Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

"Οι αθλητές μας δεν είχαν κίνητρα"

Για πρώτη φορά μετά το 1992 ο ελληνικός στίβος δεν κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ γι' αυτό φταίει η Πολιτεία και η κρίση.
"Οι αθλητές μας δεν είχαν κίνητρα"
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έδωσε τη δική του εξήγηση για την εικόνα της ελληνικής ομάδας στο Λονδίνο:
«Δεν είναι μια απλή προσέγγιση να λέμε είχαμε πτώση. Υπάρχουν εξηγήσεις που αφορούν πολλά αθλήματα. Για παράδειγμα, η παντελής έλλειψη κινήτρων σε σχέση με το παρελθόν. Αφήνω έξω την οικονομική κρίση που έχει μειώσει αφάνταστα τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και φυσικά του ΣΕΓΑΣ. Με ρωτάνε τα παιδιά στο Λονδίνο αν θα βρούνε μια δουλειά, δεν με ρωτάνε για πριμ. Με τι κουράγιο να προσπαθούν για επιτυχίες όταν άλλα παιδιά στην ηλικία τους κάθε μέρα αντί για προπόνηση ψάχνουν και βρίσκουν με περισσότερες ελπίδες μια εργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθώ ότι στο Λονδίνο οι αθλητές στίβου για διάφορους λόγους έμειναν μακριά από τις δυνατότητές τους και τις επιδόσεις τους, κάτι που θα αποτελέσει σημείο συζήτησης με τους προπονητές μας» δηλώνει στο "Έθνος της Κυριακής" ο κ. Σεβαστής.
Για το γεγονός ότι στο ΣΕΓΑΣ δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα τεχνολογικής υποστήριξης των αθλητών, για το γεγονός ότι δεν μπήκαν οι βάσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση όταν υπήρχαν χρήματα ώστε οι αθλητές να μην καταφεύγουν σε κομπογιαννίτες για ένα σωστό συμπλήρωμα διατροφής, για το γεγονός ότι ο κάθε αθλητής παίρνει ότι φάρμακο βρεθεί στο δρόμο του, είτε είναι φέρελπις, είτε είναι παγκόσμιος πρωταθλητής (Χονδροκούκης), για το γεγονός ότι πέντε Ολυμπιονίκες τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουν τιμωρηθεί για παραβάσεις περί ντόπινγκ (Κεντέρης, Θάνου, Τσουμελέκα, Χαλκιά, Δεβετζή), για το γεγονός ότι κάποιοι εκ των αθλητών μας αγωνίστηκαν στο Λονδίνο χωρίς τους προπονητές τους, για το γεγονός ότι αθλητές του στίβου ταξίδεψαν στο Λονδίνο δύο μέρες πριν τον αγώνα τους και δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν στις κλιματολογικές συνθήκες, προφανώς επίσης φταίνε κάποιοι άλλοι...
Πηγή: thesporters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: