα, όπως αποκάλυψε ο τεχνικός του Αίαντα, Φρανκ Ντε Μπουρ.
Ενισχύθηκε με Ανίτα η Νιούκαστλ
Το ενδιαφέρον της Νιούκαστλ για τον 23χρονο Ολλανδό ήταν γνωστό εδώ και καιρό και φαίνεται ότι θα έχει αίσιο τέλος για τους Άγγλους. Μετά την πρώτη αποτυχημένη τους προσπάθειες πριν από αρκετές εβδομάδες, ο Βέρνον Ανίτα πίεσε για την μεταγραφή του, άλλαξε μάνατζερ και τα κατάφερε.
Ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποκάλυψε ότι ο Άγιαξ έφτασε σε συμφωνία με τις «καρακάξες» για την μεταγραφή και απομένουν πλέον μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωσή της. Οι Ολλανδοί θα βάλουν στα ταμεία τους 8 εκατ. ευρώ για τον MVP τους στον δεύτερο γύρο της περσινής Ερεντιβίζιε, που οδήγησε στον δεύτερο σερί τίτλο.
 

πηγή: sportdog.gr  

"Δεν πρόκειται να δώσω τον Μητρόπουλο στην ΑΕΚ"

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας ξεκαθάρισε ότι πλέον ο Παύλος Μητρόπουλος δεν πωλείται και δεν παραχωρείται στην ΑΕΚ.
"Δεν πρόκειται να δώσω τον Μητρόπουλο στην ΑΕΚ"
«Η υπόθεση τελειώνει εδώ. Δεν πρόκειται να παραχωρήσω τον Μητρόπουλο στην ΑΕΚ και καλά θα κάνει η ομάδα να ψάξει άλλη λύση. Θα κρατήσουμε τον παίκτη γιατί ο χρόνος πέρασε και τον έχουμε ανάγκη στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην Σούπερ Λίγκα. Τίποτα δεν αλλάζει. Ξεκόβω κάθε επαφή με την ΑΕΚ και ο Μητρόπουλος θα μείνει στο Αγρίνιο», δήλωσε ο Κωστούλας στην «Κιτρινόμαυρη».

ΕΕΑ: Στους διοικούντες μεταφέρονται τα χρέη της ΚΑΕ ΑΕΚ!!

O υποβιβασμός της μπασκετικής ΑΕΚ στη Β’ κατηγορία, οδήγησε σε αίτημα για να μετατραπεί από ΚΑΕ σε ΤΑΚ το οποίο υποβλήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την Πέμπτη 9 Αυγούστου.
ΕΕΑ: Στους διοικούντες μεταφέρονται τα χρέη της ΚΑΕ ΑΕΚ!
Ωστόσο η απάντηση της ΕΕΑ προς την ΑΕΚ δείχνει ότι αυτή η μετατροπή δεν θα είναι εύκολη.
Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για να γίνει η ΑΕΚ ερασιτεχνικό σωματείο σύμφωνα με την απάντηση της ΕΕΑ που εστάλη στην ΑΕΚ.
Η πρώτη προϋπόθεση είναι πως, ναι μεν τα χρέη της ανώνυμης εταιρίας δεν θα μεταφερθούν στο ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά θα μεταφερθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Η δεύτερη είναι ότι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, θα κληρονομηθούν από τους διοικούντες την ΚΑΕ, νυν και πρώην. Αυτό σημαίνει ότι το σωματείο απαλλάσσεται από τα χρέη, όχι όμως και τα συνδεόμενα με αυτό φυσικά πρόσωπα.
Η τρίτη είναι ότι τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν στη νυν διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, μετά την διάλυση της και για δέκα χρόνια, δεν θα μπορούν να είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου είτε είναι ερασιτεχνικό, είτε έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρίας.
Πηγή: Soccerplus.gr

«Έξω» μας θέλουν Ευρωπαίοι, «μέσα» Αμερικανοί!!

Με τη στήριξη των ΗΠΑ η Ελλάδα ακροβατεί υπό την πίεση του ΔΝΤ για «τελική λύση» του ελληνικού προβλήματος, της κλιμάκωσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και την επιμονή ευρωπαϊκών δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ.
«Έξω» μας θέλουν Ευρωπαίοι, «μέσα» Αμερικανοί
To ΔΝΤ πιέζει για «κούρεμα» του χρέους ώστε να υποχωρήσει στο 100% του ΑΕΠ το 2020 και να καταστεί – επιτέλους - βιώσιμο. Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τη ζημιά, κι αυτή τη φορά τη ζημιά θα πρέπει να υποστούν η ΕΚΤ ή τα κράτη-μέλη, κάτι το οποίο όχι μόνο δύσκολα θα γίνει από αυτά, δεκτό αλλά θα δώσει την αφορμή που ζητούν κάποιες ευρωπαϊκές δυνάμεις για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ. Η ανησυχία αυτή επιτείνεται από την επανάκαμψη του σεναρίου «θυσίας» της Ελλάδας για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις σε ένα πολύ ακριβότερο σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας ή της Ιταλίας, όμως, όπως διαπιστώνει το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει να στηρίξουν την Ελλάδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία, όπως έχουν τονίσει τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο διοικητής της FED, Μπεν Μπερνάνκι, απειλεί τη σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας.
Την αμερικανική στάση διεμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ταχείας υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ ενδεικτικές του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον είναι οι πρόσφατες επισκέψεις στην Αθήνα της υφυπουργού Οικονομικών, Λάελ Μπρέιναρντ, των βοηθών υπουργών Οικονομικών, Τσαρλς Κόλινς, και Εξωτερικών, Φιλ Γκόρντον, όπως και ομάδας γερουσιαστών οι οποίοι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας συνοδευόμενοι από τον βοηθό υφ. Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου στην «Καθημερινή», «οι Αμερικανοί επιμένουν ότι η ΕΚΤ πρέπει να παίζει πιο ενεργό ρόλο ώστε να αμβλύνονται οι επιπτώσεις της ύφεσης που έχει αρνητικά αποτελέσματα στις αμερικανικές εξαγωγές, υποστηρίζουν την Ελλάδα στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής τους απέναντι στην Ευρώπη, και επειδή αντιλαμβάνονται ότι αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις οι Ευρωπαίοι μπορεί να ”εγκαταλείψουν” την Ελλάδα στη τύχη της, της ζητούν να σεβαστεί τους όρους του Μνημονίου».
Οι Αμερικανοί νομοθέτες -μέλη επιτροπών που χειρίζονται θέματα οικονομίας και προϋπολογισμού και πραγματοποιούν περιοδεία σε Ιρλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία- ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, και την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, για τις δυσκολίες που δημιουργεί η ύφεση, αλλά υπογράμμισαν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και σημείωσαν ότι μια ή δύο σημαντικές αποκρατικοποιήσεις έως τις αρχές του επόμενου έτους θα αντιστρέψουν το κλίμα έναντι της τρόικας και των αγορών.
Τάχθηκαν υπέρ της στήριξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ, διεμήνυσαν ότι θα υποστηρίξουν την ανάγκη να υπάρξει επιπλέον «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και επισήμαναν ακόμη τη χρησιμότητα μιας συνολικής προβολής των ελληνικών θέσεων στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, για τον οποίο η εκτίμηση που επικρατεί πλέον στην Ουάσιγκτον είναι θετική καθώς με τη μέχρι τώρα στάση του αποδεικνύει ότι όταν στις 30 Μαΐου διαβεβαίωνε την υφυπουργό Οικονομικών Μπρέιναρντ ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί μοναδική επιλογή του και θα κάνει τα πάντα για να τη διασφαλίσει, το εννοούσε.
Πηγή: tvxs.gr

Παραπάνω από ένας... Mπολτ!!

Τι άλλο να γραφτεί για τον «Mίδα» Γιουσέιν Mπολτ που δεν γράφτηκε µετά τα σόου του στα 100 µ. και στα 200 µ.; Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Παραπάνω από ένας... Mπολτ!
Tα χρυσά του πλέον έγιναν έξι, συνοδευόµενα και από παγκόσµιο ρεκόρ της Tζαµάικα στη µικρή σκυταλοδροµία, πέτυχε το αδιανόητο τρεµπλ σε Πεκίνο και Λονδίνο κι αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά σε τέσσερα χρόνια στο Pίο θα γίνει ο απόλυτος σπρίντερ, όλων των εποχών, φτάνοντας σε µετάλλια και τον Kαρλ Λιούις. Aς γράψω για τους άλλους µεγάλους της χθεσινής ηµέρας:
«Mπολτ» των µεγάλων αποστάσεων, λοιπόν, ο Mοχάµεντ Φάραχ (M. Bρετανία), µε το δικό του νταµπλ (µετά τα 10.000 µ. και στα 5.000 µ.)! O δροµέας που αν µικρός δεν έφευγε από τη Σοµαλία ίσως να ήταν θύµα του εµφύλιου που µαινόταν «Mπολτ» της ελευθέρας πάλης στα 120κ. ο µέγιστος Aρτουρ Tαϊµαζόφ (Oυζµπεκιστάν) µε το 3ο του σερί χρυσό µετά την Aθήνα και το Πεκίνο! Eχει και ένα ασηµένιο το µακρινό 2000 στο Σίδνεϊ, τότε που δεν χωρούσε στην οµάδα της Pωσίας και αναγκάστηκε να επιλέξει άλλη χώρα! Aπό τότε χτυπάνε το κεφάλι τους οι Pώσοι...
«Mπολτ» της πυγµαχίας ο µικροσκοπικός Σίµινγκ Zου (Kίνα) στα έως 49κ. µε τη «ρεπετισιόν» του '08, ενώ έχει κι ένα χάλκινο από την Aθήνα. O 31χρονος, που κάνει εξαντλητικές δίαιτες για να διατηρείται σε τόσο χαµηλά κιλά (κι είναι γεµάτος νεύρα γι' αυτό πριν από τους αγώνες) ακόµα θυµάται τι τράβηξαν οι προπονητές του µε αλλεπάλληλες επισκέψεις κατ' οίκον για να πείσουν τη µητέρα του να δώσει την άδειά της να ασχοληθεί µε την πυγµαχία, αφήνοντας τις πολεµικές τέχνες. Hταν ανένδοτη για χρόνια...
Tέλος, όχι «Mπολτ», αλλά «νέος Λουγκάνις» -από τη Σεούλ ψάχνανε το χρυσό οι HΠA!- στις καταδύσεις από 10µ. ο Nτέιβιντ Mπούντια που δεν νίκησε µόνο τον Kινέζο παγκόσµιο πρωταθλητή Kιού, αλλά και την υψοφοβία του! A, αξίζουν αναφοράς και δύο µη «χρυσοί»: O Tάλεντ (Aυστραλία) στα 50 χλµ. βάδην, που δεν έχει βαρεθεί να µαζεύει ασηµένια και χάλκινα (2ος εδώ, 2ος και 3ος στο Πεκίνο στις δύο κούρσες) και ο Πιατρουσένκα (Λευκορωσία) που πια έχει όλων των ειδών τα µετάλλια στα 20 µ. διπλού καγιάκ -χρυσός και χάλκινος στο Πεκίνο, χάλκινος στην Aθήνα, ασηµένιος στο Λονδίνο...
τρία χρυσά, όπως ο Mπολτ, στον στίβο πήρε µόνο η σύµβουλος του Oµπάµα, η Aλισον Φίλιξ, µάλιστα, µε συµµετοχή σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις! Στα 200 µ. και στις δύο σκυτάλες, ένα ιδιότυπο ρεκόρ! Ωστόσο, η µέρα ανήκε ολοκληρωτικά στις Pωσίδες:
Tον τίτλο της αρµονίας διατήρησε µετά και το Πεκίνο η 22χρονη πανέµορφη Eυγενία Kανάεβα στη ρυθµική γυµναστική, η µόλις 20χρονη Eλενα Λασµάνοβα µε παγκόσµιο ρεκόρ (1,5 λεπτό κάτω από την προσωπική της επίδοση!) πήρε τα 20 χλµ. βάδην ξεπερνώντας στο φίνις την ολυµπιονίκη και τρις παγκόσµια πρωταθλήτρια Kανίσκινα, η Tσιτσέροβα στο ύψος, που γεννήθηκε στο Pοστόφ, πήγε µωρό στην Aρµενία επειδή η µητέρα της έπαιζε εκεί µπάσκετ και επέστρεψε µεγάλη πια στη Pωσία, µετά το χάλκινο στο Πεκίνο και τον παγκόσµιο τίτλο πέρσι είναι πια η απόλυτη κυρίαρχος των αιθέρων, ενώ τέλος και η Σαβίνοβα στα 800 µ. «δίπλωσε» την παγκόσµια πρωτιά της µε την ολυµπιακή!
Tέλος, η Kάριγκτον (N. Zηλανδία) µε το εντυπωσιακό πέτρινο πράσινο κολιέ των Mαορί είναι η ταχύτερη στα 200 µ. του µονού καγιάκ, ενώ στην ορεινή ποδηλασία είχαµε παράδοση σκήπτρων. Aπό την κάτοχο στο Πεκίνο (χάλκινη στην Aθήνα και παγκόσµια πρωταθλήτρια από το 1995!), την 41χρονη Σαµπίνε Σπιτζ (Γερµανία), στην παγκόσµια πρωταθλήτρια Nεανίδων και πλέον ολυµπιονίκη, την 23χρονη Tζούλι Mπρεσέ (Γαλλία)...
Πηγή: Goal

Από αύριο όλα θα είναι μια ανάμνηση...!!

Το Ολυμπιακό Χωριό αδειάζει. Οι μέρες πέρασαν για τους 10.500 αθλητές και αθλήτριες, που ήδη έχουν αρχίσει σιγά σιγά να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για τις πατρίδες τους με χιλιάδες αναμνήσεις. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Από αύριο όλα θα είναι μια ανάμνηση...
Ευχάριστες και δυσάρεστες, ανάλογα με τα αγωνιστικά αποτελέσματά τους.
Θα αντικατασταθούν στα διαμερίσματα όπου διέμεναν για περίπου τρεις βδομάδες από μικροαστικές οικογένειες, κυρίως μεταναστών. Πρόκειται κάτι σαν τις δικές μας εργατικές κατοικίες σε μια περιοχή όπου παλαιότερα ήταν βάλτος. Τώρα υψώνονται μοντέρνα συγκροτήματα κατοικιών έστω και με γυψοσανίδες στα ενδιάμεσα χωρίσματα των δωματίων.
Οι βαλίτσες τους ζυγίζουν πολλά κιλά, αλλά τα ψώνια των αθλητών ήταν αντικειμενικά λίγα. Βλέπετε οι τιμές αυτήν την εποχή στο Λονδίνο έχουν τιναχτεί στα ύψη. Φανταστείτε ότι ένα κουκλάκι των αγώνων κοστίζει 20 ευρώ και ένα απλό pin 10 ευρώ.
Ολα τα υπόλοιπα είδη, από ντύσιμο μέχρι τα δώρα, είναι περίπου 20% πιο ακριβά απ' ό,τι στην Ελλάδα.
Χωρίς να αναφέρεται γραπτώς πουθενά στους πίνακες ανακοινώσεων, όλοι οι ένοικοι μπορούν να πάρουν μαζί στο ταξίδι της επιστροφής τα παπλώματά τους που φέρουν τα σήματα όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων από τους αγώνες του Λονδίνου.
Το 2004 στην Αθήνα, λόγω καιρού, δεν υπήρχαν στο Ολυμπιακό Χωριό παπλώματα, μόνον άσπρα σεντόνια.
Οι Βρετανοί, που σχεδόν καθημερινά έκαιγαν μια δυο ώρες τα καλοριφέρ λόγω κρύου μέσα στο κατακαλόκαιρο, έκαναν ένα θαυμάσιο αναμνηστικό δώρο σε όλους. Και δεν άδειασαν λοιπόν μόνο τα δωμάτια αλλά και τα κρεβάτια.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως των διοργανωτών είναι η οργάνωση των αναχωρήσεων των αποστολών από δύο αεροδρόμια του Λονδίνου, το Χίθροου και το Στάνσεντ.
Αναμένεται ένα αληθινό χάος. Βλέπετε, πέρα από τα χιλιάδες μέλη των 205 αποστολών αναχωρούν και τουρίστες προς διάφορους προορισμούς για τις διακοπές τους.
Ωστόσο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η γιορτή έλαβε τέλος και από Δευτέρα όλα θα αποτελούν μια ανάμνηση.
Ωστόσο, μην ανησυχείτε, σε 1.454 ημέρες από σήμερα αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Πηγή: Goal

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κι ο καπιταλισμός-καζίνο!!

Οι πρωτιές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολλές. Και αγωνιστικά, και οικονομικά. Ας αφήσουμε προς το παρόν τις αγωνιστικές και ας δούμε κάποιες από τις οικονομικές. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» κι ο καπιταλισμός-καζίνο
Είναι δεδομένο ή πιο σωστά αυταπόδεικτο ότι έχει το καλύτερο τμήμα μάρκετινγκ από κάθε άλλο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο. Εκμεταλλεύεται εμπορικά, με τον καλύτερο τρόπο, την ιστορία της και το όνομά της. Πριν από πολλά χρόνια, όταν είχα βρεθεί στο περίφημο κατάστημα με είδη της ομάδας στο «Ολντ Τράφορντ», όπου προσπαθούσα να εκτελέσω κάποιες από τις παραγγελίες που μου είχαν δώσει, μου έκανε εντύπωση μία ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Μεγάλη, με διαστάσεις 50Χ35 έδειχνε τον Ματ Μπάσμπι να συγχαίρει τον Αλεξ Φέργκιουσον. Το εκπληκτικό είναι πως η φωτογραφία ήταν κολάζ. Διαφήμιζε, όμως, ένα είδος συνέχειας στην ιστορία της ομάδας. Mετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη το 1999, η προφητική «διαφήμιση» είχε επιβεβαιωθεί. Η φωτογραφία είχε τιμή και θα μπορούσε κάποιος να την αγοράσει. Ενα μικρό δείγμα του πώς το μάρκετινγκ αξιοποιεί την ιστορία.

Η Γιουνάιτεντ είναι γενικά αποδεκτό ότι έχει τους περισσότερους οπαδούς από κάθε άλλη ομάδα, σε όλον τον κόσμο, γεγονός που την καθιστά τον πιο ελκυστικό προορισμό για χορηγούς. Ηταν η πρώτη αγγλική ομάδα που αξιοποίησε την εμπορικότητα του ονόματός της. Ρίξτε μία ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και μετρήστε χορηγούς. Τον Μάρτιο του 1999, μάλιστα, γίνεται η πρώτη ομάδα στον κόσμο που η μετοχική της αξία ξεπέρασε το 1 δισ. στερλίνες.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενη την τηλεοπτική διάδοση του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα απογειωθεί σε ό,τι αφορά το μάρκετινγκ και τα έσοδα από το merchandising. Ο Πίτερ Κένιον θα την ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο στον οικονομικό τομέα, όπου ακόμη και μετά την εξαγορά της ομάδας από τους Γκλέιζερς και την έξοδο από το χρηματιστήριο, τα έσοδα πήγαιναν «με αυτόματο πιλότο».
Η Γιουνάιτεντ είναι η πρώτη που κατανόησε την οικονομική σημασία της μεγάλης χωρητικότητας του γηπέδου και αντί να ξεκινήσει την πολυδάπανη κατασκευή ενός νέου, άρχισε από το 1994 και εν όψει του Euro '96, που έγινε στην Αγγλία, την ανακατασκευή του «Ολντ Τράφορντ». Από 51.900 θέσεις, σήμερα έχει σχεδόν 80.000.

Καμιά άλλη ομάδα δεν έχει γήπεδο με τέτοια χωρητικότητα στην Αγγλία και αυτό έχει επίπτωση και στα έσοδα, άρα και την οικονομική δυνατότητα. Τελευταία μεγάλη επιτυχία του τμήματος μάρκετινγκ της Γιουνάιτεντ είναι η κολοσσιαία επταετής χορηγική συμφωνία με την General Motors, που θα της αποφέρει το ποσό-ρεκόρ των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ώρα  του NYSE

Λένε πως η καταξίωση για μία επιχείρηση έρχεται την ώρα που η μετοχή της θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο NYSE. Την κορόνα στο στέμμα της Γουόλ Στριτ. Χθες η μετοχή της Γιουνάιτεντ θα άρχιζε την καριέρα της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το μεγαλύτερο του κόσμου.

Βέβαια, τα πράγματα όπως άλλωστε συμβαίνει στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό-καζίνο είναι σύνθετα και σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το νήμα μίας μετοχής οδηγεί σε ένα φορολογικό παράδεισο. Εκεί υπάρχουν τόσα πολλά και ομοειδή «ίχνη» που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις την άκρη. Και η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που εισάγεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχει έδρα τα νησιά Καϊμάν για λόγους που οι ιδιοκτήτες του συλλόγου γνωρίζουν καλύτερα.

Οι Γκλέιζερ περιμένουν ότι από την εισαγωγή της ομάδας θα αντλήσουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τραπεζικών κύκλων, γύρω στα 330 εκατομμύρια δολάρια με τιμή μετοχής από 16-20 δολάρια. Εντούτοις υπαναχώρησαν από την αρχική τους δέσμευση, με βάση την οποία τα χρήματα θα πήγαιναν στην εξυπηρέτηση του υψηλού χρέους της ομάδας.

Τα μισά από αυτά θα πάνε στο χρέος. Τα άλλα μισά στην τσέπη τους με την προοπτική να εκδώσουν κι άλλες μετοχές, για να εισπράξουν άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές αυτές, οι κοινές, έχουν δέκα φορές λιγότερα δικαιώματα ψήφου από τις προνομιούχες, που οι ιδιοκτήτες της ομάδας κρατούν για τους εαυτούς τους.

Φούσκα με δις

Λόγω της διαφοράς ώρας δεν μπορέσαμε να μάθουμε την τιμή στην οποία άνοιξε κι έκλεισε η τιμή της μετοχής. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού περιοδιικού «Forbes», η συνολική αξία της Γιουνάιτεντ ως αθλητικής επιχείρησης σχεδόν διπλασιάζεται από την προηγούμενη αξιολόγηση και θα φθάσει τα 3 δισ. δολάρια, ποσό που είναι διπλάσιο από την τιμή στην οποία έχει αποτιμηθεί το αμέσως επόμενο πιο εμπορικό brand name, εκείνο της Ρεάλ.
Θυμίζω ότι την αξία της τιμής της μετοχής και γενικότερα της ομάδας ανέβασε η πρόσφατη συμφωνία χορηγίας με την GM, ενώ έξι μήνες πριν οι Γκλέιζερς είχαν δεχθεί μία πρόταση αγοράς από Αραβες, ύψους 1,5 δισ. στερλινών.
Τώρα η διαδικασία αξιολογήσεων και αποτιμήσεων είναι κάπως περίεργη σε ένα σύστημα ακραίας κερδοσκοπίας, το οποίο 3 μήνες πριν καταρρεύσει η Λίμαν Μπράδερς την είχε αξιολογήσει με άριστα!
Πηγή: Sportday

Οι πρώτες 100 ημέρες του Ιβάν Σαββίδη!!

Με μεθοδικές κινήσεις, άκρως επαγγελματικό τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Ιβάν Σαββίδης είναι από το βράδυ της Παρασκευής ο απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι πρώτες 100 ημέρες του Ιβάν Σαββίδη
Μπορεί τυπικά να μη φαίνεται ο ίδιος ως ιδιοκτήτης, καθώς μεγαλομέτοχοι της εταιρίας ΔΙΜΕΡΑ -στην οποία ανήκει πλέον το 58% των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ (51% μέσω της καταβολή σχεδόν 10 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου)- είναι οι γιοι του, όμως εκείνος θα κινεί τα νήματα, μέσω των ανθρώπων της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Ο 53χρονος ομογενής έχει ήδη αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσουν οι πρώτες 100 ημέρες «διακυβέρνησης» του ΠΑΟΚ, μετά το πέρας αυτών λήγει η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου και ο Σαββίδης θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να διοικεί τον ΠΑΟΚ μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου ή αν θα προχωρήσει στη σύσταση αιρετής διοίκησης. Το «Goal» καταγράφει το πώς θα κινηθεί ο Ιβάν Σαββίδης στα τρία κυριότερα μέτωπα.
Διοίκηση

Ο Ζήσης Βρύζας θα διατηρήσει το πόστο του, με τον Σαββίδη να μην έχει λόγο να προχωρήσει στην αντικατάστασή του. Ο ομογενής επιχειρηματίας εκτιμά τη στάση του και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, από τον Ιανουάριο μέχρι και τώρα. Το ίδιο διαπίστωσε και ο «εξ απορρήτων» του Σαββίδη, Αντόν Κοντάρεφ, που από τον Μάιο είναι μέλος του ΔΣ, ασχέτως εάν απουσίαζε απ' όλες τις συνεδριάσεις. Ούτως ή άλλως, ο Κοντάρεφ είχε μπει στο ΔΣ έτσι ώστε να υπήρχε άνθρωπος του Σαββίδη που να έχει δικαίωμα υπογραφής της σύμβασης με τον Ερασιτέχνη και πλέον θα έχει πιο ενεργό ρόλο.
Χρέη προς τρίτους

Το ένα από τα δυο μεγάλα βάρη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι τα λεγόμενα «χρέη προς τρίτους», είτε αυτοί είναι πιστωτές είτε πρώην αλλά και νυν ποδοσφαιριστές, ατζέντηδες κ.ά. Με όλους αυτούς το τελευταίο διάστημα ο Ζήσης Βρύζας προχώρησε σε διακανονισμούς. Οικονομικά, η ΠΑΕ έχει πλέον τη δυνατότητα να τους τηρήσει, όμως σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνουν συζητήσεις προκειμένου μέρος αυτών να «κλείσουν» και να μην τους... κουβαλά για χρόνια ο «δικέφαλος».
Χρέη προς το δημόσιο

Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά τι πρόκειται να συμβεί, καθώς το προσεχές διάστημα θα εκδικαστούν οι προσφυγές που είχε καταθέσει προ ετών η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι αποφάσεις θα είναι αρνητικές -οι «ασπρόμαυροι» προχώρησαν στις προσφυγές και μ' αυτόν τον τρόπο είχαν «παγώσει» τα χρέη για περίπου έξι χρόνια- και ο «δικέφαλος» θα κληθεί να τα αποπληρώσει. Ο Σαββίδης ετοιμάζεται να ζητήσει ακρόαση από τους ανθρώπους του Δημοσίου για να συζητήσει την αποπληρωμή του αρχικού ποσού, χωρίς τις προσαυξήσεις, οι οποίες σχεδόν τα τριπλασιάζουν.
Συνάντηση με Δώνη

Ο Ιβάν Σαββίδης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε χθες τη μεσημέρι -παρουσία του Ζήση Βρύζα- με τον Γιώργο Δώνη, με τον ομογενή επιχειρηματία να επιχειρεί να γνωρίσει τους ανθρώπους που έχουν καίρια πόστα στην ομάδα.
Πηγή: Goal

Ο πρώτος από τα λημέρια του Ιβάν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εντυπωσιακή είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και το χοντρό πακέτο που σπρώχνει ο ομογενής επιχειρηματίας, άνοιξαν φυσικά την όρεξη για και για μια μεγάλη μεταγραφή.
Ο πρώτος από τα λημέρια του Ιβάν; (ΒΙΝΤΕΟ)
Εντάξει, ο ΠΑΟΚ πήρε δανεικό τον Κουμάλο από τον Τότεναμ, κράτησε τον Σαλπιγγίδη, θα έχει ακόμα ένα χρόνο στις τάξεις του τον Σταφυλίδη παρά την πώληση του τελευταίου στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ωστόσο για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση που θα ταράξει τα νερά και θα ζεστάνει τον κόσμο. Όμως, οι κεραίες του σκύλου εντόπισαν πως ο Ιβάν ...κάτι έχει στα σκαριά. Όχι ο ίδιος φυσικά, αλλά οι συνεργάτες του, που ασχολούνται πιο "ειδικά" με το ποδόσφαιρο.
Στόχος Νο1, λοιπόν, όπως λέγεται στη ρωσική πιάτσα, είναι ένας ...Ισπανός. Που αγωνίζεται φυσικά στη Ρωσία. Πρόκειται για τον αμυντικό χαφ της Λοκομοτίβ Μόσχας, Αλμπέρτο Θαπατέρ Αργιόλ, έναν παίκτη με πλούσια εμπειρία και καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Ο Θαπατέρ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρεάλ Σαραγόσα (2004-09, 177 συμμετοχές / 5 γκολ), στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία όπου φόρεσε τη φανέλα της Τζένοα (2009-10, 28/3), ενώ την επόμενη χρονιά (2010-11) φόρεσε τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22/3) πριν υποκύψει στα εκατομμύρια των Ρώσων της Λοκομοτίβ, με την οποία υπέγραψε ...5ετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Την πρώτη του σεζόν στη Μόσχα είχε 22 συμμετοχές (1 γκολ), ωστόσο όπως λένε οι Ρώσοι, δεν του άρεσε και πολύ η εμπειρία της Μόσχας και "ψήνεται" να επιστρέψει στη Μεσόγειο, έστω για ένα χρόνο για να ...ξελαμπικάρει. Όπως μάθαμε, λοιπόν, οι συνεργάτες του Ιβάν έχουν αρχίσει ήδη να ερευνούν το ενδεχόμενο απόκτησης του 27χρονου Ισπανού με τη μορφή "δανεισμού" για ένα χρόνο. Μάλιστα, οι πηγές μας στη Ρωσία δεν αποκλείουν τίποτα, καθώς ο Ιβάν έχει τον τρόπο του στα βόρεια κλίματα. Βρε, λέτε;
Ρίξτε και μια ματιά στον Αλμπέρτο Θαπατέρ στο βίντεο που ακολουθεί, για να πάρετε μια γεύση των ικανοτήτων του...



πηγή: sportdog.gr   

"Άρης και δεν είμαι καλά"!

Με χίλια θέλει να παίξει στους "κίτρινους" ο Νίκος Κατσικοκέρης, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του...
"Άρης και δεν είμαι καλά"!
«Με ενημέρωσε ο εκπρόσωπος μου για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνει ο Άρης για την απόκτηση μου. Θεωρώ κάτι παραπάνω από τιμητικό το γεγονός ότι και μόνο ενδιαφέρεται για μένα μια ομάδα με το όνομα, το κύρος και την ιστορία του Άρη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κατσικοκέρης στην εφημερίδα «Metrosport και πρόσθεσε:
«Το θέμα της μεταγραφής μου το χειρίζεται αποκλειστικά ο μάνατζερ μου που έχει αναλάβει τις επαφές των δύο ομάδων και ευελπιστώ να βρεθεί η καλύτερη λύση για τον Εργοτέλη, ούτως ώστε να μου επιτραπεί να φορέσω τη φανέλα του Άρη και να αγωνιστώ του χρόνου ξανά στη Σούπερ Λίγκα.
Φαντάζομαι πως τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν περισσότερο οι συζητήσεις, για να είμαι σε θέση να πω περισσότερα. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Η πρόκριση, η Ραπίντ και το σημείο μηδέν!!

«Αρκεί να παρουσιαστεί εξίσου καλή και σοβαρή στον επαναληπτικό αγώνα της προσεχούς Πέμπτης στην Τούμπα, εκεί όπου θα πρέπει να ξεπεράσει και την απουσία του τραυματία Πάμπλο Γκαρσία». Γράφει ο Κ. Μπότσαρης.
Η πρόκριση, η Ραπίντ και το σημείο μηδέν
Επειδή τα γραπτά μένουν, η εντός εισαγωγικών φράση ήταν ο επίλογος της αναφοράς μου στον πρώτο αγώνα με την Μπνέι Γεχούντα, στο πλέον πρόσφατο blog που είχα γράψει.
Κι αυτό επειδή ανεξαρτήτως δυναμικότητας του αντιπάλου, πιστεύω πως σχεδόν πάντα η εξέλιξη μιας αναμέτρησης έχει σαν κύρια παράμετρο την απόδοση της δικής σου ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός κλίματος. Εφησυχασμένος κι από το σκορ του πρώτου αγώνα, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά είχε κακή λειτουργία τόσο στη μεσαία γραμμή όπου ο Γιώργος Φωτάκης έδειξε πως χρειάζεται παιχνίδια για να επανέλθει πλήρως αλλά και στην άμυνα όπου κάτι δε λειτουργεί όπως επιθυμεί η τεχνική ηγεσία. Δεν ξέρω αν φταίει ο τραυματισμός του Κατσικά - στη μέση ένιωσε ενοχλήσεις και λίγο μετά αντικαταστάθηκε - αλλά η εντύπωση που δίνεται των δυο συγκεκριμένων στόπερ η συνύπαρξη, ως τώρα, δεν έχει αποδειχτεί αρμονική. Κι αυτό γιατί κανείς εκ των δυο είτε δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία είτε δεν τον βοηθά η ταχύτητά του να βγει να κόψει μια πάσα του εκάστοτε αντιπάλου στον κενό χώρο. Νωρίς είναι ακόμη όμως κι ίσως προκύψει βελτίωση που θα μας διαψεύσει.
Θα ήταν μέγιστη παράλειψη να μην αναφερθούμε και στον Παναγιώτη Γλύκο που μ' αποκορύφωμα την επέμβασή του στο 28' κι ενώ οι Ισραηλινοί προηγούνταν από το πρώτο 10λεπτο με γκολ του Μαρίνκοβιτς πραγματοποίησε - μια ακόμη - σπουδαία εμφάνιση. Σε μια φάση όπου Λίνο και Κατσικάς έχασαν τον Σέρβο, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ προτίμησε να μείνει κοντά στη γραμμή της εστίας του κι ο Μαρίνκοβιτς με διαγώνιο, δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι υποχρεώσεις του τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» ολοκληρώθηκαν κάπου στο 45λεπτο αφού στην επανάληψη ... δεν ακούμπησε μπάλα, με το δίδυμο Κουμάλο - Ιντζίδη να λειτουργεί εξαιρετικά και πολύ πιο βελτιωμένους σε σχέση με το πρώτο μέρος τους Ετο - Λίνο στ' ανασταλτικά τους καθήκοντα. Μια από τα ίδια και για τους Γεωργιάδη - Ρομπέρ, με τον πρώτο να κερδίζει την αποβολή του Μενάσε με δεύτερη κίτρινη, έχοντας εισπράξει την πρώτη στο πρώτο ημίχρονο για διαμαρτυρία.
Στην επανάληψη χρειάστηκαν οι φωνές του Γιώργου Δώνη για ν' αφυπνιστούν οι ποδοσφαιριστές του, να θυμίσουν σύνολο και με μπροστάρη τον ορεξάτο Αθανασιάδη, τη συνδρομή του Ρομπέρ και το ... κερασάκι στην αγωνιστική τούρτα της πρόκρισης από τον Πέλκα που μπήκε  ως αλλαγή. Ο αγώνας ανήκει στο παρελθόν και για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει για τρίτη διαδοχική σεζόν στους ομίλους του Europa League θα πρέπει πρώτα να υπερκεράσει το - διπλό - αγωνιστικό εμπόδιο της αυστριακής Ραπίντ Βιέννης, με την πρώτη αναμέτρηση να έχει οριστεί για τις 23 Αυγούστου στην Τούμπα και τον επαναληπτικό στις 30 στη Βιέννη.
Με κάθε σεβασμό στους Αυστριακούς όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ. Αν η ομάδα είναι καλά τότε έχει τον πρώτο λόγο. Σταφυλίδης και Γκαρσία - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - θα έχουν επιστρέψει, ενώ δεν αποκλείεται να έχει προκύψει κι ενίσχυση από τους μεταγραφικούς στόχους, αν και το όλο θέμα έχει καθυστερήσει σημαντικά, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.
Ισως όλα τα παραπάνω περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις διοικητικές εξελίξεις. Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε ο πρώτος από μια ατελείωτη λίστα φημολογούμενων υποψήφιων επενδυτών που απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του καταθέτοντας εννιάμιση εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, γεγονός που τον καθιστά το νέο ισχυρό ανήρ του «Δικεφάλου». Πρώτα βέβαια χρειάστηκε η επίτευξη συμφωνίας με τον Α.Σ. έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις γύρω από την εκμετάλλευση του σήματος και του γηπέδου της Τούμπας. Η θέση στην οποία βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Θανάσης Κατσαρής δεν ήταν εύκολη.
Ο χαρακτηρισμός «θεματοφύλακας» των συμφερόντων του συλλόγου ίσως είχε τη μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Η δυστυχία για τον ΠΑΟΚ ήταν πως διαπραγματευόταν από μειονεκτική θέση. Στο σημείο που είχε φτάσει η κατάσταση έμοιαζε με εκβιαστικό δίλημμα. Η ομάδα έχει διακανονισμένα χρέη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ προς παίκτες τα οποία την κρατούν εντός προϋποθέσεων για συμμετοχή στις διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων αλλά οι ημερομηνίες αποπληρωμής των ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Σε περίπτωση που δε βρισκόταν λύση το αδιέξοδο έδειχνε πιο κοντά από ποτέ. Από την άλλη η άνευ όρων παράδοση δε συνιστούσε συνετή λύση κι η ορθή επιλογή βρισκόταν κάπου ανάμεσα, εκεί μέσα στις λεπτές ισορροπίες.
Τώρα, το αν ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά» θα φανεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί οι επιφυλάξεις υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν. Η αποχή του κ. Σαββίδη από τις μέχρι τώρα εξελίξεις της ομάδας με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και τη μη στήριξη στην προοπτική ενδυνάμωσής της δημιούργησε δικαιολογημένα ερωτηματικά. Από την άλλη, η εύκολη αλλά και λογική απάντηση ήταν πως από τη στιγμή που δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στην επόμενη μέρα της ομάδας δε συμμετείχε σε τίποτα. Ενα όνειρο πολλών ετών για τους φίλους της ομάδας δείχνει να υλοποιείται, ωστόσο τώρα είναι η στιγμή που ενισχύεται από τις ευχές όλων να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη. Ο κ. Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχουν ένα μεγάλο θέμα να τακτοποιήσουν κι αυτό δεν είναι άλλο από τα «παγωμένα» χρέη προς το δημόσιο. Εφόσον βρεθεί λύση και με χριστή διαχείριση των υπαρχόντων δεδομένων μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία για ένα - τουλάχιστον - καλύτερο μέλλον, με πρόγραμμα κι αξιοκρατία. Αυτή ίσως και να είναι η μεγάλη ευκαιρία όντως ν' αλλάξει σελίδα η ομάδα και να ξεφύγει από όλους όσοι τόσα χρόνια σαν παρασιτικοί μικροοργανισμοί τρέφονται από αυτήν - όντας εντός και γύρω από αυτήν - οδηγώντας την σε αργό θάνατο. Μακάρι ....
Πηγή: novasports.gr

Μπακού-ρι, πάντως, δεν θα μείνει...!!

Η Μπακού, του Μπάντοβιτς, έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Σιαλμά, που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του έναν ακόμα ποδοσφαιριστή από τη Σούπερ Λίγκα.
Μπακού-ρι, πάντως, δεν θα μείνει...
Ο Έλληνας επιθετικός έχει λαμβάνειν περίπου 300.000 από την ΑΕΚ, η οποία του χρωστά χρήματα, αλλά θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της, θεωρώντας ότι έχει ρόλο στην ομάδα που χτίζεται. Από την άλλη, η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν φέρεται να του προσφέρει λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ για δύο χρόνια, τα οποία με τα μπόνους μπορούν να αυξηθούν κατά 100.000 ευρώ περίπου.

 Ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αλλά σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω δεν σκοπεύει να τρέξει την Ένωση με προσφυγές. Οι εξελίξεις στο θέμα του αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» θα ήθελαν να μείνει στην ομάδα.

πηγή: sportdog.gr   

Σημαιοφόρος ο Γιαννιώτης!!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στη σημερινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Σημαιοφόρος ο Γιαννιώτης!
Την είδηση έκανε γνωστή ο 32χρονος Έλληνας κολυμβητής μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook: «Υπερήφανος που θα είμαι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων! Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτήν την τιμή!», έγραψε ο Γιαννιώτης.

Κίτσεν και με τη βούλα!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ντέργουιν Κίτσεν, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή του...
Κίτσεν και με τη βούλα!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Ο Ντέργουιν Κίτσεν (14/5/1986, 1.93) προστίθεται και επισήμως στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Μακάμπι Ρισόν. Ο Αμερικάνος γκαρντ υπέγραψε για 1+1 χρόνο και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας τις επόμενες μέρες.
Ο Κίτσεν γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις Η.Π.Α., αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Φλόριντα Στέιτ και πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Ισραήλ και τη Μακάμπι Ρισόν, όπου είχε 14,9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ και 1,8 κλεψίματα μέσο όρο».

Προς Λεβαδειακό ο Ντιελνά!!

Το ενδιαφέρον του Λεβαδειακού για τον Κλοντ Ντιελνά επιβεβαιώνεται από διοικητικούς κύκλους των Βοιωτών οι οποίοι έλεγαν χαρακτηριστικά «ναι, μας ενδιαφέρει πολύ ο παίκτης», προσθέτοντας πάντως ότι «ακόμα δεν έχουμε μπει στην ουσία των διαπραγματεύσεων».
Προς Λεβαδειακό ο Ντιελνά
Όλα δείχνουν πως ο Λεβαδειακός θα αποκτήσει ως δανεικό τον 25χρονο Γάλλο στόπερ, ο οποίος μπορεί να προσφέρει και ως αριστερό μπακ χαφ, αν δεν βρει κάτι που θα τον καλύπτει στην πατρίδα του.
Πηγή: novasports.gr

Η "αρκούδα" τον τελικό του αιώνα!!

Σε έναν φοβερό και συγκλονιστικό τελικό η Ρωσία αν και βρέθηκε πίσω 2-0 σετ από τη Βραζιλία, έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-2 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο βόλεϊ των Ανδρών!
Η "αρκούδα" τον τελικό του αιώνα!
Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν στον αγώνα διατεθειμένοι να πάρουν το χρυσό. Στα πρώτα δύο σετ έκαναν… περίπατο και φαινόταν πως η επιστροφή στο «θρόνο» μετά το 2004 στην Αθήνα ήταν πιο κοντά από ποτέ. Όμως στον αθλητισμό, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.
Κομβικό το τρίτο σετ, όπου στους έξτρα πόντους η Ρωσία μείωσε σε 2-1 και έδειξε ότι έχει πολύ… ζουμί ακόμα ο τελικός. Οι Βραζιλιάνοι βρίσκονταν ξαφνικά εκτός… κλίματος και η μεγάλη ευκαιρία της Ρωσίας για ολική επαναφορά είχε έρθει. Όσο εύκολα οι Λατινοαμερικάνοι προηγήθηκαν με 2-0, εξίσου εύκολα οι Ρώσοι έκαναν το 3-2 και κατέκτησαν το χρυσό μέσα σε αποθέωση για τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους.
Τα σετ: 19-25, 20-25, 29-27, 25-22, 15-9

Έρχεται απόψε ο Βιβιάν!!

Ο Ματέους Βιβιάν φτάνει το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για χάρη του ΠΑΟΚ.
Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός που έμεινε ελεύθερος από τη Ναντ αναμένεται το βράδυ της Κυριακής (12/08) στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα (13/08) θα περάσει από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και θα παρουσιαστεί από την ΠΑΕ.
Για τον 30χρονο λέει τα καλύτερα λόγια ο Δώνης και θεωρεί ότι με την εμπειρία του μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στα μετόπισθεν.


πηγή: onsports.gr

Συνεχίζεται η συλλογή της Σίτι!!

Τον πρώτο τίτλο στην Αγγλία για τη σεζόν 2012-13 κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 3-2 της Τσέλσι στο Community Shield.
Μία από τις καλύτερες εποχές της ιστορίας της διανύει η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, για τρίτη διαδοχική σεζόν προσθέτει τίτλο στη συλλογή της. Μετά το FA Cup και το πρωτάθλημα Αγγλίας πέρυσι, ξεκίνησε ιδανικά και τη φετινή σεζόν, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, καθώς επικράτησε 3-2 της Τσέλσι για το Community Shield.
Οι «μπλε» προηγήθηκαν στο 40’ με το πρώτο φετινό τέρμα του Φερνάντο Τόρες που δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα από το Euro 2012 όπου βγήκε πρώτος σκόρερ. Ωστόσο, λίγο αργότερα και στο 44’ ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς αποβλήθηκε αφήνοντας την Τσέλσι με δέκα παίκτες, κάτι που εμφανίστηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι «πολίτες» μπήκαν αποφασισμένοι για να φτάσουν γρήγορα στην ανατροπή. Στο 53’ ο Γιάγια Τουρέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έδωσε μεγάλο προβάδισμα τίτλου στην ομάδα του. Λίγο αργότερα και στο 59’ ο Κάρλος Τέβεζ με εκπληκτικό τέρμα έκανε την ανατροπή, για να προηγηθούν με 2-1 οι τυπικά φιλοξενούμενοι.
Όλα τελείωσαν στο 65’ όταν ο Νασρί με ωραία προβολή έκανε το 3-1. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες απλά περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει με τέρμα του Μπερντράντ στο 80’ χωρίς να μπορέσει να απειλήσει  για την ισοφάριση.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Αζάρ (71’ Μπερτράν), Τόρες, Μάτα (74’ Στάριτζ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντιλιμόν, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Σάβιτς (46’ Κλισί), Μίλνερ, Νασρί (76’ Σίλβα), Ντε Γιόνγκ, Τουρέ, Αγκουέρο, Τέβεζ (88’ Τζέκο).


πηγή: onsports.gr

Ιμπραΐμοβιτς: «Θα βελτιωθούμε»

Αισιόδοξος για το μέλλον της Παρί Σεν Ζερμέν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος από νωρίς έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός, στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, σκόραρε δις για τους πρωτευουσιάνους στην ισοπαλία με 2-2 απέναντι στη Λοριάν.
Ο διεθνής επιθετικός, μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού, υποστήριξε πως η ομάδα του το μόνο που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα, είναι να βελτιωθεί. «Ήταν απλά το πρώτο παιχνίδι μίας νέας ομάδας. Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα για να βελτιωθούμε», είπε ήρεμος ο Σουηδός με τον Κάρλο Αντσελότι να προσθέτει:
«Ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη. Δυστυχώς μας έλειψε η ισορροπία στο πρώτο ημίχρονο», είπε ο Ιταλός τεχνικός.


πηγή: onsports.gr