Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Οι πρώτες 100 ημέρες του Ιβάν Σαββίδη!!

Με μεθοδικές κινήσεις, άκρως επαγγελματικό τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Ιβάν Σαββίδης είναι από το βράδυ της Παρασκευής ο απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι πρώτες 100 ημέρες του Ιβάν Σαββίδη
Μπορεί τυπικά να μη φαίνεται ο ίδιος ως ιδιοκτήτης, καθώς μεγαλομέτοχοι της εταιρίας ΔΙΜΕΡΑ -στην οποία ανήκει πλέον το 58% των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ (51% μέσω της καταβολή σχεδόν 10 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου)- είναι οι γιοι του, όμως εκείνος θα κινεί τα νήματα, μέσω των ανθρώπων της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Ο 53χρονος ομογενής έχει ήδη αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσουν οι πρώτες 100 ημέρες «διακυβέρνησης» του ΠΑΟΚ, μετά το πέρας αυτών λήγει η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου και ο Σαββίδης θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να διοικεί τον ΠΑΟΚ μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου ή αν θα προχωρήσει στη σύσταση αιρετής διοίκησης. Το «Goal» καταγράφει το πώς θα κινηθεί ο Ιβάν Σαββίδης στα τρία κυριότερα μέτωπα.
Διοίκηση

Ο Ζήσης Βρύζας θα διατηρήσει το πόστο του, με τον Σαββίδη να μην έχει λόγο να προχωρήσει στην αντικατάστασή του. Ο ομογενής επιχειρηματίας εκτιμά τη στάση του και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, από τον Ιανουάριο μέχρι και τώρα. Το ίδιο διαπίστωσε και ο «εξ απορρήτων» του Σαββίδη, Αντόν Κοντάρεφ, που από τον Μάιο είναι μέλος του ΔΣ, ασχέτως εάν απουσίαζε απ' όλες τις συνεδριάσεις. Ούτως ή άλλως, ο Κοντάρεφ είχε μπει στο ΔΣ έτσι ώστε να υπήρχε άνθρωπος του Σαββίδη που να έχει δικαίωμα υπογραφής της σύμβασης με τον Ερασιτέχνη και πλέον θα έχει πιο ενεργό ρόλο.
Χρέη προς τρίτους

Το ένα από τα δυο μεγάλα βάρη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι τα λεγόμενα «χρέη προς τρίτους», είτε αυτοί είναι πιστωτές είτε πρώην αλλά και νυν ποδοσφαιριστές, ατζέντηδες κ.ά. Με όλους αυτούς το τελευταίο διάστημα ο Ζήσης Βρύζας προχώρησε σε διακανονισμούς. Οικονομικά, η ΠΑΕ έχει πλέον τη δυνατότητα να τους τηρήσει, όμως σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνουν συζητήσεις προκειμένου μέρος αυτών να «κλείσουν» και να μην τους... κουβαλά για χρόνια ο «δικέφαλος».
Χρέη προς το δημόσιο

Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά τι πρόκειται να συμβεί, καθώς το προσεχές διάστημα θα εκδικαστούν οι προσφυγές που είχε καταθέσει προ ετών η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι αποφάσεις θα είναι αρνητικές -οι «ασπρόμαυροι» προχώρησαν στις προσφυγές και μ' αυτόν τον τρόπο είχαν «παγώσει» τα χρέη για περίπου έξι χρόνια- και ο «δικέφαλος» θα κληθεί να τα αποπληρώσει. Ο Σαββίδης ετοιμάζεται να ζητήσει ακρόαση από τους ανθρώπους του Δημοσίου για να συζητήσει την αποπληρωμή του αρχικού ποσού, χωρίς τις προσαυξήσεις, οι οποίες σχεδόν τα τριπλασιάζουν.
Συνάντηση με Δώνη

Ο Ιβάν Σαββίδης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε χθες τη μεσημέρι -παρουσία του Ζήση Βρύζα- με τον Γιώργο Δώνη, με τον ομογενή επιχειρηματία να επιχειρεί να γνωρίσει τους ανθρώπους που έχουν καίρια πόστα στην ομάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: