Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Τέλος από τη Ρωσία ο Μπλατ!!

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ντέιβιντ Μπλατ στην Εθνική Ρωσίας.
Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός, που χάρισε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας το πρώτο μετάλλιό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία της, αποκάλυψε πως δεν θα συνεχίσει. «Ο χρόνος μου εδώ τελείωσε. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που κράτησε επτά χρόνια. Συνεργάστηκα με μια υπέροχη ομάδα από νέους ανθρώπους. Κατακτήσαμε τρία μετάλλια, αλλά νομίζω πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όλα. Καταφέραμε να αλλάξουμε το πρόσωπο του ρωσικού μπάσκετ που κατάφερε να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα. Επιστρέφω σπίτι μου να ξεκουραστώ για δύο εβδομάδες και να μην σκεφτώ καθόλου», ανέφερε αρχικά.
Μην μπορώντας να πιστέψουν στα αφτιά τους, οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν στη συνέχεια διευκρινήσεις. Σε ερώτηση εάν όντως δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ρωσίας, απάντησε: «Θα συνεχίσω να είμαι προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ».


«Το χάλκινο μετάλλιο είναι σαν το χρυσό»

 

Ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στον πάγκο της Ρωσίας.
Αναλυτικά ο έμπειρος τεχνικός τόνισε μετά το τέλος του μικρού τελικού απέναντι στην Αργεντινή: «Μόλις τελείωσε η παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, για το αν θα μείνω, θα ήθελα να γυρίσω στο σπίτι μου και να ξεκουραστώ για δύο βδομάδες. Το χάλκινο μετάλλιο είναι σαν το χρυσό. Πρώτα απ’ όλα, σήμερα νικήσαμε μία τεράστια ομάδα και το λέω ειλικρινά. Η Αργεντινή είναι μία ομάδα με παγκόσμια αστέρια, μία τοπ ομάδα και μόνο που τους νικήσαμε είναι επίτευγμα».
Για να καταλήξει ο κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τα τελευταία χρόνια κερδίσαμε τρία μετάλλια με τη Ρωσία. Αυτά τα χρόνια ήταν καταπληκτικά, γιατί είχα τη δυνατότητα να δουλέψω με σπουδαία παιδιά. Ευχαριστώ τη Ρωσία που μου έδωσε την τιμή να προπονήσω μία τέτοια ομάδα. Αυτή είναι μία συναισθηματική στιγμή για μένα».


πηγή: onsports.gr

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: